Tyrosin - Kp tyrosin aminosyror online – Tillskottsbolaget
Fri frakt ver 500kr
Bonusprodukter
Pong p alla dina kp
Currency currency
X

Shopping from a different country?

Please select your country to get the right currency!

Fri frakt ver 500kr Bonusprodukter Pong p alla dina kp
Kategorier

Tyrosin

Tyrosin är en av alla aminosyror som ingår i det protein som bygger upp våra muskler. Just detta ämne tillhör gruppen hydrofila eller polära aminosyror och utgör även en ingrediens vid tillverkningen av tyreoideahormoner. Dessa reglerar ämnesomsättningen och styr produktionen av dopamin, adrenalin och noradrenalin. Tyrosin är frekvent förekommande i prestationsökande drycker, så kallade PWO:s (en förkortning av Pre Workout), och intas således ofta innan träning i syfte att öka energinivåerna och till viss del även fettförbränningen. Köp ditt tillskott av tyrosin hos oss på Tillskottsbolaget!
Sortera efter
SOLID Nutrition Tyrosine, 90 caps
34
Tyrosine är en av de 20 aminosyror som tillsammans bygger upp näringsämnet protein....
99 kr (149 kr)
Kp!
Info
Scitec Nutrition Tyrosine, 100 caps
Tyrosintillskott från Scitec Nutrition med hela 1000mg L-Tyrosin per dos. Tyrosin har stor po...
149 kr

Vad är tyrosin?

Tyrosin är en aminosyra och som du kanske känner till sedan tidigare är det dessa som bygger upp protein, som i sin tur bygger upp våra muskler. Med andra ord är denna ami-nosyra livsviktig för oss. Den är inte essentiell, vilket innebär att vår kropp till viss del kan syntetisera den på egen hand, till skillnad från de essentiella.
Inte nog med att den ingår i uppbyggnaden av våra muskler, den har även en del i regleringen av vår ämnesomsättning samt produktion av dopamin, adrenalin och noradrenalin. Faktum är att vår kropps främsta användningsområde av tyrosin är bildning av dessa hormoner, som alla ingår i hjärnans belöningssystem.
Det är även ett ämne som är känt för sin positiva effekt på prestationsförmågan samt fettförbränningen. Tyrosin är en föregångare till flera signalsubstanser och bildas ur aminosyran fenylalanin. Den bildar tyroxin, även kallat T4, vilket är ett sköldkörtelhormon som tillsammans med T3 reglerar ämnesomsättningen i kroppen. I praktiken innebär detta bland annat att det främjar såväl fettomsättningen som uppbyggandet av muskelmassa.

Vad är tyrosin bra för?

Fördelarna med detta ämne är många. Tränar du mycket och dessutom använder dig av prestationshöjande produkter, ja då har du med största sannolikhet hört talas om detta ämne innan. Ett intag innan träning kan bland annat öka din prestationsförmåga, detta genom att öka dina energinivåer och boosta ditt fokus. Men vad finns det för fler fördelar? Jo, studier har visat att det kan bidra till förbättrad prestation och man har även observerat positiv inverkan på kognitiva funktioner, särskilt minne och koncentrationsförmåga.

Varför finns tyrosin i PWO?

Tyrosin är som sagt bra av många anledningar, bland annat kan det öka din prestationsförmåga avsevärt och är av just den anledningen en vanlig ingrediens i PWO (pre-workout). PWO är en produkt som intas innan träning, med syftet att öka energin, muskelpumpen och i vissa fall även förbränningen och / eller styrkan. Tack vare att denna aminosyra är en föregångare till de tre signalsubstanserna dopamin, adrenalin och noradrenalin verkar den positivt på prestationen.
Adrenalin till exempel spelar en viktig roll i flykt- och kampresponsen genom att öka blod-tillförseln till muskulaturen, höja pulsen och öka blodsockret. Dessa faktorer lägger tillsammans grunden för förbättrad prestation, vilket gör adrenalin till ett välkommet inslag under träning.
Dopamin, ja det är ett så kallat ”må bra” hormon, en mycket viktig substans i centrala nervsystemet och frisätts bland annat då vi är fysiskt aktiva. Främst stärker det vårt fokus och förbättrar vår motorik.
Detta är de främsta anledningarna till att vi ofta finner tyrosin i ingredienslistan på PWO:s. Så vill du öka ditt fokus och din prestationförmåga under träningspasset? Testa ett enskilt tillskott av denna aminosyra eller en komplex PWO som innehåller ämnet.

När ska man ta tyrosin?

Tillskott med tyrosin kommer förpackat i olika former, antingen som en del av en bredare sammansättning av aminosyror (proteintillskott), prestationshöjare (PWO) eller som ett enskilt tillskott. Även om dessa tillskott har olika innehållsförteckning har de alla gemensamt att de används av personer som tränar hårt och som är ute efter den där extra energikicken.
Men när ska man ta det då? Du kan inta det när som helst på dagen. Vill du sprida ut ditt intag kan du ta en dos på morgonen, en dos innan träning och en dos senare på kvällen. Detta särskilt under perioder då man upplever att träningen mer eller mindre har stagnerat.

Hur mycket tyrosin ska man ta?

Den ständiga funderingen.. Hur mycket ska man ta för att få effekt? Detta är ytterst individuellt, men det finns absolut några riktlinjer du kan gå efter. Först och främst rekommenderar vi alltid att du följer anvisningarna på förpackningen, dvs den specifika produkt du köpt.
Många seriösa byggare och ambitiösa uthållighetsidrottare vittnar om att ett intag på två till tre gram per dag inverkar positivt på prestationsförmågan, främst genom ökad energi och förbättrad fokus. Detta särskilt under perioder då man upplever att träningen mer eller mindre har stagnerat.

Är tyrosin bra?

Fördelarna med detta ämne är många. Kortfattat bidrar ett tillskott av tyrosin till en förbätt-rad såväl psykisk- som fysisk hälsa. Förbättrat humör, ökad energi, prestationsförmåga och koncentrationsförmåga är bara några av de positiva effekter aminosyran kan ha.
Speciellt populärt är det hos kroppsbyggare, atleter och andra hårt tränande individer, inte minst under diet eller annan tävlingssatsning. När du ligger på ett kaloriunderskott kan ofta såväl humöret som prestationsförmågan påverkas negativt, för att inte tala om energin… Genom att inta ett tillskott av tyrosin kan du ta din träning till nästa nivå!

I vilka livsmedel finns tyrosin?

Då tyrosin är en icke essentiell aminosyra behöver vi själva se till att vi får i oss tillräckligt, detta genom tillskott och / eller proteinrika livsmedel. Några av de livsmedel med extra höga halter är kött, fisk och mejeriprodukter, men även till exempel mjöl, nötter och vissa gröna växter.
Med andra ord kan du som uteslutande äter en vegetarisk kost riskera att utveckla en brist på ämnet. Är du vegan, vegetarian eller av annan anledning inte äter livsmedel så som kött, fisk och mejeriprodukter så bör du se över din kost och överväga att addera ett tillskott.

Är jod och tyrosin samma sak?

I kosttillskott speciellt framtagna för sköldkörteln är kombinationen jod och tyrosin ytterst vanlig, detta är en av anledningarna till att många ofta blandar ihop de två ämnena med varandra. Låt oss rea ut skillnaden och sambandet mellan de!
Jod är ett mineral som bland annat bidrar till en normal produktion av sköldkörtelhormoner och en normal sköldkörtelfunktion. Detta mineral är isolerat inne i sköldkörteln, innan de fäster sig vid tyrosin. Tillsammans bildar de då tyroxin, även känt som T4. Så de två äm-nena har absolut ett sammanhang, men det är inte samma sak.

Vilket tyrosin är bäst?

Är du ute efter ett tyrosintillskott som tas upp i kroppen utan omvägar är det L-tyrosin du ska hålla utkik efter. I och med att aminosyran här är i sin fria form tas det snabbare och mer effektivt upp i blodet. Om den istället utgör en del av ett proteintillskott kommer upptaget att bromsas av de andra ingredienserna, det vill säga de andra aminosyrorna som också kommer att tävla om att absorberas av kroppen.

Hur kan man öka dopamin?

Dopamin är en signalsubstans och en del av vår hjärnas belöningssystem. Ofta kallas detta för vårt ”må bra” hormon, vilket absolut är förståeligt och korrekt. Denna signalsubstans bildas i vår hjärna, men har en påverkan på exakt hela vår kropp. Hur mycket som bildas bestämmer i största grad våra gener, men det finns flera sätt att öka ditt dopamin på.
Grunden till goda dopaminnivåer är en balanserad kost. Men även livsstilen är avgörande, däribland sömn, rörelse, musik, sol och så vidare. Ska vi bli ännu lite mer specifika behöver du äta tillräckligt med protein, detta för att få i dig just tyrosin. Flertalet studier har visat att ett ökat intag av denna aminosyra kan öka nivåerna av dopamin. Ytterligare en anledning att inta en produkt med detta ämne!
Are you in the right place?
Choose country
Continue to tillskottsbolaget.se