Karnitin- Kp karnitin aminosyror online - Tillskottsbolaget
Fri frakt ver 500kr
Bonusprodukter
Pong p alla dina kp
Currency currency
X

Shopping from a different country?

Please select your country to get the right currency!

Fri frakt ver 500kr Bonusprodukter Pong p alla dina kp
Kategorier

Karnitin

Karnitin är en icke-essentiell aminosyra som är högst involverad i både fettförbränningen och proteinomsättningen. Aminosyran har därför under lång tid och med all rätt varit ett mycket populärt tillskott i fitnessvärlden, inte minst bland personer som vill gå ner i vikt och/eller öka sin uthållighet. Den återfinns i stor utsträckning i proteinrika livsmedel, men maten vi äter innehåller dock i regel så pass små mängder att supplementering krävs för att vi ska kunna se några märkbara resultat, i första hand vad gäller viktminskning. Hos oss på Tillskottsbolaget hittar du flertalet olika tillskott med karnitin i sin renaste form!

Sortera efter
Pro Supps L-Carnitine 3000, 473 ml
L-karnitin från Prosupps är ett kosttillskott i produktkategorin fettförbränna...
349 kr
SOLID Nutrition ALC, 90 caps
20
ALC, ett kosttillskott från SOLID Nutrition, innehåller rent Acetyl-L-Karnitin (ALC). AL...
143 kr (179 kr)
Kp!
Info
Nutrex Research Liquid L-Carnitine 3000, 480 ml
Liquid Carnitine från Nutrex; ett fettförbrännande kosttillskott innehållandes...
299 kr
Star Nutrition Ultimate L-Carnitine, 90 caps
Ultimate L-Carnitine är ett kosttillskott från Star Nutrition med rent L-karnitin i kaps...
199 kr
Kp!
Info
Swedish Supplements L-Carnitine Forte, 60 caps
L-Carnitine Forte är ett kosttillskott från Swedish Supplements. Kapslarna innehåll...
169 kr
Kp!
Info
5% Nutrition Liquid L-Carnitine 3150, 473 ml
Liquid L-Carnitine 3150: Legendary Series från 5% Nutrition är en innovativ karnitin-for...
399 kr
BiotechUSA L-Carnitine + Chrome, 500 ml
L-Carnitine +Chrome är ett kosttillskott från Biotech USA med L-karnitin, krom och vitam...
199 kr
Star Nutrition Ultimate L-Carnitine (powder), 225 g
Ultimate L-Carnitine (powder) är ett kosttillskott från Star Nutrition med rent L-karnit...
329 kr
Kp!
Info
Redcon1 Liquid L-Carnitine, 30 serv.
L-Karnitin i flytande form med smak, från Redcon1. Hela 1500mg l-karnitin per servering!
299 kr
Fairing ALC (Acetyl L-Karnitin), 90 caps
20
ALC, ett kosttillskott från Fairing, innehåller rent Acetyl-L-Karnitin (ALC).  ALC ...
239 kr (299 kr)
Kp!
Info
Scitec Nutrition Carni-X Liquid 100 000, 500ml
L-karnitin i flytande form, från Scitec Nutrition!
299 kr
Kp!
Info
2 x SOLID Nutrition ALC, 90 caps
20
ALC, ett kosttillskott från SOLID Nutrition, innehåller rent Acetyl-L-Karnitin (ALC). AL...
286 kr (358 kr)
Scitec Nutrition Mega Carni 1000, 60 caps
Mega Carni 1000 från Scitec , ett kosttillskott från Scitec Nutrition, innehåller r...
259 kr
Kp!
Info
8 x SOLID Nutrition ALC, 90 caps
20
ALC, ett kosttillskott från SOLID Nutrition, innehåller rent Acetyl-L-Karnitin (ALC). AL...
1144 kr (1432 kr)
4 x SOLID Nutrition ALC, 90 caps
20
ALC, ett kosttillskott från SOLID Nutrition, innehåller rent Acetyl-L-Karnitin (ALC). AL...
572 kr (716 kr)

Vad är karnitin?

Enkelt förklarat är detta en icke-essentiell aminosyra som bland annat spelar en viktig roll i vår fettförbränning och proteinomsättning. Speciellt känd är den för det förstnämnda och idag hittar vi karnitin i flertalet tillskott speciell framtagna för att ha en positiv effekt på  just förbränningen. Detta, i kombination med dess viktiga funktioner vad gäller våra muskler, har gjort det till ett populärt tillskott i fitnessvärlden.
Givetvis finner vi även denna aminosyran naturligt i flertalet olika livsmedel, men för att ta del av dess positiva effekter till max, ja då krävs ett tillskott. Eftersom det inte är en essentiell aminosyra kan vår kropp syntetisera den själv, men brist är trots det möjligt. 

Vad gör karnitin?

Karnitin har, likt samtliga aminosyror, många viktiga funktioner i vår kropp. Framförallt har de en avgörande roll i cellernas mitokondrier, ofta kallat cellernas kraftverk, där förbränningen av fett sker. Det mitokondrierna gör är att bilda energirika föreningar från näringsämnena till den energin som kroppens celler kan utnyttja. Finns det inte tillräckligt av aminosyran i denna processen byggs fettet istället upp runt cellerna. På så sätt kan bra nivåer av karnitin bidra till en ökad fettförbränning. Kortfattat sagt hjälper karnitin kroppen att omvandla fett till energi. Detta är en av de absolut främsta anledningarna till att det är et populärt kosttillskott hos atleter, och inte minst de som går på diet eller tränar extra hårt en period.
Värt att nämna är dock att en produkt med detta i innehållsförteckningen kan ge flertalet positiva effekter. Till exempel har det på senare tid genomförts flertaket studier på dess påverkan på vår hjärna. Resultatet? Ett regelbundet intag av ett karnitintillskott under minst tre månaders tid kan förbättra ditt minne samt förebygga skador vid stress.

När ska man ta karnitin?

Likt majoriteten av tillskotten på dagens marknad skiljer sig rekommendationerna vad gäller såväl tidpunkt och dosering åt, ibland ganska mycket. Den vanligaste rekommendationen är att doseringen bör delar upp på flera doseringstillfällen under dagens gång. Om du till exempel ska inta en dos på 3 g dagligen kan du ta 1g på morgonen, 1g innan träningen och 1g på kvällen. För att uppnå bäst effekt bör du upprepa detta under minst ett par veckor.
Intar du aminosyran i samband med ett träningspass eller annan fysisk aktivitet kan du med fördel kombinera det med ditt aminosyratillskott.

I vilka livsmedel finns L-karnitin?

Likt majoriteten av de andra aminosyrorna finns även denna i flertalet olika livsmedel. Främst finner vi de i animaliska och proteinrika livsmedel så som kött, mjölkprodukter, fågel och fisk. Men karnitin finns även i till exempel avokado och tempeh.
Äter du en vegetarisk eller vegansk kost, samt är fysiskt aktiv kan ett tillskott av karnitin vara att rekommendera, framförallt om du gör en viktresa eller går på diet med målet att minska i fettmassa. Detta då mängden är begränsad i vegetabiliska livsmedel och ditt behov som fysiskt aktiv är ytterligare större.

Är L-karnitin bra?

Frågar du en hårt tränande atlet, som tränar med målen styrka, uthållighet och förbränning, och som dessutom använder karnitin regelbundet… Ja då kommer du med största sannolikhet få höra att de tycker det är grymt bra. Frågar du forskarna som studerat aminosyran och dess påverkan på oss? Då skulle du förmodligen få höra detsamma.
Det är ett studerat och välkänt kosttillskott, med många hälsofördelar. Så tränar du, ofta & hårt, med något av ovanstående mål, då kan ett tillskott absolut vara att rekommendera.

Vilka kosttillskott är bra för viktnedgång?

Idag är marknaden för kosttillskott enorm, och de speciellt framtagna för viktnedgång är inget undantag. Det kan vara svårt att veta vad som skiljer de olika produkterna åt och vilket man bör välja. L-karnitin är ett av de populäraste tillskotten för ökad fettförbränning.
Genom att hjälpa kroppen att omvandla fett till energi, samt förhindra en lagring av fett, allt detta på cellnivå i vår kropp, kan karnitin bidra till en ökad fettförbränning. Framförallt har aminosyran en avgörande roll i cellernas mitokondrier, ofta kallat cellernas kraftverk, där förbränningen av fett sker. Det mitokondrierna gör är att bilda energirika föreningar från näringsämnena till den energin som kroppens celler kan utnyttja. Finns det inte tillräckligt av denna aminosyra i denna processen byggs fettet istället upp runt cellerna. På så sätt kan bra nivåer bidra till en ökad fettförbränning.
Tränar du med målet att gå ned i vikt, tona kroppen och bygga muskler? Då kan detta verkligen vara något för dig. Denna aminosyra kan nämligen även, förutom att bidra till en ökad förbränning, även ha en positiv effekt på din muskeluppbyggnad.

Är karnitin bra för musklerna?

Vid en brist på, eller för låg nivå av, l-karnitin är det inte bara fettförbränningen som påverkas utan även musklerna kan påverkas. Har man en låg nivå av karnitin i kroppen och är fysisk aktiv kan man uppleva att man får svaga muskler, hämmad muskeluppbyggnad och en minskad uthållighet. Genom att säkerställa goda nivåer främjas alltså inte bara fettförbränningen utan din energi räcker även längre och muskeltrötthet förebyggs.
Om du tränar hårt & ofta förlorar du mycket karnitin, och det är därför viktigt att du på ett eller annat sätt fyller på dina nivåerna. Detta för att inte riskera att utveckla en brist. Fett är en bra energikälla, men för att kunna utnyttja energin ur fettet krävs det att nivåerna av karnitin är bra. På så sätt kan ett tillskott ha en positiv påverkan vid träning!

Hur mycket l-karnitin per dag?

Hur mycket du bör ta per dag är individuellt och rekommendationerna skiljer sig ofta mellan produkt och produkt. I snitt ligger en vanlig rekommenderad daglig dosering mellan 1-4 gram per dag, fördelat på flera doseringstillfällen under dagen. Ta det på morgonen och kvällen och/eller innan träning under en längre tid, minst ett par veckor för att uppnå bästa effekt. Du kan med fördel kombinera karnitin med till exempel ditt BCAA-tillskott!

Kan man ha brist på l-karnitin?

Som tidigare nämnt är detta en icke-essentiell aminosyra, och vår kropp kan alltså själv syntetisera denna. Trots det har man kunnat observera både primära och sekundära brister på karnitin. En primär brist är inte särskilt vanlig men det karakteriseras av bland annat symptom så som muskeltrötthet, kramper, återkommande infektioner och lågt blodsocker. En sekundär brist däremot förekommer något oftare och kopplas i huvudsak till svår infektion, dialys och i vissa fall även leversjukdom. Bristen kan även vara medfödd, om inte ett resultat av något slags metabol störning.
Med tanke på att karnitin syntetiseras av lysin och metionin kan man ganska lätt sluta sig till att brist på någon av dessa aminosyror leder till brist även på denna.
En brist hindrar förbränningen från att nå sin fulla potential och även prestationsförmågan får sig en törn. Dessutom ökar mängden skadligt blodfett. Viktigt är därför att se till att du håller dina nivåer på en bra nivå.
Are you in the right place?
Choose country
Continue to tillskottsbolaget.se