Blandprotein - kp blandat proteinpulver - Tillskottsbolaget
Fri frakt ver 500kr
Bonusprodukter
Pong p alla dina kp
Currency currency
X

Shopping from a different country?

Please select your country to get the right currency!

Fri frakt ver 500kr Bonusprodukter Pong p alla dina kp
Kategorier

Blandprotein

Blandprotein är proteinpulvret för dig som önskar få det bästa av olika världar – i en och samma shake. Det är ett komplett proteinpulver som består av flera olika prote-insorter, i syfte att uppnå högsta möjliga biologiska värde. De har ofta en mycket bred aminosyreprofil och inlagringen i muskulaturen sker i olika takt, vilket gör det till ett proteinpulver som i praktiken tas upp av kroppen både så snabbt som möjligt och så länge som möjligt. Detta för att stimulera proteinsyntesen, det vill säga reparation av muskelvävnad och tillväxt av densamma, maximalt. Hos oss på Tillskottsbolaget hittar du ett brett utbud av blandprotein!

Sortera efter
Ghost 100% Whey, 924 g
Ghost Whey är ett blandprotein bestående av protein från isolat, koncentrat och hyd...
549 kr
Star Nutrition Supreme Any Time Protein, 900 g
Supreme Any Time Protein från Star Nutrition är ett delikat och krämigt protein med...
269 kr
Better You rt- & havreprotein, 1 kg
Veganskt ärt- & havreprotein från Better You med en fullvärdig aminosyreprofil ...
379 kr
Muscletech Platinum 8-Hour Protein, 2 kg
Platinum 8-Hour Protein från Muscletech är ett avancerat blandprotein som säkerst&#...
799 kr
Naughty Boy Whey 100, 1000 g
Whey 100 från Naughty Boy innehåller en unik kombination av vassleproteinisolat, vasslep...
499 kr
Fairing Complete Protein 3, 900 g
Complete Protein 3 innehåller en 50/50-blandning av vassleisolat och kasein, är instanti...
459 kr
DY Nutrition Whey Complex Tempro, 2270 g
DY Nutrition Whey Complex Tempro: Den Ultimata Proteintillskottet med en unik blandning av snabbt ...
899 kr

Vad är blandprotein?

Utbudet av proteinpulver fortsätter att öka och det kommer titt som tätt nya såväl källor som tillverkare och produkter. Till de populäraste hör vassle och kasein, men det är många som inte vet vilket de ska välja och ibland inte heller känner att de vill behöva välja. Det är där blandproteinet kommer in i bilden!
Blandprotein är en form som innehåller flera olika proteinkällor, där vassle och kasein oftast är de vanligast förekommande, men där ägg och soja många gånger också ingår. Syftet med att kombionera flera olika källor på detta sätt är att få ut så mycket som möjligt av samtliga. På så sätt kan man till exempel dra nytta av de olika absorptionshastigheterna. Med andra ord så sker inlagringen i muskulaturen i olika takt, vilket gör det till ett proteinpulver som i praktiken tas upp av kroppen både så snabbt som möjligt och så länge som möjligt. Detta för att stimulera proteinsyntesen maximalt.

Vad är blandprotein?

För att samtliga processer i kroppen ska kunna fungera optimalt krävs det att vi konstant tillför näring i form av vitaminer, mineraler och olika näringsämnen. Om vi önskar ge kroppen rätta förutsättningar att inte bara arbeta för ren överlevnad utan lyxa till det med uppbyggnad av ny muskelmassa är protein en grundförutsättning - och i ganska rejäla mängder dessutom. I detta näringsämne återfinns nämligen aminosyror från vilka all vävnad i kroppen byggs upp, och inte minst muskelvävnad. Aminosyror kallas därför ofta för musklernas själva byggstenar och är således ingenting man skojar bort om man har en ambition om att öka i volym.
Proteintillskott har visat sig kunna förbättra kroppskompositionen rent generellt, underhålla befintlig muskelmassa samt bidra till ökad muskeltillväxt. Även om det kan ifrågasät-tas huruvida proteinpulvret i sig kan ta åt sig äran så leder detta av naturliga skäl också till ökad prestationsförmåga.
Många nyfrälsta gymmare frågar sig till vilken nytta dessa proteindrycker konsumeras. Beroende på vem du frågar så utlovas antingen magi eller så avfärdas produkten som något direkt onödigt. Oavsett hållning går det dock inte att komma ifrån det faktum att studier enhälligt har kunnat påvisa att ett förhöjt proteinintag kan hjälpa oss att gå ned i vikt och/eller öka i fettfri massa. Hur detta protein kommer förpackat är upp till dig, men proteintillskott är helt klart överlägsna om du faktiskt vill ha koll på vad du får i dig.

Vad innehåller blandprotein?

Blandprotein innehåller som namnet antyder en blandning av olika proteinkällor. Dessa kan utgöras av till exempel vassle, kasein och ägg.Syftet med denna mix är att åstadkomma ett så komplett protein som möjligt både vad gäller aminosyreprofil och upptagshastighet. Med tanke på att vi här får det bästa av olika världar i en och samma förpackning är ami-nosyreprofilen bredare än vad den är i ett klassiskt enkomponentsprotein.
De vanligaste ingredienserna är mjölkprotein i form av vassle och kasein. Denna kombination ger en tidsutsöndrande effekt, det vill säga att upptaget av näringsämnen sker under en längre tid, detta då vassle tas upp inom bara ett par timmar medan kasein tar upp till 6-8 timmar på sig att absorberas av kroppen. Utöver detta är även ägg och soja vanligt förekommande proteinkällor.
Vassleprotein: Vassle, även känt som Whey, innehåller flera av de livsnödvändiga ami-nosyrorna, inklusive en stor andel BCAA. Dessa grenade aminosyror (Branched-Chain Amino Acids) utgörs av leucin, valin och isoleucin vilka alla är högst involverade i proteinsyntesen. Tillskottet är mycket lättupptagligt och därför också tacksamt direkt efter träning då det snabbt aktiverar och understödjer muskelmetabolismen samt hjälper dig att i för-längningen bibehålla redan förvärvad muskelmassa.
Kasein: Kasein brukar nämnas i termer av att vara ett ”trögt” protein eller ”nattprotein” då tillströmningen av aminosyror i blodet sker mycket långsamt i jämförelse med vassle. Detta är ett proteinpulver mycket populärt både bland kroppsbyggare som vill se till att muskel-proteinsyntesen inte sover bara för att de själva gör det, eller personer som vill hålla koll på vikten. Kasein både motverkar muskelnedbrytning och kan verka hungerreglerande.
Äggprotein: Ägg innehåller en hel del av de näringsämnen våra kroppar behöver, bland annat essentiella aminosyror. Äggproteinpulver har en aminosyreprofil som liknar den i kroppens muskler och är också naturligt fritt från laktos.

Vilken typ av protein är bäst?

Att säga vilken typ av protein som är bäst är svårt, detta då det beror helt på vad ditt syfte och mål är, samt vilka preferenser du har. Olika sorter protein tas som sagt olika snabbt upp i kroppen. I huvudsak är blandprotein en kombination av olika mjölkproteinpulver, men det finns även veganska varianter för dig som valt att utesluta animaliskt protein. Dessa består vanligtvis av soja, ärtor eller havre.
Med tanke på att enskilda vegetabiliska proteiner inte är fullvärdiga kan det vara värt att satsa på ett blandprotein där två eller tre olika vegetabiliska sorter har kombinerats i syfte att få en fullvärdig aminosyreprofil.

Har proteinpulver biverkningar?

När det gäller kost och näring utgör såväl överskott som underskott en riskfaktor. Protein är inget undantag. Om du överskrider rekommendationerna som ges av de olika tillverkarna kan detta naturligtvis leda till otrevliga biverkningar som till exempel magproblem och i värsta fall även njurrelaterade bekymmer. Det senare har ibland diskuterats i proteinpulversammanhang, men det finns inget skäl till oro om du håller dig inom rimliga ramar, på samma sätt som du bör göra när det gäller alla andra livsmedel och tillskott.

Kan man ta proteinpulver utan att träna?

Människor som inte är fysiskt aktiva behöver sällan stressa över att fylla någon särskild proteinkvot. Här brukar en välbalanserad kosthållning duga alldeles utmärkt, även om en proteinshake naturligtvis kan utgöra ett både smidigt och näringsrikt mellanmål. Hos personer som däremot är fysiskt aktiva, i synnerhet sådana som sliter för att förvärva ny muskelmassa, kommer proteinbehovet i takt med att träningspassen blir mer intensiva att öka. Och så gör även kraven på högkvalitativa proteinkällor.

Får man större muskler av proteinpulver?

För att optimera muskeluppbyggnad och bygga volym krävs det för det första hård träning, tillräckligt med återhämtning och sist men inte minst; tillräckligt med protein! Detta näringsämne ger inte bara dina muskler energi till att kunna träna sådär hårt som du vill och behöver, utan stimulerar även din muskeltillväxt. Om du får i dig det genom mat eller pulver spelar ingen större roll. Det du bör komma ihåg är att maten innehåller andra viktiga näringsämnen så som vitaminer och mineraler, något alla proteinpulver inte gör. Så att rekommendera är att satsa på att äta en så proteinrik kost som möjlig och komplettera med ett kosttillskott upptill vid behov.

Är det bra att ersätta en måltid med proteinpulver?

Nej, att ersätta en måltid med ett proteinpulver är inte bra. Det är ett tillskott och precis som alla andra ska det fungera som ett komplement till din kost och aldrig ersätta en måltid. Du behöver få i dig samtliga näringsämnen i en måltid, något du inte får vid intag av detta.
Är du ute efter en komplett måltid i pulverform är en måltidsersättare något för dig! De innehåller samtliga näringsämnen, är kalorifattiga och rika på såväl vitaminer som mineraler, samtidigt som de mättar bra!
Are you in the right place?
Choose country
Continue to tillskottsbolaget.se