Sporttejp - Kp trningstillbehr frn Tillskottsbolaget.se
Fri frakt ver 500kr
Bonusprodukter
Pong p alla dina kp
Currency currency
X

Shopping from a different country?

Please select your country to get the right currency!

Fri frakt ver 500kr Bonusprodukter Pong p alla dina kp
Kategorier

Sporttejp

Sporttejp är ett samlingsnamn på flertalet olika former av tejp som används av olika anledningar, på olika sätt och vid olika tillfällen, för att exempelvis skydda det berörda området mot skador eller förslitningar. Sporttejp kan även användas för att förbättra greppet vid exempelvis träning med skivstång, klättring eller crossfit. Inte nog med det kan sporttejp även användas för att ge ett starkt stöd vid idrottsskador så som vrickningar eller stukningar när rörligheten behöver begränsas. Beroende på behov kan sporttejp alltså användas både för att förebygga, lindra eller läka. Hos oss på Tillskottsbolaget hittar du flertalet olika sorters sporttejp!

Sortera efter
ABG Stretch Tape 2.0 - 1 roll
En självhäftande tejp speciellt framtagen för tyngdlyftning och grepp! Den är ...
89 kr
gForce Coach Tape 38mm x 10m
En riktigt bra sporttape till ett mycket bra pris! Tillverkad av högklassigt bomullsmaterial ...
35 kr
Kp!
Info
gForce Coach Tape 25mm x 10m
gForce Sport Tape är en tålig tejp för fingrar, händer mm. Perfekt greppfö...
39 kr

Vad är Sporttejp?

Det finns olika sorters tejp, inte minst inom sport- och träningsvärlden. Med hjälp av en tejp, speciellt framtagen för dig som är fysisk aktiv, kan du stabilisera dina leder, förebygga skavsår och förbättra ditt grepp. Inom kategorin finns det flertalet olika varianter, som alla verkar på lika olika sätt. Det finns till exempel de som är väldigt elastiska och perfekta för att linda runt handen för att undvika skavsår & upprivna blåsor. Det finn även de som är väldigt oelastiska och istället används för att stabilisera skador i leder, muskler & ligament.
När det kommer till materialet skiljer sig även de åt. Vanligt är att de tillverkas av någon form av bomullsmaterial, där vissa även har en viss mängd lim på ena sidan. Limmet fästs för att göra tejpen självhäftande, på så sätt fäster den enkelt på huden & risken att den lossnar under fysisk aktivitet är minimal.

Hur använder man Sporttejp?

Antalet användningsområden här är många! Vanligt är att använda en sporttejp för att förbättra greppet vid exempelvis tyngdlyftning, styrkelyft & crossfit. Den lindas då runt händerna och stärker din greppförmåga, samtidigt som du undviker att gamla blåsor och sår rivs upp. Du kan även linda den runt smalbenen, tummarna, handflatorna och / eller underarmarna. Varför skulle jag behöva det? Kanske du tänker nu. Jo, till exempel när du genomför ett marklyft där stången ska placeras så nära smalbenen som möjligt och dessutom kräver att du har ett ordentligt grepp. Med hjälp av detta enkla tillbehör undviker du såväl smärta och skador som begränsad greppstyrka.
Det finns givetvis fler användningsområden än så. Den klassiska sorten har länge används för att stabilisera skador i muskler, leder och ligament. Den är därför mycket stark och dessutom oelastisk. Tack vare det skyddar, stärker och stabiliserar den rejält.

Kan man sova med Sporttejp?

Beroende på vilken sort du har finns det olika rekommendationer huruvida du kan sova med den eller inte. Väljer du en produkt med bra kvalitet ska den kunna sitta på under såväl duschen som natten. Det kan hända att en ände rullar upp sig eller lossar något, men det är enkelt att åtgärda.

Hur länge kan man ha på Sporttejp?

Vad gäller hur länge sporttejp kan och bör sitta på beror på vilken sort det är, hur elastisk den är & vad den är avsedd för. De sorter som har elastiska egenskaper kan många gånger sitta på under flera dagar utan att behöva bytas. Detta då dess elasticitet gör det möjligt för lederna & musklerna att röra sig och blodcirkulationen fungerar precis som vanligt! Har du på en oelastisk variant med hög support under för lång tid kan den störa din blodcirkulation, något som kan få negativa konsekvenser. Se därför till att du alltid läser rekommendationen för produkten just du väljer! Vanligtvis kan de med fördel sitta på under 2-3 dagar.
Den populära kinesiotejpen till exempel, den kan sitta i allt från ett par dagar till två veckor. Det som påverkar hur länge den sitter är bland annat vilken produkt du använder, vart på kroppen den sitter samt hur mycket du duschar, bastar etc. Vad gäller denna sort är det inte att rekommendera att ha på den under mer än 5 dagars tid, detta då effekten efter ett antal dagar börjar avta samt att det bli svårare & svårare att få av den.

Vilken Sporttejp?

I takt med att sporttejpen blivit mer och mer populär, såväl hos behandlare som aktiva privatpersoner, har även utbudet växt. Det finns idag en hel uppsjö av olika sorter och det som ofta skiljer de åt är just elasticiteten. Den klassiska är oftast betydligt mindre elastisk än till exempel kinesiologi-varianten som är en av de mest töjbara. Så när du ska välja vilken sort just du behöver bör du se över just detta. Är du ute efter ett sätt att stödja en led eller muskel, utan att rörligheten & flexibiliteten ska påverkas negativt eller bli begränsad är en kinesiologitejp att rekommendera. Denna tillåter dig som fotbollsspelare, tennisspelare eller liknande att prestera på topp, men fortfarande få stöd & support.
Har du däremot en muskel- eller ledskada krävs det ofta en något styvare och starkare variant, för maximalt stöd. Denna variant kan med fördel även användas i förebyggande syfte för att motverka skador i till exempel knä- eller handled.

Hur får man bort Sporttejp?

Beroende på vilken produkt du valt kan det vara svårare eller enklare att ta bort den från huden. De varianter som har mycket lim är oftast något svårare att få bort och kan i vissa fall kräva olja eller en speciell lösning som är framtagen för att avlägsna just tejp och klister. Hur länge tejpen suttit på, samt vart på kroppen den suttit, påverkar även de hur svårt eller lätt det är att få av tejpen. Har den suttit kvar i över 4-5 dagar blir det betydligt svårare att dra av den & då finns det även en risk att klisterrester fastnar på huden.
Vissa sorter är enklare att lossa, medan vissa kräver att du går in i duschen, använder olja eller i vissa fall till och med en speciell lösning. Olja är ett bra knep då oljan sugs in i materialet och får klistret att lossa lättare, och mindre smärtsamt för den delen.

Vad är Kinesiologitejp?

Som tidigare nämnt finns det mängder av olika sorter på dagens marknad. Den ena mer elastisk än den andra, en med mer lim än den andra, en i svart och en i blå, och så vidare. En populär variant är Kinesiologitejpen! Detta är en mycket elastisk sporttejp som uppfanns i Japan för mer än 25 år sedan. Syftet när den uppfanns var att ge stöd till trötta & ömma leder. Idag har den utvecklats och användningsområdena är betydligt fler än så! Bland annat används den idag för att avlasta muskler, öka blodcirkulationen och optimera återhämtningen.
Speciellt bra kan det vara vid smärta i ländrygg, skuldror, lår och / eller vader. Den kan ha en positiv effekt då den såväl avlastar och behandlar som förebygger. Just denna sort används frekvent av akupunktörer, fysioterapeuter och andra behandlare!
Are you in the right place?
Choose country
Continue to tillskottsbolaget.se