Veganskt proteinpulver - Kp veganprotein online - Tillskottsbolaget
Fri frakt ver 500kr
Bonusprodukter
Pong p alla dina kp
Currency currency
X

Shopping from a different country?

Please select your country to get the right currency!

Fri frakt ver 500kr Bonusprodukter Pong p alla dina kp
Kategorier

Veganskt Proteinpulver

Ett veganskt proteinpulver är det perfekta kosttillskottet för dig som äter en vegansk eller vegetarisk kost, eller av annan anledning föredrar att undvika animaliska livsmedel. Det stödjer din muskeluppbyggnad och återhämtning, samtidigt som du säkerställer att du får i dig tillräckligt med protein för dagen. Oavsett om du föredrar de baserade på ärta, ris, hampa eller soja, hittar du det hos oss. Utbudet är stort och kvalitén hög! Köp ditt veganska proteinpulver hos oss på Tillskottsbolaget!
Sortera efter
SOLID Nutrition Vegan, 750 g
20
Ett veganskt, proteinrikt och GOTT proteinpulver. Faktum är att det sannolikt kan vara markna...
199 kr (249 kr)
4 x SOLID Nutrition Vegan, 750 g
20
Ett veganskt, proteinrikt och GOTT proteinpulver. Faktum är att det sannolikt kan vara markna...
796 kr (996 kr)
Star Nutrition Pea Protein Isolate, 1 kg
Gott, högkvalitativt och 100% vegetabiliskt protein! Pea Protein Isolate är ett rent och...
249 kr
Chained Nutrition Vegan Muscle Protein, 1600 g
Chained Nutrition presenterar Vegan Muscle Protein. Detta är ett innovativt och helt veganskt...
499 kr
8 x SOLID Nutrition Vegan, 750 g
20
Ett veganskt, proteinrikt och GOTT proteinpulver. Faktum är att det sannolikt kan vara markna...
1592 kr (1992 kr)
Redcon1 Green Beret Vegan Protein, 930 g
33
GO GREEN - med Green Beret från Redcon1! Ett 100% veganskt proteinpulver med 20g protein per ...
299 kr (449 kr)
Star Nutrition Soy Protein Isolate, 1 kg
Star Nutritions Soy Protein Isolate är ett vegetabiliskt proteinpulver baserat på nä...
249 kr
Scitec Nutrition 100% Vegan Protein, 1000 g
Extremt välsmakande och kvalitativt veganprotein från Scitec Nutrition som består a...
349 kr
Ghost Vegan Protein, 907 g
Veganskt proteinpulver som är baserat på flera olika källor och som smakar riktigt ...
499 kr
Elit Nutrition Vegan Protein, 750 g
VEGAN PROTEIN från Elit Nutrition är ett utmärkt proteintillskott bestående av...
299 kr
Star Nutrition Vegan Protein Shake, 750 g
Vegan Protein Shake från Star Nutrition är ett lyxigt, delikat och 100 % veganskt protei...
239 kr
Holistic rtprotein Ekologisk, 750 g
Holistic Ärtprotein är ett proteinkoncentrat från gula ärtor. Det har en mild ...
239 kr
Better You rt- & havreprotein, 1 kg
Veganskt ärt- & havreprotein från Better You med en fullvärdig aminosyreprofil ...
379 kr
Fairing Vegan Protein Pro, 500 g
Veganskt proteinpulver från Fairing - gjort på fyra olika källor!
189 kr
Holistic Hampaprotein Ekologiskt, 400 g
Hampa, denna gamla klassiska kulturväxt, är ett riktigt kraftpaket, laddat med protein o...
189 kr
Bodylab Vegan Protein Blend, 400 g
62%-igt protein från ärtor, ris och havre - utan tillsatt socker.
139 kr
Aware Nutrition Vegan Protein, 900 g
Vegan Protein By Aware är ett veganskt proteinpulver med en unik och optimal kombination av &...
289 kr
BioTechUSA Vegan Protein, 500 g
Vegan Protein från Biotech USA är ett smaksatt veganskt protein baserat på ärt...
199 kr
Star Nutrition Vegan Protein Blend, 1 kg
Star Nutritions Vegan Protein Blend består av en blandning veganska proteinkällor samt n...
249 kr
Holistic Risprotein Ekologiskt, 750 g
Holistic Ekologiskt Risprotein är ett proteinpulver för dig som vill ha ett helt vegetab...
299 kr
Trained By JP Vegan Protein, 1 kg
Plant Based Vegan Protein är ett veganskt proteinpulver som kommer i 3 fantastiska smaker! Et...
499 kr
Fairing Clear Vegan Protein, 500 g
Clear Vegan Protein är en klar dryck med en fantastiskt god smak som innehåller 18 vegan...
389 kr
Optimum Nutrition 100% Plant Protein, 684 g
Gold Standard 100% Plant är ett 100% veganskt protein från världens största ko...
349 kr
Trained By JP Vegan Protein, 2 kg
Plant Based Vegan Protein är ett veganskt proteinpulver som kommer i 3 fantastiska smaker! Et...
799 kr
Prime Nutrition Vegan Protein, 800 g
Närproducerat veganskt protein från Prime Nutrition, gjort på ris och ärtor.
299 kr

Vad är veganskt proteinpulver?

Ett veganskt proteinpulver är ett tillskott, speciellt framtaget för dig som äter en växtbaserad kost och/eller har en växtbaserad livsstil. Du kanske är vegan, äter vegetariskt eller av annan anledning föredrar att undvika animaliska produkter. Precis som alla proteinpulver innehåller de en stor del protein, men det tillverkas alltså helt utan till exempel mjölk och ägg.
Istället för att använda anomaliska råvaror används bland annat ris, soja och ärta, men även hampa och havre. Alla dessa är högkvalitativa proteinkällor som ger slutprodukten en komplett aminosyraprofil och ett högt biologiskt värde. Med andra ord är ett vegansk proteinpulver många gånger precis lika bra som ett klassiskt, gjort på mjölk.

Är veganskt protein bra?

Ett protein gjort på endast växtbaserade proteinkällor, så som ärta, ris, hampa och/eller soja är såväl hälsosamt som bra. De har många gånger en hög proteinhalt, komplett aminosyraprofil och högt biologiskt värde. Med andra ord är det ett bra kosttillskott för dig som vill maximera din muskeluppbyggnad såväl som återhämtning. Och det gäller inte bara dig som är vegan utan även du som annars äter animaliska produkter kan med fördel inta ett veganskt alternativ, även när det kommer till kosttillskott.
Förutom dess höga proteinhalt, biologiska värde och kompletta aminosyraprofil är de även många gånger lättare för vår mage att smälta. Bland annat på grund av att de inte innehåller någon mjölk. Av den anledningen är det ett vanligt tillskott bland laktosintoleranta som har svårt att smälta vasslet i det klassiska vassleproteinet.
Ser vi till miljön får det även där pluspoäng! Det har en mindre påverkan på miljön och kräver dessutom mindre såväl vatten som mark vid framställning.

Hur får man i sig protein som vegan?

Att få i sig tillräckligt mycket protein som vegan kan många uppleva svårt. Men, det är fullt möjligt! Äter du en balanserad och varierad kost kan du utan problem få i dig alla näringsämnen du behöver, oavsett kosthållning, allergier och/eller preferenser. Växtbaserade livsmedel speciellt rika på protein är bland annat bönor, linser, nötter och diverse sojaprodukter. Även grönsaker, frön och quinoa är bra livsmedel. Inkluderar du dessa i din kost kan du säkerställa att du får i dig den mängd du behöver.
Om du trots det upplever att det är svårt att komma upp i tillräckliga halter dagligen så finns det tillskott att komplettera med. Genom att till exempel addera en skopa ärtprotein i din smoothie, en skopa sojaprotein i pannkakssmeten eller ta en shake med risproteinisolat efter träningspasset kan du enkelt få i dig 20-30g ytterligare protein.

Hur tillgodoser en vegetarian sitt behov?

Som vegetarian krävs det många gånger att du håller lite extra koll på din kost. Kött, mejeriprodukter och andra animaliska livsmedel innehåller en stor del protein men även andra viktiga näringsämnen. Då en vegetarian inte äter kött blir mjölken, äggen, bönorna, linserna, sojan etc desto viktigare.
Det finns alltså många livsmedel som innehåller alla de nyttigheter som vi människor behöver för att må bra. Så även en person som äter en vegetarisk kost kan utan problem få i dig det hen behöver!
Många väljer även att komplettera med ett tillskott i form av vitaminer, mineraler, aminosyror och/eller protein. På så sätt kan du enkelt säkerställa att du får i dig det du behöver.

Hur bra är ärtprotein?

Tillskott med ärtprotein tillverkas av gula ärtor och har även dessa en mycket gynnsam aminosyreprofil. Proteinhalten är ofta så hög som 80% av själva innehållet. Detta proteinpulver passar den som av en eller annan anledning vill undvika soja.
Det är ofta såväl smakrikt som lättblandat, har ett högt proteininnehåll och ett mycket lågt kolhydrats- och fettinnehåll. Jämför vi ärtan med andra vegetabiliska proteinkällor hamnar den många gånger i topp, och detta av flera anledningar. Framförallt tack vare dess höga kvalitet. Det är rikt på aminosyror, är skonsamt mot magen och har ett medelsnabbt upptag.

Är sojaprotein bra?

Sojaprotein är utan tvekan det mest förekommande veganska proteinpulvret. Det klassas som ett fullvärdigt protein då det innehåller samtliga viktiga aminosyror. Dessutom är det väldigt lättabsorberat. Tack vare den snabba inlagringen i muskulaturen anses soja till viss vara ett tänkbart substitut till vassleprotein.

Varför är det bra med veganskt proteinpulver?

Om vi bortser från den måhända miljörelaterade aspekten och istället betraktar detta på ett mer personligt plan kan vi konstatera att många väljer att övergå till en växtbaserad kost i syfte att förbättra sin mag- och tarmhälsa. En positiv sidoeffekt av detta är ofta att också hyn blir bättre. En del ondgör sig nämligen över både magproblem och akne kopplade till mjölkkonsumtion, varför veganprotein kan utgöra ett mycket bra substitut till mjölkbaserade tillskott i likhet med vassle och kasein.
Vegetabiliska proteinkällor har bland annat ett naturligt högt fiberinnehåll och detta bidrar till att matsmältningssystemet fungerar bättre. Detta kan i sin tur dämpa både uppblåsthet och gasbildning.

Vilket är det bästa veganproteinet?

Vilket veganskt proteinpulver som är det bästa för just dig beror bland annat på ditt syfte med intaget och mål med träningen. Eventuella allergier, kosthållning och andra preferenser så som smak och konsistens spelar givetvis även de in.
Ett av de absolut vanligaste sorterna är ett så kallat blandprotein, beståendes av flera olika proteinkällor. Ärt- och risproteinisolat är till exempel en vanlig kombination! Fördelen med dessa är att du inte får för mycket av till exempel ärtan, något som annars kan ta lite hårt på din mage, samtidigt som du får ta del av risproteinets alla fördelar. Nedan har vi listat några av de bästa, mest populära alternativen:
Sojaprotein: en komplett proteinkälla som är helt vegetabilisk. Innehåller alla essentiella aminosyror och har dessutom ett snabbt upptag. Lämpar sig därför bra efter träning när du vill maximera din muskeluppbyggnad såväl som återhämtning.
Ärtprotein: även de en komplett och populär källa. Laktos- & glutenfritt, rikt på aminosyror och lättsmält. Perfekt i gröt, smoothie eller liknande! Kombineras ofta ihop med risprotein.
Risprotein: ytterligare en populär källa till protein. Lättsmält, men med något lägre innehåll av aminosyror. Av den anledningen kombineras det ofta med ärtprotein som är rikt på aminosyror.
Hampaprotein: en komplett källa som även den är rik på aminosyror, men även fiber och fettsyror. Finns ofta en en något mindre mängd i olika blandprotein. Ofta något dyrare än till exempel soja eller ärta.
Are you in the right place?
Choose country
Continue to tillskottsbolaget.se