A-vitamin - Kp kosttillskott vitamin A billigt online
Fri frakt över 500kr
Bonusprodukter
Poäng på alla dina köp
Valuta:
X

Shopping from a different country?

Now you can shop at Swedish prices in your country!

Select country:

Fri frakt över 500kr! Bonusprodukter! Poäng på alla dina köp
Kategorier

A-Vitamin

A-vitamin är precis som det låter en vitamin som, likt andra vitaminer och mineraler, är livsviktig för oss. Vi behöver den bland annat för att se bra, ha ett fungerande immunförsvar och växa! Vitaminen hittar vi i flertalet livsmedel men vid ett underskott kan ett kosttillskott ibland behövas.
Yamamoto Nutrition Vitamin A, 90 caps
Ett högkoncentrerat, prisvärt & kvalitativt vitamin A tillskott från kvalitetsv...
79 kr
Kp!
Info


Köp A-vitamin hos Tillskottsbolaget

Vad är A-vitamin?

Vitamin A är ett annat namn för Retinol som är ett fettlösligt ämne. Vitamin A är som sagt en vitamin och med andra ord ett livsviktigt näringsämne för oss människor. Det finns två olika typer av Vitamin A, retonoider och karatenoider. Båda formerna finns i flertalet livsmedel men även i kosttillskott.

Varför behöver vi A-vitamin?

Vitamin A är en livsviktig vitamin för oss människor och ett näringsämne vi måste få i oss för att fungera som vi ska och må bra. Du kanske har hört att man får bra syn av morötter? Eller kort och gott att A-vitamin är bra för synen? Det är korrekt. Morötter innehåller mycket av vitaminen och den är viktigt för att vi ska hålla en bra syn i såväl ljus som mörker. Men till exempel behövs det även för att vårt immunförsvar ska fungera, för att vi ska växa och utvecklas och för våra ben samt skelett.

 

Ytterligare en intressant aspekt är cellutvecklingen i samband med en hälsosam nivå av Vitamin A i kroppen. Utan A-vitamin kan våra celler i kroppen varken växa eller utvecklas. Forskning har visat på att det finns ett samband mellan ett ordentligt intag av Vitamin A och en minskad risk för cancer. Forskning visar även på att vitaminen hjälper till vid läkning av sår. Har du en brist på vitamin A kan läkningstiden för ett sår på din kropp bli längre. Även acne har visats kunna dämpas vid ett intag av Vitamin A. Detta är varför du ofta kan hitta Vitaminen på innehållsförteckningen till receptbelagda mediciner mot just acne.

 

Hur vet jag om jag har brist på A-vitamin?

I Sverige är det ganska ovanligt med brist på Vitamin A då de flesta får i sig tillräckligt via kosten. Men symptomen för brist på vitaminen är bland annat känsliga ögon, sämre seende i mörker (nattblindhet), oren hy, sämre kvalitet på naglar och en nedsatt motståndskraft mot inflammationer.

Som sagt är det ovanligt med brist på Vitamin A i Sverige. Men det finns tillfällen du borde hålla lite extra koll på symptomen för brist och se över ditt intag. Först och främst är det under en graviditet som vitaminen är extra viktig. Som tidigare nämnt behöver vi Vitamin A för att kunna utvecklas och växa, alltså är det väldigt viktigt för barnet att redan som foster få i sig en bra mängd. Planerar du en graviditet kan det vara fördelaktigt att redan då se över ditt intag och rådfråga en läkare.

Om du av någon anledning också inte äter en så varierad kost, finns det ofta också en risk att den är ganska näringsfattig. Är du osäker på om du får i dig den mängd du behöver rekommenderar vi att du rådfrågar en läkare. Visar det sig att du har brist på det finns vi här med tillskott för dig!

 

Kan man få i sig för mycket A-vitamin?

Detta är en jätteviktig fråga. Svaret är nämligen Ja, du kan få i dig för mycket Vitamin A. Det har en rad positiva effekter, men kan i fel dos få motsatt effekt. Vitamin A i rätt mängd är bra för ben och skelett, men i en för hög dos kan det bli skadligt och istället börja bryta ned ditt skelett. Likaväl under en graviditet när vitaminen är viktig kan man även få i sig för mycket av den. Då kan det istället orsaka skador på såväl fostret som den gravida.

Köp nu. Betala senare med Klarna.