Handledslindor - Trningstillbehr
Fri frakt ver 500kr
Bonusprodukter
Pong p alla dina kp
Currency currency
X

Shopping from a different country?

Please select your country to get the right currency!

Fri frakt ver 500kr Bonusprodukter Pong p alla dina kp
Kategorier

Handledslindor - Wrist Wraps

Tränar du ofta, och dessutom lyfter ganska tungt? Då kan det vara bra att tänka långsiktigt och förebygga oönskade skador. Ett par handledslindor, även kända som wrist wraps, kan till exempel vara en bra investering. Handledslindor virar du enkelt runt om handleden och fäster, vanligtvis med hjälp av kardborreband. De ger bra support, stöd och skydd. Här hittar du kvalitativa handledslindor från flera olika märken, i olika längder, färger, tjocklekar, modeller och prisklasser. Köp dina handledslindor hos oss på Tillskottsbolaget!

Sortera efter
Tillskottsbolaget Elastic Wrist Wraps
Stabila handledslindor för optimalt stöd undertunga träningspass för att hj...
249 kr
Kp!
Info
Gasp Hardcore Wrist Wraps, black/grey
30
Undvik onödiga skador med rejäla handledsskydd från GASP! Sköna, enkelt juster...
174 kr (249 kr)

Nyhet

GASP Hardcore Wrist Wraps 18 inch, black/white
30
Hardcore Wrist Wraps 18 inch är rejäla handledsskydd från Gasp och är aningen ...
174 kr (249 kr)
Kp!
Info
Gorilla Wear Gear Wrist Wraps Basic, black
Stabila handledslindor för optimalt stöd och prestation vid tunga träningspass!
179 kr
Kp!
Info
Gasp Hardcore Wrist Wraps, black
30
Undvik onödiga skador med rejäla handledsskydd från GASP! Sköna, enkelt juster...
174 kr (249 kr)
Kp!
Info
GASP Branch 18' wrist wrap, black, OS
30
Dessa Wrist Wraps från GASP är speciellt framtagna med hjälp av Branch Warren! Anpa...
279 kr (399 kr)
Kp!
Info
Better Bodies Camo Wrist Wraps, dark green camo
30
BB Camo Wrist Wraps från Better Bodies är ett par robusta och slitstarka handledsli...
244 kr (349 kr)
Kp!
Info
Better Bodies Elastic Wrist Wraps, black
30
Elastic Wrist Wraps från Better Bodies är elastiska handledslindor som ger ett bra st...
174 kr (249 kr)
Kp!
Info
Gorilla Wear Boxing Hand Wraps, black - 3 m
Bekväma boxningslindor för bästa support och prestation!
99 kr
Kp!
Info
Gorilla Wear Boxing Hand Wraps, black - 2,5 m
Bekväma boxningslindor för bästa support och prestation!
99 kr
Kp!
Info
Gorilla Wear Boxing Hand Wraps, black - 4 m
Bekväma boxningslindor för bästa support och prestation!
99 kr
Kp!
Info
GASP World Off Wrist Wraps, snow camo
30
18" handledslindor från GASP för excellent stöd vid tunga lyft! World Off Wrist Wra...
209 kr (299 kr)
Nordic Training Gear Wrist Wraps black/blue, 100 cm
Extra breda och tjocka handledsstöd, för maximal prestation. Speciellt utvecklade fö...
249 kr
Better Bodies Camo Wrist Wraps, dark camo
30
BB Camo Wrist Wraps från Better Bodies är ett par robusta och slitstarka handledsli...
279 kr (399 kr)
Kp!
Info
Nordic Training Gear Wrist Wraps black/blue, 60 cm
Extra breda och tjocka handledsstöd, för maximal prestation. Speciellt utvecklade fö...
249 kr

Nyhet

GASP Hardcore Wrist Wraps 18 inch, black/yellow
30
Hardcore Wrist Wraps 18 inch är rejäla handledsskydd från Gasp och är aningen ...
174 kr (249 kr)
Kp!
Info

Vad gör Wrist Wraps?

Handledslindor kan också kallas för handledsstöd, handledsskydd, eller på engelska; wrist wraps. Betydelsen av de olika benämningarna kan skilja sig något, men principen är snarlik. Det är ett mycket populärt träningstillbehör som du med största sannolikhet sett någon på gymmet använda. De stabiliserar dina handleder och får ett bra stöd, utan att rörelsen i övningen påverkas. Det är framförallt vid alla pressövningar som risken att handleden belastas felaktigt är som störst och alltså även i just dessa övningar ett par kan vara bra. Till exempel vid tung axelpress eller bänkpress.

När ska man använda handledslindor?

Handledsslindor ger som sagt ett bra skydd vid tung gymträning. De används med fördel under pressövningar så som bänkpress och axelpress, men kan även användas i andra övningar där handlederna behöver stabiliseras lite extra. De kan inte bara användas i förebyggande syfte, utan även när du på något sätt redan skadat handleden. Likt de flesta skador är rehabiliteringen vid handledsskador väldigt viktig och genom att använda ett par handledsstöd kan läkningen påskyndas!Det finns ytterligare fler tillfällen, förutom på gymmet, där du med fördel kan använda ett par. Till exempel om du har ett arbete där dina handleder får ta mycket stryk, ofta tyngre, mer fysiska arbeten. Då kan det vara ett bra skydd! Även du som sitter mycket vid datorn och/eller ett tangentbord, jobbar mycket i trädgården eller på andra sätt belastar handlederna mycket och ofta, kan gynnas av dessa.


Hur ska handledslindor sitta?

Wrist Wraps kommer i flera olika modeller, storlekar och längd. De flesta spänner du med hjälp av ett kardborreband och kan alltså enkelt justeras utefter just din handled. Majoriteten av produkterna på marknaden har en liten ögla för tummen, detta för att det ska gå enkelt att sätta på skydden och även se till att de sitter där de ska. Detta, att de sitter där de ska, är oerhört viktigt. De ska sitta stabilt, men inte så hårt att det skaver, gör ont eller begränsar din rörlighet i handleden.

Är handledsskydd bra?

Fördelarna med att använda ett par är flera. Tränar du på gym? Tränar du ofta? Och tränar du tungt? Då rekommenderar vi definitivt att du införskaffar ett par handledsskydd. Särskilt bra är de att använda de vid pressövningar och lyft ovanför huvudet. Detta för att pressen på handlederna då är som störst och risken för felbelastning som störst.Förutom att de kan minska risken för att belasta handlederna fel vid tung träning på gym, kan de även underlätta rehabilitering efter en skada. Har du skadat handleden eller handlederna, kan ett par hjälpa dig återhämta dig snabbare. De ger stöd och avlastar trycket på handleden.

Varför har man handledsskydd?

Användningområdena för handledsskydd är flera. Vanligt är att tro att de endast är avsedda för reumatiker eller gymfreaks, något som är långt ifrån sant. Faktum är att de kan användas av alla som på ett eller flera sätt och vid ett eller flera tillfällen, vill stärka & stödja lederna. Du som tränar mycket, hårt och ofta belastar handlederna kan med fördel använda handledsskydd för att stabilisera, värma och stödja lederna. Med hjälp av de kan du avlasta samt förebygga skador.

Försvagar wrist wraps handlederna eller underarmarna?

En vanlig missuppfattning är att wrist wraps inte bör användas i onödan då de försvagar handleden. Sanningen är den att de inte försvagar alls eller på något annat sätt har en negativ påverkan på muskelvävnaden. De ger dig stabilitet och stöd, så du kan minimera risken för oönskade skador även under tyngre mer riskfyllda lyft. Behöver du använda de under alla lyft, alltid? Nej. Använd de i de pressövningar där du känner att det finns en viss skaderisk och där vikterna är så tunga att du känner ett behov av extra stöd och stabilitet. Exempel på sådana övningar är tyngre bänkpress, axelpress och militärpress. Här kan du värma upp med lättare vikter och helt utan trist wraps, för att sedan höja vikterna och även sätta på dig skydden.

Vilka handledslindor?


Utbudet av lindor är idag stort och det finns massvis av olika färger, längder, tjocklekar och material att välja på, något som givetvis är bra men som också kan göra det svårare att veta vilka man ska välja. Först och främst finns det olika längder där majoriteten är 40- 60 cm långa men vissa även 100 cm. De längre varianterna ger extra bra stöd och rekommenderas till dig som behöver maximalt med stöd och support, till exempel om du är strongman eller tyngdlyftare. Många av dessa är även något bredare än normalt. Den maximala bredden vid tävling är 8cm och det är ofta den bredden dessa lindor håller.

Förutom längd och tjocklek finns det olika typer av flexibilitet att välja. Majoriteten har en standard flexibilitet, men sedan finns det även de som är extra styva, ofta uppskattade inom tyngdlyftning och strongman. De allra flesta är tillverkade av bomull, ett bekvämt och elastiskt material för maximal flexibilitet och stabilitet.

Utöver detta finns det givetvis en hel uppsjö va olika färger och mönster, varibland vissa benämns som Women. Ibland är dessa något smalare och kortare, men oftast är det precis samma produkt, bara att de är rosa. Så låt dig inte luras av det!

Får ont i handleden när jag tränar?

Smärta i handleden är relativt vanligt vid träning. Det kan bero på flera olika saker och vi rekommenderar alltid att du uppsöker en läkare, naprapat eller liknande om du misstänker att det är något annat än en överbelastning. En överbelastning av handleden är inte alls ovanligt. Vi använder trots att våra händer dagligen, hela tiden, så att du som tränar märker av en smärta eller svaghet är inte konstigt. Vid en överbelastning känner du framförallt av smärtan vid rörelse, är du däremot svullen kan du lida av en inflammation och bör uppsöka läkare. Ett sätt att avlasta handlederna när du tränar och på så sätt minska risken för överbelastning och andra skador är genom att använda handledslindor! Dessa hjälper till att stabilisera handleden och skaderisken minskar, samtidigt som rörelsen fortfarande bibehålls. 
Are you in the right place?
Choose country
Continue to tillskottsbolaget.se