Biffprotein - Kp proteinpulver kosttilsskott - Tillskottsbolaget
Fri frakt ver 500kr
Bonusprodukter
Pong p alla dina kp
Currency currency
X

Shopping from a different country?

Please select your country to get the right currency!

Fri frakt ver 500kr Bonusprodukter Pong p alla dina kp
Kategorier

Biffprotein

Biffprotein är ett animaliska protein som tillverkas, som namnet antyder, av nötkött. Bland kroppsbyggare har denna proteinsort kommit att bli alltmer populär då kroppen kan ta upp detta mycket effektivt. Tack vare dess höga biologiska värde och naturliga innehåll av kreatin. särskilt bra proteinkälla. Det har även en hög koncentration av BCAA (Branched-Chain Amino Acids), tre grenade aminosyror som tillsammans har en väldokumenterad positiv effekt på muskeluppbyggnad. Biffprotein är alltså ett bra alternativ för dig som vill undvika mjölkbaserat protein men ha ett protein med hög kvalitet!
Sortera efter
BiotechUSA Beef Protein, 500 g
Högkvalitativt och välsmakande biffprotein från BiotechUSA.
199 kr
Scitec Nutrition 100% Beef Protein, 900 g
Scitec Nutrition 100% Beef Protein är biffprotein som innehåller otroligt lite fett och ...
459 kr

Vad är biffprotein?

Biffprotein är en form av proteinpulver som är gjort på hydrolyserat nötkött. Faktum är att det många gånger också kallas just hydrolyserat nötköttsprotein. Framställs gör det genom att biff kokas under mycket högt tryck, tills det att ett pulver bildas. Därefter behandlas det med enzymer och proteinet bryts ned till aminosyror, vilket är lättare för var kropp att ta upp. Resultatet av denna process är ett hydrolyserat nötköttsprotein som sedan filtreras ytterligare en gång innan det torkas till ett pulver; det som är i påsen du köper!
Innehållet i detta tillskott är oerhört bra. Inte nog med att det har en hög proteinhalt, det innehåller även höga nivåer av aminosyror (inklusive BCAA) samt kreatin. Tack vare detta bidrar det till ökad muskeltillväxt och muskelreparation!

Varför ska man ta biffprotein efter träning?

Under träning bryts musklerna som bekant ned. Efter avslutat träningspass är det därför av yttersta vikt att man tillsätter näring i syfte att säkerställa återhämtning och uppbyggnad. Denna näring bör i huvudsak komma från protein och det är också just direkt efter träning som proteininlagringen i muskulaturen sker som allra mest effektivt. Rätt sorts proteintillskott kan göra enorm skillnad när det kommer till de resultat du senare ser av de vikter du har lyft.
Biffprotein hör till de sorter som är mycket lättabsorberade, vilket betyder att kroppen snabbt tar upp den näring som proteinet ifråga ger. Av den anledningen är det ett perfekt tillskott att inta efter träning!

Är biffprotein bra?

Huruvida ett proteinpulver är bra eller ej är svårt att svara på då det beror på flera olika faktorer, inte minst dina preferenser, syfte med intaget och mål med träningen. Det vi kan konstatera är att biffprotein är av hög kvalitet, är rikt på BCAA samt kreatin och lätt för kroppen att ta upp!
De mest högkvalitativa har en aminosyraprofil som motsvarar kroppens behov av essentiella aminosyror. Att en aminosyra kallas “essentiell” betyder att människokroppen inte själv kan syntetisera denna utan att den måste tillföras via kosten. Dessa tillskott förser dig med i princip samtliga essentiella aminosyror på ett väldigt lättupptagligt sätt.
Till dess allra största fördelar hör den höga kreatinkoncentrationen. Kött är naturligt rikt på kreatin och med tanke på att proteinet ifråga kommer från nötkreatur kommer detta helt enkelt på köpet. Kreatin är ett ämne som i kroppen hjälper till att omvandla lagrad energi till rörelseenergi. I tillskottsform säljs det ofta under namnet kreatin monohydrat och detta är antagligen det mest studerade tillskottet, alla kategorier, främst vad gäller dess positiva inverkan på prestationsförmåga och muskeltillväxt.
Proteinet har också ett naturligt lågt innehåll av fett och kolhydrater vilket gör det till ett bra val under diet, oavsett om du ägnar dig åt styrketräning eller ej. Det är lätt att komma upp i stora mängder protein samtidigt som kolhydratsintaget hålls till ett minimum. Något som på flera sätt kan främja viktnedgång. Inte minst bidrar ett förhöjt proteinintag till förbättrad och förlängd mättnadskänsla.

Vad är nötköttsprotein?

Biffprotein och nötköttsprotein är detsamma; ett högkvalitativt proteinpulver gjort på nöt!

Vad är skillnaden mellan biffprotein och vassleprotein?

Jämför vi biff- med vassleprotein kan vi se flera skillnader, där pris, aminosyraprofil och absorption är några av de största. Som tidigare nämnt innehåller biffprotein en högre an-del aminosyror än vassle, och innehåller till exempel aminsoyror så som glycin och arginin. Däremot absorberas det något långsammare och är framförallt något dyrare. Det är dessutom betydligt svårare att få tag på, i dagsläget i alla fall.
Är du ute efter en prisvärd, snabbt absorberad och högkvalitativ proteinkälla är vassle att rekommendera. Detta speciellt om du planerar att inta det efter avslutat träningspass. Om du däremot till exempel är laktosintolerant och på jakt efter ett protein med riktigt hög kvalité, hög andel aminosyror och naturligt kreatin? Ja då kan biff vara för dig!

Är biffprotein bra för muskeluppbyggnad?

För att vi skall kunna bygga muskler behöver vi äta, träna och sova rätt. Utöver det behöver vi se till att vi får i oss tillräckligt med protein, något som många kan uppleva som svårt. En fördel med biffprotein är dess höga proteinhalt och höga biologiska värde. Med en prote-inhalt på ca. 70-90 gram per 100 gram är det ett utmärkt tillskott för dig som vill maximera din muskeluppbyggnad.
Ytterligare en fördel med det är dess aminosyreprofil. Pulvret förser dig med i princip samtliga essentiella aminosyror, och detta på ett väldigt lättupptagligt sätt. Koncentrationen av BCAA är stor och dessa tre grenade aminosyrorna leucin, isoleucin och valin har alla dokumenterad positiv effekt på muskeluppbyggnad.

Varför är biffprotein så dyrt?

Med tanke på att nötkött hittills har varit en tämligen dyr råvara att använda sig av i jämförelse med ägg, vassle eller soja har biffproteinet låtit vänta på sig. Nu finns det dock en rad olika på marknaden, till skäliga priser tack vare att priset på nötkött har sjunkit och fler och fler tillverkare valt att inkludera detta tillskott i sina sortiment.
Men priserna varierar, och likaså priserna på tillskottet.

Innehåller biffprotein laktos?

Precis som till exempel hampaprotein är biffprotein fritt från laktos och mjölkproteiner, vilket gör det till ett bra alternativ för dig som lider av laktosintolerans eller mjölkallergi. I synnerhet laktosintolerans är vanligt och många upplever att de får problem med magen vid intag av vassle, något du alltså slipper med detta pulver. Faktum är att du snarare kommer uppleva att matsmältningen blir bättre överlag. Det innehåller heller inget gluten så glutenintoleranta kan även de med fördel använda sig av detta.
Du bör dock vara uppmärksam när du väljer din produkt, detta då vissa tillverkare har valt att blanda ut pulvret med vassle. Håll utkik efter en näringsförteckning som utlovar hundraprocentigt biffprotein!
Are you in the right place?
Choose country
Continue to tillskottsbolaget.se