Hydrolysat - Kp hydrolyserat vassleprotein online - Tillskottsbolaget
Fri frakt ver 500kr
Bonusprodukter
Pong p alla dina kp
Currency currency
X

Shopping from a different country?

Please select your country to get the right currency!

Fri frakt ver 500kr Bonusprodukter Pong p alla dina kp
Kategorier

Hydrolysat

Hydrolysat är en form av protein som under tillverkning genomgått en så kallad hydrolys, en process där proteinet bryts ned. En process som annars sker i vår kropp. Det är alltså detta som ger hydrolysatet dess egenskaper! Det är ett proteinpulver med hög proteinhalt och BCAA-koncentration, är lättsmält och lättabsorberat. Laktoshalten är låg och likaså risken för matsmältningsbesvär till följd av ett intag. Ett protein för dig som inte vill ha något annat än det bästa med andra ord! Köp ditt hydrolysat hos oss på Tillskottsbolaget.
Sortera efter
DY Nutrition Shadowhey HYDROLYSATE, 2,27 kg
Shadowhey Hydrolysate innehåller hela 90% snabbverkande, högkvalitativt protein och vikt...
949 kr
Optimum Nutrition Platinum Hydro Whey, 1,6 kg
Platinum Hydro Whey är Optimum Nutritions mest avancerade proteintillskott. Det hydrolyserade...
909 kr
Dymatize Iso-100, 2,2 kg
Iso-100 från Dymatize är ett premium-protein som kombinerar hydrolyserat vassleproteinis...
1139 kr
Dymatize Iso-100, 932 g
Iso-100 från Dymatize är ett premium-protein som kombinerar hydrolyserat vassleproteinis...
519 kr
Scitec Nutrition 100% Beef Protein, 900 g
Scitec Nutrition 100% Beef Protein är biffprotein som innehåller otroligt lite fett och ...
459 kr
Fairing Whey Hydro, 900 g
Fairings WHEY HYDRO Rapid Protein Formula är ett hydrolyserat proteinpulver med frisk smak av...
479 kr

Vad är hydrolysat?

Hydrolysat är en typ av proteinpulver som är mycket populär, inte minst bland kroppsbyggare. Precis som andra sorters vassleprotein är det mycket lättupptagligt och optimalt för dig som vill maximera såväl muskeluppbyggnad som muskelfunktion. För dig som har seriösa muskelbyggarambitioner kan det vara klurigt att få i dig samtliga näringsämnen som behövs för att säkerställa maximal muskelfunktion, prestation och uppbyggnad av ny muskelmassa. Det är här hydrolysat kommer in som en frälsare i form av en högkvalitativ proteinkälla som inte bara hjälper dig att uppnå det dagliga proteinbehovet utan också maximerar muskeltillväxt tack vare sitt välavvägda biologiska innehåll.
Utbudet är idag brett och det finns idag flera varumärken och tillverkare att välja mellan, för att inte tala om smaker. Så du kommer utan tvekan hitta en produkt för dig!

Vad menas med hydrolyserat?

Att proteinet är hydrolyserat innebär att det är spjälkat (nedbrutet) redan i förväg, vilket gör att absorptionen sker omedelbart. Denna höga koncentration av fria aminosyror gör att upptagningshastigheten nästan går att likställa med vad vi ser i fallet med BCAA (grenade aminosyror).
Det betyder alltså att den process som annars sker helt naturligt i magsäcken redan har tagits omhand. Proteinet har brutits ned till kortare aminosyrekedjor av peptider och aminosyror och kan därför ta sig direkt till tunntarmen där upptagen sker närmast omedelbart.
Det är i detta sammanhang som hydrolysat skiljer sig en aning från andra sorters mjölkprotein som tar lite längre tid på sig att absorberas och omsättas. Detta är alltså ett protein för dig som vill ha det absolut bästa!

Är hydrolysat bra?

Protein i allmänhet har upprepat bevisats ha positiv inverkan på både återhämtning och muskeltillväxt och mycket tyder på att det även kan främja viktnedgång, inte minst tack vare dess hungerdämpande effekt. Att öka på proteinintaget är med andra ord gynnsamt både i muskelbyggande syfte och för att komma tillrätta med överflödiga kilon.
Hydrolysat utmärker sig dessutom lite extra då det innan och efter träning stimulerar, tack vare sitt snabba upptag, proteinsyntesen mer effektivt än vasslekoncentrat samt kasein. Det är inte bara synnerligen snabbt utan det utgör också en mycket högkvalitativ proteinkälla då aminosyreprofilen är av absolut högsta värde.

När ska man ta hydrolysat?

Hydrolysat kan, tack vare den snabba absorptionen, till viss del ersätta BCAA. Dessa tillskott av grenade aminosyror används i huvudsak innan och under träning i syfte att stimulera proteinsyntesen och motverka muskelnedbrytning, vilket även detta tillskott kan bidra med. Detsamma gäller efter träning, då musklerna har som allra största behov av näring och proteininlagringen sker som allra snabbast.
Ett tips är att kombinera ditt protein med kolhydrater då detta leder till markanta ökningar i insulinproduktionen. Insulin är som bekant ett anaboliskt hormon och därför mycket intressant i styrketräningssammanhang. Då insulin frisätts förbereder sig kroppen på att ta upp och använda glukos som energikälla. Det glukos som inte används i form av energi lagras istället i levern och musklerna som glykogen, vilket behövs för att vi senare ska kunna prestera på topp.
Du kan alltså inta hydrolysat när som helst på dagen, men fördelaktigt är i samband med träning eller på morgonen. Detta för att maximera upptaget!

Är hydrolysat laktosfritt?

Huruvida ett hydrolyserat proteinpulver är laktosfritt eller inte är svårt att svara på då det skiljer sig mellan olika tillverkare, varumärken och produkter. Tittar vi närmre på hydrolysprocessen bryts proteinkedjorna ned, vilket i många fall ger en väldigt låg laktoshalt. Men beroende på vilken källa som använts kan det alltså även efter processen finnas kvar laktos i produkten. Om tillverkaren däremot tagit fram pulvret från en laktosfri källa, ja då kan produkten alltså vara helt fri från laktos.
Är du laktosintolerant, eller har en känslig mage, bör du därför välja ett proteinpulver som är helt laktosfritt. Läs noga igenom näringsdeklarationen samt produktinformationen och rådfråga alltid din läkare om du är osäker på huruvida du kan inta en produkt eller ej.

Vad är skillnaden på isolat och hydrolysat?

Utbudet av proteinpulver är idag stort och det finns flertalet olika former att välja mellan. Isolat och hydrolysat är alltså endast två av många! Men vad är egentligen skillnaden mellan dessa två? Jo, det som skiljer formerna åt är hur proteinet behandlats under tillverkningen.
Isolat är en form av proteinpulver som gått igenom såväl filtrering som centrifugering, något som resulterar i en oerhört hög proteinkoncentration samt låg fett-, kolhydrats- och laktoshalt. Hydrolysat är snarlikt, men denna sort har även genomgått en process som kallas hydrolys. Det är en process där proteinet bryts ned, något som resulterar i ett protein som för kroppen är såväl lätt att ta upp som att smälta.

Vilka är fördelarna med hydrolysat?

Fördelarna med att välja ett hydrolyserat protein är flera, inte minst när vi pratar om muskeluppbyggnad och muskelfunktion. Nedan har vi listat några av många fördelar:
- Det höga anabola gensvaret. Faktum är att det har det högsta anabola gensvaret av alla protein, detta tack vare den höga koncentrationen BCAA (grenade aminosyror)
- Den snabba absorptionen. Av alla former av vassleprotein absorberas hydrolysatet snabbast av alla. Detta på grund av att proteinet bryts ned redan i framställningen, vilket gör att det sedan kan tas upp ännu snabbare i kroppen.
- Den låga laktoshalten. Faktum är att lakhoshalten i detta protein många gånger är så låg att även de som är överkänsliga mot laktos kan äta de utan besvär. Viktigt att komma ihåg är dock att detta skiljer sig från produkt till produkt då tillverkningsprocessen och val av råvara kan skilja sig åt mellan tillverkare.
- Det låga fettinnehållet. En av alla anledningar till att detta lämpar sig perfekt för dig som går på diet eller av annan anledning vill dra ned på fettintaget.
- Den snabba & effektiva muskelåterhämtningen.
- Den ökade volymen, styrkan och uthålligheten.
Detta är alltså bara några av alla kända fördelar det finns med att välja just denna form av vassleprotein. Som sagt kan innehållet, effekten med mera skilja sig något mellan såväl olika produkter som individer. Ett hydrolysat är många gånger det perfekta valet för dig som exempelvis går på en tävlingsdiet, tränar med målet att öka i muskelmassa och minska i kroppsfett, är överkänslig mot laktos, eller av annan anledning vill ha ett rent, kvalitativt proteinpulver. Om du däremot tränar med målet att gå upp i vikt, ja då kanske en gainer eller vasslekoncentrat lämpar sig bättre för dig!
Are you in the right place?
Choose country
Continue to tillskottsbolaget.se