Ashwagandha - Kp Ashwagandha kosttillskott och hlsokost online
Fri frakt ver 500kr
Bonusprodukter
Pong p alla dina kp
Currency currency
X

Shopping from a different country?

Please select your country to get the right currency!

Fri frakt ver 500kr Bonusprodukter Pong p alla dina kp
Kategorier

Ashwagandha

Ashwagandha kallas inom den ayurvediska medicinen för ”prinsen av ayurveda” och är en ört som i allmänhet tillskrivs en rad hälsofrämjande egenskaper, detta för såväl invärtes som utvärtes bruk. Ashwagandha fungerar inte bara balanserande och stärkande utan också föryngrande. Den främsta mekanismen bakom detta är dess dämpande effekt på kroppens produktion av kortisol, ett hormon som brukar omnämnas stresshormonet” med tanke på att det är när kroppen är försatt i stress som frisättningen av nämnda hormon är som allra störst. Hos oss på Tillskpttsbolaget hittar du ett brett utbud av kosttillskott med Ashwagandha!
Sortera efter
SOLID Nutrition Ashwagandha, 90 caps
9
Högdoserad, prisvärd och kvalitativ Ashwagandha från SOLID Nutrition som bland anna...
135 kr (149 kr)
Kp!
Info
Scitec Nutrition Ashwagandha, 60 caps
22
Scitec Nutrition Ashwagandha är ett kosttillskott som innehåller extrakt från Ashwa...
139 kr (179 kr)
Kp!
Info
Star Nutrition Ultimate Ashwagandha, 120 caps
Ultimate Ashwagandha är ett högkoncentrerat ashwagandhatillskott från Star Nutritio...
219 kr
Kp!
Info
Swedish Supplements Ashwagandha, 60 caps
Ashwagandha är ett kosttillskott från Swedish Supplements som innehåller 400 mg ash...
159 kr
Kp!
Info
2 x SOLID Nutrition Ashwagandha, 90 caps
10
Högdoserad, prisvärd och kvalitativ Ashwagandha från SOLID Nutrition som bland anna...
268 kr (298 kr)
Olimp Ashwagandha 600 Sport, 60 caps
Ashwagandha 600 Sport från Olimp Sport Nutrition är en mångfacetterad produkt inneh...
139 kr
Kp!
Info
Supplement Needs Ashwagandha Organic KSM-66, 60 caps
Ashwagandha är en ört med väldigt många hälsofrämjande egenskaper. I...
249 kr
Kp!
Info
Vitaprana Ashwagandha 300 mg, 80 caps
Ashwagandha 300mg är ett kosttillskott från Vitaprana. Med Sensoril®, ett kvalitati...
189 kr
Kp!
Info
BioTechUSA Ashwagandha, 60 caps
Ashwagandha är ett kosttillskott från Biotech USA. Med ett standardiserat innehåll ...
149 kr
Kp!
Info
Strom Sports Nutrition KSM66 Ashwagandha, 120 caps
KSM 66 Ashwagandha är en produkt från Strom Sports framtaget i ren form efter att ha set...
299 kr
Aware Nutrition Ashwagandha, 60 caps
Ashwagandha som också kallas för indisk ginseng är en kraftful ört som lä...
229 kr
Kp!
Info
Elit Nutrition Ashwagandha, 60 caps
Elit Nutrition Ashwagandha är ett kosttillskott med 300 mg ashwagandha per kapsel och med ett...
149 kr
Kp!
Info
Revive MD Ashwagandha, 60 caps
Revive MD presenterar nu nästa efterlängtade produkt, Ashwagandha! Gjord  av naturl...
279 kr
Kp!
Info
4 x SOLID Nutrition Ashwagandha, 90 caps
15
Högdoserad, prisvärd och kvalitativ Ashwagandha från SOLID Nutrition som bland anna...
507 kr (596 kr)
8 x SOLID Nutrition Ashwagandha, 90 caps
20
Högdoserad, prisvärd och kvalitativ Ashwagandha från SOLID Nutrition som bland anna...
954 kr (1192 kr)

Vad är Ashwagandha?

Ashwagandha, även känd som indisk ginseng, är en traditionell medicinalväxt med sitt ursrpung i Indien som har använts i över 4000 år inom den ayurvediska läkekonsten. Det är först och främst roten som används då det är denna som besitter en stor del av de hälsofrämjande egenskaper som gjort växten så populär.
På senare tid har marknaden vuxit sig större även i Sverige och tillskotten går under namnen Ashwagandha eller indisk ginseng. Inte sällan marknadsförs det som ett slags universalmedel när det kommer till att bota och behandla en rad åkommor, främst relaterade till trötthet och stress, och detta med all rätt.
Ashwagandha är en adaptogen. Inom alternativmedicinen är adaptogener en grupp biologiskt aktiva naturliga ämnen vilka anses understödja organismens förmåga att både anpassa sig till hälsoskadliga faktorer i omgivningen samt undvika att ta skada av desamma. Dessa faktorer kan vara såväl externa som interna, allt från fysiskt åldrande till psykologiska problem som till exempel ångest och depression.
Andra adaptogener är till exempel rosenrot eller ginseng men till skillnad från dessa aktiverar eller stimulerar inte ashwagandha särskilda funktioner eller organ. Denna ört arbetar istället med den så kallade HPA-axeln, eller stressaxeln om man så vill. Förkortat är detta ett system av hormonkörtlar och dess respektive hormoner som normalt utgör kroppens respons på stressorer, det vill säga fysiska och mentala påfrestningar.

Hur mycket ashwagandha ska man ta?

I takt med att indisk ginseng blir allt populärare tillkommer det titt som tätt nya tillskott på marknaden. Det finns idag i kosttillskott i form av både pulver, kapslar och tabletter. Effek-ten skiljer sig inte beroende på hur du väljer att inta det utan det är helt och hållet en smak-sak. Kapslar och tabletter kan vara ett smidigt alternativ även om du med fördel kan tillsätta lite pulver i din morgon-smoothie.
En vanlig dosering i de olika studierna som utförts är 500-1000 mg om dagen, men det är naturligtvis alltid viktigt att följa tillverkarens rekommendationer. Du bör dock undvika supplementering helt om du är gravid eller ammar eftersom man inte har gjort särskilt många - eller tillförlitliga - studier på hur detta tillskott skulle kunna påverka fostret.

Vad är Ashwagandha bra för?

Det finns minst sagt en uppsjö olika hälsofördelar och listan över anledningar till att du borde testa ett kosttillskott av ashwagandha kan göras lång! Bland annat kan det hjälpa mot stress, oro, ångest och trötthet. Stress är ofta roten till många psykiska besvär och det är här ashwagandha kan hjälpa till som mest! Det kan nämligen hjälpa till att hålla nere nivåerna av det omtalade stresshormonet kortisol i kroppen.
På tal om psykisk hälsa och trötthet; även du som lider av sömnproblem kan ha nytta av detta tillskott. I samband med att det hjälper dig att sänka dina kortisolnivåer, dra ner på trötthet, stress, oro och ångest så kan du också uppleva att du sover bättre. Flertalet moderna studier har genomförts på dess påverkan på såväl hur lång tid det tar att somna, hur god sömnkvaliteten är och hur mycket man vaknar under natten.
Inom ayurvedisk medicin har denna indiska ginseng länge använts för att förbättra vårt minne. Begränsat antal studier har genomförts och det krävs betydligt mer modern forsk-ning för att kunna bekräfta att det har en positiv påverkan på ditt minne, men det finns några studier vi kan titta närmre på.
Som sagt så kan listan göras lång över ashwagandhas alla fördelar och positiva effekter på vår såväl psykiska som fysiska hälsa. Slutligen kan det även minska oxidativ stress, ger ökat fokus, sänkta blodsockernivåer, ökad muskelmassa, minskat kroppsfett och hejda testosteronnivåer.

Vad är dåligt med Ashwagandha?

Detta är ett av de kosttillskott som det gjort flest studier och undersökningar på, och inga rapporterade biverkningar finns. Vad innebär det? Jo, att följer du den rekommenderade dagliga dosen av ditt tillskott, finns det inget som tyder på att du kan få några biverkningar.
Det är alltså ett säkert kosttillskott som du kan inta utan oro. Förutsatt att du följer tillverkarens dagliga rekommenderade dosering och övriga anvisningar. Till exempel som att du inte bör använda produkten om du är gravid eller ammar.

När kommer effekten av Ashwagandha?

Likt många andra kosttillskott krävs det ett regelbundet intag över längre tid för att du skall känna av effekten, och detta är alltså inget undantag. Enligt studier krävs det att du regel-bundet intar ashwagandha under två till fyra veckor innan du känner av effekten. Efter det? Ja då krävs det att du fortsätter supplementering för att effekten skall kvarstå. Faktum är att effekten av detta tillskott förstärks över tid!

Kan män gå upp i vikt av Ashwagandha?

Viktuppgång hos män är ingen rapporterad biverkning av ett intag av indisk ginseng. Effekterna vid regelbunden användning är däremot att du lättare kan hålla vikten, eller gå ner om du så vill. Du blir mer lättränad, uthållig och orkar mer, något som bevisats i flertalet olika studier.

Kan man bli trött av Ashwagandha?

Något som kan låta motsägelsefullt är att detta tillskott såväl drar ner på din trötthet och ger dig mer ork, som hjälper dig att somna och sova bra. Hur går det ihop? Jo, genom att inta ett tillskott av ashwagandha över tid, samt inta det på kvällen, kan du ta del av alla dess fördelar. Du får över tid mer energi, känner dig mindre nedstämd och orkeslös, men sover också bättre på nätterna.
För att ta del av dess effekter på sömnen krävs det att du intar det på kvällen, strax innan läggdags. Vissa tillverkare rekommenderar ett intag såväl på morgonen som kvällen, medans vissa endast rekommenderar ett intag en gång om dagen. Läs därför alltid på den specifika produkten.

Är ashwagandha bra för träning?

En vanlig anledning till att inta ett tillskott av ashwagandha är dess påverkan på testosteronnivåerna och fertiliteten hos män. Dessa tillskott kan nämligen ha kraftfulla effekter på mäns testosteronnivåer, men även spermakvaliteten samt fertiliteten. Så om du exempel-vis tränar hårt och mycket, upplever en låg sexlust eller vill ha barn kan ett tillskott göra dig gott!
Men även du som tränar hårt, med målet att öka din muskelmassa och minska ditt kroppsfett, kan med fördel använda detta. Forskning visar att ett dagligt intag kan förbättra din kroppssammansättning, det vill säga öka din muskelmassa och minska ditt kroppsfett, samt öka din styrka. I en studie som genomfördes 2015 ökade gruppen som tog ett tillskott av ashwagandha sin muskelstyrka samt muskelvolym och mer än fördubblade deras minskningar av fettprocent, jämfört med kontrollgruppen. Detta, i kombination med dess positiva effekter på dina såväl testosteronnivåer som energinivåer, och fokus för den delen, gör det till ett populärt tillskott bland hårt tränande individer.

Ökar ashwagandha prestationsförmågan?

Sedan en tid tillbaka är ashwagandha inte en helt ovanlig ingrediens i diverse prestations-höjande tillskott. Tack vare att det balanserar sinnet och hjälper oss att upprätthålla en god såväl fysisk som psykisk prestationsförmåga finns det flera fördelar med att addera det i denna typen av tillskott. Genom att öka vår vakenhet, minska vår oro, ångest och stress, öka vårt fokus och kognitiva förmåga lämpar det sig perfekt att inta innan speciellt psykiskt eller fysiskt krävande aktiviteter.
Are you in the right place?
Choose country
Continue to tillskottsbolaget.se