Recept

Recept



Gingerbread mini protein cupcakes

Ingredienser:
30 g havregryn (mixade till mjöl)
1 ägg
20 g Whey pepparkaka från SOLID Nutrition (Klicka här!
1,5 tsk bakpulver
40 g lågkalori äppelmos
0,5 dl mjölk
1 tsk pepparkakskrydda

Blanda samtliga ingredienser i en bunke, häll i formar och grädda på 200 grader i ca 10 min!

Näringsvärde per muffins (10 st):
30 kcal
2,8 g protein
2,5 g kolhydrat
0,9 g fett

Recept av @josefinakr
Proteincupcakes med hallonbåts-frosting

Recept för vaniljmuffinsen (6st):
blanda 15 g casein "Vaniljglass" från SOLID Nutrition (Klicka här!)
15 g havremjöl (mixa havregryn)
1 tsk bakpulver
1 msk kokosmjöl

Tillsätt sedan 0,5 dl lättmjölk och 1 poröst uppvispat ägg.

Häll upp i minimuffinsformar och grädda i 10 min på 175 grader.

Frosting:
blanda 70 g färskost 4% och 15 g Whey Hallonbåtar från SOLID Nutrition (Klicka här!

Spritsa frostingen på muffinsarna och NJUT!

Näringsvärde per cupcake:
49 kcal
6,4 g protein
2,3 g kolhydrater
1,6 g fett

Recept av @josefinakr
Black & white mini cookies

Ingredienser:
40 g havregryn
1 tsk bakpulver
10 g kokosolja
0,5 dl lättmjölk
Sötströ eller steviadroppar vanilj
15 g vaniljcasein (Klicka här!)
15 g chokladcasein (Klicka här!)

Instruktioner: Mixa havregrynen till mjöl, blanda sedan med bakpulver, kokosolja, mjölk och lite sötning. Dela upp smeten i två delar och blanda i vaniljkasein i den ena degen och chokladkasein i den andra! Kavla ut varje deg för sig och lägg dem sedan på varandra, kavla ytterligare så att degarna sätter sig i varandra. Tryck sedan ut kakor (35 st) med en liten form och grädda i ugn på 200 grader i ca 10 min.

Näringsvärde per minicookie:
11 kcal
0,9 g protein
0,8 g kolhydrater
0,4 g fett

Recept av @josefinakr
Hallonbåts-muffins

Hallonbåts-muffins:

Ingredienser till 6 st: 

35 g havregryn

10 g rismjöl

30 g Whey Hallonbåtar från Solid (Klicka här)

1 tsk bakpulver

1,5 msk frystorkade hallon

100 g kvarg

1 ägg

40 g vatten

30 g lågkalori hallonsylt

1 nypa salt

3-4 Zero Drops Raspberry från Bodylab (Klicka här)

Frosting: 

100 g kvarg

1 msk sukrin melis

2-3 Zero Drops Vanilla från Bodylab

Instruktioner: 

Blanda samtliga torra ingredienser i en bunke, tillsätt sedan de blöta ingredienserna och blanda igen. Grädda i övre delen av ugnen i ca 10 min på 165 grader. Passa på att blanda ingredienserna till frostingen under tiden att muffinsarna gräddas.  

Låt muffinsarna svalna och bred sedan på fröstingen och dekorera med frystorkade hallon. 

Näringsvärde per cupcake:

85 kcal

9 g protein

1,8  g fett

7,8 g kolhydrater

Recept av @josefinakr

Chokladproteinmuffins med apelsin-swirl
Recept 8 st:
60 g havregryn (malt till mjöl)
15 g mandelmjöl
30 g Whey Chokladpralin från Solid Nutrition (Klicka här)
2 tsk bakpulver
1,5 msk kakao
2 msk sötströ (eller annan sötning)
2 msk lågkalori äppelmos
0,75 dl lättmjölk
2 äggvitor

Apelsin-swirl: 100 g cream cheese 4-5% fett
2 msk lättmjölk
2 msk östströ rivett skal från
1 st apelsin

Instruktion: Blanda samtliga torra ingredienser till muffinsen, blanda sedan i de blöta ingredienserna. Blanda sedan ingredienserna till apelsin-swirlen och häll i en spritspåse eller en fryspåse (klipp i så fall av ena kanten så att det blir som en "pip"). Häll muffinssmeten i former, spritsa sedan apelsin-swirlen både i och ovanpå muffinsen. Grädda i ugn på 175 grader i 10-15 minuter.

Näringsvärde per muffins:
85 kcal
7 g protein
2,5 g fett
7 g kolhydrater

Recept av @josefinakr
Proteinrika morotscupcakes
Recept (20 st)
3 dl havregryn (mixas till havremjöl)
70 g Whey Kanelbulle från Solid Nutrition (Klicka här)
1 tsk bakpulver
0,5 dl sötströ
0,5 tsk salt
1 rågat krm kardemumma
100 g morot
0,25 dl vatten
1,5 dl äggvita
1,2 dl vatten
0,5 dl riven morot

Instruktioner:
Blanda samtliga torra ingredienser i en bunke. Mixa 100 g morot med 0,25 dl vatten till en puré. Blanda sedan ihop med äggvitan, 1,2 dl vatten och rivna morötter. Blanda ihop samtliga ingredienser och häll sedan i muffinsformar. Grädda i ugnen på 175 grader i ca 12 min.

Frosting:
125 g cream cheese
4-5% fett
0,5 dl Casein Vaniljglass från Solid Nutrition (Klicka här)
50 g lättkvarg

Rör ihop samtliga ingredienser till frostingen och bred sedan ovanpå muffinsarna. Toppa gärna med lite rivna morötter för en extra fin cupcake!

Näringsvärde per cupcake:
87 kcal
9,7 g protein
7,4 g kolhydrater
1,6 g fett

Recept av @josefinakr
Citron- och blåbärs proteincheesecake

Pajdeg:
90 g mandelmjöl
75 g jordnötssmör (eller annat nötsmör)
20 g fibersirap

Blanda ingredienserna i en bunke och tryck sedan ut i en form och grädda i ugn på 175 grader i ca 10 min.

Fyllning:
900 g lättkvarg
2 ägg
70 g äggvita
2 dl Casein Vaniljglass från Solid Nutrition (Klicka här)
Rivet skal från 1 citron
3 msk citronsaft
Valfri mängd sötströ samt vaniljpulver
1,5 dl blåbär

Blanda samtliga ingredienser förutom blåbären och häll i det förgräddade pajskalet. Strö sedan över blåbären och tryck ner dem lite lätt i smeten. Grädda i ugn på 175 grader i ca 25 min och låt sedan kakan stelna i kylen.

Näringsvärde per bit (12 st):
183 kcal
17 g protein
8,5 g fett
7,5 g kolhydrater

Recept av @josefinakr
Melonglass
Ingredienser (1 stor portion eller 2 mindre):
200 g frusen banan
2 skopor BCAA Watermelon Rockets (Klicka här)

Låt bananen tina i några minuter, lägg den sedan i en mixer/blender tillsammans med BCAA och mixa till en jämn smet. Tillsätt eventuellt lite vatten om bananen inte är tillräckligt mjuk. Toppa gärna med färska bär och/eller frukt!

Näringsvärde:
200 kcal
22 g protein
48 g kolhydrater
1 g fett

Recept av @josefinakr
Citron- och hallonproteinkaka
Ingredienser:
100 g havregryn (mixas till mjöl)
40 g mandelmjöl
1 tsk bakpulver
0,5 dl östströ
40 g Casein Vaniljglass från Solid Nutrition (Klicka här)
Rivet skal från 1 citron
1 ägg
2 äggvitor
0,5 dl lättmjölk
0,5 dl vatten
50 g hallon (mixas)

Instruktioner:
Blanda samtliga torra ingredienser, tillsätt sedan de blöta (förutom hallonen)och blanda. Häll smeten i en form och smeta sedan på mixade hallon, grädda i ugnen på 175 grader i 10-15 minuter. Toppa gärna med hallon och rivet citronskal.

Näringsvärde per bit (10 st/kaka):
93 kcal
6,6 g protein
3,7 g fett
7,4 g kolhydrater

Recept av @josefinakr
Protein-kakdegsbollar på kikärtor


Ingredienser:
200 g kikärtor
1 dl Casein Vaniljglass från Solid Nutrition (Klicka här)
0,5 dl sötströ
25 g jordnötssmör
20 g hackad sockerfri choklad
en nypa salt & lite kanel

Instruktioner:
Mixa samtliga ingredienser och rulla sedan degen till bollar, enklare än så blir det inte!

Näringsvärde för hela smeten:
680 kcal
53 g protein
28 g fett
47 g kolhydrater

Recept av @josefinakr
Superkladdig proteinkladdkaka
Ingredienser:
120 g Casein Choklad från Solid Nutrition (Klicka här)
3 msk kakao
0,5 dl sötströ
3 msk fibersirap
2 ägg
1 tsk bakpulver
0,5 dl kokosmjöl
4 dl lättmjölk
1 msk kokosolja

Instruktioner:
Blanda samtliga ingredienser, häll i en form och grädda sedan i ugn på 175 grader i 15 minuter.

Näringsvärde för hela kakan/ per bit (12 st):
1147 kcal / 96 kcal
126 g /10,5 g protein
55 g / 4,6 g fett
33 g / 2,8 g kolhydrater

Recept av @josefinakr