Ecdysterone - större muskelmassa och styrka
Fri frakt över 500kr
Bonusprodukter
Poäng på alla dina köp
Currency currency
X

Shopping from a different country?

Please select your country to get the right currency!

Fri frakt över 500kr Bonusprodukter Poäng på alla dina köp

Ecdysterone - större muskelmassa och styrka

Vill du bygga muskler och bränna fett måste du träna hårt och äta en näringsrik och balanserad diet. Det är helt enkelt grunden för all bra träning men vill du optimera dina resultat ytterligare kan olika kosttillskott hjälpa dig. Här ska vi ta en titt på kosttillskottet ecdysterone som innehåller växtsterol som förekommer naturligt hos både växter och djur. Ecdysterone används för att stimulera muskeltillväxten och öka prestationsförmågan. Det är ett kosttillskott som har blivit mycket populärt under den senaste tiden. Läs vidare så får du lära dig allt du behöver veta om ecdysterone. Ecdysterone, eller ekdysteron som det heter på svenska, förkortas ofta som ECD.

Ecdysterone - större muskelmassa och styrka

Produkter i inlägget

SOLID Nutrition BLACK LINE Ecdysterone - 200 mg, 90 caps
49
Ecdysterone-tillskott från SOLID Nutrition med hela 200mg ecdysterone per kapsel! SOLID Nutri...
279 kr (549 kr)
Sportlab Ecdysterones, 60 tabs
Ecdysterones, 60 caps, är ett kosttillskott från Sportlab. En dagligen servering ger 200...
349 kr

Vad är ecdysterone?

Ecdysterone är en växtsterol, alltså ett naturligt förekommande hormon, som finns hos vissa växter och djur. Det är till exempel ett av de mest förekommande hormonerna bland leddjur. För insekter är det bland annat ett mycket viktigt hormon som är helt nödvändigt för metamorfosen när insekten ska utvecklas från en larv till en färdigutvecklad insekt. Ecdysterone finns också i vissa livsmedel, till exempel quinoa och spenat. Visst tänker man på Karl Alfred eller Popeye som han heter i originalet när man hör det? Du vet, världens starkaste sjöman som älskar sin spenat. Ecdysterone förekommer alltså hos vissa växter och djur och fungerar som ett tillväxthormon.

 

Ecdysterone är en molekyl och ingår i kategorien ecdysteroider som har en struktur och en effekt som liknar androgener. Androgener är den övergripande termen för de manliga könshormonerna. Den mest välkända androgenen är testosteron. Både kvinnor och män har normalt både kvinnliga och manliga könshormoner, män har dock mycket mer androgener än kvinnor. Den effekt man har sett av ecdysterone är dess positiva inverkan på kroppens styrka och muskeluppbyggnad. Det finns ingenting som tyder på att ecdysterone skulle påverka dina testosteronnivåer, varken positivt eller negativt. 

 

Det går att få tag på olagliga steroider, så kallade anabola steroider, men dessa vill vi verkligen varna för. Ecdysterone har inte samma styrka som många av de olagliga steroider, utan är ett naturligt och helt lagligt hormon som finns i många olika kosttillskott. Det finns inte heller några kända biverkningar av ecdysterone. Läs mer om detta här nedan. Det saknas dock fortfarande långtidsstudier som mer noggrant utröner ecdysterones effekter på kroppen men många upplever att de får en bättre styrka, uthållighet och muskeluppbyggnad med ecdysterone. Vi kommer att gå in lite mer på alla positiva effekterna av ecdysterone lite längre ner.

Hur fungerar ecdysterone i kroppen?

Ecdysterone är ett naturligt kosttillskott som fungerar genom att det kan öka det manliga könshormonet. Ecdysterone binder östrogen-receptorer (ER) och detta leder i sin tur till ökade nivåer av hormonet IGF1. Detta kan hjälpa kroppen att lättare bygga muskler och öka styrkan. Samtidigt kan ecdysterone hjälpa till att minska utmattning och träningsvärk.

Vilka effekter har ecdysterone?

Ecdysterone har funnits som kosttillskott länge, men det är först under den senare tiden som man mer tydligt har kunnat visa på dess effekter. Ecdysterone är ett kraftfullt muskelökande kosttillskott som kan hjälpa dig att öka din styrka och muskelmassa, och en ökad muskeltillväxt kan leda till bättre träningsprestationer. Det kan också höja kroppens naturliga hormonnivåer och öka ditt allmänna välmående. I studier har man sett att den grupp människor som fått ett tillskott av ecdysterone fick en ökad muskelmassa och även ett högre resultat i 1RM bänkpress jämfört med den kontrollgrupp av människor som var med i studien och som intog en placebo. Det är dock viktigt att komma ihåg att det bara finns ett fåtal studier som har undersökt ecdysterones påverkan på kroppen. När mer forskning gjorts kan vi också se tydligare se vilka effekter och eventuella biverkningar ecdysterone har.

Vilka fördelar finns med ecdysterone?

Ecdysterone används ofta för sina muskelbyggande egenskaper. Det kan ge en högre muskeluthållighet och på så sätt öka muskelmassan vid träning. Det kan också finnas andra fördelar med ecdysterone:



  • Det kan vara östrogenhä
  • Det kan öka kroppens naturliga hormonnivåer. 
  • Det kan ge en större vällust.
  • Det kan ge ett ökat allmänt välmående.

 

Andra positiva effekter av ecdysterone kan vara lägre kolesterol, bättre blodsockernivåer och förbättrad proteinsyntes, men som med många kosttillskott finns inte tillräckligt med studier för att dra några vetenskapliga slutsatser. 

Vilken dos bör ecdysterone tas i?

Kosttillskott med ecdysterone framställs i de flesta fall av olika växtextrakt, till exempel spenat och quinoa men även olika blommor kan förekomma. På förpackningen kan du tydligt se vad produkten innehåller. Ecdysterone finns ofta i tablettform och en vanlig rekommendation är två tabletter om dagen med en tablett som innehåller 100 mg ecdysterone. Det innebär alltså 200 mg ecdysterone per dag. Många väljer att ta en tablett på morgonen och en på kvällen för att få ett så regelbundet intag som möjligt. Den rekommenderade dagliga dosen bör inte överskridas. I studier med ecdysterone har användarna ofta fått en högre dos, ibland så mycket som 800 mg ecdysterone per dag, men vår rekommendation är att du alltid följer den dos som står på förpackningen. Prova att använda ecdysterone i några veckor och gör sedan ett uppehåll. Då kan du utvärdera effekterna och mäta dina resultat.

 

I många ecdysterone-produkter finns också zink och vitamin B6 i små mängder. Syftet med dessa ämnen är att hjälpa kroppen att ta upp ecdysteronet eller av synergistiska skäl. Det kan också förekomma klumpförebyggande ämnen i kosttillskottet.

 

Ecdysterone har inte har associerats med några allvarliga biverkningar, men du ska aldrig överdosera ett kosttillskott då det kan medföra olika hälsorisker. Och ecdysterone är just ett kosttillskott. Ecdysterone ska alltså inte användas som ett alternativ eller ersätta en varierad och balanserad kost. Är du gravid, ammande, har en sjukdom eller behandlas med något läkemedel bör du kontakta din läkare innan du börjar använda ecdysterone. Tänk också på att alltid förvara kosttillskottet så att inte små barn och djur kommer åt det.

 

Det kan också vara bra att känna till att ecdysterone ligger på WADA:s övervakningslista. WADA står för World Anti-Doping Agency och är den internationella organisation som utreder potentiellt dopingklassade ämnen och substanser. I dag finns inte ecdysterone med på deras lista men en rekommendation kan ändå vara att tävlande idrottare inte ska ta ecdysterone.

Vilka biverkningar finns med ecdysterone?

Det saknas studier som visar hur ecdysterone påverkar kroppen om kosttillskottet intas under en längre period. Följer du den rekommenderade dosen finns dock inget som tyder på några allvarliga biverkningar.

Är ecdysterone ett kosttillskott som passar dig?

Ecdysterone är ett väldigt intressant kosttillskott som kan ha en positiv påverkan på din muskeltillväxt och på din styrka. Tränar du för att bygga muskler kan därför ecdysterone vara ett kosttillskott som passar dig perfekt. Men vi säger det igen: Ecdysterone är ett kosttillskott och ska fungera som ett komplement, inte en ersättning, till en balanserad och varierad kost. 

Sammanfattning

Ecdysterone är en växtsterol som förekommer naturligt hos vissa växter och djur. I träningsvärlden är det dock mer känt som ett kosttillskott som kan öka kroppens prestationsförmåga och muskeltillväxt. Genom att dagligen använda ecdysterone kan du få en ökad styrka och en större muskelmassa. Du kan också uppleva en förbättrad återhämtning och mindre träningsvärk. Tränar du hårt på gymmet med mål att öka din styrka och muskelmassa kan alltså ett kosttillskott med ecdysterone passa dig perfekt. Den rekommenderade dosen är vanligtvis 200 mg ecdysterone per dag. Det är också viktigt att komma ihåg att ecdysterone är ett kosttillskott. Det ska alltså inte ersätta en varierad och balanserad kost.

Vad är kosttillskott?

Nu har du läst om kosttillskottet ecdysterone, och då kan det också vara bra att veta vad ett kosttillskott egentligen är. Kosttillskott är ett samlingsnamn på produkter som innehåller näringsgivande och prestationsökande ämnen. De kan till exempel innehålla vitaminer, mineraler, växtextrakt, proteiner och aminosyror. Olika kosttillskott ger olika effekt, men det är viktigt att komma ihåg att kosttillskott aldrig ska ersätta den vanliga maten, utan vara just ett tillskott och ett komplement. 

Vilka kosttillskott ska man ta?

Det kan vara svårt att veta vilka tillskott som just din kropp behöver. Det bästa du kan göra är att fundera över hur din kost ser ut. Kanske ser du då direkt om du behöver fylla vissa luckor med ett kosttillskott. Sedan bör du också fundera på vad dina mål är med din träning. Vill du till exempel bygga muskler kan ecdysterone vara ett kosttillskott som passar dig. Det finns också kosttillskott som kan hjälpa dig att stressa ner, gå ner i vikt och sova bättre. Genom att göra en enkel behovsanalys kan du på ett smidigt sätt kartlägga dina behov och hitta kosttillskott som passar dig, ger dig ett ökat välmående och hjälper dig att nå dina mål.

Senaste

Allt du behöver veta om återhämtning!

Allt du behöver veta om återhämtning!

Efter ett intensivt träningspass är återhämtning lika viktig som själva träningen för att uppnå optimala resultat och främja övergripande hälsa. Återhämtning handlar om att ge kroppen tid och resurser för att reparera och återställa sig efter ansträngande fysisk aktivitet. Genom att prioritera rätt återhämtningsstrategier kan man främja muskelreparation, återfyllning av energireserver och minska risken för skador och utbrändhet. I denna artikel utforskar vi betydelsen av återhämtning efter träning, olika återhämtningsmetoder och hur du kan integrera dem i din träningsrutin. Oavsett om du är en elitidrottare eller en motionär, kommer du att upptäcka vikten av återhämtning och lära dig praktiska tips för att optimera dina träningsresultat och främja en hållbar och balanserad livsstil. Låt oss dyka in i världen av återhämtning och ge din kropp den omsorg och vila den behöver för att blomstra efter träningen.

Välj rätt proteinpulver!

Välj rätt proteinpulver!

Proteinpulver har länge varit ett hett ämne inom träning och fitness. Det är ett praktiskt kosttillskott som hjälper till att öka proteinintaget och stödja muskeluppbyggnad och återhämtning. Genom att tillhandahålla en koncentrerad dos av essentiella aminosyror kan proteinpulver vara ett värdefullt verktyg för idrottare, träningsentusiaster och de som strävar efter att uppnå sina hälsomål. Här nedan går vi igenom fördelarna med proteinpulver, olika typer av proteinkällor och hur du kan integrera detta kosttillskott i din dagliga rutin. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren inom träning, finns det mycket att lära sig om proteinpulver och dess roll för att främja en hälsosam och aktiv livsstil.

Träningsupplägg för 2 dagar/veckan

Träningsupplägg för 2 dagar/veckan

Vill du träna men hinner bara 2 träningspass i veckan? Ja men ingen fara! All träning som blir av är bra, men för att få ut så mycket som möjligt av dina träningspass är det bra att ha en plan. Genom att ha ett träningsupplägg och veta vad du ska träna i förväg kan du effektivisera och maximera din träning. Här nedan följer ett träningsschema för 2 dagar i veckan uppdelat på ett överkroppspass och ett underkroppspass. Det här träningsupplägget är perfekt för dem som har begränsad tid men fortfarande vill uppnå resultat. Med endast två träningsdagar i veckan kan du få en effektiv och balanserad träning för hela kroppen. En dag fokuserar på att stärka och forma dina underkroppsmuskler, medan den andra dagen ägnas åt att träna och stärka dina överkroppsmuskler. Genom att kombinera övningar för både under- och överkroppen får du en komplett träningsrutin som främjar både styrka och muskelutveckling.

Därför ska du involvera basövningar i din träning!

Därför ska du involvera basövningar i din träning!

Basövningar på gymmet utgör grunden för en effektiv och funktionell träning. Dessa övningar involverar flera muskelgrupper och hjälper till att bygga styrka, öka muskelmassa och förbättra kroppens funktionella förmågor. Basövningar är också användbara för att förbättra kroppens stabilitet, balans och koordination. Att inkludera basövningar i ditt träningsprogram kan hjälpa dig att nå dina träningsmål och uppnå en stark, välbalanserad fysik. Men vilka basövningar finns det och vilken övningen aktiverar flest muskler? Det och lite till går vi igenom här!

Bra mat efter träning!

Bra mat efter träning!

Att äta rätt mat efter träning är avgörande för att optimera återhämtningen och främja muskeluppbyggnaden. Efter fysisk aktivitet behöver kroppen näring för att reparera och återställa muskelvävnad samt fylla på energireserverna. En välbalanserad måltid efter träning bör innehålla protein för muskelreparation, kolhydrater för att återställa energinivåerna och andra näringsämnen för att främja återhämtning. Att äta inom en viss tidsram efter träningen kan hjälpa till att optimera näringsupptaget och återhämtningen. Men vad händer om man inte äter efter träning? Allt detta och lite till går vi igenom här nedan!

Are you in the right place?
Choose country
Continue to tillskottsbolaget.se