vriga skydd och std - Trningstillbehr
Fri frakt ver 500kr
Bonusprodukter
Pong p alla dina kp
Currency currency
X

Shopping from a different country?

Please select your country to get the right currency!

Fri frakt ver 500kr Bonusprodukter Pong p alla dina kp
Kategorier

Övriga skydd och stöd

Vid tung träning, vare sig om det är löpning, tyngdlyftning eller crossfit, får vår kropp utstå en hel del, och lite speciellt vissa kroppsdelar. Knäna, handlederna och armbågarna är tre av de kroppsdelar som får ta allra mest stryk och kan behöva ett skydd eller stöd för att stabiliseras upp. Med hjälp av skydd kan du förebygga skador, prestera bättre och påskynda återhämtningen. Här hittar du alla våra övriga skydd och stöd, så som armbågsstöd och skydd för vad och skenben. Köp dina skydd och stöd hos oss på Tillskottsbolaget!

Sortera efter
GASP Power Elbow Sleeves, Black/Flame
30
GASP Power Elbow Sleeves - Ger armbågslederna stöd och värme under dina tyngsta lyf...
489 kr (699 kr)
Gasp Heavy Duty Elbow Sleeve, dark camo
30
Heavy Duty Elbow Sleeves från GASP ger optimal stabilitet och kompression för armbå...
419 kr (599 kr)
Better Bodies Elbow Sleeves, black
16
BB Elbow Sleeve använder du när du behöver optimal stabilitet och kompression vid t...
419 kr (499 kr)
Rehband Shin & Calf Sleeve 5 mm, black
Rehband RX Shin/Calf Sleeve 5mm; ett skydd som ger support, kompression och värme till vaden ...
299 kr
Rehband RX Elbow Sleeve 5 mm, black
RX Elbow Sleeve från Rehband; ett armbågsstöd som både skyddar, förbä...
299 kr

Vad är fördelarna med att använda skydd & stöd vid träning?

Fördelarna med att använda ett eller flera skydd / stöd vid tung träning är många. För det första stabiliserar ett stöd ledernas rörelsebana och ger värme till musklerna kring exempelvis knäet eller armbågen. Detta kan i sin tur ha en prestationshöjande förmåga. Förutom att stabilisera och förbättra din prestation kan ett träningsskydd även användas vid rehab eller för att förebygga oönskade skador.
En stor fördel med att använda skydd och stöd vid träning är att det är en väldigt billig försäkring. Genom att använda ett par handledsstöd kan du minimira risken att slita på eller felbelasta handlederna vid pressövningar, och genom att använda ett armbågsstöd kan du minimera risken att skada och slita på armbågarna vid till exempel tung bänkpress.
Användningsområdena och valmöjligheterna när det kommer till träningsskydd och stöd är enorma, och det finns flertalet olika sätt att skydda dina mest utsatta kroppsdelar på.

Hur kan man undvika skador när man tränar?

Att skada sig på gymmet vill ingen göra, och kan man förebygga skador gör man de gärna. Att anpassa sin träning och sina övningar, låta kroppen återhämta sig mellan träningspassen och utföra övningarna med rätt teknik är några sätt att minska risken för skador på. Ytterligare ett sätt att minimera risken för skador är att använda sig av träningsskydd för det utsatta området. Genom att använda skydd av olika slag får musklerna hjälp att stabiliseras extra, hållas varma och elastiska. Varma, mjuka och elastiska muskler och leder minimerar skaderisken och ger dig möjlighet att prestera på topp, utan känningar i de utsatta kroppsdelarna.

När ska man använda armbågsskydd?

Ett armbågsstöd skyddar och stödjer din armbåge och är speciellt användbart vid till exempel överansträngning eller andra slitage-skador. Vetenskapliga studier har bevisat att ett högkvalitativt armbågsstöd kan både förebygga och rehabilitera tennisarmbåge, golfarmbåge, inflammation och överbelastning. Förutom detta lämpar sig ett armbågsstöd ypperligt vid styrketräning, och speciellt tung sådan. Stödet ger dig dels en ökad stabilitet men även kontroll över din styrka och dina rörelser.

Hur hårt ska armbågsstöd sitta?

Att avgöra hur hårt armbågsstöden ska sitta kan vara svårt. Det optimala är att de sitter precis lagom hårt. Sitter de för hårt kan de nämligen ge motsatt effekt och istället för att öka blodflödet istället strypa det. Sitter de för löst däremot ger de inte kompression nog och kan inte ge önskad effekt. Se därför till att du mäter noggrant och använder dig av de storlekstabeller som finns till respektive produkt. På så sätt minimerar du risken för att du tar en för stor eller liten storlek.

Skydd för smalbenen i marklyft?

Vaderna och skenbenen är mer utsatta än man kanske tror i många sporter och träningsformer. Exempelvis är det väldigt vanligt med skrapsår och rivsår vid tyngdlyftning, crossfit och repklättring. Genom att använda ett skydd anpassat för just vaden och skenbenet motverkar du enkelt detta. Du förbättrar även din kroppskontroll, presterar bättre och motverkar eventuella kramper, bristningar och sträckningar. Intressant är den även för dig som är överansträngd eller överbelastad i området kring vaden och skenbenet. Till exempel kan ett skydd för vaden och skenbenet påskynda din återhämtning och underlätta din rehabilitering.
Are you in the right place?
Choose country
Continue to tillskottsbolaget.se