Kombucha - Kp kombucha online frn Tillskottsbolaget.se
Fri frakt ver 500kr
Bonusprodukter
Pong p alla dina kp
Currency currency
X

Shopping from a different country?

Please select your country to get the right currency!

Fri frakt ver 500kr Bonusprodukter Pong p alla dina kp
Kategorier

Kombucha

Kombucha är en dryck som under de senaste åren blivit en oerhört populär, och inte minst trendig, dryck bland alla hälsomedvetna! Den innehåller levande bakteriekultur (även känt som probiotika) med en väldigt speciell smak. Den innehåller dessutom flertalet hälsosamma syror, antioxidanter och vitaminer men även ett antal aminosyror som bidrar till muskeluppbyggnaden i vår kropp. Vill du hänga med på den senaste hälsotrenden bör du testa kombucha! Köp din kombucha hos oss på Tillskottsbolaget.

Sortera efter
Pureness Kombucha, 370 ml
20
Kombucha EKO från Pureness är en läskande dryck tillverkad av fermenterat te. Detta...
28 kr (35 kr)
12 x Pureness Kombucha, 370 ml (Persika)
20
Kombucha EKO från Pureness är en läskande dryck tillverkad av fermenterat te. Detta...
336 kr (420 kr)
12 x Pureness Kombucha, 370 ml (Cola)
20
Kombucha EKO från Pureness är en läskande dryck tillverkad av fermenterat te. Detta...
336 kr (420 kr)
12 x Pureness Kombucha, 370 ml (Hallon)
20
Kombucha EKO från Pureness är en läskande dryck tillverkad av fermenterat te. Detta...
336 kr (420 kr)
12 x Pureness Kombucha, 370 ml (Ingefra & Citron)
20
Kombucha EKO från Pureness är en läskande dryck tillverkad av fermenterat te. Detta...
336 kr (420 kr)

Vad är kombucha?

Kombucha är en probiotisk, lätt kolsyrad/bubblig, dryck som funnits i över 2000 år men som först på senare tid blivit oerhört populär runt om i världen. Ursprungligen kommer drycken från Kina där den länge varit en välkänd tradition. Traditionen i Kina handlar inte bara om att dricka detta utan kanske allra mest om själva bryggningen av drycken. Idag har kombuchan fått en ordentlig skjuts och blivit omåttligt populär hos alla hälsofreaks och trendmedvetna.

Dryckerna innehåller probiotika, det vill säga levande bakteriekultur. Grunden utgörs av bryggt te! Det tillsätts sedan socker för sötning och en speciell kultur (även kallat SCOBY - Symbiotiv Culture Of Bacteria and Yeast). Kulturen är det som gör drycken så unik. Den består av olika sorters jäst och hälsosamma bakterier.

Vad är kombucha bra för?

Fördelarna med dessa drycker är många! Framförallt är den levande bakteriekulturen bra för vår tarmflora och inte minst matspjälkning. Den har alltså en lugnande effekt på vår mage och hjälper vår kropp ta upp näring samtidigt som den skyddar våra celler från fria radikaler. Inte nog med att det finns många fördelar för vår mage och tarm, den har även en otrolig effekt på vår hy, vårt hår och våra naglar. Detta beror framförallt på att drycken är rik på B-vitaminer! Anledningen till att kombucha är så pass rik på såväl B-vitaminer som flertalet andra vitaminer är på grund av att den inte värms upp när den framställs. Detta gör att alla näringsämnen bevaras. Resultatet? Höga halter av massvis av nyttiga vitaminer! På senare tid har flertalet studier gjorts och flertalet positiva hälsoeffekter har kunnat fastställas. Bland annat skall den även kunna förbättra minnesfunktionen, ge oss mer energi och ett förbättrat immunförsvar.

Vad består kombucha av?

Kombucha är en fermenterad dryck som består av en bas på svart te, socker och vatten. Utöver det används en speciell kultur som består av olika sorters jäst, samt valfri smaksättning, så som mango, hallon eller citron. Den är berikad med flertalet hälsosamma vitaminer, mineraler och antioxidanter, och vid framställning bildas flera olika organiska syror. Däribland citronsyra, ättikssyra och glukonsyra.

När ska man inte dricka kombucha?

Kombucha kan drickas av vem som helst, när som helst! Men smaken är ganska speciell och oftast inte super populär hos de yngre. Men för den hälsomedvetna familjen och de nyfikna barnen kan det absolut vara ett bra alternativ till exempelvis läsk eller saft. Ett av de populäraste användningsområdena är att ersätta alkoholhaltiga drycker med ett glas fräscht fermenterat te! Tack vare att den är något porlande och lite bubblig i känslan passar det utmärkt som ett alternativ till bubbel eller andra alkoholhaltiga drycker! Ett alternativ är också att addera den i en mixad drink för en god smak. Men givetvis behöver man inte ha en speciell anledning för att brygga eller dricka kombucha, de går bra att bara avnjuta som den är, när än man är sugen på det! Den enda som bör vara lite vaksam är du som har diabetes. Detta beror på att denna dryck görs med socker, så var lite försiktig och drick med måtta!

Hur ska man dricka kombucha?

Det finns i dagsläget ingen forskning eller studier som kommit fram till hur mycket som är optimalt att dricka eller när den bör drickas. Vanligt är att dricka det en gång om dagen och då omkring en deciliter! Vid bryggningen bildas flertalet hälsosamma syror, bakterier och vitaminer som på flera sätt har en positiv påverkan på vår kropp och hälsa. Bland annat bildas ättika, en hälsosam syra som har en antiinflammatorisk påverkan på tarmen! Det bildas även olika aminosyror som har en positiv påverkan på muskeluppbyggnad, och flertalet olika vitaminer och antioxidanter! Så förutom att kombucha är en god, spännande och unik dryck så är den även hälsosam.

Hur mycket alkohol finns i kombucha?

Normalt sett kallas de drycker med mindre än 0.5 procent alkohol för alkoholfria. Hur mycket alkohol finns det i denna dryck då? Jo, vanligtvis innehåller kombucha någonstans mellan 0.5 och 1 procent alkohol, det vill säga mindre än hälften så mycket som finns i en vanlig lättöl vi köper i mataffären. Med andra ord anses det som en alkoholfri dryck och halten är så låg att den enligt lag inte heller behöver skrivas ut på innehållsförteckningen.

Är det mycket socker i kombucha?

Det må låta som en avancerad, komplicerad och alldeles omöjlig dryck att göra själv. Men tro det eller ej; det går! Det tar tid och kräver lite ansträngning, men det är fullt möjligt och faktiskt ganska roligt. Brygger man kombucha hemma själv tar det vanligt is mellan fem och femton dagar för den att bli ”klar”. När man brygger finns det flera olika stadier i processen. Desto längre man låter jäsningsprocessen pågå, desto mer sjunker sockerhalten i drycken och smaken blir syrligare och syrligare. Detta innebär alltså att om man låter den jäsa för kort tid blir den på tok för söt och låter man det gå för lång tid omvandlas allt socker man tillsatte i teet och man får en vinäger istället.

Om det tar 5 eller 15 dagar beror på flertalet faktorer men bland annat rumstemperaturen. Lättast är att man smakar av och avbryter jäsningen när man tycker man uppnått den perfekta balansen mellan sötma och syrlighet. Fördelen med att brygga själv är att man kan välja smaksättningen helt själv utefter vad man gillar. En populär smaksättare är ingefära och citron. Vill du testa en med smak av ingefära och citron men inte vill brygga den själv kan du prova någon av de många färdiga varianterna som kommer i mindre flaskor.

Are you in the right place?
Choose country
Continue to tillskottsbolaget.se