CLA - Kp Omega-3 & Fettsyror kosttillskott billigt online
Fri frakt ver 500kr
Bonusprodukter
Pong p alla dina kp
Currency currency
X

Shopping from a different country?

Please select your country to get the right currency!

Fri frakt ver 500kr Bonusprodukter Pong p alla dina kp
Kategorier

CLA

CLA, även kallat konjugerad linolsyra, är en grupp fettsyror med otroligt intressanta egenskaper. En välstuderad och effektiv fettförbrännare som även har bevisats motverka oxidativ stress, ha en positiv effekt på immunförsvaret och kunna öka den fettfria muskelmassan. Denna fettsyra är essentiell och måste tillföras genom exempelvis mat eller tillskott. Genom att dagligen inta ett CLA-tillskott kan du ta del av dess fördelar och boosta dina träningsresultat! Hos oss på Tillskottsbolaget hittar du ett brett utbud av tillskott med CLA!

Sortera efter
SOLID Nutrition CLA, 60 caps
20
Högkvalitativt CLA-tillskott med hela 1000mg CLA per kapsel! 
119 kr (149 kr)
Kp!
Info
Swedish Supplements CLA, 90 caps
CLA är ett kosttillskott från Swedish Supplements som innehåller CLA med en renhet ...
199 kr
Kp!
Info
2 x Swedish Supplements CLA, 90 caps
25
CLA är ett kosttillskott från Swedish Supplements som innehåller CLA med en renhet ...
299 kr (398 kr)
Star Nutrition Ultimate CLA, 90 caps
Ultimate CLA utvinns från tistelolja och ger högkoncentrerad CLA av högsta möj...
169 kr
Kp!
Info
2 x SOLID Nutrition CLA, 60 caps
20
Högkvalitativt CLA-tillskott med hela 1000mg CLA per kapsel! 
238 kr (298 kr)
Elit Nutrition CLA, 90 caps
ELIT CLA från Elit Nutrition, ett kosttillskott fritt från stimulantia i kategorin fettf...
199 kr
Kp!
Info
Prime Nutrition CLA, 60 caps
Högkvalitativt CLA-tillskott från Prime Nutrition med hela 1000mg CLA per kapsel!
149 kr
Kp!
Info
Scitec Nutrition CLA, 60 caps
CLA av högsta kvalitet från Scitec Nutrition!
189 kr
Kp!
Info
4 x SOLID Nutrition CLA, 60 caps
20
Högkvalitativt CLA-tillskott med hela 1000mg CLA per kapsel! 
476 kr (596 kr)

Vad är CLA?

CLA är en förkortning för konjugerad linolsyra och hör till gruppen omega-6 fettsyror. Det är en essentiell fettsyra som vår kropp behöver för att fungera som den ska. Att den är konjugerad innebär att den har en speciell kemisk struktur, det är detta som ger den dess speciella egenskaper.
Fettsyran finner vi naturligt i exempelvis kött och mjölk, dock endast när djuren äter färskt gräs. När de inte gör de bildas fettsyran inte och vi får alltså inte i oss samma mängd som vi får av gräsbetande djur. Idag innehåller de animaliska produkterna betydligt mindre mängd än tidigare, detta beror på att djuren idag mestadels äter spannmål och inte samma mängd grönt gräs som tidigare.

Vad är CLA bra för?

Konjugerad linolsyra har flera hälsofördelar och är som sagt en essentiell fettsyra vår kropp behöver för att fungera som den ska. Nedan har vi listat en rad av de hälsofördelar som kommer med ett intag av detta.
- Viktminskning och ämnesomsättning. Den absolut främsta anledningen till att man intar ett tillskott av CLA är på grund av dess fettförbrännande egenskaper. Studier har visat att ett intag kan ge en ökning i fettförbränning och viktnedgång! Detta genom att förändra vår ämnesomsättning. Fettsyran kan hjälpa kroppen att bryta ner fler fettceller samt förebygga att fler, överblivna fettceller lagras. Detta sker främst i fettcellerna i muskelvävnaden.
Flertalet studier har gjorts på detta, dock endast i celler eller på djur. De har då visat goda resultat, men fler studier krävs på människor för att det verkligen ska kunna bevisas att ett tillskott bidrar till en ökad fettförbränning och ämnesomsättning.
- Muskeltillväxt. Det har även visats kunna ha en god effekt på en ökad fettfri muskelmassa. Dock behöver fler studier göras och mer forskning bedrivas för att det ska bevisas till 100%. Forskningen som har gjorts har visat god potential för att CLA skulle kunna bidra till ökad muskelmassa och/eller bibehållande av muskelmassa under diet.
- Immunsystemet. Ytterligare en, kanske lite otippad, effekt ämnet kan ha på vår kropp är dess effekt och påverkan på vårt immunsystem. Detta på grund av att Konjugerad linolensyra har en egenskap av en antioxidant som medverkar till vårt immunsystem. Likt såväl fettförbränning som muskeltillväxt har flera studier gjorts på dess påverkan på vår immunfunktion. Resultaten är dock varierande. Majoriteten av studierna som gjorts visar en positiv effekt på immunsystemet, men den är inte helt tydlig.

Vad innehåller CLA?

CLA står för konjugerad linolsyra och är en fettsyra som förekommer naturligt i flera olika livsmedel, bland annat nötkött, ägg och mjölk. Det består av en speciell form av omega-6-fettsyra som vi finner naturligt i bland annat mejeriprodukter och nötkött.
Utöver denna omega-6-fettsyra kan tillskottet även innehålla flertalet andra ämnen, däribland vitaminer, mineraler eller andra ämnen som främjar viktminskning. Det finns de tillskott som endast innehåller konjugeras linolsyra, men alltså även de som innehåller flera ämnen.
Ska vi gå in lite djupare på hur hur det egentligen fungerar får vi gå in på fettsyrans kemiska struktur. Som tidigare nämnt är det en konjugerad fettsyra med en speciell kemisk struktur. Studier visar att CLA säkerställer att våra cellers så kallade receptorer fungerar som de ska. Dessa receptorer finns i alla våra celler och styr bland annat hur väl vart immunsystem fungerar, hur snabbt vi bygger muskler samt hur fort vi bränner fett. Hade våra cellers receptorer inte gjorts sitt jobb hade vi alltså inte haft samma varken immunsystem, muskeluppbyggnad eller fettförbränning.

Vad är konjugerad linolsyra?

Konjugerad linolsyra är detsamma som CLA, och alltså en naturligt förekommande omega-6-fettsyra. Den finns naturligt i animaliska produkter, så som ägg, nöt och mjölk, men finns även att tillgå i form av kosttillskott.

Vilken CLA är bäst?

När det kommer till kosttillskott är det många som undrar vilken produkt innehållande CLA som är bäst. Detta går dessvärre inte att svara på då det bland annat beror på kvalitet, dosering samt syftet med intaget.
Var alltid noga när du väljer tillverkare och produkt, oavsett kosttillskott. Förutom att se över innehållsförteckningen bör du se till att produkten och tillverkaren bakom uppfyller kvalitetsstandard. SOLID Nutrition CLA är ett exempel på en produkt som uppfyller såväl kvalitets- som säkerhetsstandarder. Du får dessutom hela 1000mg per kapsel och en produkt som är tillverkad i Sverige, följer HACCP standarder såväl som GMP.

När ska man använda CLA?

Den i särklass vanligaste anledningen till att välja att komplettera kosten med ett tillskott av konjugerad linolsyra är dess positiva påverkan på förbränningen. Vanligt är att inta det dagligen, som en del av en hälsosam livsstil och som ett stöd i en viktnedgång.
Då CLA även har visats kunna ha en positiv påverkan på muskeltillväxten är det ett vanligt tillskott hos fitnessatleter som vill förbättra kroppssammansättningen. Det vill säga öka muskelmassan och minska kroppsfettet.
Dess positiva effekt på immunsystemet gör att det många gånger också intas av de som är mindre fysiskt aktiva. Med andra ord är det ett mångsidigt tillskott som kan användas av de flesta!

När ska man ta CLA?

Det finns inget egentligt svar på vid vilken tidpunkt man bör inta CLA då det inte genomförts några studier som tyder på det ena eller det andra. Dock finns det en rekommendation att de i form av kosttillskott bör tas i samband med måltid. Till exempel en kapsel vid frukost och en vid lunch eller middag.

Hur mycket CLA?

CLA finns som tidigare nämnt i maten vi äter, och då främst animaliska produkter så som kött och mjölk. Dock är mängden ytterst liten och ett tillskott krävs för att kunna ta del av dess positiva effekter på vår hälsa.
Det finns många tillskott att välja på, och mängden som rekommenderas varierar. Sanningen är att det inte finns någon riktig enighet ännu kring hur mycket av fettsyran du bör inta. Likaså finns det ingen egentlig enighet kring vid vilken tidpunkt på dagen du ska ta det såväl som under en hur lång tidsperiod du bör ta det.
Flertalet studier har dock gjorts på CLA, men doseringen i studierna skiljer sig oerhört. Därför är det svårt att riktigt fastställa en rekommenderad dosering. Men i majoriteten av studierna som gjorts har 2000-4000 mg per dag, under 8-12 veckor använts. De flesta kosttillskotten på marknaden innehåller runt 800-1000mg konjugerad linolsyra per kapsel och den dagliga rekommenderade dosen runt 3000 mg.
Intar du rätt dos av CLA ger det dig inga negativa eller skadliga bieffekter. För att få effekt av CLA måste dosen av det vara tillräckligt hög och att ligga runt 3-4 gram per dag är att föredra. Det finns ingen fastställd övre gröns för ett intag av CLA. Den egentliga högsta dosen som använts i studier är 8g. Över det finns det knappt någon forskning gjord.

Är CLA farligt?

Intar du rätt dos av fettsyran finns det inga studier som tyder på att det kan ge dig några negativa eller skadliga bieffekter. För att få effekt måste dosen av det vara tillräckligt hög och att ligga runt 3-4 gram per dag är att föredra. Det finns ingen fastställd övre gräns för ett intag och den egentliga högsta dosen som använts i studier är 8g. Över det finns det knappt någon forskning gjord.
Så, intar du CLA enligt rekommenderad dosering så är det inte farligt alls! Vid alldeles för höga doser kan biverkningar så som trötthet och gastrointestinala problem uppstå.
Are you in the right place?
Choose country
Continue to tillskottsbolaget.se