Magazine
Fri frakt över 500kr
Bonusprodukter
Poäng på alla dina köp
Currency currency
X

Shopping from a different country?

Please select your country to get the right currency!

Fri frakt över 500kr Bonusprodukter Poäng på alla dina köp

Tillskottsbolaget Magazine

Här hittar du en uppsjö av inspirerande, informativa och intressanta artiklar om allt från komplexa kosttillskott och enskilda ämnen till träningsupplägg och övningar. Varje vecka uppdaterar vi med nya givande artiklar för att svara på alla dina frågor och ge dig så mycket kunskap som möjligt kring träning och hälsa!

Allt du behöver veta om återhämtning!

Efter ett intensivt träningspass är återhämtning lika viktig som själva träningen för att uppnå optimala resultat och främja övergripande hälsa. Återhämtning handlar om att ge kroppen tid och resurser för att reparera och återställa sig efter ansträngande fysisk aktivitet. Genom att prioritera rätt återhämtningsstrategier kan man främja muskelreparation, återfyllning av energireserver och minska risken för skador och utbrändhet. I denna artikel utforskar vi betydelsen av återhämtning efter träning, olika återhämtningsmetoder och hur du kan integrera dem i din träningsrutin. Oavsett om du är en elitidrottare eller en motionär, kommer du att upptäcka vikten av återhämtning och lära dig praktiska tips för att optimera dina träningsresultat och främja en hållbar och balanserad livsstil. Låt oss dyka in i världen av återhämtning och ge din kropp den omsorg och vila den behöver för att blomstra efter träningen.

Välj rätt proteinpulver!

Proteinpulver har länge varit ett hett ämne inom träning och fitness. Det är ett praktiskt kosttillskott som hjälper till att öka proteinintaget och stödja muskeluppbyggnad och återhämtning. Genom att tillhandahålla en koncentrerad dos av essentiella aminosyror kan proteinpulver vara ett värdefullt verktyg för idrottare, träningsentusiaster och de som strävar efter att uppnå sina hälsomål. Här nedan går vi igenom fördelarna med proteinpulver, olika typer av proteinkällor och hur du kan integrera detta kosttillskott i din dagliga rutin. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren inom träning, finns det mycket att lära sig om proteinpulver och dess roll för att främja en hälsosam och aktiv livsstil.

Träningsupplägg för 2 dagar/veckan

Vill du träna men hinner bara 2 träningspass i veckan? Ja men ingen fara! All träning som blir av är bra, men för att få ut så mycket som möjligt av dina träningspass är det bra att ha en plan. Genom att ha ett träningsupplägg och veta vad du ska träna i förväg kan du effektivisera och maximera din träning. Här nedan följer ett träningsschema för 2 dagar i veckan uppdelat på ett överkroppspass och ett underkroppspass. Det här träningsupplägget är perfekt för dem som har begränsad tid men fortfarande vill uppnå resultat. Med endast två träningsdagar i veckan kan du få en effektiv och balanserad träning för hela kroppen. En dag fokuserar på att stärka och forma dina underkroppsmuskler, medan den andra dagen ägnas åt att träna och stärka dina överkroppsmuskler. Genom att kombinera övningar för både under- och överkroppen får du en komplett träningsrutin som främjar både styrka och muskelutveckling.

Därför ska du involvera basövningar i din träning!

Basövningar på gymmet utgör grunden för en effektiv och funktionell träning. Dessa övningar involverar flera muskelgrupper och hjälper till att bygga styrka, öka muskelmassa och förbättra kroppens funktionella förmågor. Basövningar är också användbara för att förbättra kroppens stabilitet, balans och koordination. Att inkludera basövningar i ditt träningsprogram kan hjälpa dig att nå dina träningsmål och uppnå en stark, välbalanserad fysik. Men vilka basövningar finns det och vilken övningen aktiverar flest muskler? Det och lite till går vi igenom här!

Bra mat efter träning!

Att äta rätt mat efter träning är avgörande för att optimera återhämtningen och främja muskeluppbyggnaden. Efter fysisk aktivitet behöver kroppen näring för att reparera och återställa muskelvävnad samt fylla på energireserverna. En välbalanserad måltid efter träning bör innehålla protein för muskelreparation, kolhydrater för att återställa energinivåerna och andra näringsämnen för att främja återhämtning. Att äta inom en viss tidsram efter träningen kan hjälpa till att optimera näringsupptaget och återhämtningen. Men vad händer om man inte äter efter träning? Allt detta och lite till går vi igenom här nedan!

Frågor, svar & myter om träning och graviditet

Att fortsätta vara aktiv och träna under graviditeten kan vara fördelaktigt för både mamman och fostret. Regelbunden träning kan bidra till att förbättra den fysiska hälsan, öka energinivån och främja en hälsosam viktuppgång. Genom att anpassa träningsrutinen till graviditetens behov och lyssna på kroppens signaler kan man fortsätta njuta av träning under denna speciella tid. Nedan svarar vi de vanligaste frågorna om träning i samband med graviditet och krossar vissa myter som finns inom detta område!

Så viktig är din vardagsmotion!

Att inkludera vardagsmotion i vår dagliga rutin är nyckeln till en hälsosam och aktiv livsstil. Vardagsmotion handlar om att integrera fysisk aktivitet i våra dagliga sysslor och rutiner, från att gå till jobbet till att göra husarbete. Det behöver inte vara komplicerat eller tidskrävande ? det kan vara så enkelt som att välja trapporna istället för hissen eller ta en promenad på lunchpausen. Genom att göra vardagsmotion till en prioritet kan vi uppnå en starkare kropp, förbättrad kondition och en ökad känsla av välbefinnande. Så, låt oss börja idag och göra vardagsmotion till en naturlig del av våra liv för att främja en hälsosam och aktiv livsstil!

Frågor och svar om fysisk rehab

Rehabilitering inom träning är en viktig process för att återställa funktion och främja återhämtning efter skador eller sjukdomar. Genom individuellt utformade program och övningar fokuserar rehabiliteringsträning på att återuppbygga styrka, rörlighet och funktion. Rehabilitering kan hjälpa individer att återgå till sina dagliga aktiviteter, idrottsliga prestationer och förbättra deras livskvalitet. Det är en samarbetsprocess mellan tränare, terapeuter och individen själv för att skapa en individuell plan som främjar återhämtning och optimerar träningsresultat. Här kommer vi ge dig svar på frågor om rehabilitering!

Så går du ner i vikt hälsosamt!

Viktnedgång är en utmanande process som kräver engagemang och disciplin. Genom att skapa en sund och hållbar strategi kan man nå sina mål på ett hälsosamt sätt. Att fokusera på en balanserad kost som inkluderar näringsrika livsmedel och en kalorireducerad kost är nyckeln till framgång. Kombinerat med regelbunden fysisk aktivitet, som konditionsträning och styrketräning, kan man öka ämnesomsättningen och främja fettförbränning. Slutligen är det viktigt att vara tålmodig och ha realistiska förväntningar, eftersom viktnedgång är en individuell resa som kräver tid och uthållighet. Nedan ger vi dig svar på frågorna du har om viktnedgång!

Vi har tipsen för dig som vill gå upp i vikt hälsosamt!

Att gå upp i vikt kräver en kombination av rätt kost och träning. Det är viktigt att äta en kaloririk, näringsrik kost som inkluderar tillräckligt med protein, kolhydrater och hälsosamma fetter. Det är inte bara kosten som är viktig, även träning bör utgöra en del av din vardag eftersom det kan bidra och underlätta för dig att gå upp i vikt. För att lyckas med en viktuppgång är det avgörande att ligga på ett överskott av kalorier. För att göra det på bästa sätt ska du få i dig hälsosamma livsmedel. Det kan kräva stora mängder mat och genom att styrketräna kan du på ett lättare sätt få i dig större mängder mat. I denna artikel får du svar på det du behöver veta för att gå upp i vikt på ett hälsosamt sätt!

Barn & styrketräning - detta bör du tänka på!

Vill dina barn börja styrketräna? Då finns det några faktorer att tänka på! Barn kan få många positiva effekter av att styrketräna. Bland annat kan det ha fördelar för deras fysiska och psykiska utveckling. Däremot är det viktigt med rätt teknik, instruktion, övervakning och respekt för individuella behov för att minimera riskerna och skapa en säker träningsmiljö för barn. I denna artikel ger vi svar på den missuppfattade frågan om ett barn verkligen slutar växa i samband med styrketräning och vi ger dig tips på vad du bör tänka på när ditt barn ska gå in på gymmet!

Allt du behöver veta om överträning!

Överträning är ett tillstånd där kroppen utsätts för mer träning och fysisk belastning än den kan återhämta sig från. Överträning kan vara resultatet av att träna för ofta, för länge, med för hög intensitet eller utan tillräcklig variation och återhämtning. Det kan få allvarliga konsekvenser för både fysisk och mental hälsa. När kroppen utsätts för mer träning och belastning än den kan återhämta sig från, kan det leda till utmattning, minskad prestation och ökad skaderisk. För att undvika dessa negativa effekter är det viktigt att balansera träning med tillräcklig återhämtning och lyssna på kroppens behov. I denna artikel får du svar på det du undrar om överträning!

Vid dessa symptom ska du inte träna!

Att vara sjuk är en del av livet, och olika sjukdomstillstånd kan påverka vår förmåga att träna och vara fysiskt aktiva. Feber, halsont, nästäppa och inflammationer är vanliga symptom och sjukdomar som vi alla drabbas av ibland. När du är sjuk behöver din kropp extra mycket vila. Glöm inte att det är viktigt att lyssna på kroppen! I denna artikel ska vi utforska hur bland annat dessa sjukdomstillstånd påverkar vår förmåga att träna och vad som är viktigt att tänka på för att upprätthålla en balanserad och hälsosam livsstil.

Så påverkas din träning av alkohol

Att alkohol kan vara gott i ett trevligt sällskap tycker nog de flesta, men det påverkar också din kropp på flera olika sätt. För dig som tränar mycket och har vissa mål uppsatta kan det vara bra att ha lite koll på din alkoholkonsumtion eftersom det kan ha negativa konsekvenser på din träning. Träning och alkohol går inte riktigt ihop sig men hur illa är det egentligen att träna dagen efter att du druckit alkohol? I denna artikel ska vi gå igenom hur alkohol påverkar din träning och vilken alkohol som är bäst att dricka om man tränar mycket!

Frågor och svar om kalorier!

Träning och kalorier är nära sammankopplade när det gäller att uppnå en balanserad och hälsosam livsstil. Träning är en viktig faktor för att öka energiförbrukningen och bidra till att skapa en kaloribalans. Träning kan påverka ämnesomsättningen och öka muskelmassan, vilket kan bidra till att förbränna fler kalorier även i vila. Att vara medveten om både kaloriintag och energiförbrukning kan vara viktigt om du har som mål att gå ner eller upp i vikt samt kroppskomposition och allmän hälsa. Genom att kombinera en balanserad kost med regelbunden träning kan man optimera kaloribalansen och skapa en stark grund för en hälsosam livsstil.

Fysisk aktivitet på recept!

Fysisk aktivitet på recept är en innovativ metod inom hälso- och sjukvården som ordineras av läkare och vårdpersonal för att främja fysisk aktivitet som en del av behandling och sjukdomsprevention. Genom att skriva ut fysisk aktivitet på recept ges patienter individuella rekommendationer om vilken typ av aktivitet som är mest lämpad och anpassade efter deras hälsotillstånd och behov. Genom att integrera fysisk aktivitet som en terapeutisk intervention strävar fysisk aktivitet på recept efter att förbättra hälsa, stärka kroppen och minska risken för olika sjukdomar. Genom att kombinera medicinsk expertis med fysisk aktivitet erbjuder denna metod en effektiv strategi för att främja en aktiv och hälsosam livsstil.

Den enda övningen du behöver - marklyft!

Marklyft är en av de mest effektiva övningarna för att bygga styrka och muskelmassa. I marklyft anstränger du bland annat rygg, bål, lår och sätesmuskler. Genom att lyfta en vikt från golvet upp till höften, aktiveras flera stora muskelgrupper samtidigt, vilket gör marklyft till en mycket effektiv övning för att förbättra styrka och prestation. Dock är marklyft en tekniskt krävande övning och kräver rätt teknik och säkerhetsåtgärder för att undvika skador. I denna artikel kommer vi att titta på hur man utför marklyft korrekt, vilka muskler som aktiveras under övningen, och hur man kan inkludera marklyft i sin träningsrutin för att förbättra styrka och muskelmassa.

Allt du behöver veta för att skapa ditt eget träningsschema!

Att skapa sitt eget träningsschema kan vara en effektiv och anpassad metod för att uppnå sina individuella träningsmål och förbättra hälsan. Genom att ta hänsyn till faktorer som träningsnivå, mål, preferenser och hälsotillstånd kan man skapa ett träningsprogram som är anpassat efter ens egna behov. Att skapa ett eget träningsschema kan också ge en större känsla av kontroll och motivation över träningen, samtidigt som det ger flexibilitet och variation i träningsrutinen. I denna artikel kommer vi att diskutera steg-för-steg hur du kan skapa ditt egna träningsschema och vad du bör tänka på för att uppnå dina träningsmål.

Så påverkas kroppen av onyttigheter!

En hälsosam och balanserad kosthållning är avgörande för en god hälsa och välbefinnande. Mat ger kroppen energi och näring som den behöver för att fungera optimalt och en dålig kosthållning kan orsaka en rad hälsoproblem och sjukdomar. En bra kosthållning kan bidra till att förebygga och behandla sjukdomar, öka energinivåerna, förbättra humöret, stärka immunförsvaret och hjälpa till att bibehålla en hälsosam vikt. Men vi alla äter ibland onyttigt och faller för sötsuget! I denna artikel går vi igenom hur kroppen påverkas när vi äter onyttigheter och vad som räknas som dålig kost.

Kasein - det långsamma proteinet

Kaseinprotein är en högkvalitativ proteinkälla som är en populär proteinkälla bland träningsentusiaster och idrottare på grund av dess förmåga att stödja muskeluppbyggnad och återhämtning. Kaseinprotein absorberas långsamt av kroppen, vilket gör det till en idealisk proteinkälla för att förebygga muskelnedbrytning och stödja muskelåterhämtning under längre perioder. Kasein innehåller också alla nio essentiella aminosyror som behövs för muskeluppbyggnad och främjar viktminskning genom att ge en känsla av mättnad och minska hungerkänslor. Kasein är en säker och hälsosam proteinkälla för de flesta människor, men personer med laktosintolerans eller mjölkallergi bör undvika det.

Vitargo - den patenterade kolhydraten

Vitargo är en högkvalitativ kolhydratsupplement som är speciellt framtagen för att ge extra energi till musklerna under fysisk aktivitet. Vitargo har en unik molekylär struktur som gör att den absorberas snabbt av kroppen och därmed kan ge extra energi till musklerna på kort tid. Kosttillskottet är särskilt populärt bland idrottare och fitnessentusiaster som vill förbättra sin prestation och uthållighet under träning. Vitargo finns i olika former och smaker för att passa olika träningsbehov och smakpreferenser, och kan användas före, under eller efter träning för att främja muskelåterhämtning, förbättra prestationen och ge extra energi till musklerna.

Så viktig är musiken för din träning!

Musik har en stark påverkan på träningen och kan hjälpa till att förbättra prestationen och motivationen. När man lyssnar på musik under träning kan det bidra till att öka energinivån och förbättra träningsupplevelsen genom att synkronisera rörelserna med musikens rytm. Musik kan också hjälpa till att minska stress och ångest, främja avkoppling och lugn, och därmed förbättra både den fysiska och mentala hälsan. Genom att välja musik som passar träningsformen och träningsintensiteten kan man få en mer effektiv och rolig träningsupplevelse.

Därför ska du träna vid 65+

Vill du också vara med och leka med dina barn och barnbarn? Då är det dags att du tar tag i din träning! Fysisk aktivitet och träning är viktigt för att bibehålla hälsa och livskvalitet hos äldre personer. Alla som tränar regelbundet kan förbättra styrka, flexibilitet, balans och kardiovaskulär hälsa. Träning kan också minska risken för fall, benbrott, hjärt-kärlsjukdomar, högt blodtryck och andra hälsoproblem som är vanliga hos äldre. Genom att anpassa träningen efter individuella behov och mål kan äldre vuxna uppnå en hälsosam och aktiv livsstil som främjar fysisk och mental hälsa.

Allt du behöver veta om kramp!

Kramp är en plötslig, smärtsam och ofrivillig sammandragning av en muskel eller muskelgrupp som kan uppstå i vilken muskel som helst i kroppen. Kramp kan orsakas av flera faktorer som brist på elektrolyter, överansträngning, nervskador och mediciner. Även om kramp oftast är ofarligt kan det vara mycket obehagligt och påverka ens förmåga att röra sig normalt. Det finns dock flera sätt att förebygga och behandla kramp, inklusive stretching, elektrolyttillskott, mediciner och att dricka vatten.

Kreatin för kvinnor - bra eller dåligt?

Kreatin är ett kosttillskott som är känt för att öka muskelmassan och förbättra prestationen vid högintensiv träning. Även om det ofta förknippas med män och kroppsbyggare, kan kvinnor också dra nytta av kreatintillskott för att förbättra sin träning och uppnå sina träningsmål. Forskning har visat att kreatin är säkert och effektivt för kvinnor och kan hjälpa till att öka muskelstyrka, uthållighet och återhämtning efter träning. I denna artikel kan du läsa allt om kvinnor och kreatin!

Allt du behöver veta om östrogen!

Östrogen är ett viktigt könshormon som är närvarande i både män och kvinnor, men det är vanligare hos kvinnor. Det produceras huvudsakligen i äggstockarna, men också i binjurarna och fettvävnaden. Östrogen har en mängd olika funktioner i kroppen, inklusive reglering av menstruationscykeln, främjande av tillväxt av bröstvävnad, påverkan på benmassa, vaginal hälsa och humör. Hormonersättningsterapi med östrogen kan också användas för att lindra symtom efter klimakteriet. En brist på östrogen kan orsaka symtom som oregelbunden menstruation, vaginal torrhet och humörsvängningar.

Allt du behöver veta om PWO

PWO (Pre-Workout) tillskott är en typ av kosttillskott som används för att öka prestationen och förbättra träningsresultaten. Dessa tillskott innehåller en kombination av ingredienser, som vanligtvis inkluderar koffein, beta-alanin, kreatin och andra ämnen som är avsedda att öka energi, uthållighet och fokus under träning. PWO-tillskott kan hjälpa till att öka muskelstyrka, uthållighet och förbättra träningsprestationen, men det är viktigt att följa doseringsanvisningarna och undvika att ta för mycket av tillskottet, vilket kan leda till biverkningar och negativa effekter på hälsan.

Allt du behöver veta om testosteron!

Testosteron är ett manligt könshormon som har en rad viktiga funktioner i kroppen. Hormonet spelar en avgörande roll i utvecklingen av manliga sexuella egenskaper, såsom djupare röst, muskelmassa och hårväxt. Men det är inte bara män som producerar testosteron - kvinnor producerar också detta hormon, men i lägre nivåer. Testosteron påverkar också en rad andra processer i kroppen, inklusive muskeltillväxt och styrka, benhälsa och energinivåer. Obalanser i testosteronnivåerna kan orsaka en rad hälsoproblem, såsom sexuell dysfunktion, muskelsvaghet och benskörhet. Det är viktigt att notera att användning av testosteron utan medicinsk övervakning kan vara farligt och bör endast användas under läkares övervakning för att behandla medicinska tillstånd.

Vanliga frågor och svar om ätstörningar

Ätstörningar är allvarliga psykiska sjukdomar som påverkar en persons relation till mat, kroppsbild och hälsa. Det blir allt vanligare med ätstörningar men det finns hjälp att få. De vanligaste typerna av ätstörningar inkluderar anorexia nervosa, bulimia nervosa, hetsätningsstörning och ospecificerad ätstörning (UNS). Personer med ätstörningar kan ha en överdriven rädsla för viktökning och kan begränsa sitt matintag eller hetsäta. Ätstörningar kan påverka en persons fysiska, emotionella och sociala hälsa och kräver ofta professionell behandling. Det är viktigt att söka hjälp om man tror att man lider av en ätstörning eller någon anhörig lider av en ätstörning.

Träning med endast ett redskap - GUMMIBAND

Träning med gummiband har blivit alltmer populärt på senare år, och det är lätt att förstå varför. Dessa enkla och prisvärda träningsredskap kan användas för att träna hela kroppen, oavsett vilken nivå du befinner dig på. Gummibandsträning ger dig möjlighet att träna styrka, balans och rörlighet, samtidigt som du undviker hög påverkan på dina leder. Oavsett om du tränar hemma, på gymmet eller på resande fot, är träning med gummiband ett utmärkt sätt att förbättra din hälsa och fitness. I denna artikel går vi igenom fördelarna med att träna gummiband och vilka övningar som passar för detta.

Träning med endast ett redskap - SKIVSTÅNG

Träning med skivstång är en populär form av styrketräning som erbjuder många fördelar för kroppen, inklusive ökad styrka, muskelmassa, funktionella rörelsemönster och förbättrad kroppshållning. Skivstången är ett mångsidigt träningsredskap som kan användas för att träna hela kroppen, inklusive ben, rygg, bröst, axlar och armar. Genom att använda olika skivstångstekniker och vikter kan träningen anpassas efter olika träningsnivåer och mål, och är därför en populär träningsform för både nybörjare och erfarna atleter. I denna artikel kommer vi att utforska de olika fördelarna med träning med skivstång och ge tips på några populära övningar som kan hjälpa dig att uppnå dina träningsmål.

Träning med endast ett redskap - KETTLEBELL

Träning med kettlebells har blivit allt mer populärt de senaste åren, och med goda skäl. Kettlebells är ett fantastiskt träningsverktyg som kan användas för att träna hela kroppen, förbättra din styrka, kondition och rörlighet. Genom att kombinera olika övningar kan du skapa en intensiv träningsrutin som engagerar flera muskelgrupper samtidigt, hjälper dig att bränna fett och bygga muskler. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren tränare, kan träning med kettlebells vara ett effektivt sätt att förbättra din fitness och uppnå dina träningsmål.

Här är knepen för att behålla din motivation till träningen!

Att hitta och behålla träningsmotivationen kan vara utmanande för många människor. Motivationen är avgörande för att uppnå och bibehålla en hälsosam livsstil genom regelbunden träning. Genom att förstå de olika typerna av motivation och använda olika tekniker för att öka och behålla den kan du uppnå dina träningsmål och må bättre både fysiskt och mentalt. I denna artikel kommer vi att utforska olika tekniker och strategier för att öka träningsmotivationen och bibehålla den på lång sikt.

BMI - en bra eller dålig metod?

BMI (Body Mass Index) är en vanlig metod för att bedöma en persons vikt i förhållande till deras längd och används ofta för att uppskatta hälsorisker relaterade till vikt, såsom hjärtsjukdomar, typ 2-diabetes och vissa cancerformer. Metoden är enkel att använda och ger en snabb bedömning av en persons hälsorisker baserat på deras vikt och längd. Trots dess användbarhet har BMI kritiserats för att inte ta hänsyn till individuella faktorer som kroppsbyggnad, muskelmassa och fördelning av kroppsfett, vilket kan göra att det är mindre lämpligt för vissa grupper av människor. Sammantaget är BMI en användbar metod för att uppskatta en persons vikt och hälsorisker, men det bör inte ses som en absolut sanning om hälsan, och andra mätmetoder bör också övervägas vid behov.

Så påverkas vi av stillasittande

Vårt moderna samhälle innebär ofta långa perioder av stillasittande, vilket kan leda till en rad hälsoproblem. Forskning visar att bristande fysisk aktivitet och långa perioder av stillasittande ökar risken för flera hälsoproblem, inklusive hjärtsjukdomar, typ 2-diabetes, fetma och vissa cancerformer. Dessutom kan stillasittande bidra till muskel- och skelettsjukdomar, minskad rörlighet och stelhet, samt negativt påverka mental hälsa genom att öka risken för depression och ångest. Det är därför viktigt att vara medveten om riskerna med stillasittande och aktivt arbeta för att minska stillasittande tiden genom att integrera mer fysisk aktivitet i vardagen.

Därför är det så svårt att äta nyttigt

Att äta nyttigt kan vara en utmaning för många människor. Trots vår ökade medvetenhet om vikten av hälsosam mat, finns det många hinder som kan göra det svårt att äta nyttigt. Begränsad tid, begränsad budget, brist på tillgång till färska livsmedel och stressiga livsstilar är några av de faktorer som kan påverka våra matvanor negativt. Dessutom kan kulturella vanor, emotionella tillstånd och livsstilsval också påverka vad vi väljer att äta. Trots dessa hinder finns det steg som man kan ta för att äta nyttigt, och det är viktigt att komma ihåg att små förändringar kan göra en stor skillnad för vår hälsa på lång sikt.

Så hjälper träning mot psykisk ohälsa

Träning har visat sig vara en effektiv och naturlig metod för att hantera psykisk ohälsa såsom depression, ångest och stress. Regelbunden fysisk aktivitet kan hjälpa till att minska symtom på psykisk ohälsa genom att frigöra endorfiner och öka produktionen av signalsubstanser som dopamin och serotonin i hjärnan. Dessutom kan träning bidra till att förbättra självkänsla, minska stress, öka social interaktion och förbättra sömnkvaliteten. Det är dock viktigt att notera att träning inte är en ersättning för professionell hjälp och behandling, men kan vara en användbar del av en omfattande behandlingsplan.

Vad är träningsvärk?

Träningsvärk är ett vanligt fysiologiskt svar på muskelbelastning och kan uppstå när musklerna utsätts för stress och bryts ned. Detta leder till inflammation och smärta i musklerna, som vanligtvis är mest intensiv efter 24-48 timmar efter träningen och sedan gradvis avtar. Träningsvärk kan vara obekvämt och smärtsamt, men det är vanligtvis ofarligt och försvinner av sig själv inom några dagar. Lätt träning och stretchning kan hjälpa till att lindra obehaget och påskynda återhämtningsprocessen, men det är viktigt att undvika överbelastning och överdriven träning som kan orsaka skador.

Så påverkas träningen av menstruationscykeln

Menscykeln kan påverka kroppen på många olika sätt, och det kan vara svårt att veta hur man ska anpassa sin träning för att må bra under menstruationen. Vissa kvinnor känner sig starka och energifyllda medan andra upplever trötthet och smärta under denna tid. Det är viktigt att förstå hur kroppen reagerar på menstruationen och att anpassa sin träning därefter för att undvika skador och förbättra prestationen. I den här artikeln kommer vi att titta närmare på hur menstruationen påverkar träningen och ge tips på hur man kan träna på ett säkert och effektivt sätt under denna tid.

Öka kroppens förbränning med synefrin

Kosttillskott med synefrin används för sina prestationshöjande effekter vid träning och för att hjälpa kroppen att bränna kalorier. Synefrin kan nämligen öka kroppens fettförbränning. Ämnet kan också verka uppiggande och höja ditt fokus, samt ha en aptithämmande effekt. Synefrin används därför ofta i samband med dieter för att gynna en effektiv viktnedgång. Här ska vi reda ut alla dina frågetecken om synefrin och förklara vad det är, vilka egenskaper det har och hur det fungerar?

Zink - ett av kroppens livsnödvändiga mineraler

Zink tillhör kategorin mineraler och är absolut livsnödvändigt för kroppen. För hög eller för låg dos av zink kan försämra vår hälsa. Under träning påverkas kroppens vätskebalans och vi svettas ut många salter och mineraler. Zink spelar också en central roll för hur kroppen omsätter byggstenarna, det vill säga kolhydrater, fetter och proteiner. I den här guiden får du lära dig mer om varför zink är så viktigt för vår hälsa och hur du kan boosta ditt intag av denna livsviktiga mineral.

Lär dig mer om kroppens byggsten kollagen

Kollagen är ett protein som produceras i kroppen. Det fungerar som en byggsten i bland annat leder, senor, ligament och brosk. Kollagen finns också i huden och håret för att ge struktur och stadga samt skydda mot slitage. När du blir äldre bryter kroppen ner mer kollagen än den hinner producera. Kosttillskott med kollagen kan då stärka leder, muskler och skelett och motverka smärta vid överbelastning. Detta kan vara mycket effektivt för den som styrketränar. Kollagen kan också motverka rynkor och ge friskare och starkare hår och naglar. Läs mer i vår guide om kollagen, varför kroppen behöver det och vem som rekommenderas att ta det.

Järn - nödvändigt för kroppen

Järn är ett grundämne som finns naturligt i kroppen och som behövs för att transportera runt syret i blodet. Järnbrist kan uppkomma av många olika orsaker och då finns järn som kosttillskott att ta till. Hård fysisk träning kan medföra att järnnivåerna sjunker men de kan lätt rättas upp med rätt kosttillskott. Läs mer i vår guide om hur järn fungerar, vem som rekommenderas att ta det och hur det kan hjälpa till vid träning.

Immunförsvaret - kroppens krigare

Vår kropp utsätts dagligen för risker som vi måste försvara oss mot. Vårt försvar brukar delas in i det yttre försvaret samt det inre försvaret. Det inre försvaret brukar också kallas för immunförsvar. Att ha ett starkt immunförsvar är viktigt, det skyddar oss nämligen från virus, bakterier och andra ämnen som är främmande för kroppen. Det allra viktigaste i immunförsvaret är de vita blodkropparna som fungerar som kroppens krigare när de attackerar främmande ämnen, hjälper till med läkandet och signalerar till andra delar av immunförsvaret när någon del av kroppen behöver extra hjälp. Men hur fungerar immunförsvaret och vad kan du göra för att se till att hålla det starkt? Det ska vi gå igenom nu.

Fettförbrännare - kosttillskott som reducerar fett

Fettförbrännare är ett preparat som haft en enorm utveckling under de senaste åren. Fettförbrännare hjälper dig att snabbat bli av med fett genom att hindra upptag från kolhydrater, dämpa din aptit och öka ämnesomsättningen. För dig som vill bygga muskler men gärna blir av med överflödigt fett kan detta kosttillskott hjälpa dig när du tränar. Här i vår guide får du mer information om hur fettförbrännare fungerar och vad du bör tänka på när använder kosttillskott.

Kombucha - fermenterat te fullt av nyttigheter

Har du hört talas om kombucha? Du kanske till och med har smakat det? Kombucha är te som fått fermentera tillsammans med en speciell svamp. I fermenteringsprocessen blir teet svagt kolsyrat och får en syrlig och frisk smak. Processen gör också att drycken får en god bakteriekultur, och det är anledningen till att den blivit så populär. Ja, en annan anledning är förstås att det också är riktigt gott och en härlig törstsläckare! Vill du veta mer om vad kombucha är och varför det är så bra att dricka? Läs vår guide och lär dig allt om den fermenterade drycken!

Kalium - en nödvändig mineral för kroppen

Kalium är en mineral som finns i princip i all mat som vi äter. Vissa livsmedel innehåller lite högre halter av kalium medan andra är lite mer kaliumfattiga. Vi behöver kalium för att kroppens muskler och nerver ska fungera och samspela optimalt. När vi utför fysisk ansträngning tar vi av kroppens förråd av mineraler och detta kan leda till att vätskebalansen rubbas. Läs mer här i vår guide om hur du håller din kaliumnivå i balans och om hur du kan hjälpa kroppen att må bra.

Kolhydrater för god hälsa och effektiv träning

Kolhydrater är viktiga för kroppen. De ger oss energi så att vi orkar med allt vi ska göra under dagen. De finns i till exempel flingorna du äter till frukost, pastan till lunchen och potatisen till middagen. Äter du lite choklad eller godis får du också i dig kolhydrater. Du kan även köpa kolhydrattillskott. I den här guiden ska vi ta reda på mer om kolhydrater. Vad är det egentligen? Vad innebär det att en del är långsamma och andra snabba och hur hänger kolhydrater ihop med träning?

Isolatprotein - rent protein för stora muskler

Kärt barn har många namn och isolatprotein kallas därför ibland även för whey-100. Isolatprotein är ett kosttillägg som består av rent protein som i sin tur är en viktig ingrediens om du vill bygga muskler. Tack vare högteknologisk framställning av detta rena protein bibehålls i princip alla proteinfraktioner och tillskottet är dessutom skonsamt mot magen. Här förklarar vi mer om isolatproteinet och dess fördelar och egenskaper.

Brainboosters - kosttillskott för ett bättre fokus

Känner du dig ofta trött och okoncentrerad? Saknar du energi och har svårt att fokusera på uppgiften framför dig? Det kan vara dags att prova en brainbooster. Det hörs nästan på namnet vad en brainbooster är, eller hur? Det är ett kosttillskott som boostar din hjärna och ökar din prestationsförmåga, ditt fokus och din vakenhet. Brainboosters är vanligtvis inte framtagna för en specifik målgrupp utan passar alla som vill reducera sin trötthet, öka sitt fokus samt stödja och bibehålla den kognitiva förmågan. Kosttillskottet är populärt hos bland annat studerande och gamers. De många fördelar som brainboosters har uppskattats också av atleter och motionärer som tränar mycket. I den här artikeln svarar vi på frågor som till exempel: Vad är brainboosters? Vad innehåller de? Och vem kan använda den här typen av kosttillskott? Fortsätt läsa för att lära dig mer om detta nootropiska komplex!

Allt du behöver veta om testoboosters

Testobooster ökar testosteronnivåerna i kroppen på ett naturligt sätt. Detta kan i sin tur ge bättre muskeluppbyggnad. Testosteronnivåerna påverkar också många andra funktioner i kroppen, till exempel mannens vitalitet och allmänhälsa. Hur höga dina testosteronnivåer är har alltså stor effekt på ditt mående och på dina träningsresultatet. Med en testobooster kan du få ökad muskeltillväxt och styrka, en bättre återhämtningsförmåga och en större sexlust ? helt enkelt ett bättre välbefinnande i allmänhet.

Koffein - en energiboost

När det kommer till att hålla sig vaken, pigg och alert så är koffein överlägset bäst. Koffein är ett luktlöst vitt pulver som finns naturligt i många livsmedel, men främst i kaffe, mörk choklad, te, guarana samt i maté. När vi får i oss koffein blir vi pigga och ökar vår prestationsförmåga. Denna egenskap är det många som är ute efter och framförallt i träningssammanhang. Nu ska vi guida dig genom koffeinets fördelar och vad du bör tänka på vid koffeinintag.

Den stora guiden om curcumin

Curcumin och gurkmeja har genom åren använts i till allt från kryddor och kosmetika till maträtter. Numera använder många curcumin av hälsomässiga skäl och det har gjorts en rad kliniska studier på den populära roten.I den här artikeln kommer vi att gå igenom curcumins historia och visar vad den här antioxidanten kan hjälpa dig med. Men innan du rusar iväg till grönsaksdisken för att köpa gurkmeja som är fullproppad med curcumin vill vi göra dig uppmärksam på att vi skiljer mellan curcumin-pulver och roten som du hittar i matvarubutiken, som är till för matlagning.Vi skiljer mellan gurkmejaroten som du köper i grönsaksdisken och kosttillskott med gurkmeja som du beställer på nätet eller köper i en hälsokostbutik. I ett kosttillskott har curcumin extraherats från gurkmejan. Det gör att kosttillskottet har en betydligt högre halt av curcumin i sig än vad du hittar i själva roten. Så låt oss dyka ner i ämnet curcumin och ta reda på vilka egenskaper antioxidanten har.

Den stora guiden om detox

Din kropp bombarderas med gift- och avfallsprodukter som aldrig förr, särskilt via tillsatser i processade matvaror, luftföroreningar och kemikalier i hygienartiklar och smink. Normalt sett klarar kroppen av att göra sig av med alla de skadliga ämnena genom att forsla ut dem via levern, njurarna (till viss del), lungorna och tarmsystemet. Men om slaggprodukterna hopar sig i cellerna kan det, enligt detoxförespråkarna, leda till problem som exempelvis huvudvärk, trötthet, övervikt, problem med hyn och matsmältningsproblem. I det läget finns det tydligen bara en sak att göra: tillfälligt sluta med fast föda och bara dricka mycket vatten och fruktjuicer. Då ska nämligen slaggprodukterna i kroppen späds ut så mycket att du slutligen kissar ut dem - i alla fall i teorin. Men hur ser det ut i praktiken? Fungerar en detoxkur och kan den verkligen rensa ut gifter ur kroppen. Svaret på frågan är både ja och nej, och vi kommer att räta ut alla frågetecken i den här artikeln.

Den stora guiden om nootropics

Du har med stor sannolikhet intagit det som går under benämningen nootropics utan att veta om det. Nootropics, eller nootropika som det heter på svenska, är en term som används för kosttillskott som används för att förbättra kognitiva funktioner, det vill säga hjärnans sätt att fungera.Nootropics finns både i naturliga och syntetiska varianter och används ofta av personer som måste prestera på hög nivå, till exempel studenter, motionärer snäppet under elitnivå eller elitidrottare. Målet med nootropics är att förbättra exempelvis koncentrations- och minnesförmågan.I den här guiden ska vi titta närmare på vad nootropics är för något och hur du kan använda kosttillskottet.

Större muskler med turkesterone

Tränar du ofta på gym och är intresserad av kosttillskott som kan gynna muskeltillväxt och prestationsförmåga kanske du har hört talas om turkesterone. Det är ett kosttillskott som många upplever har en väldigt god effekt på muskeluppbyggnaden men som också kan ge en bättre muskelreparation, minskad fettprocent och en snabbare återhämtning. Vi vet att det finns många frågetecken om turkesterone så här ska vi reda ut vad turkesterone egentligen är, varför och hur det används och om det finns några biverkningar. Vi hoppas att du kommer att hitta svaren på dina frågor här!

Ecdysterone - större muskelmassa och styrka

Vill du bygga muskler och bränna fett måste du träna hårt och äta en näringsrik och balanserad diet. Det är helt enkelt grunden för all bra träning men vill du optimera dina resultat ytterligare kan olika kosttillskott hjälpa dig. Här ska vi ta en titt på kosttillskottet ecdysterone som innehåller växtsterol som förekommer naturligt hos både växter och djur. Ecdysterone används för att stimulera muskeltillväxten och öka prestationsförmågan. Det är ett kosttillskott som har blivit mycket populärt under den senaste tiden. Läs vidare så får du lära dig allt du behöver veta om ecdysterone. Ecdysterone, eller ekdysteron som det heter på svenska, förkortas ofta som ECD.

Så bygger du en stark rygg

Många besväras av ryggont, och det är inte så konstigt eftersom vi tillbringar stora delar av dagen sittandes, ofta framför en datorskärm. Har du ont i ryggen eller upplever att ryggen är stel? Kanske har du också dålig hållning? Eller vill du helt enkelt bygga upp dina ryggmuskler för att du tycker det är snyggt? I den här artikeln ska vi prata om just ryggen, om musklerna i ryggen och hur du kan träna ryggen för att få en stark ryggmuskulatur. Vi hoppas att du kommer att få med dig många bra tips och övningar på hur du effektivt bygger upp en stark rygg.

Den stora guiden om HMB

Visste du att HMB ger stora fördelar för äldre personers fysik? Den frågan och fler kommer du få svar på i denna guide.I den här guiden kan du läsa om HMB och hur ett kosttillskott med HMB kan förbättra kroppens återhämtning och muskelreparation efter ett hårt pass på gymmet. Läs hela den här artikeln och lär dig det vikigaste du behöver veta om HMB!

Den stora guiden om multivitamin

Många av oss kompletterar kosten med multivitamin i pulver- eller tablettform för att vara säkra på att vi får i oss alla mineraler och vitaminer som kroppen behöver. Multivitaminer innehåller mängder av olika mineraler och vitaminer, som gör att du enkelt och snabbt kan få i dig allt kroppen behöver för att fungera optimalt. Även om det låter bra råder det delade meningar om multivitamin och dess effekt. Anledningen är att det är fullt möjligt att få i sig alla nödvändiga mineraler och vitaminer genom en sund och varierad kost, och då är ett intag av multivitamin överflödigt. Så är det då egentligen en bra idé att äta multivitaminer och när behöver du i så fall göra det? Läs vidare för att lära dig mer om vad multivitaminer är och hur de fungerar.

Citrullinmalat VS L-citrullin

Nu är det dags att prata om ytterligare en utav våra 20 aminosyror, närmare bestämt L-citrullin. Det och även citrullinmalat är någonting du säkerligen sett på de flesta innehållsförteckningarna på bland annat pwo:s och det vanligaste är att det tas i syfte att öka blodflöde och muskelpump under träning, men vad är det egentligen och vad har det för funktion?

Solbrun hud med betakaroten

Har du någon gång hört talas om brun utan sol-tabletter? Ja, då är det ett kosttillskott med betakaroten du har hört talas om. Med betakaroten kan du nämligen få en jämn, fin och naturlig solbrun hud. Betakaroten lagras i huden och ger dig en solbränna som varar länge utan att du behöver riskera att bränna dig i solen. Förutom att betakaroten förstärker hudens pigmentering har den också många andra hälsofördelar. Visst låter det bra? I den här artikeln kan du läsa mer om vad betakaroten är och hur ett kosttillskott med betakaroten fungerar.

Så bygger du stora armar

Har du som mål att bygga upp musklerna i dina armar? Du är inte ensam! Många drömmer om stora armar, dels för att det är snyggt, och dels för att få en ordentlig armstyrka. I den här artikeln ska vi prata om just armarna. Vilka muskler finns i armarna? Hur sker muskeltillväxt? Hur ofta måste man träna för att bygga upp musklerna i armarna och vilka övningar ger bäst resultat? Vi hoppas att du kommer att få många bra tips och råd om hur du på ett smart och effektivt sätt kan bygga upp musklerna och få stora armar. Lycka till med träningen!

Den stora guiden om taurin

Taurin har du säkerligen sett på en och annan innehållsförteckning på en pwo eller energidryck, men vad är det egentligen? Det är en icke-essentiell aminosyra, alltså en som bildas naturligt i kroppen. Vad som skiljer den från många andra aminosyror är att den inte ingår i proteiner utan den finns istället i fri form i muskler och vävnad. Det går vissa mindre positiva rykten om taurin, bland annat att det skulle vara urin och att det utvinns från tjurtestiklar. I denna artikel kommer vi gå igenom om det faktiskt stämmer, vad syftet är med detta kosttillskott och vad taurin faktiskt fyller för funktion.

Den stora guiden om Kre-alkalyn

Kreatin är någonting som de flesta av oss troligtvis hört talas om vid detta laget. Det är det kosttillskott som är mest studerat och beprövat av alla på marknaden, och även en av de mest populära prestationshöjarna inom träningsvärlden, men vad vet vi egentligen om KRE-alkalyn? Även känt som buffrat kreatin. I denna guide går vi igenom alla frågor som kan tänkas komma upp gällande just KRE-alkalyn, vad det är, varför man bör ta det, och om det faktiskt är bättre än klassiskt kreatin monohydrat?

Den stora guiden om muskelökning

Det kan kännas tröstlöst när du lägger timme efter timme varje vecka och månad på träning för att bygga upp din muskelmassa. Du tränar efter konstens alla regler men ändå får du ändå inte de resultat som du vill ha. Då är det viktigt att ta det lugnt och inte stressa iväg, för muskelökning är en långdragen process där det inte finns några genvägar.Det som däremot finns är många effektiva lösningar som ökar din möjligheter att nå ditt mål. I den här guiden kan du läsa allt du behöver veta om att bygga upp muskler och öka muskelmassan på ett framgångsrikt sätt.

Allt du behöver veta om vassleprotein

Vassleprotein, whey-protein, whey 80, whey 100, isolat, koncentrat? populärt kosttillskott har många namn! Vassleprotein är en populär, prisvärd & proteinrik form av proteinpulver. Faktum är att vassleprotein är det mest använda proteinkosttillskottet i hela världen! I denna guide kommer vi guidea dig i den stora vassleprotein-djungeln och svara på alla frågor du kan tänkas ha om vassleprotein och allt där till. Frågor så som När ska man ta vassleprotein?, Vad är vassleprotein gjort av? och Är vassleprotein farligt? besvaras.

Därför bör du äta ett tillskott av omega-3

Omega-3; familjen av fleromättade fettsyror som har många viktiga funktioner i kroppen och en rad positiva effekter på vår hälsa. Omega-3 finns i såväl maten vi äter som kosttillskotten vi tar. Många av oss vet att vi behöver få i oss omega-3, men vad är omega-3 egentligen? Vad är omega-3 egentligen bra för? Och Hur vet man om man har brist på omega-3? Detta och mycket annat besvarar vi i denna artikel där du får lära dig allt och lite till om just omega-3 och varför du bör äta ett tillskott av omega-3!

Överlev vinterhalvåret med D-vitamin!

Så fort hösten och vintern närmar sig börjar tröttheten smyga sig på och frågan kring D-vitamin dyker upp. D-vitamin; det magiska vitaminet som minskar trötthet och hjälper oss överleva vintern, eller? I denna artikel besvarar vi alla frågor du kan tänkas ha om D-vitamin, så som Vad är D-vitamin bra för?, Kan man äta D-vitamin året runt? och Hur mycket D-vitamin kan man ta per dag?. Detta och mycket mer besvaras här i denna artikel om D-vitamin och hur denna vitamin kan hjälpa dig överleva vinterhalvåret!

Den stora guiden om ledhälsa

Ledhälsa är något som är viktigt för oss alla men som vi sällan lägger någon extra tid på förrän en eller flera leder gör sig påminda i form av smärta. Med rätt kost och träning är det fullt möjligt att ge lederna optimala förutsättningar för att vara motståndskraftiga och åldras långsammare.  I den här guiden kan du bland annat läsa om olika typer av ledproblem, vad som orsakar ledproblem, hur en led är uppbyggd och vilka symptom som kan vara tecken på att dina leder inte mår så bra.

Liniment - en läkande salva

Liniment är ett gammalt och beprövat medel mot träningsvärk som av en del kan upplevas som lite kladdigt och kanske inte så trendigt. Men liniment behöver inte vara varken kladdigt eller otrendigt. Nu finns det en mängd nya sorter av liniment och dess effektiva förmåga att lindra träningsvärk är väl beprövad. Varför ska du använda liniment? Jo, de förebyggande egenskaperna och smärtlindrande effekterna ger stora hälsofördelar som kan ha stor betydelse för hur du lägger upp dina träningspass och hur du bemästrar vardagens många olika situationer. Här beskriver vi fördelarna med liniment, de olika sorterna och när du får bäst nytta av att smörja in dig med denna smärtlindrande salva.

Kalk - för ett bättre grepp

Har du ett bra grepp runt stången kommer du att kunna lyfta tyngre, utföra övningen med rätt teknik och helt enkelt prestera på toppen av din kapacitet. Här ska vi berätta mer om kalk som använts just för att hantera tunga skivstänger, hantlar och andra redskap. Kalk, eller magnesium, krita och chalk som det också kallas, är ett klassiskt hjälpmedel som förbättrar greppförmågan vid tunga lyft. Kalk finns i både flytande och fast form och appliceras enkelt på händerna före övningen. Du har säkert sett det användas flera gånger på ditt gym och kanske har du också använt det själv. Många använder kalk vid exempelvis marklyft och bänkpress. I den här guiden kan du lära dig mer om kalk. Vi går bland annat igenom hur och när du ska använda kalk på gymmet och vilka olika sorters kalk det finns.

Träna med träningsbälte

Ett träningsbälte är ett bra hjälpmedel för dig som ska lyfta tunga vikter. När du spänner magmusklerna mot bältet får du ett extra stöd som hjälper dig att stabilisera bålen. Du ökar det så kallade buktrycket som du sedan håller kvar under hela övningen. I den här guiden får du lära dig allt du behöver veta om träningsbälten. Vad är ett träningsbälte? När och hur ska det användas och vem ska använda ett träningsbälte? Men vi börjar guiden med att förklara vad ett buktryck är och hur du skapar ett buktryck.

Den stora guiden om superfoods

Du har alldeles säkert hört att vissa livsmedel ibland kallas för superfoods och att dessa kan göra oss både friskare och piggare. De kan helt enkelt bidra till en bättre hälsa och ett ökat välbefinnande. En del superfoods hittar du i din matbutik, du kanske till och med har flera superfoods i ditt skafferi eller kylskåp, och andra superfoods hittar du i hälsobutiker och som kosttillskott. I den här artikeln kan du lära dig en massa spännande fakta om superfoods: Vad är superfoods? Vilka livsmedel brukar räknas som superfoods och varför ska man äta superfoods? Vi hoppas att läsningen inspirerar dig till en mer hälsosam livsstil.

Den stora guiden om DAA

Har du hört talas om ett kosttillskott som heter DAA? Kosttillskottet används ofta i uppbyggnadssyfte för att maximera träningsresultatet och för en effektiv muskeltillväxt. DAA är populärt bland manliga styrketränare. Men vad är egentligen DAA? Jo, det är en aminosyra som kan styra kroppens produktion av testosteron och bidra till att frisätta flera andra hormoner i kroppen, till exempel GH och IGF-1. Dessa hormon kan ha en positiv betydelse för kroppens återhämtning samt reparera muskler och möjliggöra en bättre muskeltillväxt. Testosteron är till exempel ett viktigt hormon för bland annat kroppens muskler och skelett. GH är viktigt för delning och nybildning av celler och kan också öka proteinsyntesen. IGF-1 kan bidra till nybildning av kollagen som är viktigt för bland annat ben, hud, senor och blodkärlsväggar. I den här guiden kan du läsa mer om DAA och hur ett kosttillskott med DAA kan förbättra kroppens återhämtning och muskelreparation efter ett hårt pass på gymmet. Häng med och lär dig allt du behöver veta om DAA!

Bli starkare i knäböj

Knäböj är en träningsövning som inte alltid får den uppmärksamhet som den förtjänar, och många glömmer faktiskt bort att göra knäböj under sitt träningspass. Varför är knäböj en viktig övning? Jo, enkelt förklarat kan man säga att när du böjer på knäna så aktiverar du både fötter, underben, knä, lår- och sätesmusklerna och till viss del även ländryggen. Knäböj är alltså en rörelse som ger en bred muskelaktivering och om du dessutom lägger på en skivstång så aktiveras både överkroppen och armmusklerna också och du får en träningsövning som i princip aktiverar hela kroppen. Hur gör man riktiga knäböj och vad ska man tänka på? Ja, allt detta och mycket mer förklarar vi i den här artikeln som fokuserar på att du ska bli starkare med hjälp av knäböj.

Den stora guiden om elektrolyter

Människokroppen består till cirka 60 procent av vatten hos en vuxen människa. Vatten är ett bra lösningsmedel som kroppen kan använda för att transporter kolhydrater, proteiner och salter till rätt ställe. Via urinen utsöndrar kroppen slaggprodukter och reglerar saltbalansen, även kallad elektrolytbalansen. Ett viktigt sätt för din kropp att reglera kroppstemperaturen är att avdunsta vatten det vill säga svett. När du svettas mycket, till exempel när du tränar, måste du tillföra ny vätska och ibland även elektrolyter för att återställa vätskebalansen. I den här artikeln kan du läsa om vad elektrolyter är, hur de fungerar och när du kan behöva ta elektrolytpulver.

Den stora guiden om hälsokost

För att må bra måste vi värna om kroppen genom att äta en bra och hälsosam kost och motionera regelbundet. Beroende på var i livet du befinner dig har du också ett varierande behov av näringsämnen, som du inte alltid kan få i dig i tillräcklig mängd via maten. Då kan det vara bra att hjälpa kroppen genom att komplettera din balanserade kost med kosttillskott. Hälsokost är ett vitt begrepp som omfattar allt från dieter och kosttillskott till mat och recept. I den här guiden får du vet allt du behöver om hälsokost och dess inverkan på din kropp.

Träna med dragremmar

Har du provat att träna med dragremmar någon gång? Det finns många som tycker att dragremmar är ett utmärkt redskap att använda inom styrketräning men det finns också många som tycker att dragremmar helt enkelt bara är för nybörjare. Hur ligger det egentligen till? Är dragremmar bra eller dåligt att använda? Dragremmar kan vara ett mycket bra redskap som både utvecklar och förbättrar träningspassen. Du får en effektiv hjälp som ger extra stabilitet för handlederna vid styrketräning, styrkelyft och tyngdlyftning och detta kan ta din träning till en ny nivå men används dragremmarna fel uteblir resultatet. I den här guiden kommer vi att berätta allt du behöver veta om dragremmar.

Beta-alanin

En stickande känsla i kroppen inför träningspasset, en ökad mjölksyratålighet & förbättrad prestation; tre effekter av beta-alanin! Beta-alanin är en aminosyra och ett av de populäraste kosttillskotten för att öka prestationsförmågan. Det är även en populär huvudingrediens i majoriteten av PWO:erna på dagens marknad! Men Vad är egentligen beta-alanin? Varför kliar beta-alanin? och Hur mycket beta-alanin ska man ta? Detta och mycket mer får du svar på i denna djupgående artikel om den populära aminosyran beta-alanin!

Grönt te för viktnedgång

Grönt te, närmare bestämt grönt teextrakt, är ett populärt tillskott vid diet. Detta tack vare att grönt te främjar energiförbrukning, fettförbränning och ämnesomsättning. Detta kan i sin tur underlätta en viktnedgång och minskad aptit. Grönt teextrakt i form av kosttillskott är även ett bra alternativ för dig som vill ta del av dess hälsofrämjande egenskaper utan att behöva dricka stora mängder grönt te. Bland annat innehåller grönt te massvis av antioxidanter som bland annat hjälper till att motverka oxidativ stress. Köp grönt te hos oss på Tillskottsbolaget!

Bli starkare i bänkpress

Att träna i bänkpress är både trendigt och hälsosamt, men vad är egentligen en bänkpress? En bänkpress är en bänk som du ligger på och från din ryggposition gör olika övningar. De vanligaste övningarna i bänkpress är en slags omvänd armhävning som du får genom att lyfta en skivstång. Varför är en bänkpress så bra? Jo, när du använder en bänkpress tränar du både arm-, ben- och ryggmusklerna i en monoton rörelse som i sin tur ger dig starka muskler och bidrar till en bra cirkulation. Vi använder vår kropp till allt möjligt under en dag och starka armar och ben är en förutsättning för en bra hälsa. Orkar du inte bära hem matkassarna eller känner en svaghet i armarna när du ska montera en möbel eller öppna en burk med hårt skruvlock? Ja, då är det läge att tänka på att bygga starka muskler. Vår guide till bänkpressen går igenom alla hälsofördelar, vad som är viktigt att tänka på och hur och när det är bra att träna bänkpress.

Bli starkare i marklyft

Vill du bygga styrka och muskelmassa är marklyft en suverän övning. Många tycker dock att det är svårt att komma igång med marklyft. Det kan bero på dåligt självförtroende, rädslor för skador och helt enkelt att man inte har koll på alla moment i övningen. Vad är egentligen ett marklyft? I den här går vi igenom hur ett marklyft går till och vilka muskelgrupper som aktiveras. Du kommer också få många smarta tekniktips och förslag på bra utrustning för marklyft. Här får du helt enkelt lära dig hur du blir starkare i marklyft. Häng med!

Massagepistolens många hälsofördelar

Massagepistolen är ett av våra nya träningsredskap som är på stark frammarsch. Ja, du läste rätt ? ett träningsredskap. Många förknippar träning med redskap i form av gummiband, hantlar, skivstänger och tunga medicinbollar, men en massagepistol är också ett träningsredskap. Vad gör en massagepistol? Jo, massagepistolen kan bidra till en skonsam uppvärmning av kroppen eller av vissa muskler innan du startar ditt gympass. Massagepistolens huvud sätts mot en muskel och med sin kraft (som går att ställa in på olika lägen) ger den muskeln en skön massage som bidrar till ökad cirkulation så att muskeln blir varm och mjuk och redo för ett gympass. Se till att kroppen är i rätt ?mood? innan du börjar din träning och med en massagepistol i träningsväskan kan du alltid ge rätt massage vid rätt tillfälle. Massagepistolen bör vara en självklarhet hos alla som känner av stela axlar och spänningshuvudvärk och givetvis för alla som älskar att träna. Mjuka och avslappnade muskler kan starkt bidra till ett ökat välmående. Läs mer i vår stora guide så förstår du snart varför en massagepistol är oumbärlig.

Den stora guiden om EAA

Många av oss går till gymmet för att vi vill bygga muskler och förmodligen bränna lite fett. Om ditt största mål är att bygga muskler, då är det EAA du behöver. Om din kropp har för lite EAA blir det svårare att bygga muskler. I den här guiden får du veta mer om varför de är otroligt viktiga.

Den stora guiden om BCAA

BCAA - fyra bokstäver med stor inverkan på din träning; Branched-Chain Amino Acids. Många har hört talas om kosttillskottet BCAA, men vad är det egentligen? Enkelt förklarat kan man säga att BCAA kan hjälpa kroppen att bygga muskler och optimera återhämtningen. Det är de tre aminosyrorna leucin, valin och isoleucin som är hörnstenarna i BCAA och som kan ge kroppen en skjuts i att bygga muskler och att optimera återhämtning efter ett träningspass. Kroppen behöver alltså aminosyror för att kunna bygga proteiner och det är inte bara styrketränare och atleter som behöver proteiner ? alla behöver proteiner. Istället för att Googla vidare på ämnet BCAA så får du här all information som du behöver veta om hur du ska kunna bygga din kropp starkare och tåligare. Vi börjar med bakgrundsfakta.

Skillnaden på BCAA och EAA

I vår kropp finns 20 olika aminosyror varav 11 av dessa produceras av kroppen och resterande 9 måste tillsättas via mat eller kosttillskott då kroppen inte klarar av att bilda dem på egen hand. BCAA står för branched-chain amino acids och EAA står för essential amino acids. Men vad skiljer dem egentligen åt? Både BCAA och EAA är aminosyror som tillsammans bildar protein men vid vilken tid ska man inta BCAA och EAA? Måste man använda sig av BCAA eller EAA för att få resultat i sin träning eller är det bara onödiga utgifter?

L-arginin - för musklerna, prestationen & lusten

L-arginin är en av de 20 aminosyror som protein är uppbyggt av, ett förstadie till kväveoxid och ett populärt kosttillskott för muskelpump. Det är en populär huvudingrediens i många PWOs men finns även att köpa i sin fria form. Men vad är egentligen arginin? I denna artikel svarar vi bland annat på det, men även frågor så som; Vad gör l-arginin?, Ökar l-arginin sexlusten? & Hur mycket l-arginin behöver vi? Fortsätt läs för att lära dig allt du behöver veta och någonsin undrat om den populära aminosyran l-arginin!

ZMA för muskeltillväxt

Tränar du med målet att bygga muskelmassa? Då har du med största sannolikhet hört talas om ZMA. ZMA är inte bara ett av de populäraste kosttillskotten för att bygga muskler utan dessutom ett av de som funnits längst. Tack vare sammansättningen av zink och magnesium kan ett tillskott av ZMA bland annat bidra till en ökad muskeltillväxt, förbättrad sömn och påskyndad återhämtning. I denna artikel svarar vi bland annat på frågorna Vad är ZMA? När ska man ta ZMA? och Är ZMA bra för muskeltillväxten?

Den kraftfulla antioxidanten ALA

Alfa-liponsyra (ALA) är ett oerhört populärt kosttillskott, inte minst bland idrottare och atleter. Detta då ALA bland annat kan bidra till en ökad viktminskning, bra blodsockernivåer samt reparation och skydd av celler. Tack vare dess antioxidantfunktion är ALA ett populärt kosttillskott hos många som vill förbättra sin allmänhälsa! Men vad är egentligen ALA? Finns det några bieffekter med ALA? Och, hur kan ALA förbättra idrottares prestation? Detta och mycket mer besvaras i denna artikel om den kraftfulla antioxidanten ALA.

Det här är rosenrot

Rosenrot är ett populärt kosttillskott hos allt från hårt tränade individer till individer med en tillfällig brist på energi och lust. Rosenrot är en fetbladsväxt samt adaptogen som vi främst hittar i norra Europa, norra Asien och Nordamerika. Ett tillskott av rosenrot kan bland annat bidra med en ökad mental samt fysisk prestationsförmåga, minskad trötthet och skydd mot mental och fysisk stress. Men vad är egentligen rosenrot? I denna artikel får du svaret på det, men även frågorna Vad är bra med rosenrot?, Hur doserar man rosenrot? och Hur påverkar rosenrot fertilitet?

Kost och träning för viktuppgång

Vill du gå upp i vikt och bygga muskler? Känner du att det är svårt att gå upp i vikt trots att du äter mycket mat? Faktum är att det inte är enkelt för alla att gå upp i vikt, för vissa känns det nästan omöjligt. Och vi får läsa många artiklar om hur vi ska gå ner i vikt men inte alls mycket om hur man istället går upp i vikt. Däremot är inte det så konstigt, för just viktnedgång är mångas mål när det kommer till att börja träna och tänka över sina kostvanor. Men du som läser den här artikeln kanske är en person som känner att det är svårt att gå upp i vikt samt att bygga muskler, eller du kanske inte vet hur du ska gå tillväga för att gå upp i vikt på ett hälsosamt och näringsriktigt sätt? I den här artikeln kommer du få olika tips på hur du hälsosamt kan gå upp i vikt samtidigt som du bygger en bra fysik.

Vassle & Kasein - vad är skillnaden?

En vanlig fundering när man ska köpa proteinpulver är vad skillnaden är på vassle och kasein. Vissa känner till att vassle är ett så kallat snabbt protein, medan kasein är ett så kallat långsamt. Det ena bör tas efter träning medan de andra kan blandas till en pudding. Men Vad är egentligen skillnaden?, Vilket ska man välja? och Hur använder man vassle respektive kasein på bästa sätt? Dessa frågor, tillsammans med många fler, besvaras alla ingående i denna artikel om skillnaden mellan vassle- och kaseinprotein.

Måltidsersättare - hiss eller diss?

Ett av de kanske allra mest omtalade kosttillskotten i samband med viktnedgång är måltidsersättare. En måltidsersättare kan hjälpa dig som vill kickstarta en viktnedgång, upprätthålla goda resultat i mitten av en diet eller bryta ohälsosamma matbeteenden. I denna artikel kikar vi närmre på måltidsersättare, vad de innehåller och hur de kan vara ett bra kosttillskott vid en viktminskning. Vi svarar även på frågor så som Hur ofta kan man ta måltidsersättare, Hur mycket kan man gå ner i vikt med måltidsersättare? och Är måltidsersättare farligt?

Så kan karnitin hjälpa dig vid viktminskning

Karnitin är en icke-essentiell aminosyra som främst är känd för sina fettförbrännande egenskaper. Den syntetiseras naturligt i vår kropp men finns även i form av kosttillskott, i både piller, pulver och i flytande form. I denna artikel kollar vi närmre på karnitin, om det finns några biverkningar av att ta en tillskott av karnitin samt hur karnitin kan effektivisera din fettförbränning och viktminskning. Vi svarar även på frågor så som Vad är skillnaden mellan karnitin, L-karnitin och ALC?, Finns karnitin i mat? och vilken form av karnitin är bäst?

Så kan GABA lindra stress, ångest & oro

Ett tillskott som verkligen fått uppsving de senaste åren är aminosyran GABA. GABA har visat sig kunna lindra känslor av ångest, stress och oro, men även minska kramper, stimulera kroppens naturliga tillväxthormon och inte minst; förbättra vår sömnkvalitet! Men Vad är egentligen GABA?, Hur fungerar GABA? och Hur kan GABA effektivisera vår träning? Detta och mycket mer får du svar på i denna artikel där vi går igenom allt du undrar om GABA!

Vad är egentligen N-acetylcystein (NAC)?

NAC - ett av de kanske absolut mest omtalade kosttillskotten just nu. Detta beror framförallt på dess unika egenskaper att kunna optimera vår återhämtning, avgifta vår kropp och främja ett hälsosamt åldrande. NAC påstår även kunna ha en positiv påverkan på personer med MS samt Parkinsons sjukdom. Men Hur fungerar NAC?, Vad är det egentligen bra för? och Är NAC farligt? Dessa frågorna, och många fler, besvaras utförligt i denna artikel.

Därför är Magnesium vår viktigaste mineral

Magnesium är ett mineral som styr flertalet livsviktiga processer i vår kropp. Faktum är att magnesium är vår absolut viktigaste mineral. Det påverkar vår kropps upptag av näring i maten vi äter och behövs för såväl hjärta och hjärna som skelett och muskler. Listan på hur viktig magnesium är för oss kan göras lång. I denna artikel kommer vi svara på alla frågor du kan tänkas ha kring magnesium. Frågor så som Varför ska man äta ett tillskott av magnesium?, Är magnesium bra när man tränar? och När är det bäst att ta magnesium? besvaras.

Därför är CLA populärt i samband med viktnedgång

Det är inte helt ovanligt att CLA nämns i samband med viktnedgång, fettförbränning och diet. Men vad är CLA? CLA är en fettsyra som på grund av sina unika egenskaper är väldigt populärt vid viktminskning och diet. Detta trots att det ju faktiskt är ett fettsyra. I denna artikel går vi djupt in på CLA och dess egenskaper, varför det är ett så populärt tillskott vid viktminskning och hur en fettsyra faktiskt kan bidra till minskad fettprocent. Bland annat besvaras frågorna; Vad är CLA?, Hur mycket CLA ska man ta vid diet? och Främjar CLA muskeltillväxt?

Överlev vintern med vitamin C

Ända sedan vi var små har vi fått höra att det är bra för vår kropp att äta en apelsin varje dag, att bara en liten bit av en paprika räcker för att täcka dagsbehovet av C-vitamin och att är det något som är bra vid förkylning så är det C-vitamin! Men Vad är egentligen C-vitamin?, Varför behöver vi det? och Kan det hjälpa oss hålla oss friska i vinter? Dessa frågorna, och många fler därtill, besvaras i denna artikel där vi går in på djupet på C-vitamin och dess egenskaper.

10 anledningar att ta Ashwagandha

Ashwagandha har använts inom den indiska läkekonsten i tusentals år, men det är först nu på senare år det blossat upp rejält i hälsokost-världen. Det lindrar stress, oro och ångest, ökar din muskelmassa, styrka och kondition samt höjer dina testosteron-nivåer, sänker dina blodsockernivåer och minskar oxidativ stress. I denna artikel för-klarar vi vad ashwagandha är, vad du bör tänka på när du tar ashwagandha och ger dig 10 anledningar till att testa ett tillskott av ashwagandha!

Därför borde du träna HIIT

Är du också en person som gillar HIIT? Eller är du nyfiken på var träningsformen innebär? HIIT en träningsform där du presterar det maximala av din kropp, det är en träningsform som går snabbt och en träningsform som är väldigt effektiv. HIIT förbränner mer fett än någon annan träning såväl under som efter passet. Det tar även längre tid för kroppen att återhämta sig efter ett HIIT pass än efter ett exempelvis vanligt löp pass och därför ökar även din fettförbränningen efter träningen. I denna artikel får du bland annat svar på frågorna; Vad är HIIT?, Varför borde jag träna HIIT? och Vad finns det för fördelar med HIIT?

Så boostar du din explosivitet

Du kanske vill springa snabbare, hoppa högre eller kunna ta mer vikt i din styrketräning. Explosiv träning är ett begrepp som används i stort sett alla idrottssammanhang och det är just explosiv träning som gör det där lilla extra för din träning. Men explosiv träning är inte bara för en idrottare utan också för motionärer. Tex om olyckan är framme, du måste reagera snabbt och använda dina fysiska krafter för att ?hoppa över något som är skadligt? eller liknande. Vid ett sånt tillfälle är explosivitet superviktigt! Explosivitet är bra för alla. I den här artikeln kommer du få lära dig vad explosiv träning innebär och hur du boostar den på bästa sätt.

Den stora guiden om kreatin

Kreatin är ett av de populäraste och absolut mest omtalade kosttillskotten på marknaden. Redan under 18- och 1900 talen var kreatin ett omtalat ämne. Teorier presenterades, studier genomfördes och resultat redovisades. Idag, över 100 år senare, är kreatin fortfarande ett av de mest omtalade kosttillskotten på marknaden och än idag genomförs det nya studier som bevisar kreatinets effekt på våra kroppar. I denna guide kommer vi guidea dig i den stora kreatin-djungeln och svara på alla frågor du kan tänkas ha om kreatin och allt där till. Frågor så som Är kreatin dopingklassat?, Vilka olika sorts kreatin finns det? och Är det farligt att ta kreatin? besvaras.

Varför stelnar pre-workouts?

En fråga många ställer sig är varför deras pre-workout har klumpat ihop sig, hur man kan förhindra att det ska ske och kanske viktigast av allt; om en klumpig pre-workout är säker att använda och fortfarande har full effekt? I denna artikel förklarar vi hur det kommer sig att det inte är helt ovanligt att pre-workout tillskott i pulverform klumpar ihop sig, vi ger även lite tips på hur man kan förhindra det och förklarar att en något stelnad pre-workout går utmärkt att använda, trots att den är lite klumpig.

Isolat VS Koncentrat

Proteinpulver, vassle, whey, vassleproteinisolat eller vassleproteinkoncentrat, en populär produkt som har många namn. Att vassleprotein finns i majoriteten av alla proteinpulver vet kanske de flesta om, men vad är egentligen skillnaden på isolat och koncentrat? I denna artikel reder vi ut skillnaderna mellan isolat och koncentrat och tittar närmare på både likheter och skillnader. Du får även svar på frågorna; Hur mycket protein innehåller isolat?, Varför är koncentrat billigare än isolat? och Ska jag ta isolat för att gå ned i vikt?

Den stora guiden om kolhydrater

Frukt, godis, pasta; tre kolhydratrika livsmedel som alla ger oss energi. Att kolhydrater ger oss energi och finns i det mesta vi äter är något de allra flesta av oss vet om. Vi äter havregryn i frukostgröten, dricker maltodextrin innan löpningen och äter smågodis efter middagen. Men vad är det egentligen vi stoppar i oss? Vad är kolhydrater, egentligen? I denna artikel besvaras bland annat just den frågan men även frågorna; vad är skillnaden på snabba och långsamma kolhydrater?, Vilka kolhydrater bör man ta innan träning? och Går man upp i vikt av att äta kolhydrater?

Den stora guiden om viktminskning

Att gå ner i vikt, bränna fett och komma i mindre storlekar på kläder är mångas mål med träningen. En viktresa kräver både tålamod, tid och disciplin, men med rätt metod och hjälpmedel kan du bli av med dedär extra kilona en gång för alla! I denna guide kommer vi guidea dig inom viktminskning och allt därtill. Frågor så som Hur går man ner i vikt snabbt?, Vilka kosttillskott ska jag ta för att gå ner i vikt och Vad ska man äta för att gå ner i vikt? besvaras.

Den stora guiden om proteinpulver

Protein är ett näringsämne som inte bara håller dig mätt och optimerar din ämnes-omsättning, det är även det viktigaste näringsämnet för dig som vill bygga muskler eller gå ned i vikt. Du finner det i livsmedel så som kyckling, fisk och baljväxter, men även proteinpulver. Proteinpulver är inte bara det mest använda kosttillskottet på marknaden, utan även ett av de mest omtalade. Frågorna kring proteinpulver, dess innehåll och påverkan på vår kropp är många; Varför ska man ta proteinpulver? Är proteinpulver farligt? Måste man dricka proteinpulver? I denna guide hittar du svaren på dessa frågor, och många många fler.

Den stora guiden om mineraler

Att vår kropp behöver vitaminer och mineraler för att fungera, ja det vet de allra flesta om. Men vilka mineraler finns det egentligen? Måste man ta kosttillskott av Magne-sium? Och vilken funktion har egentligen de olika mineralerna i vår kropp? I denna stora mineral-guide får du lära dig om alla livsnödvändiga mineraler, varför de är så viktiga och i vilka livsmedel de finns, samt vilken mängd du bör få i dig varje dag.

Den stora guiden om PWO

PWO står för Pre Workout och är ett samlingsnamn på de oerhört populära prestat-ionshöjande kosttillskotten som intas innan träning. Oavsett träningsform och mål kan en PWO få dig att prestera bättre! Den ger dig bättre fokus, ökad muskelpump, mer energi och förbättrad uthållighet. Men frågorna kring PWO är många, och därför kommer vi i denna stora guide guida dig rätt i den stora PWO-djungeln och svara på frågor så som; Vad gör PWO?, Är PWO farligt? och Vad ska en PWO innehålla?

Den stora guiden om gainers

Gainers, mass eller muskelbyggande gainers; populärt kosttillskott har många namn. En gainer är ett näringsrikt kosttillskott med högt energiinnehåll, som främst är fram-tagna för de som har svårt att gå upp i vikt, vill öka i muskelmassa och maximera sin återhämtning. I denna guide svarar vi på de vanligaste frågorna kring gainers, vad de är bra för, när de bör intas och vad de kan ha för effekt på kroppen!

Den stora guiden om vitaminer

C-vitamin skall skydda oss från förkylningar, D-vitamin ska hålla oss pigga under vin-terhalvåret och B-vitamin är ett måste för vegetarianer och veganer. En rad påståen-den som alla reds ut i denna guide. I denna stora vitamin-guide får du lära dig om alla våra 13 livsnödvändiga vitaminer, varför de är så viktiga och i vilka livsmedel de finns, samt vilken mängd du bör få i dig varje dag.

Den stora guiden om aminosyror

Att våra muskler är uppbyggda av protein är ett känt faktum för de flesta. Men visste du att proteinet i sin tur består av aminosyror som tillsammans sammankopplar i långa kedjor och ger proteinet dess egenskaper? Aminosyror finns i flertalet protein-rika livsmedel, men även i BCAA, EAA och flera andra kosttillskott. I denna guide om aminosyror får du svar på frågor så som; Vad är skillnaden på EAA och BCAA? Vilka aminosyror främjar fettförbränning? Och, Vad är egentligen aminosyror?

Are you in the right place?
Choose country
Continue to tillskottsbolaget.se