Arginin - F extrem pump p gymmet - Tillskottsbolaget
Fri frakt ver 500kr
Bonusprodukter
Pong p alla dina kp
Currency currency
X

Shopping from a different country?

Please select your country to get the right currency!

Fri frakt ver 500kr Bonusprodukter Pong p alla dina kp
Kategorier

Arginin

Arginin är en av de 20 aminosyror som utgör alla proteiners själva byggstenar. Den fyller en rad vitala funktioner i människokroppen men är även en av huvudingredienserna i många PWO:s (Pre Workout), dryckerna som ökar din prestationsförmåga innan träning. Aminosyran har funnit sin plats bland ingredienserna främst tack vare effekten på det vi känner som muskeltryck, vilket är ett resultat av bland annat förbättrad syreomsättning och produktion av kväveoxid. En förhöjd nivå av kväveoxid vidgar blodkärlen och understödjer blodtillströmningen till de muskler som arbetar. Detta är fördelaktigt både vid styrketräning och mer uthållighetskrävande idrott. Köp arginin hos oss på Tillskottsbolaget!

Sortera efter
SOLID Nutrition Arginine, 250 g
35
Arginine Hardcore är ett kosttillskott från SOLID Nutrition. Arginin i den avancerade fo...
129 kr (199 kr)
Kp!
Info
SOLID Nutrition Arginine, 150 mega caps
47
Arginine Hardcore är ett kosttillskott från SOLID Nutrition. Arginin i den avancerade fo...
149 kr (279 kr)
Kp!
Info
BioTechUSA L-Arginine, 90 caps
L-arginine, 90 caps från Biotech intas före träning och är en omtyckt produkt ...
159 kr
Kp!
Info
SOLID Nutrition AAKG, 200 g
8
SOLID Nutrition AAKG är ett kosttillskott i pulverform med den kraftfulla formen av  ami...
229 kr (249 kr)
Star Nutrition Arginine, 90 caps
100% Arginin Etyl Ester för direkt vidgande av blodkärlen.
149 kr
Kp!
Info
Star Nutrition L-Arginine (powder), 255 g
L-Arginine är ett kosttillskott med L-arginin. En skopa ger 3 400 mg rent arginin. Perfekt in...
179 kr
Kp!
Info
2 x SOLID Nutrition Arginine, 250 g
35
Arginine är ett kosttillskott från SOLID Nutrition. Arginin i den avancerade formen L-ar...
258 kr (398 kr)
Swedish Supplements AAKG, 250 g
AAKG Power är ett kosttillskott från Swedish Supplements som ger 6 g arginin-alfa-ketogl...
279 kr
2 x SOLID Nutrition Arginine, 150 mega caps
47
Arginine Mega Caps är ett kosttillskott från SOLID Nutrition. Arginin i den avancerade f...
298 kr (558 kr)
Chained Nutrition Arginine Hardcore, 160 caps
Arginin är en primär ingrediens i en väl komponerad PWO. Med Arginine Hardcore f...
229 kr
Kp!
Info
Scitec Nutrition Mega Arginine, 120 caps
Rent L-Arginin i kapselform från Scitec Nutrition. Innehåller 1300mg Arginin HCL per kap...
289 kr
Kp!
Info
4 x SOLID Nutrition Arginine, 150 mega caps
47
Arginine Mega Caps är ett kosttillskott från SOLID Nutrition. Arginin i den avancerade f...
596 kr (1116 kr)
Strength N.O. Extreme, 180 caps
N.O Extreme från STRENGTH innehåller aminosyrorna arginin och citrullin som länge v...
269 kr
Kp!
Info
4 x SOLID Nutrition AAKG, 200 g
20
SOLID Nutrition AAKG är ett kosttillskott i pulverform med den kraftfulla formen av  ami...
797 kr (996 kr)
4 x SOLID Nutrition Arginine, 250 g
35
Arginine är ett kosttillskott från SOLID Nutrition. Arginin i den avancerade formen L-ar...
516 kr (796 kr)
2 x SOLID Nutrition AAKG, 200 g
10
SOLID Nutrition AAKG är ett kosttillskott i pulverform med den kraftfulla formen av  ami...
448 kr (498 kr)

Vad är Arginin?

Arginin är en essentiell aminosyra som har flera viktiga funktioner i vår kropp. Det finns 20 stycken av dessa syror & det är dessa som allt protein är uppbyggt av. Framförallt är denna aminosyra viktig för produktionen av kväveoxid i kroppen, något som i sin tur kan ha en positiv påverkan på blodflödet genom att vidga blodkärlen.
Den är som tidigare nämnt essentiell, det vill säga att vår kropp inte kan tillverka denna själv utan vi måste tillföra det via kost eller tillskott. Behovet av dessa kan öka i samband med fysisk aktivitet och ett kosttillskott kan då vara att rekommendera.
Framförallt är det en vanlig ingrediens i flertalet PWOs (pre-workouts), kosttillskottet som ökar din prestationsförmåga under träningspasset. Anledningen till detta är just dess effekt på muskelpumpen, som är ett resultat av förbättrad produktion av kväveoxid och syreomsättning. Men du kan med fördel även inta det i ren form, eller kombinera det med andra fria aminosyror så som beta-alanin, glutamin eller liknande.

Vad är arginin bra för?

Fördelarna med att inta ett tillskott av denna aminosyra är flera, men framförallt har den en stor påverkan vid produktionen av kväveoxid (NO). Kväveoxid är en gas som är avgörande för bland annat vårt immunförsvar, nervsystem, uthållighet och blodcirkulation. Särskilt intressant är att aminosyran hjälper till att hålla våra blodkärl vidgade, vilket bland annat bidrar till att hjärtat får mer syre och musklerna mer näring. I praktiken bidrar detta till en ökad känsla av “muskelpump”, en känsla i musklerna som många strävar efter under gym-passen! Även uthållighetsidrottare gynnas av den förhöjda syreförsörjning och effektiviserade näringstransport i blodomloppet. Det kan alltså intas såväl av dig som tränar för att bygga muskler, bli starkare och / eller mer uthållig!
Tack vare att den har en förmåga att kunna öka vårt blodflöde kan ett ökat intag även bidra till en förbättrad erektionsförmåga och ökad sexlust hos både män och kvinnor. Det är inte helt klarlagt ännu av forskningen, men åtminstone i teorin så kan ämnet också understödja såväl produktionen som kvalitén av sperman eftersom så mycket som 80% av mannens sädesvätska består av just arginin. En del studier har gjorts på dess effekt på vår sexlust och erektionsförmåga, men fler behöver göras för att det med säkerhet skall kunna fastställas.
Inte nog med det, det spelar också en viktig roll i tillverkningen av flera olika vävnader i kroppen, bland annat kollagen och elastin. Elastin är ett elastiskt protein i bindväven som tillåter olika typer av vävnad att återgå till sin ursprungliga form efter att ha sträckts ut eller dragits samman.

Vilka livsmedel innehåller arginin?

Som tidigare nämnt är detta en mycket vanlig och nästintill numera självklar, ingrediens i produkter speciellt framtagna för att öka din prestationsförmåga på ett eller flera sätt. Dessa kallas för PWO:s (förkortning för Pre Workout) och intas i regel 10 - 30 minuter innan någon form av fysisk aktivitet.
Men förutom i denna typen av produkter hittar vi de även i sin rena form; L-arginin. Detta finns i flera olika former där kapslar och pulver är de vanligaste. Detta är ett bra alternativ för dig som vill ta del av dess fördelar, men inte vill inta en PWO eller annat prestationshöjande kosttillskott.
Vi hittar även arginin i flertalet livsmedel. Generellt förekommer det i proteinrika livsmedel, så som mejeriprodukter (mjölk, ost, yoghurt), kött, fisk och skaldjur, men även växtbaserade livsmedel så som bönor, nötter etc. Du kan naturligt öka ditt intag genom att äta proteinrika livsmedel, men för att kunna ta del av dess fördelar för din prestationsförmåga krävs det att du intar extra.
Vid extra intag har uppemot 3 gram per dag visat sig ge goda resultat, detta främst under träningsdagar eller dagar som av annan anledning är fysiskt påfrestande. Du kan utöka den totala doseringen genom att öka till tre intag per dag och i syfte att uppnå optimalt muskelpump bör en av dessa doser förläggas strax innan träning. Varken överdosering eller underdosering är att rekommendera så var noga med att först ta reda på vad tillverkaren föreskriver.

Vad är skillnaden på arginin & l-arginin?

Likt många andra ämnen inom träning och hälsa finns det flera olika former av denna aminosyra. Vanligt är att se minst två eller tre varianter av ett ämne, till exempel L-citrullin, Citrullin och Citrullin Malate, och detta är givetvis inget undantag. L:et framför aminosyran visar att den är i sin fria form. Det vill säga att köper du ett tillskott av l-arginin köper du den i sin fria form, något som är fördelaktigt. Detta är den mest studerade formen och är även den form som används i störst utsträckning inom vården, då för att vidga blodkärlen.

Får man pump av arginin?

En ökad muskelpump, ofta benämnt som pump inom träningsvärden, är något många eftersträvar när de tränar. Känslan av hårda, uppumpade muskler är det få som inte tycker om. I och med att denna aminosyra är ett förstadie till kväveoxid i kroppen bidrar ett ökat intag till ökad produktion av just kväveoxid. Detta bidrar i sin tur till att blodkärlen vidgas, hjärtat får mer syre och musklerna mer näring. Enkelt förklarat; blodflödet till dina muskler ökar och du upplever pump! Av denna anledning är detta en vanlig ingrediens i prestationshöjande produkter som intas strax innan ett hårt träningspass.
För att få bästa möjliga effekt och största möjliga känsla av muskelpump bör du inta aminosyran främst på fysiskt aktiva dagar, helst en stund innan träningspasset. Gör du det ger du din kropp den bästa möjligheten att öka din muskelpump.

Hur mycket arginin ska man ta?

Vid intag av extra arginin i form av kosttillskott har uppemot 3 gram per dag visat sig ge goda resultat, detta främst under träningsdagar eller dagar som av annan anledning är fysiskt påfrestande. Du kan utöka den totala doseringen genom att inta produkten vid uppemot tre tillfällen per dag och i syfte att uppnå optimalt muskelpump bör en av dessa doser förläggas strax innan träning. Varken överdosering eller underdosering är att rekommendera så var noga med att först ta reda på vad tillverkaren föreskriver.
Du kan med fördel kombinera produkten med en rad andra kosttillskott, bland annat andra aminosyror, men också kreatin eller kolhydrater för att på riktigt ta muskelbygget till nästa nivå. Vanligt är att kombinera exempelvis beta-alanin, citrullin, kreatin, koffein och slutligen arginin, för att på så sätt göra sin egna PWO. Detta är fördelaktigt eftersom du då kan välja mängd på samtliga ingredienser helt själv och till exempel variera mellan dag till dag. Majoriteten av dessa ämnen finns i såväl pulverform som pillerform, vill du kunna dosera helt själv är pulver att föredra, annars är piller smidigt! Välj det som passar dig och dina preferenser bäst.

Är l-arginin farligt?

En vanlig myt inom fitnessvärlden är att detta skulle vara en farlig produkt att inta. Detta stämmer givetvis inte! Oavsett om du intar l-arginin i form av tillskott eller livsmedel har det ingen negativ effekt på kroppen och är inte skadligt för dig! Men som med alla kosttillskott bör du alltid följa tillverkarens rekommendationer och rådfråga läkare om du är osäker.
Faktum är att detta är en livsviktig aminosyra för oss! Den finns naturligt i massvis av livsmedel och dessutom produceras den naturligt i vår kropp. Så att den på något som helst sätt skulle vara farlig för oss är alltså inte sant!

Hur snabbt verkar l-arginin?

Hur snabbt en produkt med denna aminosyra verkar är svårt att svara på då det dels skiljer sig från person till person men även från produkt till produkt. För att få maximal effekt, det vill säga ökad pump och uthållighet i musklerna bör du inta en dos ca 30 minuter innan träningspasset. Hur stor en dos är varierar men vanligt är omkring tre till sex gram.
Are you in the right place?
Choose country
Continue to tillskottsbolaget.se