Kre-Alkalyn - Kp kre-alkalyn kreatin online - Tillskottsbolaget
Fri frakt ver 500kr
Bonusprodukter
Pong p alla dina kp
Currency currency
X

Shopping from a different country?

Please select your country to get the right currency!

Fri frakt ver 500kr Bonusprodukter Pong p alla dina kp
Kategorier

Kre-alkalyn

Kre-alkalyn är en av de i särklass populäraste formerna av kreatin. Tack vare att det är pH-buffrat och mikroniserat kräver de inte lika höga doseringar som till exempel det klassiska monohydratet. Ytterligare en skillnad är att kre-alkalyn inte kräver nå-gon uppladdningsfas och kan med fördel intas innan träning. För bäst effekt intas det, likt monohydrat, dagligen, men det finns även de som väljer att endast inta det på träningsdagar. Detta är ett kreatin för dig som vill ha ett effektivt kreatintillskott för ökad styrka och prestation. Köp ditt kre-alkalyn hos oss på Tillskottsbolaget!

Sortera efter
Star Nutrition Ultimate Creatine, 90 caps
Öka i styrka och explosivitet med Ultimate Creatine, lättdoserat kreatintillskott fr...
269 kr
Kp!
Info
Olimp Kre-Alkalyn Mega, 120 caps
Kre-Alkalyn Mega Caps, ett kosttillskott från Olimp, innehåller rent buffrat kreatin i f...
599 kr
Kp!
Info
Swedish Supplements Kre-Alkalyn, 120 caps
Patenterat PH-buffrat kreatin som ej behöver uppladningsfas utan verkar direkt.
399 kr
Kp!
Info
Star Nutrition Ultimate Creatine, 220 g
Ultimate Creatine är ett kosttillskott från Star Nutrition med Buffrat kreatin i pulverf...
369 kr
Kp!
Info
Chained Nutrition Kre-Alkalyn Hardcore, 160 caps
Kreatin anses av många vara kungen av kosttillskott, inte konstigt då kreatin vid ett da...
369 kr
Kp!
Info
Fairing Kre-Alkalyn, 120 caps
Kre-Alkalyn, ett kosttillskott från Fairing, innehåller 750 mg pH buffrat Kre-Alkalyn pe...
429 kr
Kp!
Info

Vad är kreatin?

Kreatin är ett ämne som först och främst hjälper vår kropp att omvandla lagrad energi till rörelseenergi. Det finns naturligt i flertalet livsmedel, främst från djurriket, men även i våra muskler. Eftersom det förekommer naturligt i flertalet livsmedel från djurriket, bland annat kött och fisk men även lingon, får vi genom en normal och varierad kost i oss det omedvetet. Dock rör sig detta om endast 1-2 gram, vilket är en relativt liten mängd. Dessutom förlorar man ungefär lika mycket dagligen, så för att ta del av dess positiva effekter krävs det högre halter än så och ett kosttillskott av kreatin är att rekommendera då det är det enklaste, mest ekonomiska och säkraste sättet att uppnå önskade halter på. Vid intag på 3-5 gram per dag har goda effekter kunnat dokumenterats.
Om vi skall fördjupa oss mer kemiskt i ämnet består det av aminosyror, närmare be-stämt L-arginin, L-glycin och L-metionin. När man säger att det förekommer naturligt i kroppen menar man att kroppen själv producerar det, detta sker i levern och njurarna.

Vad är kre-alkalyn?

Kre-alkalyn är en form av kreatin och en organisk syra som har som roll att leverera energi till våra muskelceller. Kreatin finns naturligt i våra kroppar och även i många livsmedel såsom kött och fisk, det består av aminsosyror och används för att ge energi till musklerna. Det hjälper även till att producera adenosintrifosfat (ATP), vilket är bränslet för våra muskler och andra vävnader i kroppen.
Detta är en helt unik form som är såväl mikroniserat som pH-buffrat. Till skillnad från det klassiska monohydratet krävs det lägre doseringar och inte heller någon uppladdnings-fas, något som ofta är väldigt uppskattat hos användarna.
Denna patenterade form är buffrad, vilket betyder att det är kombinerat med exempelvis magnesium för att få ett basiskt pH-värde. Detta gör att det inte börjar brytas ner i vatten eller av magsyran och bevaras fram till tarmen där det tas upp och transporteras vidare till musklerna. På så sätt menar man på att det absorberas snabbare i kroppen, att det även medför färre biverkningar och att mängden kreatinin, som annars bildas av överskottet av kreatin, inte ska bli lika hög.

När ska man ta kre-alkalyn?

Kreatinupptaget har generellt visat sig vara som mest effektivt vid de tillfällen då peptid-hormonet insulin är som högst, till exempel strax efter avslutat träningspass eller i samband med kolhydratsrika måltider. Snabba kolhydrater utgör nämligen en effektiv transportör med tanke på att de ökar frisättningen av just insulin och därmed understödjer inlagringen.
Med andra ord kan du kombinera ditt kreatin med kolhydrater, förslagsvis i form av ett lätt-drucket tillskott som kroppen utan omsvep kan ta upp. I fallet med snabbverkande kreatin (kre-alkalyn) kan det dock med fördel intas direkt innan träningspasset för att uppnå maximal effekt på muskelstyrka och explosivitet.
Som sagt kräver denna form ingen uppladdningsfas utan du går direkt in på supplemen-teringens underhållsfas. Med andra ord slipper du inta tillskottet flera gånger om dagen under den första tiden, något som rekommenderas vid supplementering med till exempel monohydrat. Du bör naturligtvis alltid följa tillverkarens rekommendationer.

Vilken typ av kreatin är bäst?

Är det någon fråga som ofta ställs, diskuteras och studeras så är det denna. Det finns många olika sorters kreatin, där monohydrat är den typ som är absolut mest beprövad, vanligast och billigast. Sedan har vi givetvis kre-alkalyn, även det en populär sort som är uppskattad då det är snabbverkande.
Det finns även bland andra kreatinnitrat, där vi finner kreatin bundet till nitrat. Ett prestat-ionshöjande ämne som sägs effektivisera nyttjandet av det berörda ämnet och även ge bättre mukelpump. Utöver det finns det även kreatinpyruvat, där man vid framställningen använder pyruvat som stabilisator istället för monohydrat, vilket kan ha stor styrkeökande effekt och sägs vara mer direktverkande och precis som KRE-alkalyn binda mindre vätska.
Men vilken form är egentligen bäst? Flera studier visar på att resultaten från de olika sor-terna inte har några större skillnader, varken vad gäller styrkeökning, viktökning eller fett-fri massa. Ser vi till hur marknaden ser ut idag är monohydrat och kre-alkalyn de i särklass vanligaste formerna. Detta beror med största sannolikhet på dess stora utbud, pris och studier.

Ska man ta kre-alkalyn varje dag?

Kre-alkalyn är ett så kallat snabbverkande kreatin, det vill säga att det inte kräver någon uppladdningsfas och alltså verkar direkt. Trots det rekommenderas det att du intar tillskot-tet dagligen, detta för att uppnå maximal effekt. För att optimera intaget kan du förslagsvis inta din dos innan träningspasset de dagar du tränar, och när det än passar dig de dagar du inte tränar. På så sätt kan du ta del av dess positiva effekter på din prestationsförmåga, styrka och uthållighet.
Vissa väljer att endast inta kre-alkalyn de dagar de tränar, något som går bra det med. Du kommer få effekt även då, men vill du verkligen maximera effekten bör du ta en dos även de dagar du inte tränar.

Är kre-alkalyn farligt?

Kre-alkalyn är inte farligt! Denna form av kreatin är gjord av 98% monohydrat och när det kommer till risker med att använda sig av det finns det inga studier med bevis för att det skulle vara säkrare än vanligt monohydrat. Men det finns inte heller någon anledning att misstänka att det skulle ha några negativa effekter, förutsatt att du intar rekommenderad dos och inte har några tidigare diagnoser som exempelvis njursvikt. Anledningen till det är att det är i njurarna som kreatininet, överskottet av kreatin, filtreras från blodet. Är nju-rarna skadade går mängden kreatinin ut i blodet upp och det kan då ha vissa risker att supplementera med extra kreatin.

Vad är skillnaden på kreatin monohydrat och kre-alkalyn?

Den vanligaste formen av kreatin är monohydrat. Det är den varianten som det utförts allra flest studier på och är även den varianten som är absolut billigast. Kre-alkalyn har det inte utförts alls lika många studier på, men fördelen med den varianten är att den inte kräver någon uppladdningsfas och sägs även vara något skonsammare mot magen jämfört med den förstnämnda.
Ytterligare en skillnad är att monohydrat går att hitta i både kapselform och pulverform (dock är pulverform betydligt vanligare, smidigare och billigare), medan kre-alkalyn endast återfinns i kapselform.
Vid supplementering med monohydrat rekommenderas en uppladdningsfas inledningsvis, något du helt enkelt inte behöver om du väljer en snabbverkande form.

Varför kre-alkalyn?

Fördelarna med och anledningarna till att använda ett tillskott av kre-alkalyn är många. Nedan har vi listat fem fördelar med att välja just detta kosttillskott.
1. Det har visats ge ökad styrka, uthållighet och prestationsförmåga. En ökad fysisk förmåga är uppskattad av de flesta, inte minst hårt tränande atleter.
2. Kre-alkalyn har ingen uppladdningsfas och är mycket snabbverkande. Detta innebär dels att du slipper den långa uppladdningsfasen i början av din supplementering, men även att du känner effekt redan efter en dosering. Detta innebär att du kan välja att inta tillskottet dagligen eller bara innan träningspass.
3. Detta tillskott kommer i kapselform och du slipper alltså krångla med pulver och kan utan problem ta med dig din dos till träningen. Du vet precis hur mycket du får i dig och du får det dessutom oerhört smidigt!
4. Kre-alkalyn binder ingen vätska! Kreatin har många önskade och älskade effekter, däribland ökad styrka, prestationsförmåga med mera. Men det finns även en mindre upp-skattad effekt, nämligen dess förmåga att binda vätska. Kre-alkalyn däremot binder ingen vätska i din kropp, något som är en av de främsta fördelarna med att välja denna sort fram-för till exempel monohydrat.
5. Skonsammare mot magen. Tack vare att denna form är så pass effektiv som den är behöver du en något lägre dos, jämfört med andra former. Detta gör den skonsammare mot din mage, något som är uppskattat hos många.
Are you in the right place?
Choose country
Continue to tillskottsbolaget.se