Veganska Proteinbars - Kp bars frn Tillskottsbolaget.se
Fri frakt ver 500kr
Bonusprodukter
Pong p alla dina kp
Currency currency
X

Shopping from a different country?

Please select your country to get the right currency!

Fri frakt ver 500kr Bonusprodukter Pong p alla dina kp
Kategorier

Veganska proteinbars

Proteinbars är ett ett perfekt mellanmål som är både gott, smidigt och proteinrikt! Du kan med fördel även äta de innan eller efter träning, för att få energi och maximera muskeltillväxt. Dock kan det vara svårt att i djungeln av alla proteinbars se vilka som är veganska och inte. Här har vi därför samlat alla växtbaserade proteinbars så du enkelt kan hitta en god vegansk bar! Fördelen med dessa är att de mättar och ger energi, samtidigt som de smakar gott och inte innehåller några animaliska produkter. Hos oss på Tillskottsbolaget hittar du ett brett utbud av vegansk proteinbars!

Sortera efter
Lenny & Larrys The Complete Cookie, 113 g
Proteinkaka med hela 16g protein och 6 gram kostfiber per kaka. Innehåller endast vegetabilis...
39 kr
Barebells Vegan Protein Bar, 55 g
Barebells veganska, utsökta proteinbar; fullproppad med protein och god smak, helt utan anima...
30 kr
12 x Barebells Vegan Protein Bar, 55 g (Chocolate Dough)
7
Fynda en hel låda av Barebells veganska, utsökta proteinbar; fullproppad med protein och...
279 kr (300 kr)
12 x Barebells Vegan Protein Bar, 55 g (Hazelnut & Nougat)
7
Fynda en hel låda av Barebells veganska, utsökta proteinbar; fullproppad med protein och...
279 kr (300 kr)
12 x Barebells Vegan Protein Bar, 55 g (Salty Peanut)
7
Fynda en hel låda av Barebells veganska, utsökta proteinbar; fullproppad med protein och...
279 kr (300 kr)

När kan man äta en vegansk proteinbar?

En vegansk proteinbar kan du äta när som helst! Oavsett om du vill toppa din gröt med en tärnad bar, äta en som mellanmål mellan dina måltider, är sugen på något sött på kvällen eller vill optimera din återhämtning efter träningspasset. De stillar både sötsug, hunger och eventuella dippar i energi. För att kunna prestera på topp under träningspasset och även få ut så mycket som möjligt av passet är det viktigt att man förser kroppen med energi såväl innan som efteråt. Att äta ett gott, proteinrikt och energirikt veganskt snacks innan träningspasset kan maximera din prestationsförmåga och ge dig de bästa möjliga förutsättningar att prestera på topp. De innehåller, som namnet avslöjar, en stor del protein men även en viss mängd kolhydrater. Kolhydraterna ger dig energi inför passet och proteinet maximerar din muskeluppbyggnaden. Därför är det ytterst lämpligt att äta en direkt efter träningspasset, för att på så sätt snabbt förse musklerna med energi.

Vad innehåller veganska proteinbars?

En ”vanlig” proteinbar är ofta gjord på mjölk, mjölkprotein och/eller vassleprotein, med andra ord animaliska råvaror. En vegansk proteinbar däremot är helt gjord på växtbaserade råvaror så som ärta, soja och ris. Likt de traditionella proteinbarsen är även de veganska ofta fria från tillsatt socker och består istället många gånger av sötningsmedel istället.

Kan man bara äta veganska proteinbars om man tränar?

De må ätas mycket av hårt tränande människor, men faktum är att även du som inte tränar 7 dagar i veckan kan avnjuta en god bar! De har inte bara ett bra näringsinnehåll utan smakar även väldigt gott. Går du ofta och småäter och har ett stort sötsug? Då kan en proteinbar som mellanmål någon gång i bland vara en bra idé för att hålla blodsockret på en bra nivå och energidepåerna påfyllda! De har också en väldigt bra storlek och går lätt att ta med dig i väskan eller jackfickan.

Populärt är också att toppa exempelvis gröt, pannkakor eller annat gott med en skivad eller tärnad bar. Det ger textur till exempelvis gröt som annars kan bli ganska tråkig och ensidig i konsistensen, då kan bitar av en proteinbar lyxa till frukosten eller mellanmålet.

Är veganska proteinbars enbart för veganer?

Veganska proteinbars må ätas främst av personer som är veganer eller av annan anledning äter en växtbaserad kost, men faktum är att även du som inte är vegan med fördel kan avnjuta en god vegansk proteinbar! En vegansk proteinbar har inte bara ett bra näringsinnehåll utan smakar även väldigt gott. Går du ofta och småäter och har ett stort sötsug? Då kan en vegansk proteinbar som mellanmål någon gång ibland vara en bra idé för att hålla blodsockret på en bra nivå och energidepåerna påfyllda! Veganska proteinbars har ofta också en väldigt bra storlek och går lätt att ta med dig i väskan eller jackfickan.Populärt är även att toppa exempelvis gröt, pannkakor eller annat gott med en skivad eller tärnad vegansk proteinbar. Det ger textur till exempelvis gröt som annars kan bli ganska tråkig och ensidig i konsistensen, då kan bitar av en vegansk proteinbar lyxa till frukosten eller mellanmålet!

Vad kostar veganska proteinbars?

Det finns ett brett utbud och de finns verkligen i alla olika smaker och konsistenser du kan tänka dig, och alla till väldigt bra pris. Hos oss på Tillskottsbolaget kan du köpa såväl enskilda bars som större paket med cirka 12-24 proteinbars! Enskilda kostar oftast någonstans mellan 15 och 30 kronor styck. Men genom att köpa en större låda får du inte bara möjlighet att välja flera olika smaker och njuta av under en längre tid utan du får de även ofta till ett rabatterat pris. Testa några olika och märk skillnad i både ork och energi, men även smak och pris!

Kan man äta veganska proteinbars varje dag?

Att äta proteinbars varje dag är inte optimalt. Det är som tidigare nämnt ett bra mellanmål och sätt för dig att få i dig extra energi och protein, men det ska inte ersätta proteinrik mat. Så håll dig till att äta de vid extra användbara tillfällen, så som efter träningen, när du är på språng eller blir sötsugen under dieten.Risken är annars att du går miste om annan bra och viktig näring du behöver, som finns i riktig mat och många gånger inte i en bar.

Vad händer om man äter för mycket veganska proteinbars?

Oavsett vart proteinet kommer ifrån, om det är från en kycklingfilé, bönor, proteinpulver eller en proteinbar, så menar vissa forskare att det kan finnas en viss risk med ett alldeles för högt proteinintag. Då pratar vi om 3.5 - 4.5 g per kilo kroppsvikt, det vill säga väldigt mycket. De menar då på att dina njurar kan ta skada. Men för att komma upp i dessa mängder krävs det som sagt väldigt mycket och en proteinbar är inget som kommer få ditt proteinintag att fullkomligt skjuta i höjden. Har du en känslig mage kan den bli lite arg på dig om du äter för många, inte minst om du är känslig mot laktos. Äter du för många kan de nämligen ha en laxerande effekt. Så ät med måtta!

Kan man gå upp i vikt av veganska proteinbars?

Det finns många olika sorters bars, vissa har mer protein än andra, vissa har högre energimängd än andra, osv. Majoriteten innehåller cirka 200 kcal. Detta motsvarar ungefär en avokado, 100g blandfärs eller 50g choklad.

Viktigt att komma ihåg är att det är inte proteinbaren som gör att du går upp i vikt. Du går upp i vikt om/när du äter mer än vad du gör av med. Det vill säga att om de tex 200kcal extra kommer från en bar eller en avokado, har egentligen ingen betydelse.

Vad är skillnaden på proteinbars och energibars?

Det är lätt att blanda ihop energi- med proteinbars. Proteinbars är idag betydligt mycket vanligare och du hittar de i såväl din lokala matvarubutik som kosttillskottsbutik. När det kommer till energibars är utbudet däremot något mer begränsat, förmodligen på grund av att efterfrågan inte är lika stor i dagsläget.Skillnaden mellan de är främst innehållet och användningsområdet. En energibar innehåller ofta större mängder snabba kolhydrater, för att ge dig energi för att exempelvis orka springa långt eller styrketräna länge. En proteinbar däremot innehåller ofta minimalt med kolhydrater och istället en stor mängd protein, detta då de helst skall intas efter träning eller som ett mellanmål.

Är det bra att äta proteinbars?

I en hektisk och aktiv vardag kan olika former av smidiga, nyttiga och proteinrika snacks underlätta en hel del. Detta är ett av de! De är ett både bra och gott sätt att stilla hunger och sötsug men även fylla på med energi och protein. Som mellanmål är det superbra, men det är inget som varken bör eller ska ersätta en varierad och hälsosam kosthållning.
Are you in the right place?
Choose country
Continue to tillskottsbolaget.se