Varför stelnar pre-workout?
Fri frakt över 500kr
Bonusprodukter
Poäng på alla dina köp
Currency currency
X

Shopping from a different country?

Please select your country to get the right currency!

Fri frakt över 500kr Bonusprodukter Poäng på alla dina köp

Varför stelnar pre-workouts?

En fråga många ställer sig är varför deras pre-workout har klumpat ihop sig, hur man kan förhindra att det ska ske och kanske viktigast av allt; om en klumpig pre-workout är säker att använda och fortfarande har full effekt? I denna artikel förklarar vi hur det kommer sig att det inte är helt ovanligt att pre-workout tillskott i pulverform klumpar ihop sig, vi ger även lite tips på hur man kan förhindra det och förklarar att en något stelnad pre-workout går utmärkt att använda, trots att den är lite klumpig.

Varför stelnar pre-workouts?

Produkter i inlägget

SOLID Nutrition PWO, 230 g
50
PWO från SOLID Nutrition tar inte bara din träning till nästa nivå och ger dig...
149 kr (299 kr)
Swedish Supplements Fucked Up Joker Edition, 300 g
Joker Edition är ett kosttillskott från Swedish Supplements. Joker Edition är uppf&...
359 kr
SOLID Nutrition BLACK LINE PWO, 400 g
33
En hardcore PWO för dig som vill ha det absolut bästa. Produkten som endast innehål...
299 kr (449 kr)
Mutant Madness, 30 servings
Mutant Madness - Mutants kanske mest kraftfulla PWO hittills! Speciellt framtagen för den erf...
309 kr

Varför stelnar pre-workout?

Att pre-workout tillskott i pulverform stelnar och/eller klumpar ihop sig är helt normalt och ett ganska vanligt ”problem”. Det kan hända i princip vilken väldoserad PWO som helst, oavsett hur ny eller gammal den är. Den egentligen enda anledningen till att en pre-workout i pulverform kan klumpa ihop sig och stelna är på grund av att vissa av ingredienserna i produkten är hygroskopiska. Ett ämne som är hygroskopiskt är ett ämne som lockar till sig och binder vätska från luften, i normal rumstemperatur. Det vill säga att pulvret, även i normal rumstemperatur, kan stelna och klumpas ihop. Några ingredienserna som är väldigt hygroskopiska är:

- Citrullin
- Citrullinmalat
- Glycerol
- Kreatinnitrat

Detta är ämnen som är väldigt vanliga i pre-workouts och framförallt stimulansfria pre-workouts som har fokus på att ge bättre muskelpump och mentalt fokus. Därför är det oftare koffeinfria (stim-free) pre-workouts klumpar ihop sig än pre-workouts som innehåller koffein. Detta beror alltså på att bland annat citrullin och glycerol förekommer i större utsträckning samt mängd i dessa typer av pre-workouts!

 

Är en klumpig pre-workout gammal?

En pre-workout som passerat bäst före datum kan absolut vara klumpig, men bara för en pre-workout är klumpig betyder det inte att den är gammal! Anledningen till att den är klumpig är att ingredienserna dragit åt sig vatten/fukt från luften. En PWO som däremot inte använts under en period blir enkelt klumpig eller hård på grund av att den inte skakats om under en längre tid och hunnit samla åt sig mer fukt.

 

Hur kan jag förhindra att min pre-workout klumpar ihop sig?

En klumpig PWO är ingen dålig eller gammal PWO utan den går att använda precis som en PWO utan klumpar! Men det finns några saker du kan göra för att förhindra att pulvret klumpar ihop sig. Nedan har vi listat några av dessa:

  1. Förvara din pre-workout enligt rekommendation
    Det absolut bästa du kan göra för att förhindra att din PWO klumpar sig är att förvara den enligt de rekommendationer som finns på produkten. På majoriteten av alla pre-workout produkter i pulverform står det en rekommendation om att produkten skall försvaras på ett torrt och svalt ställe, väl försluten. Det bästa är att förvara den på samma ställe, exempelvis i ett skåp i köket eller liknande där det är torrt och svalt. Undvik att låta produkten ligga kvar i din gymväska eller liknande där det oftast är något fuktigare.

    2. Skaka om din pre-workout
    En väldigt simpel sak du kan göra för att förhindra att din PWO ska klumpa sig är att skaka om den väl innan användning. Gör du detta med jämna mellanrum förhindrar du större klumpar från att bildas. Används en pre-workout sällan ökar även risken att den stelnar. Försök därför även skaka om din PWO då och då även under perioder du inte använder den så frekvent.

 

Finns det några snabba lösningar?

Att förvara produkten rätt och skaka om den emellanåt är det absolut bästa för att förhindra att den klumpas ihop. Men om din PWO redan blivit klumpig finns det flera finurliga sätt att åtgärda detta, förutom att skaka om den rejält.

1. Blanda den som den är
Det kan låta som ett dåligt tips, men faktum är att en klumpig PWO inte är lika med en dålig eller odrickbar PWO. Därför går det utmärkt att blanda din klumpiga PWO som vanligt.

2. Ta sönder klumparna
Om du skakat allt du har och det inte hjälper, men du trots allt vill envisas med att bli av med de små klumparna kan du använda en gaffel, kniv eller liknande för att ta sönder klumparna. Vill du gå all in kan du till och med hälla i pulvret i en mixer! Det låter lite brutalt, men det funkar!


Kan jag använda en pre-workout som klumpat ihop sig?

Självklart! Som vi nämnt tidigare i denna artikel är det ganska vanligt att pre-workouts klumpar ihop sig och stelnar något. Det är lätt att fort tänka ”Den är gammal!” eller ”Den är förstörd!”, men i själva verket handlar det bara helt enkelt om att pulvret absorberat fukt från luften. På grund av att flertalet av ingredienserna är hygroskopiska (dvs att de kan ta upp vattenånga/fukt från luften) klibbar ingredienserna ihop och pulvret kan bli klumpigt och stelt. Trots att det är lite klumpigt har detta ingen som helst påverkan på produktens effekt!

Skulle det vara så att du mottar en pre-workout från oss på Tillskottsbolaget som stelnat så pass mycket att det trots flertalet omskakningar inte går att dosera produkten korrekt ber vi dig kontakta vår kundservice.

 

Påverkas effekten av klumparna?

Nej! Som tidigare nämnt har eventuella klumpar i en pre-workout ingen som helst påverkan på effekten och går utmärkt att använda precis som vanligt.

 

Är det säkert att använda en pre-workout som är klumpig?

Ja! En pre-workout som blivit klumpig är precis lika säker att använda som en pre-workout som inte har klumpar.

Senaste

Allt du behöver veta om återhämtning!

Allt du behöver veta om återhämtning!

Efter ett intensivt träningspass är återhämtning lika viktig som själva träningen för att uppnå optimala resultat och främja övergripande hälsa. Återhämtning handlar om att ge kroppen tid och resurser för att reparera och återställa sig efter ansträngande fysisk aktivitet. Genom att prioritera rätt återhämtningsstrategier kan man främja muskelreparation, återfyllning av energireserver och minska risken för skador och utbrändhet. I denna artikel utforskar vi betydelsen av återhämtning efter träning, olika återhämtningsmetoder och hur du kan integrera dem i din träningsrutin. Oavsett om du är en elitidrottare eller en motionär, kommer du att upptäcka vikten av återhämtning och lära dig praktiska tips för att optimera dina träningsresultat och främja en hållbar och balanserad livsstil. Låt oss dyka in i världen av återhämtning och ge din kropp den omsorg och vila den behöver för att blomstra efter träningen.

Välj rätt proteinpulver!

Välj rätt proteinpulver!

Proteinpulver har länge varit ett hett ämne inom träning och fitness. Det är ett praktiskt kosttillskott som hjälper till att öka proteinintaget och stödja muskeluppbyggnad och återhämtning. Genom att tillhandahålla en koncentrerad dos av essentiella aminosyror kan proteinpulver vara ett värdefullt verktyg för idrottare, träningsentusiaster och de som strävar efter att uppnå sina hälsomål. Här nedan går vi igenom fördelarna med proteinpulver, olika typer av proteinkällor och hur du kan integrera detta kosttillskott i din dagliga rutin. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren inom träning, finns det mycket att lära sig om proteinpulver och dess roll för att främja en hälsosam och aktiv livsstil.

Träningsupplägg för 2 dagar/veckan

Träningsupplägg för 2 dagar/veckan

Vill du träna men hinner bara 2 träningspass i veckan? Ja men ingen fara! All träning som blir av är bra, men för att få ut så mycket som möjligt av dina träningspass är det bra att ha en plan. Genom att ha ett träningsupplägg och veta vad du ska träna i förväg kan du effektivisera och maximera din träning. Här nedan följer ett träningsschema för 2 dagar i veckan uppdelat på ett överkroppspass och ett underkroppspass. Det här träningsupplägget är perfekt för dem som har begränsad tid men fortfarande vill uppnå resultat. Med endast två träningsdagar i veckan kan du få en effektiv och balanserad träning för hela kroppen. En dag fokuserar på att stärka och forma dina underkroppsmuskler, medan den andra dagen ägnas åt att träna och stärka dina överkroppsmuskler. Genom att kombinera övningar för både under- och överkroppen får du en komplett träningsrutin som främjar både styrka och muskelutveckling.

Därför ska du involvera basövningar i din träning!

Därför ska du involvera basövningar i din träning!

Basövningar på gymmet utgör grunden för en effektiv och funktionell träning. Dessa övningar involverar flera muskelgrupper och hjälper till att bygga styrka, öka muskelmassa och förbättra kroppens funktionella förmågor. Basövningar är också användbara för att förbättra kroppens stabilitet, balans och koordination. Att inkludera basövningar i ditt träningsprogram kan hjälpa dig att nå dina träningsmål och uppnå en stark, välbalanserad fysik. Men vilka basövningar finns det och vilken övningen aktiverar flest muskler? Det och lite till går vi igenom här!

Bra mat efter träning!

Bra mat efter träning!

Att äta rätt mat efter träning är avgörande för att optimera återhämtningen och främja muskeluppbyggnaden. Efter fysisk aktivitet behöver kroppen näring för att reparera och återställa muskelvävnad samt fylla på energireserverna. En välbalanserad måltid efter träning bör innehålla protein för muskelreparation, kolhydrater för att återställa energinivåerna och andra näringsämnen för att främja återhämtning. Att äta inom en viss tidsram efter träningen kan hjälpa till att optimera näringsupptaget och återhämtningen. Men vad händer om man inte äter efter träning? Allt detta och lite till går vi igenom här nedan!

Are you in the right place?
Choose country
Continue to tillskottsbolaget.se