Träning med endast ett redskap - KETTLEBELL
Fri frakt över 500kr
Bonusprodukter
Poäng på alla dina köp
Currency currency
X

Shopping from a different country?

Please select your country to get the right currency!

Fri frakt över 500kr Bonusprodukter Poäng på alla dina köp

Träning med endast ett redskap - KETTLEBELL

Träning med kettlebells har blivit allt mer populärt de senaste åren, och med goda skäl. Kettlebells är ett fantastiskt träningsverktyg som kan användas för att träna hela kroppen, förbättra din styrka, kondition och rörlighet. Genom att kombinera olika övningar kan du skapa en intensiv träningsrutin som engagerar flera muskelgrupper samtidigt, hjälper dig att bränna fett och bygga muskler. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren tränare, kan träning med kettlebells vara ett effektivt sätt att förbättra din fitness och uppnå dina träningsmål.

Träning med endast ett redskap - KETTLEBELL

Produkter i inlägget

Är träning med kettlebells bra?

Ja, träning med kettlebells kan vara mycket effektivt och bra för din hälsa och fitness. Det finns flera fördelar med att använda kettlebells i din träning:
  1. Helkroppsträning: Kettlebells erbjuder en helkroppsträning som engagerar flera muskelgrupper samtidigt. De kan användas för att träna styrka, kondition och uthållighet, och kan vara ett utmärkt verktyg för att bygga muskler och förbättra kroppens funktionella rörelsemönster.
  2. Förbättrad koordination: Träning med kettlebells kan förbättra din koordination och balans eftersom de kräver att du engagerar flera muskelgrupper samtidigt.
  3. Ökad kaloriförbränning: Kettlebellsträning kan också hjälpa dig att bränna kalorier och förbättra din kardiovaskulära hälsa eftersom många övningar utförs i högt tempo med många repetitioner.
  4. Förbättrad styrka och uthållighet: Kettlebells kan användas för att träna både styrka och uthållighet, och kan hjälpa dig att utveckla kraft och uthållighet i hela kroppen.
  5. Lättillgängligt: En av de största fördelarna med kettlebells är att de är lätta att använda och kan användas hemma eller på gymmet. De tar inte upp mycket utrymme och kräver inte mycket utrustning, vilket gör dem idealiska för människor som vill träna hemma eller på resande fot.

Sammanfattningsvis kan träning med kettlebells vara ett utmärkt komplement till din träning och kan hjälpa dig att bygga muskler, förbättra din kondition och bränna kalorier samtidigt som du förbättrar din koordination och balans.


Tips på övningar med endast kettlebell som redskap:

Kettlebell goblet squat: Stå med fötterna höftbrett isär och håll kettlebellen med båda händerna framför bröstet. Sänk dig sedan ner i en squatposition genom att böja på knäna och hålla ryggen rak. Pressa upp dig själv tillbaka till startpositionen och upprepa.

Kettlebell clean and press: Börja med kettlebellen mellan dina fötter. Greppa tag i kettlebellen med en hand och svep den uppåt mot din axel. Pressa upp kettlebellen över huvudet. Sänk sedan ner den till axeln och därefter tillbaka till golvet. Upprepa övningen på andra sidan.


Kettlebell snatches: Starta med kettlebellen mellan dina fötter. Greppa tag i kettlebellen med en hand och svep den uppåt till din axel. Förläng din arm och släpp kettlebellen över huvudet. Fånga sedan kettlebellen och sänk ner den till golvet. Upprepa övningen på andra sidan.


Kettlebell lunges: Stå med fötterna höftbrett isär och håll kettlebellen framför bröstet med båda händerna. Ta ett stort steg framåt med ena benet och sänk ner kroppen tills knät är böjt i en 90 graders vinkel. Tryck dig tillbaka till startpositionen och upprepa med andra benet.


Kettlebell swings: Stå med fötterna höftbrett isär och håll kettlebellen med båda händerna mellan dina ben. Sänk dig ner och sväng sedan kettlebellen framåt och uppåt genom att sträcka på höften och knäna samtidigt. Släpp kettlebellen vid toppen av rörelsen och låt den falla tillbaka mellan dina ben. Fånga sedan upp den igen och upprepa rörelsen.

Raka marklyft: stå höftbrett med fötterna och ta tag i kettlebellen med båda händerna och fäll ryggen och höften ner mot marken. Ha en lätt böj i knäna för att få bäst kontakt. Du kan själv välja om du vill fokusera på rumpan eller baksida lår i denna övning.

Bulgarian split squats: greppa kettlebellen antingen framför bröstet eller hängandes vid sidan av kroppen. Sedan placerar du bakre foten på exempelvis en bänk eller liknande och tar ett stort kliv fram med den andra foten. I denna position böjer du knät tills du når 90 grader för att sedan ta dig upp till utgångspositionen igen. Vikten läggs på den främre foten och denna övning tar extra mycket på lår och rumpa.

Hammercurls: du håller kettlebellen framför dig med tummarna uppåt. Sedan utför du rörelsen från sträckta armar till böjda armar så att du förflyttar kettlebellen från höften upp till bröstet.

Russian twist: I denna övning tränar du magen och du utgår från golvet sittandes med lätt böjda knän och en lätt bakåtlutning av din överkropp så att du bildar ett V. Kettlebellen placeras på ena sidan av din kropp som du sedan tar tag i med båda händerna för att sedan föra kettlebellen från ena sidan till den andra. Ju tyngre vikt, desto jobbigare blir övningen. För att göra övningen ännu tyngre, kan du lyfta fötterna från marken och låta dem hänga en bit ovanför marken medan du för kettlebellen från sida till sida. Glöm inte att andas! 

Vad tränar man med en kettlebell?

Med en kettlebell kan du träna en rad olika muskelgrupper i hela kroppen, inklusive:
  1. Benen: Kettlebells kan användas för att träna benen genom övningar som goblet squats, lunges, och kettlebell swings.
  2. Rygg och bål: Många kettlebell-övningar engagerar rygg och bål, inklusive kettlebell deadlifts, rows, och kettlebell swings.
  3. Armar och axlar: Kettlebells kan också användas för att träna armar och axlar genom övningar som kettlebell presses, snatches, och cleans.
  4. Kondition: Många kettlebell-övningar utförs i högt tempo med många repetitioner och kan hjälpa till att förbättra din kondition och uthållighet.
  5. Koordination och balans: Kettlebell-övningar kräver oftast att du engagerar flera muskelgrupper samtidigt och kan därför hjälpa till att förbättra din koordination och balans.

Sammanfattningsvis kan kettlebells användas för att träna hela kroppen och hjälpa till att bygga styrka, förbättra konditionen, öka koordinationen och balansen samt förbättra kroppens funktionella rörelsemönster.


Hur många kalorier bränner man med kettlebell?

Mängden kalorier du bränner med kettlebell beror på flera faktorer, inklusive din vikt, träningsintensitet, träningslängd och typ av övningar du utför. Generellt sett kan kettlebell-träning vara mycket effektiv för att bränna kalorier eftersom många övningar utförs i högt tempo med många repetitioner och engagerar flera muskelgrupper samtidigt.

En studie från American Council on Exercise fann att en person som väger 70 kg kan bränna cirka 200-300 kalorier under en 30 minuters kettlebell-träningssession. En person som väger mer eller tränar med högre intensitet kan bränna fler kalorier under samma tid.

Det är viktigt att komma ihåg att kaloriförbränningen varierar från person till person och från träningstillfälle till träningstillfälle. Träningsintensiteten, träningsvolymen, din ålder, ditt kön, din muskelmassa och andra faktorer kan alla påverka mängden kalorier du bränner med kettlebell-träning.

Sammanfattningsvis kan kettlebell-träning vara en effektiv metod för att bränna kalorier och förbättra din kondition och fitness. Hur många kalorier du bränner beror på flera faktorer och kan variera från person till person.


Hur många kettlebells behöver man?

Antalet kettlebells som du behöver beror på dina träningsmål, din nuvarande fitnessnivå och din budget. Generellt sett är det möjligt att genomföra en hel del effektiva övningar med endast en kettlebell, men för vissa övningar kan det vara fördelaktigt att ha flera olika vikter tillgängliga.

Om du är nybörjare kan det vara en bra idé att börja med en kettlebell och sedan gradvis bygga upp din samling med tiden. Om du redan har tränat med kettlebells ett tag och har en specifik träningsrutin kan det vara fördelaktigt att ha flera kettlebells av olika vikter så att du kan variera din träning och utmaning.

Ett bra sätt att börja är att skaffa en kettlebell med en vikt som passar din nuvarande styrka och träningsnivå. Sedan kan du gradvis lägga till fler kettlebells med olika vikter och utföra övningar med en eller flera kettlebells samtidigt för att variera din träning och utmana dig själv på olika sätt.


Hur mycket vikt på kettlebell?

Den optimala vikten på en kettlebell beror på din träningsnivå, dina mål och den typ av övningar du vill utföra. Övningar som kopplar in de stora musklerna som ben och rygg kräver oftast lite tyngre vikter. Övningar som kopplar in mage, armar och axlar kan behöva ha lite lättare vikter eftersom det är mindre muskler och därför inte lika starka som dina ben och din rygg.  

Om du är nybörjare är det viktigt att börja med en lättare vikt för att lära dig rätt teknik och undvika skador. En bra vikt att börja med för en nybörjare är vanligtvis mellan 4-8 kg.

För tränade personer kan en kettlebell med vikt mellan 12-20 kg vara en passande vikt för övningar som swings, snatches, cleans och presses.

Om du är mer erfaren och vill utmana dig själv kan du använda en kettlebell med vikt mellan 24-32 kg för tunga övningar som tunga goblet squats, Turkish get-ups och kettlebell farmer walks.

Det är alltid viktigt att vara försiktig och använda rätt teknik när du tränar med kettlebells, oavsett vilken vikt du väljer. Det är bättre att börja med en lättare vikt och gradvis öka vikten när du känner dig bekväm med övningarna och tekniken.


Vilka olika vikter finns på kettlebells?

Kettlebells finns i olika vikter och det är vanligt att de kommer i steg om cirka 4-8 kg. De vanligaste vikterna för kettlebells är:
  • 4 kg
  • 6 kg
  • 8 kg
  • 10 kg
  • 12 kg
  • 16 kg
  • 20 kg
  • 24 kg
  • 28 kg
  • 32 kg
  • 36 kg
  • 40 kg

Vissa tillverkare kan ha ytterligare vikter tillgängliga, men de flesta fitnessanläggningar eller gym har ofta kettlebells med vikter mellan 4-32 kg tillgängliga för användning. Det är viktigt att välja en kettlebell med rätt vikt för din träningsnivå och för den typ av övning du vill utföra. Det är alltid bättre att börja med en lättare vikt och gradvis öka vikten när du känner dig bekväm med övningarna och tekniken.

Senaste

Allt du behöver veta om återhämtning!

Allt du behöver veta om återhämtning!

Efter ett intensivt träningspass är återhämtning lika viktig som själva träningen för att uppnå optimala resultat och främja övergripande hälsa. Återhämtning handlar om att ge kroppen tid och resurser för att reparera och återställa sig efter ansträngande fysisk aktivitet. Genom att prioritera rätt återhämtningsstrategier kan man främja muskelreparation, återfyllning av energireserver och minska risken för skador och utbrändhet. I denna artikel utforskar vi betydelsen av återhämtning efter träning, olika återhämtningsmetoder och hur du kan integrera dem i din träningsrutin. Oavsett om du är en elitidrottare eller en motionär, kommer du att upptäcka vikten av återhämtning och lära dig praktiska tips för att optimera dina träningsresultat och främja en hållbar och balanserad livsstil. Låt oss dyka in i världen av återhämtning och ge din kropp den omsorg och vila den behöver för att blomstra efter träningen.

Välj rätt proteinpulver!

Välj rätt proteinpulver!

Proteinpulver har länge varit ett hett ämne inom träning och fitness. Det är ett praktiskt kosttillskott som hjälper till att öka proteinintaget och stödja muskeluppbyggnad och återhämtning. Genom att tillhandahålla en koncentrerad dos av essentiella aminosyror kan proteinpulver vara ett värdefullt verktyg för idrottare, träningsentusiaster och de som strävar efter att uppnå sina hälsomål. Här nedan går vi igenom fördelarna med proteinpulver, olika typer av proteinkällor och hur du kan integrera detta kosttillskott i din dagliga rutin. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren inom träning, finns det mycket att lära sig om proteinpulver och dess roll för att främja en hälsosam och aktiv livsstil.

Träningsupplägg för 2 dagar/veckan

Träningsupplägg för 2 dagar/veckan

Vill du träna men hinner bara 2 träningspass i veckan? Ja men ingen fara! All träning som blir av är bra, men för att få ut så mycket som möjligt av dina träningspass är det bra att ha en plan. Genom att ha ett träningsupplägg och veta vad du ska träna i förväg kan du effektivisera och maximera din träning. Här nedan följer ett träningsschema för 2 dagar i veckan uppdelat på ett överkroppspass och ett underkroppspass. Det här träningsupplägget är perfekt för dem som har begränsad tid men fortfarande vill uppnå resultat. Med endast två träningsdagar i veckan kan du få en effektiv och balanserad träning för hela kroppen. En dag fokuserar på att stärka och forma dina underkroppsmuskler, medan den andra dagen ägnas åt att träna och stärka dina överkroppsmuskler. Genom att kombinera övningar för både under- och överkroppen får du en komplett träningsrutin som främjar både styrka och muskelutveckling.

Därför ska du involvera basövningar i din träning!

Därför ska du involvera basövningar i din träning!

Basövningar på gymmet utgör grunden för en effektiv och funktionell träning. Dessa övningar involverar flera muskelgrupper och hjälper till att bygga styrka, öka muskelmassa och förbättra kroppens funktionella förmågor. Basövningar är också användbara för att förbättra kroppens stabilitet, balans och koordination. Att inkludera basövningar i ditt träningsprogram kan hjälpa dig att nå dina träningsmål och uppnå en stark, välbalanserad fysik. Men vilka basövningar finns det och vilken övningen aktiverar flest muskler? Det och lite till går vi igenom här!

Bra mat efter träning!

Bra mat efter träning!

Att äta rätt mat efter träning är avgörande för att optimera återhämtningen och främja muskeluppbyggnaden. Efter fysisk aktivitet behöver kroppen näring för att reparera och återställa muskelvävnad samt fylla på energireserverna. En välbalanserad måltid efter träning bör innehålla protein för muskelreparation, kolhydrater för att återställa energinivåerna och andra näringsämnen för att främja återhämtning. Att äta inom en viss tidsram efter träningen kan hjälpa till att optimera näringsupptaget och återhämtningen. Men vad händer om man inte äter efter träning? Allt detta och lite till går vi igenom här nedan!

Are you in the right place?
Choose country
Continue to tillskottsbolaget.se