Magnesium - Kp vitaminer, mineraler och kosttillskott online
Fri frakt ver 500kr
Bonusprodukter
Pong p alla dina kp
Currency currency
X

Shopping from a different country?

Please select your country to get the right currency!

Fri frakt ver 500kr Bonusprodukter Pong p alla dina kp
Kategorier

Magnesium

Magnesium är ett livsviktigt grundämne och vår absolut viktigaste mineral. Bland an-nat behövs den för att hjärtat, musklerna och nervsystemet ska fungera som det ska. Det är även magnesiumet som styr upptaget av kalcium i vår kropp. Mineralen finns i mindre mängder i flera livsmedel samt i kranvatten. Men ett dagligt intag av ett mag-nesiumtillskott kan vara ett bra sätt att säkerställa det dagliga intaget, inte minst för dig som tränar hårt. Hos oss på Tillskottsbolaget hittar du flertalet högkvalitativa magnesiumtillskott!
Sortera efter
SOLID Nutrition Magnesium, 90 caps
Högkvalitativt magnesiumtillskott med tre olika former av magnesium - för optimal effekt...
99 kr
Kp!
Info
2 x SOLID Nutrition Magnesium, 90 caps
10
Högkvalitativt magnesiumtillskott med tre olika former av magnesium - för optimal effekt...
178 kr (198 kr)
Strength Magnesium Glycinate, 90 caps
20
Strength Magnesium Glycinate är ett högdoserat kosttillskott innehållande magnesium...
119 kr (149 kr)
Kp!
Info
Star Nutrition Ultimate Magnesium, 90 caps
Ultimate Magnesium är ett kosttillskott från Star Nutrition. Med magnesium från Alb...
99 kr
Kp!
Info
Supplement Needs Magnesium Bisglycinate, 120 caps
Supplement Needs Magnesium Bisglycinat är vår mest lättupptagliga magnesiumkapsel n...
249 kr
Kp!
Info
Fairing Magnesium, 100 caps
Magnesium spelar en viktig roll i regleringen av elektrolytbalansen, proteinsyntesen och energioms...
129 kr
Kp!
Info
Pureness Trippel Magnesium, 120 caps
Trippel Magnesium är ett kosttillskott från Pureness som innehåller upp till 180 mg...
229 kr
Kp!
Info
4 x SOLID Nutrition Magnesium, 90 caps
15
Högkvalitativt magnesiumtillskott med tre olika former av magnesium - för optimal effekt...
337 kr (396 kr)
Trained By JP Magnesium, 120 caps
TbJP´s magnesiumtillskott är designat för att minska stress, främja avslappnin...
279 kr
Kp!
Info
Holistic Magnesium 120 mg, 90 caps
Magnesium finns bland annat i kakao, vetekli och vetegroddar, linfrö, mandel, nötter, b&...
159 kr
Kp!
Info
Vitaprana Magnesium Citrate, 125 mg, 100 caps
Magnesium Citrate är ett kosttillskott från Vitaprana. Med 125 mg magnesium per kapsel o...
99 kr
Kp!
Info
Vitaprana Magnesium-Calcium + D3, 100 caps
Magnesium-Kalcium + D3 är ett kosttillskott från Vitaprana med magnesium och kalcium i f...
139 kr
Kp!
Info
Vitaprana Magnesium Duo 125 mg, 100 caps
Magnesium Duo 125 mg, 100 kapslar är ett kosttillskott från Vitaprana som kombinerar tv&...
129 kr
Kp!
Info
Pureness Kvllsmagnesium, 120 caps
Kvällmagnesium är ett kosttillskott från Pureness med magnesium, teanin och kamomil...
229 kr
Vitaprana Magnesium Powder, 210 g
Magnesiumpulver, 210 g är ett kosttillskott från Vitaprana. Organiskt magnesium frå...
249 kr
Revive MD Magnesium Glycinate, 120 caps
Revive MD Magnesium Glycinate är ett högkvalitativt magnesiumtillskott designat för...
279 kr
Kp!
Info
Pureness Kvllsmagnesium, 60 caps
Pureness Kvällsmagnesium är ett kosttillskott med magnesium och örtextrakt som ...
139 kr
Kp!
Info
Pureness Trippel Magnesium, 60 caps
Trippel Magnesium är ett kosttillskott från Pureness som innehåller upp till 180 mg...
139 kr
Kp!
Info
Mutant Muscle Mag, 120 caps
Mutant introducerar nu Muscle MAG™- Den ultimata formulan för seriösa atleter, pac...
299 kr
Kp!
Info
8 x SOLID Nutrition Magnesium, 90 caps
20
Högkvalitativt magnesiumtillskott med tre olika former av magnesium - för optimal effekt...
634 kr (792 kr)

Vad är magnesium?

Magnesium är en mineral, en livsviktig sådan. Faktum är att det är den absolut viktigaste mineralen för oss människor. Den är inblandad i mer än 300 biokemiska processer i vår kropp och spelar en stor, avgörande roll i flertalet av de. I vår kropp hittar vi den främst i ben, muskler och vävnader.
Det är även ett vattenlösligt ämne. Vad det betyder är att det tas upp via kontakt med vat-ten, och lämnar sedan oss genom urinen. Vad som är speciellt med dessa vattenlösliga ämnen är att de lagras sämre då de INTE binder sig till fettet i kroppen och tas upp i tarmen. Eftersom ämnet inte lagras speciellt bra i vår kropp behöver vi tillföra det kontinuerligt. Detta gör vi genom det vi äter och dricker och/eller genom kosttillskott.

Varför är det bra att äta magnesium?

Anledningarna till att vi behöver få i oss tillräckligt med magnesium är flera. Bland annat behövs det för vårt skelett, benstomme och för att hålla en normal nervfunktion. Hela 60% av magnesiumet vi har i vår kropp finns i skelettet. Resterande hittar vi i våra celler samt ynka 1% i t.ex blodet där magnesiumhalten i kroppen kan mätas via exempelvis blodprov. Genom att bidra till att överföra nervimpulser till musklerna samt kontrollera muskelkontraktionerna hjälper mineralen till att reglera såväl muskel- som nervfunktion-en i kroppen.
Det behövs även för såväl hjärtats funktion som musklernas och cellernas. Det är bland annat en viktig mineral för att kroppen skall kunna upprätthålla en hälsosam hjärtrytm och minskat blodtryck.
Ser vi istället till träningsrelaterade fördelar finns det även där flera! Bland annat har mineralen en stor betydelse i proteinsyntesen och hjälper helt enkelt till att producera protein. Och protein behöver vi för att kunna bygga muskler och bli starkare! Magnesium behövs för att hålla en normal muskelfunktion.

Vem riskerar att få brist på magnesium?

Har vi en för låg nivå av magnesium i kroppen kallas det för att vi har magnesiumbrist. Det finns några grupper som löper en högre risk att drabbas av detta än andra. Några av faktorerna som kan påverka risken för att drabbas av magnesiumbrist är ålder, alkoholkonsumtion, eventuell diabetes, långvarig diarré samt matsmältningssjukdomar. Ifall du ingår i en eller flera av dessa riskgrupper kan det vara bra att se över dina magnesiumnivåer och alternativt justera ditt intag.
Sedan finns det vissa grupper, rent generellt, som anses vara mer känsliga för att drabbas av näringsbrist av olika typer. Gravida är en av de grupperna. När du är gravid rekommen-deras du därför se till att du får i dig en tillräcklig dos av magnesium.

Kan man ta magnesium varje dag?

Likt många andra vitamin- och mineraltillskott är det såväl vanligt som säkert att inta ett magnesiumtillskott dagligen. Som tidigare nämnt är det ett vattenlösligt ämne, det vill säga att det lagras sämre då de INTE binder sig till fettet i kroppen och tas upp i tarmen. Eftersom ämnet inte lagras speciellt bra i vår kropp behöver vi tillföra det kontinuerligt. Och detta gör vi genom det vi äter och dricker och/eller genom kosttillskott.
Så genom att inta ett tillskott dagligen säkerställer du att du hela tiden håller nivåerna uppe.

Varför ska man äta magnesium på kvällen?

En generell rekommendation vad gäller intag av just magnesiumtillskott, samt flertalet andra mineraltillskott, är att det bör intas på kvällen. Detta beror på att det finns flera studier som visar på att ämnet kan hjälpa sig slappna av, förbättra din sömn och minska dina sömnstörningar. Genom att inta kosttillskottet innan läggdags kan du alltså även ta del av dessa fördelar.
Men varför har det denna effekten på vår kropp? Jo, det kan bero på dess påverkan vad gäller regleringen av nervsystemet. Det magnesium bland annat gör är att minska aktiviteten i det nervsystem som aktiveras av just ångest men även stress. Vi pratar alltså om den sympatiska nervsystemet. På så sätt kan det underlätta för dig som har svårt att slappna av och somna på kvällarna.

Vilka symptom ger magnesiumbrist?

Om du utvecklar en brist på denna mineral kan du uppleva en mängd olika symptom. Då symptomen är många, och dessutom väldigt diffusa, kan det vara svårt att upptäcka en brist på magnesium. Ett av de vanligaste symptomen en brist kan ge är en ökad trötthet och svaghet samt känsla av utmattning. Då det spelar en viktig roll i just energiprodukt-ionen kan ett första symptom många gånger vara just trötthet och svaghet i muskler.
Även huvudvärk, illamående och en minskad aptit är vanligt. Men som sagt är symptomen många och du bör alltid prata med din läkare om du misstänker att du har utvecklat en brist.

Hur vet man om man har för lite magnesium?

Magnesiumbrist kan ha negativa effekter på din hälsa, detta eftersom den spelar en viktig roll i flera funktioner och processer i vår kropp. På grund av detta kan en brist på det också vara ganska svår att märka av själv. Det kan ge symptom från många olika organ och en brist upptäcks ofta ganska sent då symptomen ofta är ganska diffusa och oklara.
Så, symptomen är många, men värda att veta om och hålla lite extra koll på. Några är muskelkramper, ofrivilliga darrningar, trötthet och svagheter, depression och ångest, förvirring och högt blodtryck.

När ska man inte äta magnesium?

Generellt sett är magnesiumtillskott ett säkert tillskott. Men det bör alltid tas enligt anvisningarna och samtliga med hälsoproblem eller medicinering bör rådgöra med en läkare. Detta gäller alla kosttillskott!
Det finns dock några tillfällen när du bör undvika att äta just denna mineral i form av ett tillskott. Ett exempel på ett sådant tillfälle är under en graviditet, om du har en nedsatt njurfunktion eller lider av några allergier mot ämnet.

Varför magnesium vid träning?

Magnesium är en viktig mineral för oss alla, men kanske lite extra för dig som är fysiskt ak-tiv, inte minst dig som vill bli stark och bygga muskler. Varför då? Jo. Denna mineral har en stor betydelse i vår proteinsyntes och hjälper helt enkelt till att producera protein. Och protein behöver vi för att kunna bygga muskler och bli starkare! Inte nog med det, magnesium behövs även för att bibehålla en god muskelfunktion. Det har genomförts flera studier på magnesium i samband med träning, studier som visat på att det inte bara behövs för vår muskelfunktion utan även påverkar vårt syreupptag, elektrolytbalans och energiproduktion. Tittar vi närmre på just styrketräning är bra nivåer väsentligt för en fungerande muskelkontraktion.
En annan typ av styrka är den mentala! Och även där har magnesium en positiv påverkan! Magnesium bidrar som tidigare nämnt bland annat till att minska trötthet och känslan av utmattning. Och faktum är ju att den mentala styrkan många gånger är minst lika viktig som den fysiska så kallade muskelstyrkan. Med andra ord kan ett intag vara bra både för den fysiska och mentala träningen!

Hur mycket magnesium vid träning?

Det dagliga rekommenderade intaget av magnesium för vuxna ligger runt 300-400 mg. Men forskning visar 500-700mg om dagen bör vara det optimala intaget. För att komma upp i dessa nivåerna krävs det med allra största sannolikhet ett tillskott av magnesium, och detta dagligen.
Extra viktigt att komma upp i dessa nivåer är det för dig som är fysiskt aktiv och tränar såväl ofta som hårt. Du intar med fördel tillskottet på kvällen, strax innan läggdags, då det visats kunna ha en god påverkan på sömnen.
Are you in the right place?
Choose country
Continue to tillskottsbolaget.se