Hemmatrning - Trningstillbehr
Fri frakt ver 500kr
Bonusprodukter
Pong p alla dina kp
Currency currency
X

Shopping from a different country?

Please select your country to get the right currency!

Fri frakt ver 500kr Bonusprodukter Pong p alla dina kp
Kategorier

Hemmaträning

Att träna hemma är något som mer eller mindre alltid varit populärt, men på senare tid har utbudet av träningsredskap anpassade för just hemmaträning blivit större och större. Oavsett om du vill träna upp din styrka, balans, kondition, rörlighet eller koordination har vi träningsredskapen som hjälper dig på traven. Vill du träna överkroppen? Testa TRX band, ett AB Wheel eller varför inte en Pull Up bar? Vill du få bättre balans och koordination? Testa en gymboll! Hos oss på Tillskottsbolaget hittar du ett brett utbud med redskap och tillbehör för den ultimata hemmaträningen!

Sortera efter
Tillskottsbolaget Power Band
45
Tillskottsbolaget PowerBands är träningstillbehöret med mängder av använd...
fr. 99 kr (fr. 179 kr)
Gymstick Pro Jump Rope
Bra, kvalitativt och prisvärt hopprep från Gymstick. 270cm långt och har en justerb...
129 kr
Kp!
Info
SPRI Total Body Resistance Kit
Total body Resistance Kit från SPRI – ett komplett träningskit med alla band och t...
599 kr
TRX Xtender
TRX
TRX Xtender - Stabilt och praktiskt fäste att komplettera ditt TRX-kit med. Ger dig möjl...
225 kr
Kp!
Info
Master Fitness Weight Vest Master, 20 kilo
Utmana dig själv och öka intensiteten av din träning med en viktväst från...
1690 kr
SPRI Home Gym Kit
40
SPRI Home gym Kit innehåller allt du behöver för att effektivt kunna träna hem...
539 kr (899 kr)
Iron Gym X-Trainer
X-Trainer är ett mångsidigt och kompakt träningsredskap som är väldigt ef...
499 kr
Kp!
Info
TRX Door Anchor
TRX
Dörrfäste som gör det möjligt att fästa din TRX Suspension Trainer i en d...
319 kr
TRX PRO Suspension Training Kit
TRX
TRX PRO Suspension Training Kit är det bästa verktyget för professionella trän...
2950 kr
Iron Gym Trigger Point Roller
Iron Gym Trigger Point Roller är ett effektivt verktyg för välgörande sjä...
439 kr
Master Fitness Weight Vest Master, 30 kg
Gedigna och slitstarka Viktväst Master 30 kg är ett självklart val för den som...
1890 kr
Master Fitness Gymboll 75 cm, gr
Gymboll – En boll för balans, styrka och koordination från Master Fitness. Trä...
239 kr
Kp!
Info
Iron Gym Essential Exercise Ball 55 cm and Pump
Essential Exercise Ball 55cm and Pump från Iron Gym® är ett utmärkt träni...
249 kr

Hur effektivt är hemmaträning?

Hemmaträning bör absolut inte underskattas eller förlöjligas utan ett träningspass hemma kan vara minst lika fysiskt ansträngande och krävande som ett träningspass på gym eller annan anläggning. Av just denna anledningen kan man självklart använda kosttillskott även vid hemmaträning! Vilka kosttillskott som passar just dig och din träning beror givetvis på vad ditt mål är. Men oavsett hur din målsättning ser ut har vi kosttillskotten som hjälper dig på vägen!

Kan man gå ner i vikt av att träna hemma?

För att gå ned i vikt krävs det att du gör av med mer kalorier än du äter, och/eller äter mindre kalorier än vad du förbrukar. Hur du gör detta, om det är genom att träna mer och bibehålla samma kost, minska på energiintaget eller en kombination av båda, ja det spelar faktiskt ingen roll. Så länge du ligger på ett kaloriunderskott kommer du gå ner i vikt!Detta innebär alltså även att det inte spelar någon roll vilken typ av träning du gör, eller VAR du genomför den för den delen. Du kan gå ner i vikt av att träna hemma, utomhus, på gym, i simhallen, på fotbollsplanen, och så vidare. Utbudet vad gäller träningstillbehör avsedda för denna typen av träning är stort, och det finns flertalet som på ett eller annat sätt kan påskynda din viktnedgång genom att avancera din träning. Majoriteten av träningsredskapen avsedda för hemmaträning är även anpassade för utomhusbruk. Bland annat finns det TRX band, gummiband och viktvästar. Gillar du till exempel att köra intervaller, gå promenader eller liknande fysiska aktiviteter kan en viktväst vara ett bra komplement för att ta träningen till nästa nivå!

Kan man få muskler av att träna hemma?

Precis som du kan gå ner i vikt av att träna hemma kan du även bygga muskler. Är du nybörjare kan din kroppsvikt räcka gott och väl för att bygga muskler, armhävningar för bröstet, knäböj för benen, rygglyft för ryggen, sit-ups för magen, och så vidare. Listan över muskelbyggande övningar med kroppsvikt kan göras lång!Vill du avancera din träning ytterligare kan träningsredskap avsedda för just hemmaträning vara något för dig. Det finns till exempel viktvästar du kan ha på dig under såväl promenader som armhävningar, knäböj eller liknande, ab wheels för att träna magen, ankelvikter, och så vidare. Vill du ta det ännu en nivå högre kan du investera i något större, dyrare och mer kompletta hemmatränings-kit. Det finns till exempel hela kit med flertalet olika gummiband med olika såväl handtag som motstånd, paket med gummiband, ab wheel, hopprep etc för ett riktigt helkroppspass! Med hjälp av dessa kit kan du göra de allra flesta övningarna hemma, med ordentligt med motstånd.

Hur börjar man träna hemma?

Att träna hemma behöver inte vara så svårt, omständigt eller tidskrävande som många tror! Vårt tips är att du börjar smått, för att sedan avancera. Du kan till exempel börja med att följa ett kortare, enklare träningspass på nätet på bara 10-15 minuter! Det finns de som fokuserar på magen, benen, rumpan, ryggen eller hela kroppen om du så vill. Genom att följa ett sådant pass blir det ofta lite lättare att genomföra ett helt pass och dessutom göra korrekt, eftersom du på videon kan se precis hur du ska göra.Det många gör är att de går ut alldeles för hårt och tar sig vatten över huvudet, det första de gör. Detta resulterar ofta i färre avklarade pass och en känsla av misslyckande. Så satsa på färre, men fullständiga pass. Ytterligare ett knep är att avsätta en viss plats till träningen, det kan till exempel vara ett visst hörn i vardagsrummet, altanen i trädgården eller någon annan plats som du framöver kan förknippa med träning! Sätter du bestämda dagar och tidpunkter, samt skriver in dessa i kalendern, ökar även chansen att du faktiskt genomför träningen. Att beställa en såväl plats som tid underlättar många gånger när du ska börja träna hemma eftersom du då inte behöver fundera över varken när eller var du ska träna.

Vad ska man ha i ett hemmagym?

Beroende på vad just ditt mål är med din hemmaträning finns det olika redskap och tillbehör som passar dig bättre eller sämre. Är ditt mål till exempel att öva upp din koordination, balans och rörlighet kan en foam roller, gymboll och motståndsband vara att rekommendera. Med dessa redskap i ditt hemmagym kan du på flertalet olika sätt genomföra övningar som på ett eller flera sätt kan öka din rörlighet, förbättra din balans och koordination. Är ditt mål med din hemmaträning däremot att bygga muskler och aktivera kroppen, ja då finns det andra redskap vi hade rekommenderat dig att ha i ditt hemmagym! Ett sådant är vikter av något slag. Det finns allt från tyngre och mer avancerade hantlar, till lättare och mindre avancerade ankel-/vrist vikter. Med dessa kan de allra flesta övningarna bli riktigt utmanande och definitivt bidra till en ökad muskeluppbyggnad.

Är det bra att träna med band?

Frågan gällande om det är bra eller rent ut sagt onödigt att träna med motståndsband är minst sagt omtalad. Vissa menar på att det är ett bra träningstillbehör för att öka rörligheten, bygga muskler och inte minst aktivera muskeln, medan vissa påstår att det är fullkomligt meningslöst att använda. Såhär; allt beror på vad ditt mål är med din träning! Är det att bygga muskler, bli starkare och så större muskler, ja då finns det många andra tillbehör att rekommendera över just gummiband. Om du däremot tränar med målet att öka din flexibilitet, till viss del även styrka, och vill värma upp samt aktivera musklerna innan träningen. Ja då kan band vara perfekt!Att träna med motståndsband är framförallt ett roligt sätt att aktivera kroppen på! Du kan använda de på massvis av olika sätt och de kommer i olika såväl motstånd som längder. Gummibandsträning är en sorts styrketräning, de ger dina muskler ett motstånd som dessutom är dynamiskt (det vill säga att motståndet varierar under övningens gång). Inte nog med det, det är även ett skonsamt sätt att träna på, vilket gör att det ofta används av allt från skadade som genomför rehab till äldre som vill bibehålla sin styrka.

Vad kan man göra för övningar hemma?

Beroende på vad din målsättning är med din hemmaträning finns det olika övningar som du enkelt och smidigt kan genomföra hemma, utan att de kräver varken speciellt mycket plats eller tillbehör. Vad gäller styrketräning finns det idag en hel uppsjö av guider på nätet som visar på övningar avsedda för just hemmaträning, däribland ryggresningar, crunches, armhävningar, knäböj och dips. Vad gäller rörlighetsträning, konditionsträning och koordinationsträning finns det även där massvis av guider på nätet!

Vad gäller konditionsträning är utomhusträningen många gånger den absolut mest effektiva, inte minst intervaller. Hitta en backe, en trappa eller en lagom lång runda där du varvar sprinter med gång eller fullständig vila. Det är ett effektivt och roligt sätt att träna upp flåset, samtidigt som det inte tar med än 10-30 minuter! Givetvis kan du även förbättra din kondition inomhus, burpees, upphopp och annan intensiv träning där du får upp din puls ordentligt kan även de påverka din kondition positivt.
Are you in the right place?
Choose country
Continue to tillskottsbolaget.se