Energibars - Kp bars frn Tillskottsbolaget.se
Fri frakt ver 500kr
Bonusprodukter
Pong p alla dina kp
Currency currency
X

Shopping from a different country?

Please select your country to get the right currency!

Fri frakt ver 500kr Bonusprodukter Pong p alla dina kp
Kategorier

Energibars

Energibars är ett smidigt, effektivt och snabbt sätt att få energi på! Oavsett om du behöver lite extra innan, under eller efter ditt träningspass är det ett bra snacks. Genom att äta en energirik bar innan träningen maximerar du din ork under passet och vid intag efter träningspasset optimerar du din kropps chans att återhämta sig så fort som möjligt. Det kan även vara en bra energikälla för dig som genomför långdistanslopp eller liknande. Du hittar de hos oss på Tillskottsbolaget!
Sortera efter
Enervit Performance Bar, 2 x 30 g
Enervit Performance Bar är en energibar som är användbar vid intensiv muskulär...
25 kr
Enervit Power Crunchy Bar, 40 g
Smakrik och knaprig havregrynsbar utan gluten och med extra tillsatt magnesium samt C-vitamin. L&#...
25 kr
Vitargo Performance Bar, 65 g
Energibaren som är perfekt vid långa fyspass och som återhämtning! Ett smidigt...
29 kr

När kan man äta en energibar?

Energibars kan ätas när som helst egentligen, men rekommenderas inte om du inte ska utföra någon fysisk aktivitet inom kort, eller nyligen tränat. Detta beror på att de ofta innehåller en stor mängd snabba kolhydrater som har en tendens att höja blodsockret. Men när än din kropp behöver lite extra ork i samband med träning kan du med fördel äta en!
Genom att göra de fyller du på energidepåerna och kan maximera orken under ditt träningspass. Många väljer också att äta en under tiden de tränar, detta för att bibehålla energinivån under en längre tid och på så sätt kunna prestera på topp under en längre tid.

Vad är skillnaden på energibars och proteinbars?

Det är lätt att blanda ihop energi- med proteinbars. Proteinbars är idag betydligt mycket vanligare och du hittar de i såväl din lokala matvarubutik som kosttillskottsbutik. När det kommer till energibars är utbudet däremot något mer begränsat, förmodligen på grund av att efterfrågan inte är lika stor i dagsläget.
Skillnaden mellan de är främst innehållet och användningsområdet. En energibar innehåller ofta större mängder snabba kolhydrater, för att ge dig energi för att exempelvis orka springa långt eller styrketräna länge. En proteinbar däremot innehåller ofta minimalt med kolhydrater och istället en stor mängd protein, detta då de helst skall intas efter träning eller som ett mellanmål.

Är energibars nyttiga?

Det finns idag ett stort utbud av olika sorters bars på marknaden. Inte nog med de, du kan även göra egna hemma!
Många av oss kämpar med att få ihop vardagen, äta nyttigt, regelbundet och varierat. Något som inte alltid är så enkelt. Då gäller det att underlätta! Ett sätt att äta just nyttigt, regelbundet och varierat är att få in mellanmål mellan måltiderna. På så sätt håller du blodsockret på en jämn nivå, säkerställer att du har fyllda energidepåer och orkar såväl jobba som träna.
En nyttig bar, rik på energi, protein, vitaminer och mineraler kan underlätta enormt! De är små, smidiga, relativt billiga och hälsosamma. Ofta innehåller de såväl proteiner och kolhydrater som fetter och fibrer, ofta från torkade bär, nötter eller frukt.

Vad innehåller energibars?

Som tidigare nämnt finns det ett stort utbud av bars idag, vissa har mer protein än andra, vissa mer kolhydrater, och så vidare. Vissa är helt utan tillsatt socker, andra inte. Generellt innehåller en energibar flertalet viktiga näringsämnen; proteiner, kolhydrater och hälsosamma fetter. Många är även berikade med vitaminer och mineraler!
Med andra ord innehåller de många gånger detsamma som finns i en återhämtnings- eller sportdryck. Det är inte alltid som det finns tillfälle, inför ett tufft träningspass, långdistanslopp eller liknande, att blanda sin återhämtnings-drink. Då kan detta vara ett bra och enkelt sätt att innan/under/efter träningen eller tävlingen.
Gör du dina energibars hemma kan du välja lite själv vad du har i dem! Vanligt är att ha i flera olika sorters nötter, så som mandel, hasselnötter och jordnötter, med massvis av hälsosamma fetter. Även frön är vanligt, till exempel solrosfrön, sesamfrön och pumpakärnor. Torkad frukt och bär är även de populärt för att ge fibrer och även god sötma! Till exempel dadlar, tranbär och aprikos.
Väljer du att köpa färdiga finns det lite olika sorter. Många gånger innehåller de en blandning med bland annat mjölkprotein, maltodextrin och någon form av sirap (glukos- eller fruktossirap är vanligt). Det är även vanligt med havregrynsbaserade! I de hittar vi ofta havregryn, russin, risflingor, protein och sirap.

Hur bra är energibars?

Det finns många olika sorters energibars, så att säga att ALLA är bra eller ALLA är dåliga, det går inte. Men generellt är de ett oerhört bra, nyttigt och smidigt sätt att få lite mer ork när det än behövs!
En stor fördel med de är just storleken. De är väldigt små och får plats i vilken innerficka som helst, perfekt för loppet, passet eller tävlingen. Ytterligare en sak som är uppskattat är att de både kan och bör förvaras i rumstemperatur. Tack vare det kan du ha ett par liggandes i varje väska, jacka eller liknande, så du aldrig står utan!
Det du kan passa dig för när du är på jakt efter energibars är ett för högt sockerinnehåll.


Are you in the right place?
Choose country
Continue to tillskottsbolaget.se