Synefrin - Kp prestationshjare Synefrin - Tillskottsbolaget
Fri frakt ver 500kr
Bonusprodukter
Pong p alla dina kp
Currency currency
X

Shopping from a different country?

Please select your country to get the right currency!

Fri frakt ver 500kr Bonusprodukter Pong p alla dina kp
Kategorier

Synefrin

Synefrin är ett ämne, ett stimulantia, som ofta nämns ofta i samband med viktnedgång och fettförbränning men även prestationshöjande tillskott. Det är ett naturligt ämne som ofta används i just kosttillskott med fettförbrännande och/eller energigi-vande effekt. Utöver att det finns i komplexa kosttillskott finns det även i sin rena form, i ett synefrintillskott. Hos oss på Tillskottsbolaget hittar du flertalet synefrintillskott som kan hjälpa dig öka din fettförbränning, höja ditt fokus och på flera andra sätt boosta din viktnedgång och träning!
Sortera efter
Sportlab Synephrine Boost, 100 tabs
13
Synephrine Boost från Sportlab i produktkategorin fettförbrännare. Med rent oc...
129 kr (149 kr)
Kp!
Info
Swedish Supplements Synephrine, 90 caps
Synephrine är ett kosttillskott från Swedish Supplements som innehåller 40 mg rent ...
99 kr
Kp!
Info
Star Nutrition Synephrine, 90 caps
Star Nutrition Synephrine är ett rent och högkvalitativt synefrintillskott. Star Nutriti...
99 kr

Vad är synefrin?

Synefin, eller synephrine som det heter på engelska, finns naturligt i vissa citrusfrukter, till exempel i pomerans. Frukten pomerans liknar en apelsin men har en mer bitter och kryddig smak. Innan frukten mognar utvinner man ämnet från skalet. Du kan alltså få i dig mindre mängder av detta via bland annat juicer och marmelader med skalbitar. Mängderna är dock väldigt små.
Förutom i pomerans kan du även hitta det i flera olika former av kosttillskott. Dessa används ofta under deffperioder, alltså när en person vill gå ner i vikt och bränna fett samtidigt som hen behåller sin muskelmassa. Men de kan också användas med syftet att öka prestationsförmågan.
I kosttillskott kan du ibland se att det står citrus aurantium. Det är det latinska namnet för pomerans, ämnet kan alltså också framställas syntetiskt. Ser vi till den kemiska strukturen påminner den om efedrin. Efedrin är ett ämne som förr användes i olika bantningspiller, men idag är läkemedelsklassat och alltså inte får användas i kosttillskott.

Vad gör synefrin?

Ämnen som påverkar kroppens centrala nervsystem kallas ofta för stimulantia. Synefrin har en svagt stimulerande effekt på det centrala nervsystemet, närmare bestämt på det sympatiska nervsystemet. Vid fasta, rörelse och stress aktiveras det sympatiska nervsystemet, och du känner dig mer pigg, alert och fokuserad. Kroppen får helt enkelt mer energi. Du får också en dämpad hungerkänsla och just därför används kosttillskott med ämnet ofta för att påskynda viktnedgången vid dieter. Ett tillskott kan alltså öka kroppens förbränning och energiförbrukning, något som ofta kallas för en termisk effekt.
Effekterna av ämnet liknas ibland vid effekterna av adrenalin. Adrenalin är ett hormon som kroppen producerar och aktiverar när du känner dig stressad och vid hård träning. Ibland kallas adrenalin för ett stresshormon. Tänk dig när hela din kropp pumpar av adrenalin. Rent fysiskt känner du att ditt hjärta slår snabbare. Blodflödet ökar till hjärnan och musklerna. En annan sak som händer är att kroppen bryter ner glykogen till glukos som musklerna kan använda som bränsle. Allt detta leder till att din prestationsförmåga höjs, och att du känner dig piggare och mer alert. Din kroppstemperatur höjs också vilket i sin tur leder till en högre energiförbrukning och en minskad aptit. Synefrin sägs fungera ungefär som adrenalin i kroppen. När kroppstemperaturen ökar får du en bättre fettförbränning. Du känner mindre hungerkänslor vilket gör dieten mer uthärdlig, och du blir piggare och orkar träna mer. Fler studier behöver dock göras som visar mer precist hur ämnet påverkar kroppen.

Vad är synefrin bra för?

Fördelarna med detta ämne är många, men de kanske mest välkända är dess effekt på fettförbränningen och prestationsförmågan. Synefrin har nämligen visats kunna öka vår ämnesomsättning och fettförbränning, samt minska vår aptit. Detta är alla effekter som ofta är fördelaktiga för någon som går på diet eller tränar med målet att gå ned i vikt.
Ytterligare fördelar med ämnet är dess positiva effekt på energinivåer, fokus och koncentration såväl som humör. Samtliga av dessa delar kan alltså naturligt öka vid ett intag av synefrin. Detta beror på att det har en förmåga att kunna stimulera vart sympatiska nervsystem. Vid fasta, rörelse och stress aktiveras det sympatiska nervsystemet, och du känner dig mer pigg, alert och fokuserad. Kroppen får helt enkelt mer energi. Det är även tack vare denna förmåga som tillskottet kan ha en positiv påverka på vår fysiska prestationsförmåga.

Är synefrin lagligt?

Tillskott med synefrin anses vara säkra och har inte alls samma bieffekter som andra stimulerande ämnen kan ha. Och givetvis är det lagligt. Vilken effekt tillskottet har skiljer sig dock väldigt mycket från person till person. En del upplever att de blir mycket piggare, medan andra inte alls märker samma snabba effekt. Vissa kan uppleva milda bieffekter som till exempel svag yrsel och huvudvärk. Biverkningar är dock sällsynta om du följer den rekommenderade dosen.
Som tidigare nämnt reagerar kroppen ungefär på samma sätt av detta som av adrenalin. Det vill säga att kroppen går in i ett stressläge och gör sig beredd att agera. Dess ämnesomsättning och temperatur höjs vilket leder till att den gör av med mer energi än den annars hade gjort. Du känner dig mindre hungrig och får mer ork att träna. Denna stressnivå som kroppen kan få av synefrin upplever en del som negativ, medan andra inte alls blir påverkade på samma sätt.

Hur mycket synefrin kan man ta?

Effekterna som synefrin kan ge upplevs många gånger olika. Vissa känner av jättemycket, andra mindre. Vissa upplever effekten som positiv, andra negativ. Vår rekommendation är därför att du börjar med en lägre dos än den rekommenderade för att se hur ämnet påverkar dig och din kropp. Sedan kan du öka upp dosen till den rekommenderade.
Du ska däremot aldrig överdosera tillskottet. En för hög dos kan ha en negativ påverkan på kroppen. Du kan bland annat få hög puls, sömnsvårigheter och högt blodtryck. Har du högt blodtryck eller en tendens till oregelbunden hjärtrytm bör du vara lite extra försiktigt och gärna rådfråga din läkare innan du börjar använda ett kosttillskott. Tillhör du en riskgrupp eller är under 18 år bör du också undvika detta tillskott.

Hur mycket synefrin per dag?

Oavsett vilket kosttillskott det gäller är det alltid viktigt att du följer tillverkarens rekommenderade dos. En vanlig mängd är ca. 40mg per daglig rekommenderad dos. Men som sagt är det väldigt individuellt och vi rekommenderar dig därför att börja med en lägre dos för att sedan eventuellt öka. Läs noga på varje produkt så ser du de rekommendationer som gäller för just den.

När ta synefrin?

Rekommendationerna när det kommer till dosering och användning skiljer sig ofta åt mellan olika tillverkare och produkter. Vanligt är att synefrin intas genom en PWO, som då rekommenderas att intas omkring 20-30 min före träning. Väljer du att inta ett rent synefrintillskott ser rekommendationerna något annorlunda ut då vissa rekommenderar att inta det på morgonen och andra innan fysiskt aktivitet.
Sammanfattningsvis är den generella rekommendationen att inta det innan träning och inte för sent på kvällen, detta då det är centralstimulerande och alltså kan rubba din sömn.

Är synefrin beroendeframkallande?

Synefrin är ett ämne som studerats, men majoriteten av studierna som genomförts har fokuserat på dess effekter på vår kropp. Forskningen kring huruvida det är beroendeframkallande eller inte är alltså begränsad och det är svårt att svara på om det kan vara beroendeframkallande eller inte.
Det är, precis som till exempel koffein och efedrin, ett stimulantia som har viss påverkan på det centrala nervsystemet. Detta innebär att det eventuellt kan orsaka ett beroende. Men som sagt så har för få studier gjorts och mer forskning behövs för att kunna säkerställa om det kan vara beroendeframkallande eller ej.

Vad är skillnaden på koffein och synefrin?

Koffein och synefrin är två av de absolut mest välkända, vanligaste och populäraste cen-tralstimulerande ämnena. Och som tidigare nämnt kan synefrinets egenskaper liknas vid adrenalin, likaså kan koffeinets. Skillnaden mellan dessa två är att synefrin inte har en lika direktstimulerande effekt som koffeinet har. De båda bidrar till en ökad vakenhet, dock upplevs synefrin ofta som ”lättare” än koffein och bidrar till en vakenhet som till skillnad från koffein varar över en längre tid. Många väljer därför att kombinera dessa två ämnen för att få en extra effekt, dock är det ovanligt att tillverkare väljer att kombinera båda ämnen i ett kosttillskott.

Finns det biverkningar av synefrin?

Synefrin anses vara ett säkert ämne som till exempel inte har lika kraftig och direkt stimulerande effekt som koffein eller liknande stimulantia. Men likt de flesta andra stimulantia upplever alla ämnet olika. Vissa kan känna av det oerhört mycket och bli väldigt pigga, samtidigt som vissa andra knappt känner av någon effekt alls. Tillhör man en av de sistnämnda är det lätt att vilja höja dosen av tillskottet, men en för hög dos kan ha en negativa påverkan på din kropp.
Biverkningar vid en mycket hög dos är bland annat hög puls, sömnsvårigheter och förhöjt blodtryck. Vi rekommenderar därför att börja med en lägre dos och sedan eventuellt trappa upp till den högsta rekommenderade dosen, för att testa sin egna tolerans för ämnet.
Are you in the right place?
Choose country
Continue to tillskottsbolaget.se