Uppiggande Aminosyror - Kp frn Tillskottsbolaget.se
Fri frakt ver 500kr
Bonusprodukter
Pong p alla dina kp
Currency currency
X

Shopping from a different country?

Please select your country to get the right currency!

Fri frakt ver 500kr Bonusprodukter Pong p alla dina kp
Kategorier

Uppiggande Aminosyror

Vill du säkerställa att du får i dig alla essentiella aminosyror, men samtidigt få extra energi att orka hela träningspasset eller kanske dagen? Då är uppiggande aminosyror något för dig! Dessa produkter innehåller flertalet aminoyror men även olika uppiggande ämnen så som Koffein, grönt-te extrakt och grönt kaffe-extrakt. Detta är även ett superbra alternativ för dig som inte vill använda Pre Workout men ändå få energi till träningspasset, jobbdagen eller plugget! Samtidigt som du får energi stimulerar du även muskeltillväxten Hos oss på Tillskottsbolaget hittar du flertalet olika produkter med så kallade uppiggande aminosyror!

Sortera efter
5% Nutrition All Day You May Caffeinated, 500 g
5% Nutrition All Day You May® Caffeinated är en BCAA/EAA energi- och återhämtn...
499 kr
Optimum Nutrition Amino Energy, 270 g
Optimum Nutrition Amino Energy är det kompletta intra-workout-tillskottet som innehåller...
359 kr
Redcon1 Breach +ENERGY, 30 serv.
Komplett aminosyra-tillskott från Redcon1 med extra tillsatt koffein & antioxidanter - pe...
359 kr

Vad är aminosyror?

Aminosyror är kemiska föreningar som ingår i naturens alla proteiner. Totalt 20 olika aminosyror är involverade i syntetiseringen av protein, varav nio av dem är essentiella (åtta för vuxna) och därmed några vi måste tillgodogöra oss via kosten eller i form av kosttillskott. Dessa essentiella aminosyror (EAA) kan inte heller lagras i kroppen utan behöver tillföras kontinuerligt utifrån. Av dessa nio utgör sedan tre stycken det vi känner som BCAA (Branched Chained Amino Acids). Dessa är som namnet antyder de grenade aminosy-rorna leucin, isoleucin och valin.
Till skillnad från annat protein som till exempel vassle tas EAA och BCAA upp direkt i muskulaturen utan att först behöva metaboliseras i levern. Detta då aminosyrorna redan är spjälkade och därför kan absorberas direkt. Tack vare dess lättillgänglighet utgör EAA och BCAA effektiva energikällor vid träning och har även visat sig ha antikatabol (muskelbe-sparande) verkan och därmed bidra till att skapa optimala förhållanden för muskeltillväxt.

Vad är uppiggande aminosyror?

Till skillnad från ”vanliga” aminosyror, BCAA, EAA eller andra aminosyrakomplex innehåller uppiggande aminosyror även ett eller flera olika ämnen för att ge extra energi. Oftast är det olika mineraler, grönt te extrakt, grönt kaffe extrakt och/eller koffein. Vissa upp-piggande aminosyror innehåller alla tre, vissa enbart en och då oftast koffein.
Här har vi samlat alla dessa på ett och samma ställe.

Vad är koffein?

Koffein är ett ämne, ett stimulantia och ett av världens absolut populäraste naturliga medel som påverkar vårt centrala nervsystem. I sin rena form är det ett vitt smaklöst pulver men det är sällan vi påträffar det i den formen. Det upptäcktes redan i början av 1800-talet och kan nu hittas i allt från kaffe och te till energidryck och uppiggande ami-nosyraprodukter. Utöver det finns det även i koffeinkosttillskott, främst i kapselform. Föru-tom i kaffe och te, som är de vanligaste källorna till koffein idag, hittar vi ämnet naturligt i kakao, guarana och i upp till hela 60 andra olika växter.

Vad är grönt te?

En vanlig ingrediens i ett aminosyratillskott med uppiggande effekt är just grönt te. Nu pratar vi inte om det gröna teet du dricker på jobbet, utan ett extrakt som ger dig energi. Bland annat innehåller grönt te koffein som verkar uppiggande men som dessutom kan ha en positiv påverkan på fettförbränningen, koncentrationsförmågan och prestations-förmågan. Teanin är ett annat ämne, en aminosyra, som återfinns i teblad. Teanin verkar inte på samma sätt som koffein utan verkar mer lugnande än uppiggande och kan till ex-empel bidra till en minskad stress, förbättrad nattsömn och minskning av eventuella bief-fekter från koffein. Med andra ord så kompletterar koffeinet och teaninet i grönt te varandra väldigt bra, speciellt på en lågkaloridiet.

När ska jag dricka uppiggande aminosyror?

Aminosyror omsätts direkt i blodet och är alltså optimala att inta på tom mage och/eller i samband med träning. Utöver det kan de intas som ett komplement under dagen, mellan eller i samband med måltider. När det gäller de uppiggande varianterna innehåller de oftast det centralstimulerande ämnet koffein. Koffein piggar upp och beroende på hur känslig du är för ämnet bör det inte intas för nära inpå läggdags. Detta då det kan störa sömnen och göra det svårare för dig att somna. Därför rekommenderas det att dricka uppiggande aminosyror innan träningen eller utspritt över dagen!
Tänk även på att se över din koffeinkonsumtion som helhet om du väljer att byta ut dina aminosyror mot en uppiggande variant. Några koppar kaffe under dagen, en energidryck eller två, Pre-workout, uppiggande aminosyror etc, det är lätt att det blir för mycket koffein. Vi alla har olika tolerans, men bieffekterna va för höga doser är inte roliga. Får du i dig mer än din kropp klarar av kan du bland annat uppleva illamående, hjärtklappning, ångest, yrsel och sömnrubbningar.

Är det koffein i BCAA?

Ett helt vanligt BCAA-tillskott innehåller endast tre ämnen; de tre aminosyrorna Leucin, Isoleucin och Valin. Det vill säga att BCAA innehåller inget koffein och inte heller något annat centralstimulerande ämne. Det finns däremot de produkter med extra tillsatt koffein, ofta går de under namnet uppiggande aminosyror, BCAA+, BCAA + koffein eller liknande. Håll utkik efter de om du är på jakt efter en amiosyraprodukt som även har en uppiggande effekt.

Vad är skillnaden mellan uppiggande EAA & uppiggande BCAA?

Felaktigt nämns ofta EAA och BCAA som vore de två vitt skilda saker. EAA innehåller samtliga nio essentiella aminosyror som kroppen inte kan syntetisera själv medan BCAA består av av tre, nämligen leucin, isoleucin och valin. Båda varianter stimulerar muskeluppbyggnaden, om än inte i samma utsträckning. När det handlar om uppiggande aminosyror är det däremot betydligt vanligare att se uppiggande BCAA än EAA.
Om du vet med dig att du via kosten får i dig tillräckliga mängder av samtliga nio essentiella aminosyror, kan ett tillskott av leucin, isoleucin och valin vara tillräckligt för att maxi-malt stimulera muskelåterhämtningen och därmed snabbare förbereda kroppen på nästa träningspass. Även om detta tillskott innehåller både leucin och isoleucin, som ju spelar absolut störst roll i syntetiseringen av protein, behöver det inte nödvändigtvis betyda att du helt kan gå runt på bara detta. Du kommer fortfarande att ha samma behov av de resterande aminosyrorna. Värt att notera är samtliga aminosyror i allra högsta grad samverkar. Detta betyder att bristen på en essentiell aminosyra kan leda till brist även på en icke-essentiell aminosyra.
När det kommer till de produkterna som innehåller extra tillsatta uppiggande ämnen så som koffein och / eller grönt te extrakt, ja då är skillnaden densamma som ovan. Enda skillnaden är att du av dessa blir pigg & får energi! EAA är fortfarande vad det är och likaså BCAA.
Are you in the right place?
Choose country
Continue to tillskottsbolaget.se