E-vitamin - Kp kosttillskott vitamin E billigt online
Fri frakt ver 500kr
Bonusprodukter
Pong p alla dina kp
Currency currency
X

Shopping from a different country?

Please select your country to get the right currency!

Fri frakt ver 500kr Bonusprodukter Pong p alla dina kp
Kategorier

E-Vitamin

E-vitamin är en fettlöslig vitamin och kraftfull antioxidant. Dess främsta egenskap är dess antioxidativa egenskaper och förmåga att skydda kroppen mot oxidativ stress. Utöver det kan den även ha en positiv påverkan på vår hud, vart hjärta samt nervsystem. En brist på E-vitamin är oerhört ovanlig, men faktum är att vi generellt får i oss för lite och ett tillskott av vitaminen kan därför vara bra för att säkerställa det dagliga intaget. Köp ditt E-vitamintillskott hos oss på Tillskottsbolaget!
Sortera efter
Swedish Supplements Vitamin E, 60 caps
Vitamin E är ett kosttillskott från Swedish Supplements som ger 520 mg D-alfa-tokoferola...
119 kr
Kp!
Info
Scitec Nutrition Vitamin E, 100 caps
Scitec Nutrition Vitamin E är ett kosttillskott som bidrar till att skydda våra celler m...
149 kr
Kp!
Info
Yamamoto Nutrition Vitamin E, 90 caps
Ett högkoncentrerat, prisvärt & kvalitativt vitamin E tillskott från kvalitetsv...
139 kr

Vad är E-vitamin?

Vitamin E är ett samlingsnamn för åtta stycken olika ämnen av tokoferoler och tokotrienoler som alla skyddar oss mot oxidativ stress. Det är en antioxidant vars uppgift är att skydda cellerna i vår kropp från fria radikaler, som bland annat bildas vid omsättning av syre men även vid för lite sömn, stress och rökning. Det vitaminet gör är att skydda cellerna från att brytas ner av dessa radikalerna.
Det är en fettlöslig vitamin och alltså ett ämne som kan lagras i kroppen. Det som kännetecknar dessa är att de är bundna till en fettsyra. Så för att vi ska kunna utnyttja vitaminen krävs det att vi samtidigt som vi äter ett tillskott av det också äter fett. Detta är anledningen till att E-vitamin rekommenderas ta i samband med måltid.

Vad är vitamin E bra för?

Likt andra vitaminer och mineraler fyller vitamin E flera viktiga funktioner i vår kropp. För det första verkar den som en antioxidant, och en mycket kraftfull sådan. Den skyddar cellerna från fria radikaler, förhindrar oxodativ stress och minskar dessutom risken för att drabbas av åldersrelaterade sjukdomar och hälsoproblem.
Inte nog med det! Vitaminen spelar även en viktig roll när det kommer till att stödja immunsystemet och hjälpa till att bekämpa infektioner såväl som sjukdomar.
Du kanske har sett att många hudvårdsprodukter innehåller vitamin E? Det beror på att den visats kunna främja hudens hälsa. Bland annat förebygger den torrhet, minskar risken för eksam och skyddar dessutom huden för skador orsakade av UV-strålning! Den kan dessutom minska synliga ålderstecken och hjälpa till att hålla din hud ung.
Ytterligare spelar vitamin E en viktig roll vad gäller vår hjärthälsa, detta då ett tillräckligt intag kan förhindra blodproppar samt minska risken att drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar. Blodkärlen håller sig friska och blodcirkulationen förbättras!
Den är även viktigt för våra muskler och för att skydda vårt nervsystem. Utöver det är det allmänt viktigt för vår allmänhälsa. En riktig supervitamin med andra ord.

I vilken mat finns E-vitamin?

Förutom att vitamin E finns i form av kosttillskott finns det även naturligt i flertalet olika livsmedel. Först och främst hittar vi de i fettrika växtprodukter. Kanske har du hört att morötter är rika på denna vitamin? Det stämmer! Såväl morötter som olika matoljor är rika på vitaminen. Men även ägg, mjölk och fullkornsprodukter.
Ett tillskott av vitamin E är populärt hos personer som tränar mycket. Detta beror på att vitaminet är fettlösligt och förbättrar syreupptagningen till muskelmassan. Detta är speciellt viktigt när man tränar mycket och har som mål att bygga muskler.
Om du har problem med lever, mage eller tarmar och till exempel är glutenintolerant kan du behöva ett tillskott. Även du som äter men kost med mycket fleromättat fett.

Hur mycket E-vitamin per dag?

Det dagliga rekommenderade intaget av E-vitamin ser olika ut från person till person och beror bland annat på hur gammal du är, vilket kön du har och hur ditt hälsotillstånd ser ut. Vuxna rekommenderas få i sig ca. 15mg per dag, medans ammande kvinnor rekommenderas få i sig 19mg och barn 6-11mg.
Ett vitamin E-tillskott innehåller ofta omkring 50mg per kapsel, med ett rekommenderat dagligt intag på en kapsel. Detta motsvarar alltså nästintill 500% av det dagliga rekommenderade intaget.

Kan man få för mycket E-vitamin?

Generellt får vi i oss för lite av E-vitamin och de flesta behöver egentligen ett tillskott. Det dagliga rekommenderade intaget är 10 mg för män samt gravida, 8 mg för kvinnor och 11 mg för ammande. Genom att ta ett tillskott av vitaminen kan vi säkerställa att vi får i oss vårt dagliga intag. Vitamin E finns först och främst i multivitaminer men även i till exempel fiskolja.
Eftersom det är en vitamin som finns naturligt i vår kropp går det att överdosera vitaminen. Men för att det ska ske krävs extremt höga doser, under en längre tid. Ett intag på över 300mg per dag under en längre tid kan få negativ effekt på vår hälsa. Det kan till exempel ge symptom så som illamående och diarré. Blodets förmåga att levra sig kan även minska till följd av en överdosering.

Vad kan brist på vitamin E leda till?

Då vitamin E fyller flertalet viktiga funktioner i kroppen kan en brist under en längre tid leda till flertalet olika hälsoproblem. Bland annat kan din immunfunktion bli nedsatt, detta då vitaminet behövs för att stödja dess funktion. Något som rubbas om intaget av vitaminen inte är tillräcklig. Dess effektivitet minskar och din kropp blir mer mottaglig för infektioner.
En brist kan även leda till att du drabbas av oxidativ stress, detta på grund av att vitaminen hjälper till att skydda cellerna från skador orsakade av fria radikaler. Cellerna kan då skadas, ditt åldrande kan påverkas negativt och du riskerar att utveckla flertalet sjukdomar.
Du kan även uppleva neurologiska problem så som muskelsvaghet, försämrad balans men även koordination.
För att undvika en brist på vitamin E bör du äta en näringsrik, balanserad och varierad kost. Misstänker du att du inte får i dig tillräckligt mycket för att tillgodose din kropps behov kan ett kosttillskott vara att rekommendera.

Vad händer om man inte äter E-vitamin?

Likt de flesta andra vitaminerna och mineralerna kan du få brist på E-vitamin, dock har en brist inte påvisats hos friska människor. Men det kan uppstå, främst hos personer med en kroniskt nedsatt absorption av fett och även hos tidigt födda barn i vissa fall. Symptomen på brist är flera, men som sagt svåra att påvisa hos oss människor.
Får du inte i dig tillräckligt av vitaminen kan det få negativa konsekvenser för din allmänhälsa. Du kan till exempel drabbas av oxidativ stress, hudproblem och en nedsatt immunfunktion. Även reproduktionsproblem kan uppstå, detta hos såväl män som kvinnor. Fertiliteten kan påverkas negativt och riskerna för komplikationer under en graviditet kan öka.

Är vitamin E bra för ansiktet?

Fördelarna med vitamin E är många, bland annat kan det vara bra för ditt ansikte och din huds hälsa. Denna vitamin är nämligen fuktgivande och har läkande egenskaper. Ett intag kan därför minska risken för rynkor och fina linjer, men även torrhet och irritation. Inte nog med det, den kan även fungera som en naturlig solskyddsfaktor då den minskar risken för solskador.
Det är alltså på grund av dess positiva effekter på hudens hälsa som den många gånger är en av huvudingredienserna i diverse hudvårdsprodukter. Många som vill ta del av dess effekt på hyn väljer även att komplettera med ett tillskott och/eller oljor rika på just denna vitamin.
Are you in the right place?
Choose country
Continue to tillskottsbolaget.se