Hopprep - Kp trningsredskap frn Tillskottsbolaget.se
Fri frakt ver 500kr
Bonusprodukter
Pong p alla dina kp
Currency currency
X

Shopping from a different country?

Please select your country to get the right currency!

Fri frakt ver 500kr Bonusprodukter Pong p alla dina kp
Kategorier

Hopprep

Hopprep är ett väldigt välbeprövat, men också underskattat träningsredskap! Med det kan du träna såväl styrka och kondition som smidighet och koordination. Använd de som uppvärmning, lägg upp ett helt konditionspass eller lägg in några hoppstunder utspritt över dagen! Det finns flera olika sorters modeller, allt från simplare varianter för nybörjare till speed rope för den erfarne. Och möjligheterna vad gäller träning med just detta träningsredskap är oändliga. Hos oss på Tillskottsbolaget hittar du flertalet olika hopprep, i olika modeller, från flera olika välkända varumärken!

Sortera efter
Gymstick Pro Jump Rope
Bra, kvalitativt och prisvärt hopprep från Gymstick. 270cm långt och har en justerb...
129 kr
Kp!
Info
Speed Rope - Burpee Speed Elite 2.0
Nya & förbättrade Elite 2.0 har superlätta handtag och en lättmonterad jus...
425 kr
OMPU Speedrope Pro
33
OMPU Speedrope Pro är ett hopprep gjord för att hålla hög hastighet genom sitt...
199 kr (299 kr)
Kp!
Info
gForce Speed Rope
Hopprep av extra hög kvalitet för både motionärer och proffs!
249 kr

Är det bra träning att hoppa hopprep?

Många ser hopprep som en enkel och inte speciellt krävande eller utmanande träningsform, något som inte riktigt stämmer. Sanningen är att ett pass på så lite som 10 minuter kan vara riktigt ansträngande. Med bara ett redskap kan du förbättra allt från din kondition och styrka som balans och koordination. Hastighet, varaktighet och svårighetsgrad? Ja det bestämmer du själv!

Det finns flera fördelar med att hoppa! Nedan har vi listat några av de:

- Ekonomiskt träningsredskap! Det är, sett till hur många möjligheter de ger rent träningsmässigt, en både bra och relativt billig investering. Du kan använda de på flera olika sett och de håller i regel länge.

- Litet och smidigt! De är generellt ganska nätta och smidiga att ta med sig på exempelvis resan, när du är på språng eller ska till gymmet.

- Många möjligheter! Med bara ett hopprep kan du träna på många olika sätt och öva såväl styrka, koordination, kondition, med mera. Allt detta med bara ett enda redskap!

När ska man hoppa hopprep?

Ytterligare en fördel med detta är att du kan du ha användning av det vid väldigt många tillfällen! Det är dels en rolig leksak för såväl unga som gamla, men även en grym träningsform. Med så lite som ett enda rep kan du träna din styrka, kondition, smidighet och koordination! Vill du förbränna kalorier eller öva upp din kondition kan du hoppa snabbt under kortare stunder på dagen, köra intervaller som ett träningspass eller hoppa länge! På så sätt prövas din uthållighet till max.Ett hopprep är också ett perfekt sätt att värma upp på, till exempel inför en boxningsmatch eller ett träningspass. På bara några hopp blir du varm i kroppen, övar upp koordinationen och gör dig redo för ett hårt träningspass!

Hur mycket förbränner 10 minuter hopprep?

När du hoppar aktiverar du fler muskler i din kropp än du kanske tror. Hårdast får din vader jobba, men såväl magen och låren som axlarna och armarna får även de jobba ordentligt. Resultatet? Du förbränner kalorier, bygger styrka och förbättrar din kondition.

Vad just tio minuter hopprep förbränner är svårt att säga då det beror på fler faktorer, bland annat din hastighet, intensitet, typ av hopprep och din vikt såväl som förutsättningar. Experter menar på att tio minuters hoppande kan motsvara ungefär 1.6 kilometers löpning på cirka 8 minuter! Hoppar du i en hyfsat hög hastighet kan du räkna med att bränna ungefär 120 kcal på tio minuter, men som sagt så är det väldigt individuellt.

Vilket hopprep ska jag välja?

”Det är väl bara att köpa vilket som helst” kanske du tänker nu. Nja, inte riktigt… Hos oss hittar du flera olika varianter, i flera olika längder, från flera olika varumärken! Men, vad skiljer de åt egentligen? Hur ska man veta vilket man ska välja? Jo, när du väljer hopprep ska du först och främst tänka på hur erfaren du är av att hoppa, samt vad du vill få ut av träningen. Det finns nämligen simpla modeller anpassade efter nybörjare som mest vill hoppa för att det är kul och bra motion. Sedan finns det till exempel mer avancerade hopprep så som speed rope eller viktade hopprep. De sistnämnda är speciellt framtagna för de som har detta som sin primära träningsform och många gånger även tävlar i sporten.

Ett speed rope är de lättaste (sett till vikten) hopprepet på marknaden och är framtagna för att du ska kunna hoppa så snabbt som möjligt. Eftersom de är tillverkade med syftet att röra sig snabbt i luften är de väldigt lätta och tunna. De tillverkas oftast av ett tunt vinylrep som är något ömtåligt, därför är speed ropes inte anpassade för utomhusbruk utan främst inomhusträning! Är ditt mål och syfte med att hoppa att förbättra din kondition och även fotarbete? Då är ett speed rope perfekt för dig! Ett så kallat viktat är den svåraste, mest ansträngande, varianten att hoppa med. Den extra vikten i repet kräver mer ansträngning och energi från dig för att få runt. Repet kan väga allt från så lite som 300 g till så mycket som 3 kg. Välj en viktad variant med en lagom vikt för dig och din fysiska kapacitet samt mål. Vill du träna armarna, axlarna och mer eller mindre hela överkroppen mer är det perfekt då den extra tyngden utmanar armarna lite extra. Till skillnad från speed ropes som är väldigt snabba tack vara sitt smala, nätta rep, är ett viktat hopprep istället långsammare.

Hur länge ska man hoppa hopprep?

Beroende på vad ditt mål är kan du hoppa i allt från fem till trettio minuter! Vanligt är att använda det i uppvärmningssyfte innan till exempel ett pass på gymmet eller i boxningsringen, men många använder det även som ordentlig träning.

Beroende på syfte, erfarenhet och kondition kan alltså tiden variera och det finns inga direkt satta tider på såhär länge ska du hoppa för att förbränna såhär mycket, etc. Men det finns de som menar på att 10 minuters hopp motsvarar 30 minuter jogg, med andra ord är det en effektiv träningsform som inte kräver allt för mycket tid av dig.

Hur ofta ska man hoppa?

Det som är så bra med hopprep är att de kan användas på så många sätt och av så många! Det går att anpassa, utveckla och variera. Du kan hoppa ensam, med armarna i kors, samtidigt som du lyfter knäna eller varför inte tillsammans med en kompis? Du kan använda de som uppvärmning, som avslut på ett träningspass eller varför inte utveckla det till ett rejält svettigt pass?

Är din tanke att använda det som uppvärmning för att få kroppen mjuk och varm? Då kan 5 - 15 minuter räcka gott och väl. Vill du istället utveckla det till ett rejält träningspass, ja då kan du hålla på i 30 minuter. Är du nybörjare rekommenderar vi att du hoppar i upp till 5 minuter, 2 - 4 gånger i veckan. Genom att börja smått kan du långsamt bygga upp din kropp vad gäller både styrka, koordination och uthållighet. När du hållit på ett par veckor kan du avancera och utöka till 15 minuter, 2 - 4 gånger i veckan, för att till sist hoppa i hela 30 minuter flera gånger i veckan.

Vad är ett speedrope?

Ett speed rope är de lättaste (sett till vikten) hopprepet på marknaden och är framtagna för att du ska kunna hoppa så snabbt som möjligt. Eftersom de är tillverkade med syftet att röra sig snabbt i luften är de väldigt lätta och tunna. De tillverkas oftast av ett tunt vinylrep som är något ömtåligt, därför är speed ropes inte anpassade för utomhusbruk utan främst inomhusträning! Är ditt mål och syfte med att hoppa att förbättra din kondition och även fotarbete? Då är ett speed rope perfekt för dig! 

Många av dessa speed ropes är även justerbara, det vill säga att du kan anpassa längden efter dig. Att ha rätt längd är A och O för bra hopp, oavsett om du är nybörjare eller erfaren. Träningen blir optimal, du slipper snubbla på repet varannat hopp och det blir framförallt mycket roligare! Förutom anpassningsbar längd är de även smalare handtag och rep, allt för maximerad hastighet. 
Are you in the right place?
Choose country
Continue to tillskottsbolaget.se