Detox - Kp en detoxkur frn tillskottsbolaget.se
Fri frakt ver 500kr
Bonusprodukter
Pong p alla dina kp
Currency currency
X

Shopping from a different country?

Please select your country to get the right currency!

Fri frakt ver 500kr Bonusprodukter Pong p alla dina kp
Kategorier

Detox

Detox står för avgiftning och innebär att du på ett eller annat sätt rensar ut slaggprodukter ur kroppen, detta för ett ökat välmående. Här har vi samlat produkter som på ett eller annat sätt har en ”detox effekt”. Till exempel desom främjar en väl fungerande lever, är tskedrivande och alltså hjälper dig bli av med överbliven vätska i kroppen, men även komplexa detox produkter som har en rad positiva hälsoeffekter. Köp dina kosttillskott för en detox och ett ökat välmående hos oss på Tillskottsbolaget!

Sortera efter
SOLID Nutrition Detox, 360 g
49
DETOX är en oerhört högdoserad detox-produkt som endast innehåller väl ut...
179 kr (349 kr)
Sportlab Maximum Drain 50 caps
Maximum Drain är ett populärt och effektivt kosttillskott i kategorin vätskedrivand...
129 kr
Kp!
Info
Prime Nutrition Slim Detox, 230 g
20
Slim Detox från Prime Nutrition är ett innovativt kosttillskott med smarta och väl ...
199 kr (249 kr)
Scitec Nutrition Water Cut, 100 caps
Kraftfullt och oerhört populärt vätskedrivande kosttillskott från Scitec Nutri...
249 kr
Kp!
Info
2 x SOLID Nutrition Detox, 360 g
50
DETOX är en högdoserad detox-produkt som endast innehåller väl utvalda ingredi...
349 kr (698 kr)
Elit Nutrition Liver Pro, 90 tabs
Liver PRO är ett kosttillskott för dig som vill främja en välfungerande lever....
199 kr
Kp!
Info
Fairing DRY, 90 caps
Populärt vätskedrivande kosttillskott från Fairing.
269 kr
Kp!
Info
Star Nutrition Ultimate MSM, 90 caps
Ultimate MSM Caps är ett högkvalitativt MSM-tillskott från Star Nutrition. Berikat ...
99 kr
Scitec Nutrition Mega MSM, 100 caps
MSM-tillskott från Scitec Nutrition som innehåller 100% metylsulfonylmetan (MSM), hela 2...
149 kr
Redcon1 Waterboard, 30 tabs
Potent produkt i kategorin vätskedrivande kosttillskott från Redcon1! Perfekt för d...
489 kr
4 x SOLID Nutrition Detox, 360 g
49
DETOX är en högdoserad detox-produkt som endast innehåller väl utvalda ingredi...
716 kr (1396 kr)

Vad är en detox?

Ordet detox står för avgiftning. En detox kan göras på flera olika sätt, men betydelsen är i grunden densamma, även om det finns flertalet olika varianter. Mer specifikt innebär det att man driver ut slaggprodukter ur kroppen, och alltså på så sätt ökar välmåendet. En sådan ”kur” kan få dig att känna dig piggare, underlätta eventuella magbesvär, förbättra din hy och även immunförsvar. Allt detta genom att på ett eller annat sätt rensa ur kroppen på så kallade slaggprodukter.
Det finns som sagt fara olika sätt att genomföra en detox på, men viktigt är att komma ihåg att man inte behöver leva på selleri-juice i 2 veckor eller dricka ett visst te varje morgon för att få effekt. Bara genom att undvika vissa livsmedel/produkter eller börja med en viss pro-dukt kan du på ett hälsosamt sätt rena din kropp inifrån.

Vad ska man äta under en detox?

Till stor del handlar en sådan här kur om maten. Generellt handlar det om att äta lättsmält och renande mat, detta för att ge kroppen en chans att vila. Du kan frossa i baljväxter, bär, frukt, frön, grönsaker, nötter och rotfrukter. Alla dessa är livsmedel som är rika på antioxi-danter, har ett högt näringsinnehåll och dessutom är fiberrika. Fiberrik mat är oerhört viktigt, inte minst för att du ska känna dig mätt länge och ha en balanserad tarmfunktion. Vad ska man inte äta då? Jo, du bör i största möjliga mån försöka undvika alkohol, rött kött, mejeri- och spannmålsprodukter samt vitt socker.
Men allt handlar ju inte om råvarorna.. tillagningen är minst lika viktig här. Försök tänka på att alltid tillaga maten med omsorg och med så rena produkter som möjligt. Tillaga också maten så lite som möjligt eftersom kraftig upphettning kan påverka näringsinnehållet i ingredienserna.
Hur ofta ska man äta under en detox då? Jo, generellt gäller det att äta lite och ofta istället för ett fåtal större måltider under dagen. Smoothies och gröna drinkar kan med fördel utgöra dina mellanmål under, men även efter, kuren. Gröna drinkar är särskilt rika på antioxidanter och energi, vilket hjälper till att hålla blodsockret på en stabil nivå.
Försök även dricka mycket vatten och byt gärna ut kaffe och vanligt te mot örtte som gynnar matsmältningen.

Kan man gå ner i vikt av detox?

Fördelarna och effekterna av, en detoxkur är många. Trots att det finns mängder av varian-ter av dessa så finns det ingen forskning som verifierar att det går att rensa kroppen på toxiner genom en sådan kur, eller att det leder till bättre hälsa eller mer energi.
Men om du vill göra en livsstilsförändring, börja med sundare matvanor och gå ner i vikt kan en cleanse under en begränsad tid vara en bra början på en sådan resa. Du kan kick-starta en viktnedgång med en detoxkur av exempelvis fruktsmoothies och gröna drinkar, för att sedan övergå till fast föda tillagad av rena, gärna ekologiska, livsmedel. Ju strängare detoxkur du följer desto mindre kalorier får du i dig, och går ner mer i vikt.
Det som är viktigt att tänka på om du kickstartar en viktnedgång på detta sätt är att du måste lägga om dina matvanor efter kuren, annars kommer du snabbt gå upp de kilon du har tappat igen. Men det kan som sagt vara en bra start på en livsstilsförändring och kan hjälpa dig att få blodsockret i balans innan du övergår till fast föda igen.

Vad ska man dricka för att rensa kroppen?

Att rensa kroppen kan innebära flera olika saker, men oftast syftar man till att rensa krop-pen på toxiner (giftämnen); ämnen som vi får i oss dagligen, ansamlas i vår kropp och förhindrar den att fungera som den ska. För att rensa bort dessa ämnen kan man justera sin kost. Vanligt är att utesluta alkohol, gluten, laktos och konserveringsämnen under en period. Vissa väljer att ta det steget längre och utesluter (under en begränsad period) all fast föda och lever alltså då på juicer. Smoothies och gröna drinkar kan med fördel ut-göra dina mellanmål både under och efter detoxen. Gröna drinkar är särskilt rika på antioxidanter och energi, vilket hjälper till att hålla blodsockret på en stabil nivå.
Drick mycket vatten och byt gärna ut kaffe och vanligt te mot örtte som gynnar matsmält-ningen.
Det du kan tänka på om du vill rensa din kropp från giftämnen är att äta rent, närproducerat och ekologiskt, gärna veganskt.

Vad gör detox tabletter?

En detox kan genomföras på flertalet olika sätt. Vissa väljer att göra en naturlig, egen detox och endast utesluta några livsmedel, addera vissa och sluta dricka alkohol, till exempel. Sedan finns det de som väljer att göra en mer extrem detox, då under betydligt kortare tid och ofta i kombination med ett eller flera tillskott. På dagens marknad av hälsokost finns det en uppsjö av kosttillskott som på ett eller annat sätt sägs kunna ha en avgiftande, re-nande effekt.
Dessa tillskott fungerar alla olika, men gemensamt är att de ofta renar kroppen, boostar immunförsvaret och även tarmfloran. En sådan produkt innehåller alltså många gånger flertalet olika ämnen som på olika sätt hjälper till att boosta din hälsa. Exempel på vanliga ingredienser är Chlorellaextrakt, C-vitamin och Acetyl-L-Carnitine. Även olika former av extrakt så som maskrosextrakt, drivkärnsextrakt med mera, är vanligt.
Vad gör dessa tillskott då? Jo, de boostar & renar din kropp, inifrån. Det produkten gör är att den rensar din kropp på toxiner. Toxiner är ett annat ord för giftämnen som produceras av organismer och celler. Sådana toxiner finns i såväl kött- och mejeriprodukter som grönsaker och fisk- och skaldjur. Alla de giftämne som vi dagligen får i oss via kosten, luftför-oreningar, hygienartiklar eller rengöringsmedel kan ansamlas i kroppen och hindra att kroppen fungerar som den ska.

Är det farligt med detox?

Att genomföra en detox, det vill säga rensa din kropp på toxiner, är inte farligt. Viktigt att tänka på är att du håller dig till en balanserad och normal detox, och inte har några tillfäl-liga eller kroniska sjukdomar att förhålla dig till. Väljer du däremot en extrem detoxkur och kombinerar det med exempelvis tarmsköljning, kan det får rakt motsatt effekt än den du tänkt dig. I det fallet kan tarmsköljningen påverka tarmarnas funktioner så illa att det kan leda till allvarliga hälsoproblem.

Vad ska man undvika vid detox?

Syftet med en detox är att rensa kroppen på toxiner, bidra till ett bättre allmäntillstånd och minska kroppsvikten. En del av syftet med en sådan kur är att du ska utesluta mat och dryck som inte är bra för dig och istället välja naturlig och sund mat som är full av näring. Allt detta för att du ska rensa din kropp på slaggprodukter, öka din allmänhälsa och gå ned i vikt. Det här är absolut något som är positivt att göra och något du relativt enkelt kan göra utan att nödvändigtvis följa ett strikt schema eller liknande.
Fyll på kylen och skafferiet med bär, frukt, grönsaker och annan nyttig mat, och gör dig av med mat som innehåller raffinerade ingredienser, palmolja, transfetter, margarin och snabba kolhydrater. Försök även undvika alkohol, rött kött, mejeri- och spannmålsprodukter samt vitt socker. Om du drar ner eller slutar helt med alkohol, som ju är ett gift, så avgiftar du kroppen på ett positivt och sunt sätt.
Are you in the right place?
Choose country
Continue to tillskottsbolaget.se