Liniment - Kp trningstillbehr frn Tillskottsbolaget.se
Fri frakt ver 500kr
Bonusprodukter
Pong p alla dina kp
Currency currency
X

Shopping from a different country?

Please select your country to get the right currency!

Fri frakt ver 500kr Bonusprodukter Pong p alla dina kp
Kategorier

Liniment

Många av oss lider ofta av värk i våra såväl muskler som leder. Med liniment kan du lindra smärta och värk i dina muskler och leder på ett snabbt och effektivt sätt! Du stryker enkelt på salvan på det berörda området och masserar enkelt in i huden. Det som sedan sker är att  din blodcirkulation ökar och värken minskar. Vill du istället förebygga skador eller smärta kan du istället smörja på ett tunt lager innan fysisk aktivitet och på så sätt minska risken för smärta under eller efter träningen. Hos oss på Tillskottsbolaget hittar du flertalet effektiva, smidiga och prisvärda liniment som kan underlätta din smärta.


Sortera efter
Linnex Rub Stift, 50 g
Linnex Rub Stift är ett oerhört starkt och effektivt liniment som dessutom är ett a...
189 kr

Vad är liniment?

Liniment är ett medel (ofta i form av ett stick, salva, kräm eller liknande) som appliceras på huden för att lindra muskel- samt ledvärk och annan smärta samt värma upp ömma och stela muskler. Det kan bestå av flera olika aktiva substanser, men vanligast är mentol, arnica, capsaicin och metyl salicylat. Den verksamma substansen tränger in i huden på det berörda området där produkten smörjas på och kan ge en kylande och/eller värmande effekt på området. Flertalet liniment verkar både värmande och kylande, där den kylande effekten bidrar till en minskad smärta medan den värmande effekten bidrar till en ökad blodcirkulation. Tillsammans får de musklerna att lättare slappna av och bidra till lindrad smärta.

Vad är liniment bra för?

Fördelarna med liniment är flera och det är bra på många olika sätt, i många olika situationer. Framförallt används de för att lindra någon form av värk, oftast i muskler men många gånger även leder. Det kan till exempel röra sig om en muskelsträckning under fotbollsmatchen, en överansträngning av axeln på jobbet eller om du av någon annan anledning har en tillfällig smärta någonstans på kroppen. Vanligt är också att applicera det i förbyggande syfte, för att undvika en till exempel överansträngning eller sträckning. Om du till exempel vet med dig att du ska genomföra en tuffare match, tävling eller träningspass kan du redan innan applicera det på de speciellt utsatta områdena. På så sätt bidrar du till en ökad blodcirkulation, musklerna blir varma och förutsättningarna bättre!Det finns de varianter som har en kylande effekt, de som värmer och de som verkar såväl kylande som värmande. Är du ute efter ett liniment som kan minska smärta, då är det i första hand den kylande varianten du är ute efter. Vill du däremot öka blodcirkulationen och värma upp området, då passar en värmande variant bättre!

När använder man liniment?

Liniment har flertalet användningsområden och de allra flesta av oss har ett eller flera tillfällen där ett liniment hade underlättat. Till exempel kan de appliceras i förebyggande syfte, innan fysisk aktivitet, för att öka blodcirkulationen, mjuka upp musklerna och förebygga eventuella skador eller smärta. Du kan applicera det om du har tillfälliga smärtor i muskler och / eller leder, har råkat ut för en muskelsträckning eller överansträngning. Men även du som inte är fysiskt aktiv kan ha hjälp av liniment för att klara vardagens sysslor. Det finns allt från salvor till plåster och sticks. Fördelen med stick är att du enkelt stryker på ett eller ett par lager på det berörda området, utan att behöva kladda ner och sedan tvätta av händerna. Ett plåster sätter du enkelt fast på leder eller muskler som gör ont och slipper på så sätt också kladda och behöva tvätta smidigt. Dessa alternativ är smidiga när du saknar tillgång till att tvätta händerna till exempel. Annars funkar en salva utmärkt.

Vad är bäst liniment eller tigerbalsam?

Det finns flertalet olika sorters liniment, samtliga har mer eller mindre samma effekt, men i olika grad och med hjälp av olika substanser. Så beroende på hur ont du har och i vilket syfte just du ska använda det finns det olika att välja på. En starkare variant kan vara bra för dig som till exempel råkat ut för en rejäl muskelsträckning och har väldigt ont. En mildare variant kan vara något för dig som vill använda den i förebyggande syfte för att minska risken för skador etc. Tigerbalsam är en sorts liniment och en av de absolut mest populära sorterna. Det som gör just tigerbalsam speciellt är att det innehåller kamfer och mentol, två substanser som båda stimulerar blodcirkulationen ordentligt. Ytterligare en populär sort är Linnex som finns i såväl kräm som stick, där sticket är det populäraste! Med det slipper du kladdiga fingrar och kan enkelt använda det på det exakta området du har ont på. Det verkar länge och bra!

Hur fungerar liniment?

Liniment är en produkt som i första hand används för att lindra smärta. Det kan till exempel lindra ryggont, muskelvärk och/eller svullnad. Detta genom att det appliceras och masseras in på det berörda området där de aktiva substanserna får verka ner i muskler och leder. De aktiva substanserna är ofta mentol, men även kamfer används.Tack vare att det appliceras på det exakta området verkar det såväl snabbt och effektivt som ordentligt och länge. Det kan orsaka lite rodnad i huden, detta är helt ofarligt och beror på att ämnena verkar utvidgande på hudens blodkärl. Produkterna är dessutom ofta väldigt dryga då du endast behöver en ytterst liten mängd för att ta del av effekten, vilket gör det ekonomiskt.

Vad händer om man tar för mycket liniment?

En vanlig fråga är om man kan överdosera på liniment, det vill säga använda för mycket, för ofta. Det enkla svarat är nej! Detta då det i dagsläget inte finns några kända, konstaterande biverkningar vid användning av detta. Är du däremot allergisk mot mentol eller salicylat (två vanliga ämnen i produkten) bör du undvika att använda det. Utöver det är det fritt fram att massera in salvan eller sticket där du behöver!

Vanligt är att ta på ett lager i förebyggande syfte, innan krävande träning, match eller liknande, för att sedan fylla på något efteråt. På så sätt får du ta del av samtliga positiva effekter av produkten och får maximal effekt, som dessutom håller i länge! 
Are you in the right place?
Choose country
Continue to tillskottsbolaget.se