Aminosyrakomplex - Kp aminosyror frn tillskottsbolaget.se
Fri frakt ver 500kr
Bonusprodukter
Pong p alla dina kp
Currency currency
X

Shopping from a different country?

Please select your country to get the right currency!

Fri frakt ver 500kr Bonusprodukter Pong p alla dina kp
Kategorier

Aminosyrakomplex

Ett aminosyrakomplex är en produkt som innehåller flera olika enskilda aminosyror, allt från ett fåtal till ett större antal. Dessa komplex är speciellt framtagna för att du genom att endast köpa en produkt ska kunna dra nytta av varje enskild aminosyras fördel. De finns i både kapselform och pulverform, så oavsett om du föredrar att svälja tabletter eller blanda ett pulver med vatten, finns det en produkt för dig! Hos oss på Tillskottsbolaget hittar du ett brett utbud av aminosyrakomplex.
Sortera efter
5% Nutrition All Day You May, 465 g
All Day You May - ett aminosyratillskott utöver det vanliga!
499 kr
Scitec Amino Magic, 500g
20
Amino Magic från Scitec Nutrition innehåller de essentiella grenade aminosyrorna (BCAA),...
319 kr (399 kr)
Scitec Nutrition Amino 5600, 500 tabs
21
Amino 5600, ett unikt kosttillskott från Scitec Nutrition som innehåller hydrolyserat va...
299 kr (379 kr)
Kp!
Info
5% Nutrition Drink Sleep Grow, 450 g
Train all day - Grow all night! 5% Nutrition Drink Sleep Grow är den perfekta produkten f...
449 kr
Universal Nutrition Animal Nitro, 44 packs
Accelererad Amino Transport. Aminosyror är de grundläggande byggstenarna för muskel...
599 kr
Mutant Amino, 300 tabs
21
Mutant Amino är ett högkoncentrerat kvalitetstillskott som innehåller alla essentie...
299 kr (379 kr)
Optimum Nutrition Amino 2222, 320 tabs
Amino 2222 är ett kosttillskott från Optimum Nutrition innehållandes fria aminosyro...
389 kr
Elit Nutrition Complete Amino 10.000, 300 tabs
Proteintabletter från välkända Elit Nutritions. Med av Complete Amino 10000 få...
339 kr
Kp!
Info
SNS Biotech Aminojet 12K, 450 g
Aminojet 12K är en bred aminosyreprodukt förstärkt med elektrolyter och testosteron...
379 kr

Vad är aminosyror?

Aminosyror är organiska ämnen och våra proteiners byggstenar! Proteinerna är i sin tur livsviktiga för såväl vårt immunförsvar som våra muskler. De sammankopplar i långa kedjor och har alla en viktig del i proteinets uppbyggnad, egenskap och funktion. Det finns totalt tjugo stycken som alla tillsammans bildar proteiner, dock kan våra kroppar inte tillverka alla dessa på egen hand.
Nio av dessa tjugo är essentiella, det vill säga att vår kropp inte kan syntetisera de själv utan vi måste tillföra de via kosten. Dessa nio är livsviktiga och det är därför viktigt att vi äter en proteinrik, varierad kost där vi får i oss alla dessa, alternativt att vi kompletterar med ett tillskott.
Till skillnad från annat protein som till exempel vassle tas EAA och BCAA upp direkt i muskulaturen utan att först behöva metaboliseras i levern. Detta då aminosyrorna redan är spjälkade och därför kan absorberas direkt. Tack vare dess lättillgänglighet utgör EAA och BCAA effektiva energikällor vid träning och har även visat sig ha antikatabol (muskelbesparande) verkan och därmed bidra till att skapa optimala förhållanden för muskeltillväxt.
Några aminosyror, som du kanske känner igen, är lysin, karnitin och arginin.

Vad är ett aminosyrakomplex?

Aminosyror går att köpa en och en, enskilda och i sin fria form. Till exempel L-glutamin, Beta-Alanin och L-Citrullin. Men de går även att köpa ett så kallat aminosyrakomplex som består av flera stycken enskilda aminosyror, sammansatta till ett komplex, i en enda pro-dukt. På så sätt får du i dig flera olika aminosyror, utan att behöva ta flera olika kosttill-skott. När man sätter samman en sådan produkt får man ta del av varje enskild aminosyras egenskaper och fördelar, till skillnad från en ”vanlig” BCAA eller EAA.
Det finns många olika produkter på marknaden, men många innehåller olika aminosyror. Till skillnad från en klassisk BCAA tex, som alltid innehåller L-leucin, L-isoleucin och l-valin, kan innehållet alltså variera. Av precis denna anledningen bör du alltså var noga med att läsa på innehållsförteckningen innan du väljer produkt. Det ena är inte det andra likt. Det finns till exempel de som inte bara innehåller aminosyror utan dessutom ämnen som främjar din förbränning, motverkar mjölksyra och / eller ger dig ökad energi. Beroende på vad du är ute efter finns det olika produkter att välja mellan!

BCAA, EAA eller komplex?

En vanlig fråga när det kommer till att välja sitt tillskott av aminosyror är vilken produkt man bör välja. Ofta står det mellan EAA (essentiella aminosyror), BCAA (grenade aminosy-ror) och ett så kallat komplex.
Först och främst bör du se över din livsstil, ditt behov och syfte med tillskottet. Hur ser din kost ut? Äter du en proteinrik kost där du får i dig allt du behöver? Ja då kanske det räcker med ett BCAA-tillskott. Är du däremot vegan eller vegetarian, då kanske din kropp behöver alla essentiella aminosyror och ett EAA-tillskott är det bästa. Tränar du mycket? Då kanske det är ett aminosyrakomplex med extra tillsatta elektrolyter du skall ha.
Som du förstår, det finns inte en endaste produkt som är perfekt för oss alla, men som tur är har vi ett brett utbud och definitivt ett aminosyratillskott för dig!

Varför aminosyrakomplex?

Det finns många fördelar med att välja ett aminosyrakomplex framför enskilda aminosyror, BCAA eller EAA! En av fördelarna är att de olika aminosyrornas egenskaper ofta förstärks när de intas i samband med andra. Så bara genom att välja ett komplex istället för flera kosttillskott med enskilda aminoyror kan du få ut mer av deras positiva egenskaper.
Ytterligare en fördel är att de ofta är väldigt prisvärda! Genom att köpa ett komplex med alla dina önskade ingredienser, framför att köpa de enskilt, kan du spara mycket pengar. Sedan är det ju även väldigt smidigt att slippa ta flera olika tabletter/kapslar eller blanda flera olika pulver. Enkelt, billigt och bra helt enkelt.
Jämfört med andra liknande tillskott är dessa många gånger betydligt mer kompletta, ofta innehåller de till och mer än bara aminosyror. Elektrolyter, vitaminer och mineraler är tre av de.

Varför ska man ta aminosyror?

Om du tränar hårt och ofta brukar vi rekommendera att ta ett tillskott av aminosyror. Förslagsvis ett komplex! Aminosyror är nämligen de som bygger upp proteinet och alltså hjälper vår kropp att bilda och bibehålla muskelmassa. Genom att inta detta i samband med fysisk aktivitet och/eller på tom mage kan du förhindra muskelnedbrytning och på-verka proteinsyntesen positivt. Utför du styrketräning kan det vara en bra idé att inta en sådan produkt direkt efter styrkepasset, eftersom de då kan hjälpa till att förhindra mus-kelnedbrytningen och kan främja muskeltillväxt!
Går du på diet (ligger på ett kaloriunderskott) och / eller ska hålla dig borta från sötsaker, läsk etc. kan ett aminosyrakomplex hjälpa dig på vägen! Att blanda en shake med detta är perfekt mellan måltider eller när du är sugen på något sött och gott. De är dessutom ofta väldigt kalorisnåla och fria från socker och fett, perfekt under en diet alltså.

När ska man ta aminosyror?

Oavsett om du intar en enskild aminosyra i sin fria form (tex rent L-arginin), BCAA, EAA eller ett aminosyrakomplex finns det en generell rekommendation kring för du bör inta de. För en exakt rekommenderad daglig dos rekommenderar vi alltid att du läser dosering-sanvisningarna på en specifika produkten, detta då det kan skilja mellan de olika. Till exempel rekommenderas en uppiggande produkt med extra tillsatt koffein, grönt te extrakt eller liknande inte att intas för sent på dagen. Detta då det kan rubba sömnen. Läs därför alltid anvisningarna noga.
Den generella rekommendationen när det kommer till intag av aminosyror är på tom mage. Det ultimata är på tom mage strax innan ett träningspass, detta då din kropp kan ta upp de så snabbt som möjligt och du alltså får maximal effekt av tillskottet. Intar vi essentiella aminosyror samtidig som vi äter, framförallt proteinrik, mat rubbas nämligen upptaget. Detta beror på att de då behöver konkurrera med proteinet i måltiden och effekten minskar alltså.
Are you in the right place?
Choose country
Continue to tillskottsbolaget.se