Isolatprotein - rent protein för stora muskler
Fri frakt över 500kr
Bonusprodukter
Poäng på alla dina köp
Currency currency
X

Shopping from a different country?

Please select your country to get the right currency!

Fri frakt över 500kr Bonusprodukter Poäng på alla dina köp

Isolatprotein - rent protein för stora muskler

Kärt barn har många namn och isolatprotein kallas därför ibland även för whey-100. Isolatprotein är ett kosttillägg som består av rent protein som i sin tur är en viktig ingrediens om du vill bygga muskler. Tack vare högteknologisk framställning av detta rena protein bibehålls i princip alla proteinfraktioner och tillskottet är dessutom skonsamt mot magen. Här förklarar vi mer om isolatproteinet och dess fördelar och egenskaper.

Isolatprotein - rent protein för stora muskler

Produkter i inlägget

BioTechUSA Iso Whey Zero, 2270 g
Högkvalitativt vassleprotein helt utan socker, laktos och transfetter!
999 kr
Star Nutrition Whey-100, 1 kg
För maximal muskeluppbyggnad och fettförbränning!
349 kr
Trained By JP Performance Isolate, 1 kg
Performance Protein Isolate är en proteinblandning av högsta kvalitet, med en kombinatio...
599 kr
SOLID Nutrition Isolate, 750 g
23
ISOLATE är ett vassleproteinisolat med extremt hög proteinhalt som dessutom är lakt...
269 kr (349 kr)

Vad är isolatprotein?

Isolatprotein är protein i sin allra renaste form. Det finns en mängd olika kosttillskott med hög proteinkoncentration, men om du vill vara säker på att få ett rent proteintillskott ska du välja isolatprotein. Det här proteinsupplementet är i det närmaste fritt från både fett och kolhydrater och med andra ord ett bra tillskott när du vill få i dig protein men utan att behöva äta proteinrik mat. Isolatprotein framställs genom filtrering av vassleprotein från mjölkprodukter och beroende på vilken filtreringsteknik som används blir proteinkoncentrationen olika hög. Nu ska vi förklara de olika teknikerna som används för att framställa rent protein.
  • Membranfiltrering; detta är den metod som ger det billigaste isolatproteinet. Du får ett prisvärt proteintillskott, men du behöver vara medveten om att denna metod kan ha skadat några av proteinfraktionerna vilket ger en lägre koncentration av rent protein.
 
  • Korsflödesfiltrering; denna filtreringsmetod är snäppet bättre än membranfiltrering eftersom proteinfraktionerna skonas genom att kall, nedkyld luft, används under filtreringsprocessen. Den kylda luften räddar proteinfraktionerna från att brytas ner under upphettningsfasen, som är en del av processen. Isolatprotein som är framställt genom korsflödesfiltrering är något dyrare och håller en högre proteinkvalitet.
 
  • Ion Exchange Isolation, även kallad jonbyteskromatografifiltrering; en filtreringsmetod som når upp till 97 % rent protein. Metoden går ut på att joner skiljs från proteinet och därmed återstår i princip endast rent protein. Denna version av isolatprotein är den mest avancerade och ger högst kvalitet av proteinet, men det finns tyvärr en baksida. Under själva filtreringsprocessen finns en risk att delar av de proteinfraktioner som är mest hälsosamma förstörs och då förlorar också isolatet lite i kvalitet.
 
Alla tre filteringsmetoder har sina för- och nackdelar, beroende på vad som är viktigt för dig. Om du letar ett prisvärt proteinisolat kan du välja ett som framställts genom membranfiltrering. Då får du ett prisvärt proteintillskott som kan hjälpa dig att nå dina träningsmål. Om du är villig att lägga lite mer pengar på ett tillskott som har högre proteinhalt är det mest fördelaktiga att välja ett isolat som framställts genom korsflödesfiltrering. Dessa är prisvärda och av hög kvalitet i förhållande till både framställningsprocess och slutprodukt. Isolat som är framställt genom korsflödesfiltrering vinner över isolat som utvunnits genom Ion Exchange Isolation eftersom denna metod slår sönder några av de positiva egenskaper som vissa av proteinfraktionerna bär på. Så, vilket isolat väljer du? Läs gärna vidare så förklarar vi hur proteinisolat kan förbättra för din träning.

Vilka fördelar finns det med isolatprotein?

En av de största fördelarna med isolatprotein är att det är laktosfritt och är därmed ett väldigt skonsamt proteintillskott som kan tas av de allra flesta. Du kan ta isolatprotein när som helst på dygnet och se det som ett tillskott till maten du brukar äta. Kom ihåg att kosttillskott aldrig kan ersätta mat, men att du kan få många fördelar med att lägga till kosttillskott till din kost. För dig som tränar på gym och är intresserad av att bygga muskler har isolatprotein många fördelar. Du kan välja att ta tillskottet antingen före eller efter ett gympass, men du får störst effekt om du tar det efter träningen. Isolatprotein fungerar nämligen som en muskelbyggare när du inte tränar. Ja, du läste rätt. Tillskottets egenskaper består i att kroppens egen proteinsyntes förbättras när du tillför rent protein. När proteinsyntesen förbättras, som i sin tur beror på att kroppens koncentration av aminosyror höjs, minskas nedbrytningen av musklerna. Detta tillstånd kallas för anabolt tillstånd och innebär att kroppen befinner sig i ett tillstånd av uppbyggande med sina egna hormoner. Om du under den anabola fasen tillsätter rent protein i form av isolatprotein ger du kroppen extra ”byggmaterial” till att snabbt bygga upp musklerna.
 

När ger isolatprotein bäst effekt?

För att effekten av isolatproteinet ska bli så träffsäker och effektiv som möjligt är rekommendationen att ta proteinet direkt efter träning. Efter träning går kroppen in i sitt anabola läge och då är också koncentrationen av aminosyror som störst. Aminosyrorna, som är 20 till antalet, är kroppens minsta byggstenar av protein. När kroppens anabola fas inleds kan isolatprotein boosta aminosyrornas egenskaper i att bygga upp muskelmassa.
 

Vilka isolatprotein finns det? 

  • Animaliskt isolatprotein i pulverform; detta rena protein är helt fritt från laktos och har sitt ursprung i animaliska produkter. Blanda pulvret med vatten eller valfri mjölkdryck. Om du vill hålla dig till en strikt laktosfri variant bör du blanda pulvret med laktosfri mjölk. Du kan med fördel tillsätta chokladpulver eller någon annan smakförstärkare om du önskar det. Vassleproteinpulver finns som både neutral och i olika smaker. Gillar du fräscha frukter kanske du faller för proteinpulver med smak av jordgubbe eller persika. Prova dig gärna fram.
 
  • Veganskt isolatprotein i pulverform; denna form av rent protein framställs oftast från sojabönor. Du får samma rena proteinhalt som om du skulle valt ett isolat från en animalisk källa. Sojaisolat är oftast helt fritt från socker och kan blandas med vatten, havremjölk eller annan valfri dryck.
 
  • Bredbar proteinkälla; om du har svårt för att dricka proteinpulver kan du alltid hitta en genväg. Du få dock inte i dig lika mycket protein som när du använder isolat, men både bredbar hasselnötskräm och jordnötssmör med extra tillsats av protein kan fungera som en inkörsport till att börja använda isolat.
 

Går det att baka med proteinisolat?

Jajamensan! Om du gillar att baka kan du göra dina egna energibars och raw food-bollar med isolatprotein. Baka härligt och nyttigt träningssnacks med naturliga råvaror och tillsätt isolatprotein. Som förslag kan du baka raw food-snacks med ingredienser som till exempel mörk choklad, hackade dadlar, ekologiskt havregryn, kaffe, jordnötssmör, fröer och nötter. Om du tillsätter isolatproteinpulver får du en riktigt ”proteinbomb” som dessutom är smarrig, nyttig och hemgjord!
 

Hur bygger man en stark kropp?

Det är många olika faktorer som spelar in för att du ska få en stark kropp. En av de viktigaste grunderna till att du får en stark och sund kropp är att du upprätthåller goda rutiner. Här går vi igenom hur du på bästa sätt kan hitta ett mönster för att träna och återhämta dig på ett sätt som ger dig en hälsosam kropp.
  • Avsätt tid; tiden till att träna kommer inte av sig själv. Se över din kalender och boka in dina gympass och löparrundor. I början av en livsstilsförändring kan det vara svårt att verkligen få till en regelbunden träning, men så fort du kommit över ”tröskeln” märker du att det går lättare och att kroppen mår bra av att träna.
 
  • Planera din mat; bra mat är a och o när du vill leva ett hälsosamt liv och bygga en sund och muskulös kropp. Planera dagens måltider med omsorg och se till att alltid att ha en extra proteinbar eller en shake i träningsväskan.
 
  • Kosttillägg; optimera ditt näringsintag med kosttillskott som ökar prestationsförmågan, underlättar återhämtningsfasen och bygger stora muskler. Du kan med fördel ta proteinpulver flera gånger om dagen för att på så sätt maximera ditt proteinintag och påskynda muskelbyggandet. Isolatprotein är bara ett kosttillskott i mängden och kan kombineras med andra.
 
  • Sömn; se till att få en god natts sömn varje dag. Sömnen är en viktig del av kroppens återhämtningsfas och kan liknas vid kroppens egen batteriladdare.
 
 

Kan alla ta isolatprotein?

Som regel kan alla ta isolatprotein, men om du har en medicinsk åkomma eller undrar om kosttillskottet går att kombinera med dina mediciner eller ett speciellt tillstånd, ska du alltid rådfråga din läkare eller en farmaceut på apoteket.
 
Sammanfattningsvis:
Var och en av oss har oftast möjlighet att göra aktiva val när det kommer till träning, kost och sömn. Regelbunden träning och motion är några av grundpelarna till att må bra. Du som är målmedveten och siktar på att nå en viss vikt eller att orka ta x antal kilon i marklyft behöver som regel komplettera kosten med kosttillskott. Isolatprotein är ett rent protein som förutom att vara snällt mot magen också har den fantastiska egenskapen att det hjälper kroppen att bygga muskler under den anabola fasen. Ibland kan det vara svårt att veta vilket kosttillskott som man ska välja, men då kan isolatprotein bli ett förstahandsval. Läs alltid dosrekommendationerna noga på förpackningen innan du blandar din shake eller mjölkdrink så att du inte överskrider den rekommenderade mängden. Fördelen med att använda isolatprotein är att det behöver inte förvaras i kylen, utan du kan ha det framme i rumstemperatur. Om du är på resa kan du enkelt ta med dig ditt proteinpulver och blanda till en smarrig mjölkdrink när du känner för det. Tänk dock på att förvara pulvret i sin originalförpackning, eftersom det är just ett pulver. Stort lycka till med din träning och ditt val av isolatprotein. Väljer du animaliskt eller veganskt?

Senaste

Allt du behöver veta om återhämtning!

Allt du behöver veta om återhämtning!

Efter ett intensivt träningspass är återhämtning lika viktig som själva träningen för att uppnå optimala resultat och främja övergripande hälsa. Återhämtning handlar om att ge kroppen tid och resurser för att reparera och återställa sig efter ansträngande fysisk aktivitet. Genom att prioritera rätt återhämtningsstrategier kan man främja muskelreparation, återfyllning av energireserver och minska risken för skador och utbrändhet. I denna artikel utforskar vi betydelsen av återhämtning efter träning, olika återhämtningsmetoder och hur du kan integrera dem i din träningsrutin. Oavsett om du är en elitidrottare eller en motionär, kommer du att upptäcka vikten av återhämtning och lära dig praktiska tips för att optimera dina träningsresultat och främja en hållbar och balanserad livsstil. Låt oss dyka in i världen av återhämtning och ge din kropp den omsorg och vila den behöver för att blomstra efter träningen.

Välj rätt proteinpulver!

Välj rätt proteinpulver!

Proteinpulver har länge varit ett hett ämne inom träning och fitness. Det är ett praktiskt kosttillskott som hjälper till att öka proteinintaget och stödja muskeluppbyggnad och återhämtning. Genom att tillhandahålla en koncentrerad dos av essentiella aminosyror kan proteinpulver vara ett värdefullt verktyg för idrottare, träningsentusiaster och de som strävar efter att uppnå sina hälsomål. Här nedan går vi igenom fördelarna med proteinpulver, olika typer av proteinkällor och hur du kan integrera detta kosttillskott i din dagliga rutin. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren inom träning, finns det mycket att lära sig om proteinpulver och dess roll för att främja en hälsosam och aktiv livsstil.

Träningsupplägg för 2 dagar/veckan

Träningsupplägg för 2 dagar/veckan

Vill du träna men hinner bara 2 träningspass i veckan? Ja men ingen fara! All träning som blir av är bra, men för att få ut så mycket som möjligt av dina träningspass är det bra att ha en plan. Genom att ha ett träningsupplägg och veta vad du ska träna i förväg kan du effektivisera och maximera din träning. Här nedan följer ett träningsschema för 2 dagar i veckan uppdelat på ett överkroppspass och ett underkroppspass. Det här träningsupplägget är perfekt för dem som har begränsad tid men fortfarande vill uppnå resultat. Med endast två träningsdagar i veckan kan du få en effektiv och balanserad träning för hela kroppen. En dag fokuserar på att stärka och forma dina underkroppsmuskler, medan den andra dagen ägnas åt att träna och stärka dina överkroppsmuskler. Genom att kombinera övningar för både under- och överkroppen får du en komplett träningsrutin som främjar både styrka och muskelutveckling.

Därför ska du involvera basövningar i din träning!

Därför ska du involvera basövningar i din träning!

Basövningar på gymmet utgör grunden för en effektiv och funktionell träning. Dessa övningar involverar flera muskelgrupper och hjälper till att bygga styrka, öka muskelmassa och förbättra kroppens funktionella förmågor. Basövningar är också användbara för att förbättra kroppens stabilitet, balans och koordination. Att inkludera basövningar i ditt träningsprogram kan hjälpa dig att nå dina träningsmål och uppnå en stark, välbalanserad fysik. Men vilka basövningar finns det och vilken övningen aktiverar flest muskler? Det och lite till går vi igenom här!

Bra mat efter träning!

Bra mat efter träning!

Att äta rätt mat efter träning är avgörande för att optimera återhämtningen och främja muskeluppbyggnaden. Efter fysisk aktivitet behöver kroppen näring för att reparera och återställa muskelvävnad samt fylla på energireserverna. En välbalanserad måltid efter träning bör innehålla protein för muskelreparation, kolhydrater för att återställa energinivåerna och andra näringsämnen för att främja återhämtning. Att äta inom en viss tidsram efter träningen kan hjälpa till att optimera näringsupptaget och återhämtningen. Men vad händer om man inte äter efter träning? Allt detta och lite till går vi igenom här nedan!

Are you in the right place?
Choose country
Continue to tillskottsbolaget.se