ZMA - Kp ZMA mineral och vitaminer tillskott billigt online
Fri frakt ver 500kr
Bonusprodukter
Pong p alla dina kp
Currency currency
X

Shopping from a different country?

Please select your country to get the right currency!

Fri frakt ver 500kr Bonusprodukter Pong p alla dina kp
Kategorier

ZMA

ZMA är ett kosttillskott som består av zink och magnesium, ofta i kombination med vitamin B6. Tack vare sina många positiva effekter på såväl prestationsförmåga och återhämtning som immunsystem och sömn är det ett positivt tillskott, inte minst hos fysiskt aktiva. Det kan boosta dina naturliga testosteronnivåer, stärka immunsystemet och maximera din återhämtning. Genom att välja ett ZMA tillskott får du i dig såväl zink och magnesium som vitamin B6, utan att behöva köpa tre olika produkter. Smi-digt och prisvärt. Hos oss på Tillskottsbolaget hittar du flertalet olika ZMA-tillskott!
Sortera efter
SOLID Nutrition ZMA, 90 caps
ZMA - Zink, Magnesium och Vitamin B6 i ett enda tillskott!
149 kr
Kp!
Info
Mutant Core Series ZM8+, 90 caps
25
ZMA är ett av de mest populära kosttillskotten sedan det introducerades redan på ti...
157 kr (209 kr)
Kp!
Info
2 x SOLID Nutrition ZMA, 90 caps
10
ZMA - Zink, Magnesium och Vitamin B6 i ett enda tillskott! Här till rabatterat pris!
268 kr (298 kr)
Fairing ZMA, 90 caps
ZMA är ett vitamin-/mineraltillskott innehållande magnesium, zink och vitamin B6 i l...
129 kr
Kp!
Info
Chained Nutrition ZMA Night, 140 caps
ZMA Night är speciellt framtagen för att användas på kvällen. Detta ä...
279 kr
Kp!
Info
Swedish Supplements ZMA+, 120 caps
ZMA Mineral Support System, ett kosttillskott från Swedish Supplements innehåller en bla...
229 kr
Kp!
Info
Bodylab ZMA, 120 caps
Bodylab ZMA innehåller en kombination av zink, magnesium och B6 vitamin.
159 kr
Kp!
Info
Trained By JP ZMA, 90 caps
TbJP ZMA är tillskottet innehållandes Zink, Magnesium och Vitamin B6, det kompletta till...
299 kr
Kp!
Info
Star Nutrition Ultimate ZMA Night Complex, 90 caps
Ultimate ZMA Night Complex är ett kosttillskott från Star Nutrition. En avancerad ZMA so...
399 kr
Kp!
Info
Elit Nutrition ZMA, 90 caps
ZMA från Elit Nutrition, ett kosttillskott med zink, magnesium och vitamin B6. ZMA är et...
169 kr
Kp!
Info
Chained Nutrition ZMA Hardcore, 160 caps
ZMA Hardcore är i sin enkelhet en självklar produkt för seriösa atleter. En ba...
279 kr
Kp!
Info
5% Nutrition CORE ZMA, 90 caps
5% Nutrition Core ZMA® är designad för att främja återhämtning hos a...
299 kr
Scitec Nutrition ZMB, 60 caps
ZMB6 är ett kosttillskott med de tre viktiga mineralerna/vitaminerna Zink, Magnesium och Vita...
149 kr
Kp!
Info
Star Nutrition ZMA, 90 caps
ZMA - Star Nutritions ZMA är ett välbalanserat och mycket populärt kosttillskott me...
159 kr
Kp!
Info
Prime Nutrition ZMA, 60 caps
ZMA - Zink, Magnesium och Vitamin B6 i ett enda tillskott!
149 kr
Kp!
Info
Optimum Nutrition ZMA, 90 caps
ZMA, ett kosttillskott från Optimum Nutrition är en kombination av zink, magnesium och v...
289 kr
BioTechUSA ZMB, 60 caps
ZMB är ett kosttillskott från Biotech USA som innehåller zink, magnesium och vitami...
149 kr
Kp!
Info

Vad är ZMA?

ZMA är ett kosttillskott beståendes av de två livsviktiga mineralerna zink och magnesium. Tillskottet är många gånger även berikat med vitamin B6, detta för att maximera upptaget av mineralerna.
Speciellt populärt är det hos idrottare, kroppsbyggare och andra mycket fysiskt aktiva. Detta beror på att samtliga ingredienser i dessa produkter är viktiga för såväl muskeluppbyggnaden och proteinomsättningen som återhämtningen och energiproduktionen. Många använder ett detta tillskott just i syfte att öka sin muskelmassa, maximera sin återhämtning och/eller förbättra sin sömn.

Vad är zink?

Zink är en mineral som är involverad i tusentals av alla viktiga och vitala funktioner i kroppen. Vi finner det naturligt i kött, mejeriprodukter, fullkornsprodukter och inälvsmat. Men även musslor, nötter och ost är bra källor till detta ämne.
Mineralen fyller många viktiga funktioner i människokroppen och är bland annat viktigt för celldelningen, ämnesomsättningen och hormonregleringen. Det är även en antioxidant, motverkar oxidativ stress och har en viktig funktion för immunsystemet. Kort och gott behövs det för nästan alla ämnesomsättningsprocesser. Utöver detta behövs det även för att bibehålla en normal synförmåga, hud, hårt naglar och benstomme.
Med andra ord är det en livsviktig mineral för oss människor, inte minst för den som ör fysiskt aktiv och tränar för att bränna fett och bygga muskler. Trots det är det relativt vanligt att utveckla en brist på mineralen, något som kan orsaka en rad olika hälsoproblem. Vissa allvarligare än andra.

Vad är magnesium?

Magnesium är en mineral, en livsviktig sådan. Faktum är att det är den absolut viktigaste mineralen för oss människor. Den är inblandad i mer än 300 biokemiska processer i vår kropp och spelar en stor, avgörande roll i flertalet av de. I vår kropp hittar vi den främst i ben, muskler och vävnader.
Det är även ett vattenlösligt ämne. Vad det betyder är att det tas upp via kontakt med vat-ten, och lämnar sedan oss genom urinen. Vad som är speciellt med dessa vattenlösliga ämnen är att de lagras sämre då de INTE binder sig till fettet i kroppen och tas upp i tarmen. Eftersom ämnet inte lagras speciellt bra i vår kropp behöver vi tillföra det kontinuerligt. Detta gör vi genom det vi äter och dricker och/eller genom kosttillskott.

Vad är ZMA bra för?

Hälsofördelarna med ZMA är många och vi alla behöver dagligen få i oss tillräckligt av såväl zink och magnesium som vitamin B6. Får vi inte det kan vår kropp inte fungera som den ska och delar så som immunsystemet och sömnen kan påverkas negativt. Nedan har vi listat exempel på vad tillskottet är bra för:
- Musklerna. Samtliga mineraler i detta kosttillskott är väldigt viktiga för såväl muskeluppbyggnad som återhämtning. Genom att inta ett tillskott av dessa kan du öka din styrka och prestation såväl som återhämtning och muskeluppbyggnad.
- Immunsystemet. De två ingredienserna Zink och vitamin B6 är båda viktiga för att vårt immunförsvar ska fungera som det ska. Utan dessa kan det rubbas och ett intag kan hjälpa vår kropp att skydda sig mot såväl infektioner som diverse sjukdomar.
- Sömnen. ZMA består till stor del av den viktiga mineralen Magnesium. En mineral som är känd för mycket, men kanske framförallt sin positiva påverkan på just sömnen. Det kan till exempel minska stress och ångest, hjälpa dig slappna av, somna lättare och sova bättre. Av denna anledning rekommenderas det att intas på kvällen.
Ytterligare positiva hälsoeffekter är bland annat en ökad lust, energi och humör men även goda testosteronnivåer. Genom att höja sina naturliga testosteronnnivåer kan du öka din muskeluppbyggnad och få bättre träningsresultat.
Även minskad kramp och skakningar är något som dokumenterats vid ett dagligt intag av detta tillskott. Så har du till exempel problem med muskelavslappning kan det minska dina skakningar, spänningar och kramper.

Måsta man ta ZMA på tom mage?

Måste? Nej. Det finns inget som säger att du måste ta ditt tillskott av ZMA på tom mage, men det finns absolut rekommendationer att göra det. Detta beror på att upptaget då max-imeras och din kropp alltså absorberar mineralerna så mycket de bara går. Tar du det i kombination med mat kan upptaget nämligen hämmas. Just zink och magnesium kan då nämligen komma att konkurrera med mineralerna i maten du äter, och intaget minskar.
Vanligt är att ta det strax innan läggdags. Då har det förmodligen gått någon timme sedan du åt och din kropp kan ta upp så mycket som möjligt.

När ska man ta ZMA?

En grundregel vad gäller tillskott är att vitaminer tas på morgonen och mineraler på kvällen. Anledningen till detta är att mineraler generellt verkar som bäst under vila och många gånger även kan ha en lugnande effekt. Så med det sagt bör ZMA intas på kvällen, strax innan läggdags!
En stor anledning till detta är att magnesium kan hjälpa dig och dina muskler att slappna av bättre och lämpar sig därför utmärkt innan sänggående. Det är även den mineral som ger tillskottet dess positiva effekter på en förbättrad återhämtning och ökad muskelupp-byggnad, såväl som förbättrad sömnkvalité.
Viktigt att tänka på när du tar ZMA är att undvika att ta det i samband med kalciumrika livsmedel eller kosttillskott, detta då kalcium kan hindra och/eller försämra upptaget av de aktiva substanserna i ZMA; det vill säga zink och magnesium.

Kan man ta magnesium och zink samtidigt?

Såväl magnesium som zink är viktiga mineraler för vår kropp. De båda behövs för våra muskler, vårt immunförsvar, vår återhämtning och vår sömn. Så att ta de tillsammans går alldeles utmärkt. Faktum är att de är två mineraler som ofta kombineras i kosttillskott, till exempel i just ZMA. Inte nog med det, de kan dessutom förbättra upptaget och effektiviteten av varandra.

Hur mycket ZMA ska man ta?

Eftersom ZMA är ett komplext tillskott av två olika mineraler samt ett vitamin finns det ingen rekommenderad daglig dos satt av livsmedelsverket. Enligt livsmedelsverket är den rekommenderad dagliga dosen zink 7 och 9 milligram för kvinnor respektive män och magnesium 280 och 350 milligram för kvinnor respektive män. I majoriteten av ZMA-tillskotten på marknaden hittar vi runt 15-30mg Zink och 300-500mg Magnesium per dosering.
Det absolut vanligaste och även enklaste är givetvis att köpa ett färdigt kosttillskott med zink, magnesium och vitamin B6, det vill säga ZMA. Men föredrar du att dosera dina vitaminer och mineraler helt själv kan du givetvis köpa ämnena separat. Detta kan exempelvis vara en bra idé för dig som tänker ekonomiskt eller helt enkelt bara vill dosera ämnena själv! Det kan ju vara så att du vill ha dubbelt så mycket zink som där är i en färdig sammansatt produkt, hälften så mycket magnesium eller ingen vitamin B6. Genom att köpa ämnena separat kan du på ett, dessvärre lite krångligt, sätt dosera helt själv!

Är ZMA bra för träning?

En av de främsta anledningarna till att ZMA är ett så populärt kosttillskott är att det säga kunna öka muskeltillväxten. När man pratar om att bygga muskler är hormonet testosteron ofta involverat, detta på grund av att desto mer testosteron du har i kroppen - desto mer muskelmassa kommer du kunna bygga, enkelt förklarat. Studier har visat på att höga nivåer av zink i vår kropp ökar produktionen av testosteron, men detsamma gäller omvänt; låga nivåer kan resultera i en sjunkande produktion. Genom att komplettera med ett tillskott, kan du höja dina naturliga testosteronnivåer och därmed påverka din muskel-tillväxt positivt!
Även muskelfunktionen är avgörande när det kommer till att bygga muskler och öka muskeltillväxten. För att bibehålla en god muskelfunktion är goda nivåer av såväl zink som magnesium väsentligt. Får vi inte i oss tillräckligt med av dessa kan vår muskelfunktion försämras och likaså vår prestationsförmåga. Fysisk aktivitet kan dessutom öka omsätt-ningen av just dessa två mineraler ytterligare och därav kan ett tillskott vara speciellt viktigt för fysiskt aktiva.
För att bygga muskler krävs det naturligtvis att man belastar muskeln och äter tillräckligt med protein, men man får inte glömma sömnen, återhämtningen. Återhämtningen är oerhört viktig för att maximera sin muskeluppbyggnad och prestationsförmåga. Ett tillskott av ZMA kan göra att du somnar lättare, sover djupare och dessutom vaknar upp mer utvilad! På så sätt maximerar du din kropps och framförallt dina musklers återhämtning och ger dig själv rätt förutsättningar för att kunna maximera din muskeltillväxt!
Are you in the right place?
Choose country
Continue to tillskottsbolaget.se