C-vitamin - Kp kosttillskott vitamin C billigt online
Fri frakt ver 500kr
Bonusprodukter
Pong p alla dina kp
Currency currency
X

Shopping from a different country?

Please select your country to get the right currency!

Fri frakt ver 500kr Bonusprodukter Pong p alla dina kp
Kategorier

C-vitamin

Vitamin C, även känt som askorbinsyra, är en av de allra viktigaste vitaminerna för oss människor. Den är vattenlösnig och essentiell, det vill säga en vitamin vi måste tillföra kontinuerligt via kosten och/eller kosttillskott. Den fungerar bland annat som en kraftfull antioxidant, stärker vårt immunförsvar och ökar upptaget av järn. Med andra ord en viktig vitamin vi måste se till att dagligen få i oss tillräckligt av. En brist är ovanlig, men kan förebyggas med ett tillskott. Köp C-vitamin hos oss på Tillskottsbolaget!

Sortera efter
SOLID Nutrition Vitamin C, 90 caps
20
Högkvalitativt C-vitamin-tillskott med 400mg C-vitamin per kapsel! Stärker immunför...
79 kr (99 kr)
Kp!
Info
2 x SOLID Nutrition Vitamin C, 90 caps
20
Högkvalitativt C-vitamin-tillskott med 400mg C-vitamin per kapsel! Stärker immunför...
158 kr (198 kr)
Swedish Supplements Vitamin C, 100 tabs
Goda och smidiga tuggtabletter från Swedish Supplements med hela 500mg vitamin C per tablett.
109 kr
Kp!
Info
Trained By JP Vitamin C, 120 caps
TbJP Vitamin C är designat att vara extremt effektivt då man har använt sig utav ka...
249 kr
Kp!
Info
Star Nutrition Vitamin-C, 20 brustabletter
Vitamin-C är brustabletter som enkelt löses upp i vatten för att ge en god och uppf...
32 kr
Kp!
Info
Supplement Needs Vitamin C, 300 g
Supplement Needs Vitamin C är ett pulver som du enkelt blandar ner i valfri vätska f...
179 kr

Nyhet

SSN Vitamin C, 60 caps
Vitamin C är en av de viktigaste vitaminerna för kroppen och vi behöver sj...
139 kr
Kp!
Info
Pureness Trippel C-vitamin, 60 caps
Vitamin C spelar en central roll i många kroppsliga funktioner. Vi kan själva inte produ...
139 kr
Kp!
Info
Holistic C-vitamin Syraneutral, 250 g
Holistic C-vitamin Syraneutral innehåller vitamin C i form av magnesiumaskorbat som är s...
399 kr
Kp!
Info
Pro Brands Vitamin C, 20 brustabletter
Smidig och välsmakade brustablett med en rejäl mängd C-vitamin. Finns dessutom i fl...
19 kr
Holistic C-vitamin Askorbinsyra, 250 g
Holistic C-vitamin Askorbinsyra innehåller ren askorbinsyra i pulverform. Vitamin C bidrar ti...
179 kr
Kp!
Info
5% Nutrition CORE Vitamin C, 240 caps
5% Nutrition CORE C-Vitamin är en antioxidant som är välkänt för sin vikt...
199 kr
Mutant Pure Vitamin C, 454 g
Pure Vitamin C är ett kosttillskott från Mutant. Detta är ren vitamin C i form av p...
199 kr
Redcon1 Vitamin C, 120 tabs
Högdoserat C-vitamin-tillskott från Redcon1 med hela 1000mg vitamin C per kapsel! Fö...
199 kr
Elit Nutrition Vitamin C + Zinc
Vitamin C + Zinc är ett vitamintillskott från Elit Nutrition som innehåller livsn&#...
209 kr
Kp!
Info
Vitaprana Vitamin C pH-Neutral, 250 g
Vitamin C pH neutral, 250g är ett kosttillskott från Vitaprana. Med två former av v...
299 kr
Kp!
Info
Star Nutrition Vitamin C, 60 caps
Star Nutrition vitamin C är ett pH-neutralt C-vitamin. Ett uppskattat alternativ bland konsum...
129 kr
Kp!
Info
8 x SOLID Nutrition Vitamin C, 90 caps
20
Högkvalitativt C-vitamin-tillskott med 400mg C-vitamin per kapsel! Stärker immunför...
632 kr (792 kr)
Redcon1 Vitamin C, 240 caps
Högdoserat C-vitamin-tillskott från Redcon1 med hela 1000mg vitamin C per kapsel! Fö...
299 kr
Vitaprana Vitamin C, 600 mg + Bioflavonoids, 100 caps
Vitamin C 600 + Bioflavonoids är ett kosttillskott från Vitaprana som innehåller as...
129 kr
Kp!
Info
4 x SOLID Nutrition Vitamin C, 90 caps
20
Högkvalitativt C-vitamin-tillskott med 400mg C-vitamin per kapsel! Stärker immunför...
316 kr (396 kr)
Revive MD Vitamin C, 200 caps
Vitamin C är en livsviktig vitamin som stödjer immunförsvaret, renar bort fria radi...
399 kr
Kp!
Info
Yamamoto Nutrition Vitamin C, 90 tabs
Ett högkoncentrerat, prisvärt & kvalitativt vitamin C tillskott från kvalitetsv...
99 kr

Vad är C-vitamin?

C-vitamin, även känt som askorbinsyra, är ett av de viktigaste vitaminerna för oss människor. Det är en vattenlöslig och essentiell vitamin, vilket betyder att den kontinuerligt behöver tillföras utifrån då kroppen inte själv kan syntetisera eller lagra den för senare användning.
Den har flera viktiga funktioner i vår kropp och är fungerar bland annat som en kraftfull antioxidant. Det vill säga att den skyddar våra celler mot oxidativ stress och hjälper till att bekämpa fria radikaler. Den stärkes dessutom immunförsvaret, är avgörande för kollagenproduktionen och hjälper även till att öka upptaget av järn. Med andra ord är C-vitamin en oerhört viktigt vitamin för oss människor.

Vad är vitamin C bra för?

C-vitamin är en oerhört viktig vitamin för oss människor och den fyller en rad olika funktioner i vår kropp. Allra viktigast är dess förmåga att stärka vårt immunförsvar och bekämpa en rad åkommor och sjukdomar som förkylningar, influensa, infektioner och till och med cancer. Det behövs också för bildning av kollagen, vilket är ett fiberprotein som framför allt finns i ben, hud och senor.
Inte nog med det, det motverkar även utmattning och trötthet. Vitaminet är nämligen delaktigt i omsättningen av tyrosin till noradrenalin samt tryptofan till serotonin - hormon som minskar trötthet och höjer vårt humör. Det är alltså nödvändigt för att vi ska upprätthålla normala energinivåer och kan även hjälpa till att hantera fysisk och psykisk stress.
Ytterligare något vitamin C är bra för är vårt hjärta och våra kärl. För att blodkärlen ska förbli friska är det faktiskt en helt avgörande faktor. Detta beror på att de kollagen som blodkärlens väggar består av är beroende av C-vitamin för att kunna bildas. Dessutom motverkar vitaminet ifråga oxidering av LDL-kolesterolet (det så kallat “onda” kolesterolet) samtidigt som det främjar HDL-kolesterolet (det “goda” kolesterolet). Eftersom det också bidrar till att blodkärlen blir mer flexibla kan det ha en utjämnande effekt på högt eller lågt blodtryck.
Slutligen förbättrar det även vårt upptag av den viktiga mineralen järn. Järn ingår i hemoglobin, ett protein som finns i röda blodkroppar och transporterar syre i blodet, och myoglobin, som är den viktigaste syrebindande molekylen i våra muskler. Järn är alltså avgörande för transporten av syre i blodet och musklerna och ett intag av C-vitamin har visat sig förbättra kroppens upptag av järn från maten vi äter.

Vilken mat innehåller mest C-vitamin?

C-vitamin finns i många livsmedel och att få i sig den rekommenderade dagliga dosen är faktiskt inte jättesvårt! De absolut främsta källorna är frukt, grönsaker och bär! Speciellt rika på vitaminen är röd paprika och broccoli som innehåller hela 144 respektive 79mg per 100g. Kiwi ligger på 71mg/100g, jordgubbar på 60mg, citron på 53mg och apeldin strax därefter på 52mg.
Även livsmedel så som färdigpressade juicer och smoothies kan innehålla en stor mängd! Så du behöver alltså inte köpa en färsk apelsin och äta utan ett glas apelsinjuice kan vara precis lika rikt på vitaminet!

När ska man ta vitamin C?

Ett tillskott av vitamin C kan intas när som helst på dygnet, men vanligt är att ta det på morgonen. Rekommendationerna ser olika ut mellan olika såväl tillverkare som varumärken och produkter, så se därför alltid till att läsa doseringsanvisningarna innan du påbörjar supplementering.

Hur mycket C-vitamin kan man ta?

C-vitamin är troligtvis det säkraste vitaminet att ta ett kosttillskott av då det är i princip omöjligt att överdosera. Då det är vattenlösligt utsöndras allt överskott genom urinen. Eventuella biverkningar av ett mycket högt C-vitaminintag kan dock inkludera till exempel diarré och möjligtvis njursten hos väldigt känsliga personer. Men som sagt ska det väldigt mycket till för att du ska få i dig för mycket.
Hur mycket du behöver få i dig varje dag skiljer beroende på bland annat kön, ålder, fysisk aktivitet, med mera. Enligt de generella riktlinjerna från Livsmedelsverket bör barn 6-13 år få i sig omkring 40-50 milligram om dagen, vuxna omkring 75mg om dagen och gravida samt ammande 85 - 100 milligram om dagen! Här har man dock inte på något vis tagit hänsyn till atleter som naturligtvis gynnas av ett högre intag än så. Atleter kan bland annat uppleva en minskad träningsvärk vid större intag.

Vad händer om man har brist på vitamin C?

Brist på C-vitamin är inte särskilt vanligt i Sverige, men det förekommer då och då. Det finns ett gäng symptom du kan vara vaksam på som kan tyda på att du kan ha en brist.
Några av dessa är trötthet, svaghet, håravfall, förkylning och irritation. I mer extrema fall kan du det ge skörbjugg, vilket är en sjukdom som karakteriseras av ökad infektionskänslighet, försämrad sårläkning och inflammation i tandköttet. Känner du igen ett eller flera av dessa symptom bör du se över din kost och överväga att komplettera med ett tillskott med C-vitamin, för att säkerställa att du får i dig den mängd din kropp behöver.
Om du sällan äter frukt och grönsaker, röker, bantar, är diabetiker och/eller tränar mycket hårt och frekvent, bör du också tänka över om du kanske behöver ett tillskott av C-vitamin.

Är det bra att ta C-vitamin tillskott?

Det finns många olika kosttillskott med vitaminer på marknaden idag. Men vad ska man tänka på när man väljer C-vitamintillskott? Jo, framförallt bör du se till mängden vitamin per dosering, men även vilken källan till vitaminet är.
En av de vanligaste källorna är askorbinsyra. Askorbinsyra utvinns från tex nyponpulver eller stärkelse och är, precis som namnet avslöjar, mycket surt. Därför kan du med känslig mage behöva ett istället syraneutralt tillskott. Det finns både ”vanliga” varianter och de som är syraneutrala. De ena är inte bättre än det andra!
Ytterligare en sak att se till är formen på kosttillskottet, det vill säga om det kommer i kapslar, tabletter, tuggtabletter, brustabletter, pulver etc. Fördelen med att välja ett i tablett - eller kapselform är att de är väldigt smidiga att ta med sig. Fördelen med att välja ett i pulverform är att du själv kan justera och höja/sänka din dos. Båda är bra, så välj det som passar dig bäst!

Kan man ta vitamin C varje dag?

Att få i sig för mycket vitamin C är nästintill omöjligt, så du kan absolut inta ett tillskott varje dag. Vanligt är att justera intaget och doseringen utefter kosten. Vet du med dig att du inte fått i dig speciellt mycket C-vitamin en dag, du kanske inte ätit varken frukt eller grönsaker, så kan du inta ett tillskott. Medans du kan utesluta de på dem dagar där du vet med dig att du ätit näringsrikt.
Vanligt är att inta tillskottet dagligen under vinterhalvåret, och mer sällan under sommarhalvåret. Detta på grund av dess antioxidativa egenskaper som bland annat kan verka sjukdomsförebyggande, något som oftast behövs i större utsträckning under höst och vinter.
Are you in the right place?
Choose country
Continue to tillskottsbolaget.se