Massagepistolens många hälsofördelar
Fri frakt över 500kr
Bonusprodukter
Poäng på alla dina köp
Currency currency
X

Shopping from a different country?

Please select your country to get the right currency!

Fri frakt över 500kr Bonusprodukter Poäng på alla dina köp

Massagepistolens många hälsofördelar

Massagepistolen är ett av våra nya träningsredskap som är på stark frammarsch. Ja, du läste rätt ? ett träningsredskap. Många förknippar träning med redskap i form av gummiband, hantlar, skivstänger och tunga medicinbollar, men en massagepistol är också ett träningsredskap. Vad gör en massagepistol? Jo, massagepistolen kan bidra till en skonsam uppvärmning av kroppen eller av vissa muskler innan du startar ditt gympass. Massagepistolens huvud sätts mot en muskel och med sin kraft (som går att ställa in på olika lägen) ger den muskeln en skön massage som bidrar till ökad cirkulation så att muskeln blir varm och mjuk och redo för ett gympass. Se till att kroppen är i rätt ?mood? innan du börjar din träning och med en massagepistol i träningsväskan kan du alltid ge rätt massage vid rätt tillfälle. Massagepistolen bör vara en självklarhet hos alla som känner av stela axlar och spänningshuvudvärk och givetvis för alla som älskar att träna. Mjuka och avslappnade muskler kan starkt bidra till ett ökat välmående. Läs mer i vår stora guide så förstår du snart varför en massagepistol är oumbärlig.

Massagepistolens många hälsofördelar

Produkter i inlägget

SSN Massage Gun ProGun
Massagepistolen som ger dig ökad cirkulation i kroppen, mjukar upp muskler och förbä...
3499 kr

Hur använder jag en massagepistol?

Det finns en rad olika massagepistoler att välja bland och många av dem har flera massagefunktioner och även muskeligenkänning. Antalet funktioner varierar mellan de olika modellerna men användandet ser i princip likadant ut oavsett modell.

Börja med att montera massagepistolen enligt anvisningarna. Det är mycket viktigt att följa instruktionsmanualen så att monteringen blir rätt. När massagepistolen är korrekt monterad ska du identifiera vilken eller vilka muskler du vill massera. Många massagepistoler har en inbyggd funktion som känner av vilken sorts muskler som den placeras på och anpassar massagen därefter. Här kan det vara till fördel att satsa på just en sådan massagepistol som har muskeligenkänning och som ger korrekt massage med rätt tryck på rätt sorts muskel. Större muskler identifieras att tåla ett högre tryck.

När du startar massagepistolen avger den små massageslag mot muskeln och en vanlig frekvens är 3200 massageslag per minut, men det finns både högre och lägre frekvenser att välja mellan. Massera muskeln med en rörelse där du drar massagepistolen i riktning mot hjärtat, inte ifrån hjärtat.

Hur länge kan jag använda massagepistolen?

När du använder massagepistolen på en specifik muskel bör du endast använda den på samma punkt i 20–30 sekunder och därefter byta massageområde. Tänk på att lagom alltid är bäst och trots att det känns skönt att massera längre än 30 sekunder så behöver muskeln återhämta sig från massagen. När cirkulationen kommer igång mjuknar muskeln upp och detta sker både under massagen och även gradvis efter att massagen har upphört. Så, använd massagepistolen med måtta och det gamla uttrycket ”lagom är bäst” är i högsta grad applicerbart på hur länge man kan använda en massagepistol på ett område. Prova dig gärna fram och se vad som känns bäst för dig. För en del muskelgrupper kanske det är fullt tillräckligt med 10–15 sekunder.

De allra flesta massagepistoler har flera också olika frekvenser att välja mellan och du ska alltid börja med en låg frekvens och sedan gradvis öka så att musklerna hinner vänja sig och så att även du hinner vänja dig vid massagepistolens beröring, som till en början kan upplevas lite obehaglig men sedan skifta till ett välbekant behag.

 

Vilka fördelar finns det med en massagepistol?

Det finns många fördelar med att använda en massagepistol. Här följer några:

  • Snabb återhämtning
    Efter ett träningspass är kroppen oftast matt och behöver en välbehövlig vila innan nästa fysiska ansträngning. För att snabba på återhämtningsfasen mellan träningspassen kan du massera musklerna med en massagepistol. Musklerna får då en välkommen massage med ökad cirkulation som gör att kroppen kan återhämta sig fortare. När musklerna får en ökad genomblödning minskar även risken för att mjölksyra bildas. Genom att behandla vissa muskler med en massagepistol kan det nästan upplevas som en spabehandling för kroppen och de ansträngda musklerna.
  • Släppa på spänningar
    Vi är många som upplever spänningar i både nacke och axlar och det är inte ovanligt att spänningarna uppkommer på grund av vår livsstil. Stillasittande jobb och arbeten med statiska rörelser är några orsaker till varför vi drabbas av spända muskler som ger värk i nacke och rygg. Med en massagepistol kan både stela axlar och stel nacke mjukas upp och få en ökad rörlighet som i sin tur kan bidra till reducerad eller helt eliminerad spänningshuvudvärk, om sådan finns. Många använder massagepistolen varje dag som en inarbetad rutin för att just mjuka upp spända muskelpartier efter en dags arbete eller ett hårt gympass.
  • Ökad blodgenomströmning
    Muskler behöver en bra blodgenomströmning för att kunna fungera optimalt och för att mjuka upp musklerna till exempel före ett träningspass kan du ta hjälp av massagepistolen. Du kan med fördel köra massagepistolen 20–30 sekunder på de muskelgrupper som du vet är lite stela och som du planerar att träna på gymmet. Ta bara upp massagepistolen från träningsbagen och massera dina muskler i omklädningsrummet innan du startar ditt träningspass. Det kan vara en smart investering att köpa en massagepistol och ha den på jobbet. Låt den ligga på skrivbordet och gör det till en vana att ge dig själv lite massage på axlar och rygg en eller två gånger per dag för ökad cirkulation och mjuka muskler. Och ett bättre välmående!
    Lösa upp muskelknutor
    Muskelknutor bildas lätt i stela muskler och framförallt i axlarna. Dessa kan ibland vara lite envisa att få bukt med trots intensiv och varierad träning. Genom att använda en massagepistol ökar du chanserna att lösa upp muskelknutorna och förhindrar samtidigt att nya bildas. Prova dig fram med vilken frekvens på muskelslag/minut som passar bäst för att få bukt med dina muskelknutor. Tänk på att endast en behandling med massagepistolen oftast inte är tillräckligt utan det är den kontinuerliga användningen av massagepistolen som ger bäst resultat.
  • Kostnadseffektivt
    Priset på en massagepistol varierar en del och vid första anblicken så kan den kännas aningen dyr. Men, istället för att avfärda massagepistolen för sitt pris så ska du räkna på vad det kostar dig att besöka en massör en eller två gånger i månaden för att få hjälp med att knåda upp stela muskler och muskelknutor. När du ställer massagepistolens pris i relation till vad det kostar att bli masserad i 45 minuter blir massagepistolen väldigt kostnadseffektiv och är i princip intjänad på en eller två må Detta är om något en stor hälsofördel både för kroppen och plånboken.

 

Kan vem som helt använda en massagepistol?

Nej! Vem som helst kan inte använda en massagepistol eftersom det kan innebära hälsorisker. Följande grupper ska undvika massagepistoler:

  • Kvinnor som är gravida ska inte använda massagepistoler eftersom effekterna inte är helt klarlagda.
  • Personer som har en inopererad pacemaker avråds från att använda massagepistol.
  • Är du nyopererad ska du inte använda massagepistol. Rådgör med din läkare hur långt efter din operation som du kan använda en massagepistol igen.

Vad ska jag tänka på vid användning av massagepistol?

När du är ny användare av massagepistol kan det i början upplevas som lite obehagligt eftersom massagepistolen ger ifrån sig ”slag” mot huden och musklerna. För att inte bli avskräckt är det bra att ha en tillvänjningsfas och att använda massagepistolen sparsamt och på låg hastighet för att sedan gradvist öka på användningen och slagfrekvensen.

De flesta massagepistoler är sladdlösa men behöver laddas. Tänk på att ta med dig laddsladden om du tar med dig massagepistolen på resa. Många av massagepistolernas batterier håller i 3–5 timmar innan de behöver laddas och med tanke på att du enbart ska behandla enskilda muskler i 20–30 sekunder åt gången så blir batteritiden väldigt lång. Men det skadar inte att packa ner laddkabeln.

Var på kroppen kan jag använda massagepistolen?

Tumregeln säger att du kan använda massagepistolen på hela kroppen, men att du ska undvika att använda den på halsen och uppåt. Så, hals och huvud är undantaget från användningsområden men massagepistolen kan användas på övriga kroppen. Kvinnor ska dock undvika att använda massagepistolen på bröstvävnad och ryggraden bör också undantas från att masseras. För att få en detaljerad överblick av var på kroppen som massagepistolen kan kännas som ett underverk för musklerna kommer här en guide:

  • Fötter, anklar och vader upplevs många gånger som trötta och här fungerar massagepistolen perfekt. Har du en massagepistol med olika tillbehör så är ”gaffeln” mycket bra för fötter och anklar. Många personer som arbetar nattskift upplever en trötthet i fötter och anklar och då kan det kännas extra skönt att massera fötterna innan man lägger sig för att sova efter ett nattskift. Även efter en lång löprunda eller en vandring behöver fötterna extra omsorg som du lätt kan ge dem med en massagepistol.
  • Nacke, höfter och lårens framsida (quadracieps) kan med fördel masseras med en massagepistol. Du kan använda det medföljande munstycket men om det ingår ett runt massagehuvud kan detta kännas extra skönt på dessa muskelpartier.
  • Sätesmusklerna är kraftiga senor/muskler som mår bra av att få Många av träningsredskapen på gymmet fokuserar på att träna sätesmusklerna och då är det extra viktigt att dessa kan återhämta sig på ett behagligt sätt. Använd gärna ett runt eller ett platt massagehuvud när du masserar sätesmusklerna.

Summering…

Den här artikeln har valt att ge en bred bild av massagepistolens användningsområden. Här har du kunnat läsa om massagepistolens fördelar, vem som kan använda den och hur man använder den. Vi lever i en stressig och ibland oförutsägbar värld som vi inte alltid kan påverka och då är det extra viktigt att lägga tid på saker som vi kan påverka. Vi kan ge vår kropp de bästa förutsättningarna för att vi känna oss friska och pigga och för att uppnå ett härligt välbefinnande behöver vi kombinera många komponenter.

Satsa på en balanserad kost, god sömn och regelbunden träning. Var snäll mot dina muskler och mjuka upp dem efter en lång dag med hårt arbete, stillasittande framför datorn eller ett tufft träningspass. Med en massagepistol kan du skapa förutsättningar för en välmående kropp utan spänningshuvudvärk, stela axlar och ömma fötter. Massagepistolen kan användas på hela kroppen med undantag från hals och huvud och passar för de flesta personer förutom om du är gravid, nyopererad eller har en inopererad pacemaker. Gör massagen till en vardagsrutin och inte till en lyxig stund som du bara unnar dig då och då. En starkare kropp med mjuka muskler är en av många förutsättningar för att känna både fysiskt och psykiskt välbehag. Investera i en massagepistol som ha de rätta tillbehören för dig.

Senaste

Allt du behöver veta om återhämtning!

Allt du behöver veta om återhämtning!

Efter ett intensivt träningspass är återhämtning lika viktig som själva träningen för att uppnå optimala resultat och främja övergripande hälsa. Återhämtning handlar om att ge kroppen tid och resurser för att reparera och återställa sig efter ansträngande fysisk aktivitet. Genom att prioritera rätt återhämtningsstrategier kan man främja muskelreparation, återfyllning av energireserver och minska risken för skador och utbrändhet. I denna artikel utforskar vi betydelsen av återhämtning efter träning, olika återhämtningsmetoder och hur du kan integrera dem i din träningsrutin. Oavsett om du är en elitidrottare eller en motionär, kommer du att upptäcka vikten av återhämtning och lära dig praktiska tips för att optimera dina träningsresultat och främja en hållbar och balanserad livsstil. Låt oss dyka in i världen av återhämtning och ge din kropp den omsorg och vila den behöver för att blomstra efter träningen.

Välj rätt proteinpulver!

Välj rätt proteinpulver!

Proteinpulver har länge varit ett hett ämne inom träning och fitness. Det är ett praktiskt kosttillskott som hjälper till att öka proteinintaget och stödja muskeluppbyggnad och återhämtning. Genom att tillhandahålla en koncentrerad dos av essentiella aminosyror kan proteinpulver vara ett värdefullt verktyg för idrottare, träningsentusiaster och de som strävar efter att uppnå sina hälsomål. Här nedan går vi igenom fördelarna med proteinpulver, olika typer av proteinkällor och hur du kan integrera detta kosttillskott i din dagliga rutin. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren inom träning, finns det mycket att lära sig om proteinpulver och dess roll för att främja en hälsosam och aktiv livsstil.

Träningsupplägg för 2 dagar/veckan

Träningsupplägg för 2 dagar/veckan

Vill du träna men hinner bara 2 träningspass i veckan? Ja men ingen fara! All träning som blir av är bra, men för att få ut så mycket som möjligt av dina träningspass är det bra att ha en plan. Genom att ha ett träningsupplägg och veta vad du ska träna i förväg kan du effektivisera och maximera din träning. Här nedan följer ett träningsschema för 2 dagar i veckan uppdelat på ett överkroppspass och ett underkroppspass. Det här träningsupplägget är perfekt för dem som har begränsad tid men fortfarande vill uppnå resultat. Med endast två träningsdagar i veckan kan du få en effektiv och balanserad träning för hela kroppen. En dag fokuserar på att stärka och forma dina underkroppsmuskler, medan den andra dagen ägnas åt att träna och stärka dina överkroppsmuskler. Genom att kombinera övningar för både under- och överkroppen får du en komplett träningsrutin som främjar både styrka och muskelutveckling.

Därför ska du involvera basövningar i din träning!

Därför ska du involvera basövningar i din träning!

Basövningar på gymmet utgör grunden för en effektiv och funktionell träning. Dessa övningar involverar flera muskelgrupper och hjälper till att bygga styrka, öka muskelmassa och förbättra kroppens funktionella förmågor. Basövningar är också användbara för att förbättra kroppens stabilitet, balans och koordination. Att inkludera basövningar i ditt träningsprogram kan hjälpa dig att nå dina träningsmål och uppnå en stark, välbalanserad fysik. Men vilka basövningar finns det och vilken övningen aktiverar flest muskler? Det och lite till går vi igenom här!

Bra mat efter träning!

Bra mat efter träning!

Att äta rätt mat efter träning är avgörande för att optimera återhämtningen och främja muskeluppbyggnaden. Efter fysisk aktivitet behöver kroppen näring för att reparera och återställa muskelvävnad samt fylla på energireserverna. En välbalanserad måltid efter träning bör innehålla protein för muskelreparation, kolhydrater för att återställa energinivåerna och andra näringsämnen för att främja återhämtning. Att äta inom en viss tidsram efter träningen kan hjälpa till att optimera näringsupptaget och återhämtningen. Men vad händer om man inte äter efter träning? Allt detta och lite till går vi igenom här nedan!

Are you in the right place?
Choose country
Continue to tillskottsbolaget.se