NAC - Aminosyror - Kosttillskott & Livsmedel
Fri frakt ver 500kr
Bonusprodukter
Pong p alla dina kp
Currency currency
X

Shopping from a different country?

Please select your country to get the right currency!

Fri frakt ver 500kr Bonusprodukter Pong p alla dina kp
Kategorier

NAC

NAC är en förkortning för N-Acetylcystein och en form av cystein. Det är en aminosyra som är väsentlig för att vår kropp ska fungera som den skall. Bland annat hjälper NAC till att upprätthålla vår huds kvalité, skydda vår kropp från oxidativ stress och höja vårt immunförsvar. NAC både stärker, renar och skyddar vår kropp på ett flertal olika sätt. Speciellt populärt är tillskottet hos de som tränar, genomför en detox, vill förbättra sin matsmältning eller allmänhälsa. Hos oss på Tillskottsbolaget hittar du flertalet olika tillskott av NAC!

Sortera efter
SOLID Nutrition NAC, 90 caps
20
NAC är ett kosttillskott från SOLID Nutrition med 400 mg N-acetyl-L-cystein per kapsel. ...
159 kr (199 kr)
Kp!
Info
2 x SOLID Nutrition NAC, 90 caps
20
NAC 600 mg är ett kosttillskott från SOLID Nutrition med 400 mg N-acetyl-L-cystein per k...
318 kr (398 kr)
Pureness NAC Complex, 60 caps
NAC Complex är ett kosttillskott från Pureness som kombinerar NAC (N-acetyl-L-cystein) m...
279 kr
Kp!
Info
Vitaprana NAC, 600 mg, 100 caps
NAC 600 mg är ett kosttillskott från Vitaprana med 600 mg N-acetyl-L-cystein per kapsel....
289 kr
Kp!
Info
Strom Sports Nutrition NAC, 90 caps
I addition till Strom Sports RAW Range kommer nu N-Acetyl Cystein (NAC). NAC är välk...
379 kr
Kp!
Info
4 x SOLID Nutrition NAC, 90 caps
20
NAC är ett kosttillskott från SOLID Nutrition med 400 mg N-acetyl-L-cystein per kapsel. ...
636 kr (796 kr)
8 x SOLID Nutrition NAC, 90 caps
20
NAC är ett kosttillskott från SOLID Nutrition med 400 mg N-acetyl-L-cystein per kapsel. ...
1274 kr (1592 kr)

Vad är NAC?

NAC (förkortning av N-acetylcystein) är en form av cystein, en aminosyra som finns naturligt i vår kropp. Cystein i sin tur är svavelbärande och hjälper bland annat till att upprätthålla vår huds kvalitet och producera glutation som i sin tur verkar som en antioxidant. NAC finns som sagt naturligt i vår kropp, men du kan även inta N-acetylcystein genom din kost! Aminosyran återfinns framförallt i proteinrika livsmedel så som kött, mjölk och ägg. Men för att ta del av aminosyrans effekter på vår kropp behöver vi inta de i form av ett kosttillskott. De positiva effekterna är många, bland annat stärker den ditt hår, din hud och dina naglar, avgifta levern och stödja immunförsvaret. NAC hjälper även till att bygga upp och reparera muskler, främjar glutationsnivåerna och har en antioxidant effekt!

Vad är NAC bra för?

NAC är som sagt en aminosyra som i vår kropp omvandlas till den viktiga antioxidantmolekylen glutation. Glutation finns i alla våra celler och skyddar oss mot gifter, inflammationer och sjukdomsalstrande organismer. Om vår kropp inte producerar tillräckligt med glutation vårt immunförsvar mycket nedsatt. De avgiftar vår kropp, optimerar vårt nervsystem, skyddar vår tarm och främjar ett hälsosamt åldrande.Studier visar att ett intag kan öka våra nivå av glutation i hjärnan och även förbättra ämnesomsättningen i delar av hjärnan hos personer som lider av MS (multipel skleros). Glutation är även en viktig försvarare mot miljögifter och toxiner. Vår kropp tillverkar glutation på egen hand, men produktionen minskar i takt med att du blir äldre. Och desto mindre glutation du har, desto snabbare åldras du. Därför kan ett tillskott av NAC, som främjar produktionen av glutation, vara bra för dig som vill bromsa ditt åldrande.Ytterligare studier visar även på att ett tillskott av NAC kan öka kroppens nivåer av dopamin hos personer med Parkinsons sjukdom. Även personernas såväl mental som fysiska förmåga kan förbättras avsevärt! Ett kosttillskott av NAC används även i stor utsträckning av cancerpatienter samt personer med genetisk risk att drabbas av cancer.

Varför äter man NAC?

Förutom att NAC finns naturligt i vår kropp och i maten vi äter så finns det också i en mängd olika kosttillskott! Det ingår framförallt ofta i olika tillskott för en förbättrad leverhälsa, men finns även i sin rena form. Det finns såväl kapslar som pulver och en hel uppsjö olika tillskott att välja mellan. Men varför ska man ta ett tillskott om det finns naturligt i vår kropp och även i maten vi äter? Jo, det finns nämligen flera fördelar med att regelbundet inta ett tillskott av NAC. Bland annat kan ett tillskott stödja ditt immunförsvar, avgifta din lever och verka fördelaktigt för ditt hår, din hud och dina naglar. NAC stärker ditt hår och naglar då det hjälper till att förbättra din kropps keratinsyntes!Om du tränar mycket är din kropp i ett större behov av aminosyror, därav även N-Acetylcystein. Det aminosyrorna gör är att de hjälper dig bygga upp och reparera dina muskler. Så om du tränar mycket kan ett tillskott alltså vara mycket fördelaktigt! Faktum är att aminosyran både har leveravgiftande egenskaper och en antioxidant effekt, men även hjälper din kropp att både bygga upp och reparera muskler! Med andra ord kan ett tillskott framförallt vara till fördel för dig som tränar för att bygga muskler och vill påskynda din kropps återhämtning efter fysisk aktivitet.

Hur mycket NAC ska jag ta?

Det finns ingen egentlig satt rekommenderad dos av NAC. Men ett intag av 600-1800mg per dag har i studier visat sig ge god effekt. Väljer du att inta en hög dos av NAC bör du dela upp intaget över dagen, detta för att optimera ditt upptag.

Är NAC slemlösande?

En mindre känd, men väldigt positiv effekt tillskott av N-acetylcystein har är dess slemlösande effekt. Därav används det inom medicin form av en slemlösande hostmedicin. Av just denna anledningen används kosttillskottet ofta också av personer med cancer samt KOL-patienter.

Hur ska man ta NAC?

Likt de flesta andra kosttillskott finns det speciella rekommendationer kring såväl hur som när N-acetylcystein bör intas. Doseringen ser ofta olika ut beroende på produkter, vissa innehåller 200 - 300 mg per kapsel, medan vissa innehåller så mycket som 400 - 500 mg per kapsel, med en daglig rekommenderad dos på 1-3 kapslar. Beroende på önskad mängd kan du alltså välja såväl produkt som antal kapslar.Först och främst bör du välja ett kosttillskott med relativt låg dosering per servering. Det kanske låter konstigt, men på så sätt kan du enkelt justera dosen, mäta upp hur mycket du tar och fördela intaget över dagen. Ett tillskott med runt 400mg N-Acetylcystein per dos är ett bra val! Du kan då inta 1-4 tabletter om dagen, beroende på hur mycket NAC du vill ha eller behöver.Ytterligare en aspekt att se till är beredningformen, det vill säga om du skall inta tillskottet i form av kapslar, tabletter, pulver eller i flytande form. Som du hör finns det flera olika former att välja mellan och alla har sina fördelar. Det absolut vanligaste är kapslar och tabletter, men även pulver. Fördelen med kapslar och tabletter är att de är smidiga att ta med sig. Nackdelen är dock att du inte kan bestämma din dos exakt utan för nöja dig med den förutbestämda dosen. Där är fördelen med pulver att du kan mäta upp en exakt, helt valfri dos. Du kan även inta tillskottet genom att tillsätta det i exempelvis smoothies, shakes eller liknande.

Kan man överdosera NAC?

Följer du den rekommenderade doseringen av tillskottet du väljer är risken minimal för biverkningar. Vid ett för högt intag av NAC kan biverkningar så som diarré, illamående och andra magbesvär uppkomma. Observera att detta endast är vid ett extremt högt intag.
Are you in the right place?
Choose country
Continue to tillskottsbolaget.se