Brainboosters - Kp prestationshjare frn tillskottsbolaget.se
Fri frakt ver 500kr
Bonusprodukter
Pong p alla dina kp
Currency currency
X

Shopping from a different country?

Please select your country to get the right currency!

Fri frakt ver 500kr Bonusprodukter Pong p alla dina kp
Kategorier

Brainboosters

Brainboosters är ett samlingsnamn för produkter som är speciellt framtagna för att ge en känsla av ökad vakenhet, fokus och koncentration. Med ämnen så som vitamin B12 och B6, ashwaganda, koffein, med flera kan du på ett naturligt sätt öka din kon-centrationsförmåga, minska din trötthet och förbättra ditt fokus. En brainbooster pas-sar såväl gamers och studerande som hårt tränande atleter och motionärer. Köp dina kosttillskott för att öka din vakenhet och koncentration hos oss på Tillskottsbolaget!

Sortera efter
Sportlab Limitless, 60 caps
25
Limitless är ett kosttillskott som innehåller en noga utvald kombination av ingredienser...
299 kr (399 kr)
Kp!
Info
Sportlab Focus, NOO-PEPT, 90 caps
20
Sportlab Focus är den perfekta produkten för dig som kräver full fokus i din vardag!
199 kr (249 kr)
Kp!
Info
Swanson Full Spectrum Lion's Mane Mushroom, 500 mg, 60 caps
33
Swanson Lion's Mane är ett extrakt av svampen Lion's Mane (Hericium erinaceus) i full spektrum.
199 kr (299 kr)
Kp!
Info
Swedish Supplements Boss Brain, 225 g
Boss Brain är för de tillfällen när man verkligen behöver vakna till. Med...
449 kr
Olimp Lions Mane Mushroom, 60 caps
Lions Mane Mushroom, 60 kapslar, är ett kosttillskott från Olimp med igelkottstaggsvamp ...
199 kr
Kp!
Info
Star Nutrition Nootropics Night, 60 caps
Nootropics Night är en sovprodukt från Star Nutrition. Den består av en genomtä...
399 kr
Kp!
Info
Ghost Gamer, 40 servings
Ghost Gamer är ett kosttillskott som främst är utvecklat för dig som är g...
449 kr
Scitec Nutrition Mental Focus, 90 caps
Mental Focus från Scitec Nutrition är ett kosttillskott med en unik formula. 
229 kr
Kp!
Info
5% Nutrition CORE Energy, 60 caps
33
OBS! Bäst före 03-2023.
Nyckeln bakom ett bra energi-tillskott är att ha en vä...
199 kr (299 kr)
Aware Nutrition Brain Booster, 90 caps
Aware brain-booster innehåller en kombination av ingredienser som kan boosta din mentala pres...
249 kr
Vitaprana Lions Mane + B complex, 50 caps
Lion's mane + B complex är ett kosttillskott från Vitaprana som kombinerar 500 mg ekolog...
299 kr
Kp!
Info

Vad är brainboosters?

Brainboosters är ett samlingsnamn för alla produkter som skall ge ökad vakenhet, fokus och koncentration. Gemensamt för dessa produkter är även att de ofta bidrar till en normal funktion av nervsystemet, en normal mental funktion och även minska trötthet och utmattning. De är i regel inte framtagna till en specifik målgrupp utan riktar sig till såväl dig som pluggar, jobbar, tränar eller spelar dator med mera. Du kan exempelvis använda detta för att öka din koncentrationsförmåga på tentan, långa arbetsdagar eller under gamet.
När tillskott för ett ökat fokus började tas fram var de riktade till hårt tränande personer som ville öka sitt fokus under träningspasset. Detta är fortfarande en stor målgrupp, men tillskotten har på senare tid alltså även blivit populära bland studerande och gamers.

Vad innehåller brainboosters?

Ser vi till innehållet i dessa produkter innehåller de generellt noga utvalda ingredienser som på olika sätt boostar din hjärna och hjälper dig till större vakenhet. De kan på olika sätt ge dig bättre koncentrationsförmåga och ett större fokus. Det finns många olika varianter på marknaden och innehållet varierar från produkt till produkt. Många ingredienser åter-kommer dock i flera produkter.
Exempel på vanligt förekommande ingredienser är till exempel vitamin B12 och vitamin B6. De är bland annat viktiga för cellernas ämnesomsättning och hjälper kroppen till en normal mental funktion. Faktum är att vår kropp är beroende av vitamin B för att kunna fungera optimalt. Det är därför inte alls konstigt att de flesta nootropiska komplex innehåller olika B-vitaminer, bland annat då B6 och B12. De hjälper dig att hålla fokus och ökar din vakenhet så att du känner dig mindre trött och utmattad. En annan viktig B-vitamin är B5, eller pantotensyra som den också kallas. Den finns främst för sin goda förmåga att öka kroppens mentala prestation. Andra vitaminer som kan finnas i den här typen av supplement är till exempel vitamin C, vitamin D och vitamin E.
Exempel på andra ingredienser som är vanligt förekommande är ashwaganda, koffein och ginseng. Ashwagandha kan bland annat bidra till ett större fokus och minne, koffein till en ökad uppmärksamhet och vakenhet och slutligen ginseng som kan minska trötthet. Tillsammans kan dessa ingredienser öka din mentala och fysiska förmåga avsevärt!

Vad hjälper ashwagandha med?

En vanlig ingrediens i brainboosters är ashwagndha. Ashwaganda är en medicinalväxt som använts av människan i mer än 4000 år med många hälsofördelar. Den fungerar inte bara balanserande och stärkande utan också föryngrande. Den främsta mekanismen bakom detta är dess dämpande effekt på kroppens produktion av kortisol, ett hormon som brukar omnämnas “stresshormonet” med tanke på att det är när kroppen är försatt i stress som frisättningen av nämnda hormon är som allra störst. Andra effekter är att det motverkar trötthet, ökar välbefinnandet, reducerar stress och ökar muskeltillväxt.

Vad gör koffein för kroppen?

Ytterligare en vanlig ingrediens i brainboosters är koffein. Koffein är ett centralstimulerande ämne som har flera olika positiva hälsoeffekter, men det kanske mest välkända är att de kan öka vår vakenhet, uppmärksamhet och fokus. Koffeinet har nämligen em stimulerande effekt på det centrala nervsystemet. De hämmar då funktion av en annan signal-substans vid namn adenosin, substansen som får oss bli trötta. Det är alltså detta som bidrar till vår ökade vakenhet vid ett intag av koffein. Utöver de kan de också verka prestat-ionshöjande, förbättra vår koordination och även förbränning. Med andra ord är det många gånger en självklar ingrediens i dessa produkter!

Vad är bra med ginseng?

Ginseng är ett örttillskott som blivit oerhört populärt över hela världen. I Kina och Korea har ginseng använts under tusentals år och är där känd som livets rot då den sägs kunna förlänga livet. Utöver denna fantastiska effekt kan det även minska trötthet, stärka ditt immunsystem och förbättra din fysiska prestation avsevärt. Flera studier har gjorts som bevisar detta, men speciellt populär har roten blivit på grund av dess förmåga att just kunna minska trötthet. Därför är det ett populärt ämne i brainboosters!

Är brainboosters bra?

En brainbooster kan ha många olika positiva effekter på hjärnan och kroppen. Vilka effekter beror bland annat på dess ingredienser. Alla varianter innehåller noggrant utvalda ingredienser som på olika sätt motverkar trötthet och känslan av att vara utmattad. Du kan till ex-empel uppleva att du får mer energi och ett större fokus. Du kan också få ett bättre minne och en ökad kognitiv förmågan. Du får helt enkelt en skarpare tankeförmåga när du använder brainboosters.
Så behöver du en extra kick inför en tenta, en lång jobbdag eller ett tungt benpass? Då kan det vara en bra produkt för dig!

När kan jag använda en brainbooster?

När dessa produkter började framställas gjordes det främst med målgruppen hårt tränande individer i åtanke. Detta har på senare tid ändrats och idag marknadsförs och används de av så många fler än så! Kort sagt så kan en brainbooster användas i alla situationer där du behöver en extra push vad gäller din mentala prestation.
Vanligt är att använda det inför arbete, studier eller träning, men det finns många fler till-fällen än så. Vissa väljer alltså att inta de då och då, vid tillfällen när deras mentala förmåga behöver vara på topp! Medan vissa väljer att inta en lägre dos dagligen under en längre period, då för att stödja allmänhälsan och hjärnans funktion mer på sikt.
Det finns många tillfällen när du kan känna att du behöver ett större fokus och en bättre koncentrationsförmåga. Många använder de för att göra träningstillfällena på gymmet så effektiva som möjligt. Den här typen av prestationshöjande kosttillskott passar också bra att använda för alla som har långa och krävande dagar i skolan eller på arbetet. Även många gamers har upptäckt de många positiva egenskaper som produkterna har. Vill du prestera bättre i gamingvärlden, på gymmet, på jobbet eller i skolan kan ett tillskott med uppiggande effekt alltså hjälpa dig att öka din prestation och ge ett större fokus. Perfekt när du känner stor press inför ett prov, ett tentamenstillfälle eller en annan stor uppgift!

Kan alla ta brainboosters?

Då brainboosters är ett komplext tillskott, det vill säga att de innehåller flera olika ingredienser, finns det flertalet personer som bör undvika dessa. Exempel på de är personer med underliggande sjukdomar eller sämre hälsotillstånd, till exempel om du lider av högt blodtryck, neurologiska sjukdomar eller liknande. Detta gäller även dig som är gravid eller ammande då flera av ingredienserna kan ha negativa effekter på fostret/barnet. Även du som är känslig mot koffein bör undvika dessa produkter, och givetvis du som är under 18 år.

Vilken dosering av brainboosters är säker och effektiv?

Oavsett vilket kosttillskott det gäller bör du alltid följa den rekommenderade doseringen samt rådfråga läkare vid behov, och brainboosters är inget undantag. Vad gäller doseringen skiljer sig den ofta åt från produkt till produkt, likaså vad gäller ingredienserna. Följ därför alltid tillverkarens rekommendationer och överdosera aldrig.

Finns det några biverkningar eller risker med att ta brainbooster?

Likt andra kosttillskott kan det finnas bieffekter och/eller risker med att använda sig av en brainbooster. Då det är ett komplext tillskott innehåller det flera ingredienser, ingredienser som dessutom ofta är väldigt koncentrerade och vissa är mer känsla för än andra. Koffein för att nämna någon.
Biverkningar som kan uppstå är hjärtklappning, huvudvärk och sömnlöshet. Undvik därför att inta tillskottet för sent på dagen, detta då det kan rubba din sömn. Du bör även alltid rådfråga en läkare om du tar några mediciner eller liknande.
Are you in the right place?
Choose country
Continue to tillskottsbolaget.se