Kaseinprotein - En proteinrik mltidsersttare - Tillskottsbolaget
Fri frakt ver 500kr
Bonusprodukter
Pong p alla dina kp
Currency currency
X

Shopping from a different country?

Please select your country to get the right currency!

Fri frakt ver 500kr Bonusprodukter Pong p alla dina kp
Kategorier

Kaseinprotein / Casein Protein

Kasein är ett naturligt mjölkprotein som finns i såväl mjölk som tillskott. Det har en långsam nedbrytningshastighet och lämpar sig därför ypperligt att inta på kvällen eller mellan måltider. På så sätt förses kroppen med protein löpande under en längre tid, utan att du behöver fylla på. Det är rikt på aminosyror och räknas till de kompletta källorna av protein! Blanda ner i gröten, drick som shake eller blanda till en fluffig pudding. Användningsområdena med kasein är många! Köp ditt kaseinprotein hos oss på Tillskottsbolaget.
Sortera efter
SOLID Nutrition Casein, 750 g
26
100% micellärt kasein med utsökta smaker! Dessutom tillverkat i Sverige, på svenska...
199 kr (269 kr)
4 x SOLID Nutrition Casein, 750 g
26
100% micellärt kasein med utsökta smaker! Dessutom tillverkat i Sverige, på svenska...
796 kr (1076 kr)
Star Nutrition Supreme Casein, 750 g
Supreme Casein är ett marknadsledande kasein från Star Nutrition. Med ett innehåll ...
229 kr
Swedish Supplements Casein Royal, 900g
Slow Casein är ett rent och högvärdigt kaseinprotein från Swedish Supplements....
339 kr
8 x SOLID Nutrition Casein, 750 g
26
100% micellärt kasein med utsökta smaker! Dessutom tillverkat i Sverige, på svenska...
1592 kr (2152 kr)
Prime Nutrition Casein, 750 g
Prime Casein är framtagen för de lyxiga stunderna när du vill unna dig något g...
229 kr
Optimum Nutrition 100% Casein Gold Standard, 1818 g
Optimum Nutrition Gold Standard 100% Casein är ett proteinpulver som innehåller mic...
799 kr
Fairing Sloow Protein, 1000 g
20
Sloow Protein är ett kaseinprotein som ger ett långsamt upptag och lång mättna...
399 kr (499 kr)
Star Nutrition Supreme Casein, 4020 g
Supreme Casein är ett marknadsledande kasein från Star Nutrition. Med ett innehåll ...
999 kr
Scitec Nutrition 100% Casein Complex, 2,3 kg
Ett mycket välsmakande micellärt kasein från Scitec Nutrition av högsta kvalit...
999 kr
Elit Nutrition Casein, 750 g
ELIT CASEIN är en proteinkälla som karaktäriseras av sitt långsamma upptag vil...
349 kr
BioTechUSA Micellar Casein, 908 g
Micellar Casein från Biotech USA är ett delikat kasein-protein med underbar krämigh...
399 kr
SSN Casein Protein, 900 g
CASEIN PROTEIN är ett protein som återfinns i mjölk, där merparten av mj&...
339 kr
Aware Nutrition Casein, 750 g
Aware Casein - Kasein av absolut toppklass från Aware Nutrition som ger en jämn och l...
279 kr
Chained Nutrition Micellar Casein, 1560 g
Micellar Casein är ett micellärt kasein från Chained Nutrition. Det har ett lå...
529 kr
Optimum Nutrition 100% Casein Gold Standard, 909 g
Optimum Nutrition Gold Standard 100% Casein är ett proteinpulver som innehåller mic...
449 kr
Scitec Nutrition 100% Casein Complex, 0,92kg
Ett mycket välsmakande micellärt kasein från Scitec Nutrition av högsta kvalit...
399 kr

Vad är kasein?

Kasein är ett naturligt mjölkprotein som återfinns i mjölkprodukter och kosttillskott. Proteinpulver bestående av kasein utgör ett effektivt supplement för styrketränande individer eller personer som av annan anledning önskar hålla koll på vikten då det både motverkar muskelnebrytning och kan verka hungerreglerande.
Speciellt känt är det för sin långsamma nedbrytningshastighet i vår kropp. Till skillnad från vassle som tas upp nästintill direkt i vår kropp tar det längre tid för vår mage att smälta kaseinet. Detta resulterar i ett tillskott som håller dig mätt längre och under en längre tid förser dina muskler med protein. Av denna anledningen är det ett populärt tillskott att inta på kvällen eller mellan måltider.
Det är en komplett källa till protein som innehåller alla de essentiella aminosyror vi behöver för att fungera som vi ska. Der innehåller även grenade aminosyoror samt glutamin, något som många gånger uppskattas av kroppsbyggare och atleter överlag.

Vad är kasein bra för?

Kasein är ett högkvalitativt protein som finns naturligt i mjölk och mejeriprodukter. Det har flera hälsofördelar och kan vara särskilt fördelaktigt för att öka muskelmassa och främja muskelåterhämtning. Nedan har vi listat några av många fördelar som finns med kasein:
- Långsam proteinupptagning i kroppen: detta protein bryts ner och absorberas långsamt av kroppen, vilket gör det idealiskt för att förhindra muskelnedbrytning och främja muskelåterhämtning under längre perioder av tid, som under natten eller mellan måltider. Av den anledningen rekommenderas det att intas just vid dessa tillfällen.
- Främjad muskeluppbyggnad: proteinet innehåller alla nio essentiella aminosyror som behövs för att vi skall kunna bygga muskler, inklusive leucin, som är särskilt viktig för att stimulera muskelproteinsyntesen.
- Främjar viktminskning: Kasein kan bidra till att främja viktminskning genom att ge en känsla av mättnad och minska hungerkänslor. Detta kan hjälpa till att minska kaloriintaget och därmed bidra till en mer hälsosam kroppssammansättning.
- Förbättrat kalciumupptag: proteinet innehåller höga nivåer av kalcium, vilket är en viktig mineral för vår benhälsa. Forskning visar att det kan bidra till att förbättra kalciumupptaget i kroppen, vilket kan hjälpa till att förhindra benskörhet och frakturer.
Sammanfattningsvis är det bra för personer som vill öka sin muskelmassa och främja sin muskelåterhämtning. Det kan också användas för viktminskning och förbättrat kalciumupptag. Det är viktigt att notera att personer med mjölkallergi eller laktosintolerans bör undvika kasein och andra mejeriprodukter.


När ska man ta kasein?

Eftersom kasein är en långsamt absorberande proteinkälla är det idealiskt att ta det vid tillfällen när du vill ha en kontinuerlig tillförsel av protein under längre tid. Nedan listar vi några exempel på tillfällen:
- Innan läggdags: Eftersom det är ett långsamt protein kan det vara fördelaktigt att ta det innan läggdags, detta för att ge kroppen en kontinuerlig tillförsel av aminosyror under natten. Det kan till exempel bidra till att minska muskelnedbrytning och främja muskelåterhämtning under nattens gång.
- Mellan måltider: Om du har en längre period mellan måltider kan det även fungera som ett bra mellanmål, detta eftersom det kan bidra till att hålla dig mätt längre och förhindra muskelnedbrytning.
- Under diet: Om du har som mål att gå ner i vikt kan detta vara ett bra tillskott att addera till din hälsosamma kost. Anledningen är att kasein håller dig mätt längre samt minskar hungerkänslor, vilket kan vara fördelaktigt under den period då man har som mål att gå ner i vikt. Samtidigt som du håller dig mätt längre, får du i dig högkvalitativt protein vilket är en viktig del av en hälsosam livsstil.
- Under långvarig fysisk aktivitet: Om du planerar att genomföra ett längre träningspass eller fysisk aktivitet kan kasein vara fördelaktigt att ta före eller under aktiviteten. Detta kan bidra till att förhindra muskelnedbrytning och främja muskelåterhämtning under aktiviteten.
- Efter träning: Även om denna form inte absorberas lika snabbt som andra proteinkällor, kan det fortfarande vara fördelaktigt att ta det efter träning. Detta då det kan hjälpa till att förhindra muskelnedbrytning och främja muskelåterhämtning under de timmar som följer efter träningen.
Det är viktigt att notera att det inte finns några strikta regler för när man bör ta detta tillskott och det beror på dina personliga träningsmål och kostvanor. Generellt sett kan det tas när som helst under dagen när du behöver en kontinuerlig tillförsel av protein. Det viktiga är att du lyssnar till dina individuella behov och tar tillskottet utefter det.

I vilken mat finns kasein?

Likt allt protein finns även kasein naturligt i flertalet olika livsmedel. Vi hittar det naturligt i mjölk och diverse mjölkprodukter så som yoghurt och ost. Faktum är att proteinet som finns i till exempel yoghurt, ost, kedo & kvarg nästintill endast består av kasein. När dessa livsmedel framställs filtreras nämligen vasslet bort och till största del är det endast kasein kvar.
Så vill du få i dig mer av detta långsamma protein, utan att behöva ta tillskott i form av pulver, bars eller liknande kan du alltså öka intaget av mjölkprodukter.
Fördelen med att välja ett tillskott i form av pulver är att det endast består av kaseinprotein, till skillnad från till exempel ost eller yoghurt som till exempel många gånger innehåller en del fett.

Vad är skillnaden på kasein och protein?

En vanlig missuppfattning är att kasein och protein är två olika saker, något som inte stämmer. Protein är ett övergripande begrepp för samtliga former av protein. Kasein är en av dessa. Exempel på andra källor är vassle, ägg, ärta, soja etc.

Är kasein bra för viktnedgång?

För att gå ned i vikt krävs det att du får i dig mindre än vad du gör av med, det vill säga att du lägger på ett kaloriunderskott. Det är viktigt att du äter såväl näringsrikt och balanserat som varierat, men även proteinrikt. Genom att få i dig tillräckligt med protein under din diet minskar du muskelnedbrytningen, ökar muskeluppbyggnaden och främjar en hälsosam viktminskning.
Kasein kan bidra till att främja viktminskning genom att ge en känsla av mättnad och minska hungerkänslor. Detta kan hjälpa till att minska kaloriintaget och därmed bidra till en mer hälsosam kroppssammansättning.

Hur mycket kasein per dag?

Rekommendationen för hur mycket kaseinprotein man bör ta per dag varierar beroende på ens kroppsvikt, träningsmål och individuella behov. En generell rekommendation är att ta mellan 20-40 gram per dag, uppdelat på flera portioner för bästa upptagning och absorption. Det motsvarar allt som oftast en skopa, men för att vara på den säkra sidan ska du alltid läsa de rekommenderade anvisningarna. Det kan nämligen skilja sig mellan olika produkter.

Kan man ha kasein i gröten?

Proteingröt är en frukost, mellanmål, kvällsmål, etc som är oerhört populärt, inte minst bland atleter och kroppsbyggare. En proteingröt kan göras på mängder av olika sätt, men samtliga innehåller någon form av kolhydratkälla och någon form
Kasein kan även tas i kombination med andra typer av protein. Till exempel kan du blanda det med vassle för att få en blandning som tack vare de olika proteinernas egenskaper kommer att tas upp av kroppen i olika hastighet. Om du vet med dig att du kommer att gå utan mat en längre tid kan detta i kombination med havregryn utgöra ett fullgott substitut, om än undantagsvis, till exempelvis lunch.

Kan man ta kasein på morgonen?

Som tidigare nämnt kan du inta kasein när som helst på dagen. Då det är ett långsamt protein tas det upp av kroppen under en längre tid, till skillnad från till exempel vassle som tas upp nästintill direkt av musklerna. Detta gör kasein till ett perfekt tillskott att inta när du önskar hålla dig mätt längre, inte kommer äta på några timmar eller bara vill förse dina muskler med protein under en längre tid.
Vanligast är att inta det på kvällen. Vissa kallar det till och med för ett ”kvällsprotein”. Men du kan givetvis inta det även på morgonen eller mellan måltider! Testa att blanda ner en skopa i gröten, alternativt blanda en pudding och toppa gröten med. På så sätt håller du dig mätt längre, ökar ditt proteinintag och får en väldigt god frukost!
Are you in the right place?
Choose country
Continue to tillskottsbolaget.se