MSM - Kp MSM kosttillskott fr dina leder – Tillskottsbolaget
Fri frakt ver 500kr
Bonusprodukter
Pong p alla dina kp
Currency currency
X

Shopping from a different country?

Please select your country to get the right currency!

Fri frakt ver 500kr Bonusprodukter Pong p alla dina kp
Kategorier

MSM

MSM är ett kosttillskott för som antingen vill bibehålla eller förbättra din ledrörlighet, men även för dig som är mån om såväl ditt hår som din huds kvalitet. Syftet med tillskottet är bland annat att bygga upp och stärka kroppens bindväv, men det kan även förbättra cellernas förmåga att både ta upp näringsämnen och påskynda utdrivningen av slaggprodukter. Köp MSM hos oss på Tillskottsbolaget!

Sortera efter
SOLID Nutrition MSM, 150 mega caps
50
MSM från SOLID Nutrition är ett högkvalitativt MSM-tillskott med hela 1000mg MSM pe...
99 kr (199 kr)
Kp!
Info
2 x SOLID Nutrition MSM, 150 mega caps
50
MSM från SOLID Nutrition är ett högkvalitativt MSM-tillskott med hela 1000mg MSM pe...
198 kr (398 kr)
4 x SOLID Nutrition MSM, 150 mega caps
50
MSM från SOLID Nutrition är ett högkvalitativt MSM-tillskott med hela 1000mg MSM pe...
396 kr (796 kr)
Star Nutrition Ultimate MSM, 90 caps
Ultimate MSM Caps är ett högkvalitativt MSM-tillskott från Star Nutrition. Berikat ...
89 kr
Kp!
Info
Scitec Nutrition Mega MSM, 100 caps
MSM-tillskott från Scitec Nutrition som innehåller 100% metylsulfonylmetan (MSM), hela 2...
149 kr
Kp!
Info

Vad är MSM?

MSM är en förkortning av Metylsulfonylmetan och är en organisk form av svavel. Det kallas även Dimetylsulfon eller DMSO2 och förekommer i alla levande organismer. Naturligt återfinns denna svavelkälla främst i frukt och gröna växter och hos människan utgör den cirka 0,25 procent av den totala kroppsvikten.
Svavel spelar en viktig roll i våra kroppar då den förekommer i cellerna och utgör en beståndsdel i både kreatin och kollagen. Kollagenets roll är bland annat att bygga upp och ge stadga åt skelett, hud, hår, naglar, brosk, senor och bindväv.
Svavel förekommer i stor utsträckning i just bindväven, det vill säga i våra leder och ligament, och har visat sig bland annat hjälpa vid artros. Detta är en ledsjukdom som inte bara inskränker rörelsefriheten utan också kan ge upphov till ihållande smärta. Supplementering med MSM, antingen i form av ett luktfritt, vitt pulver eller kapslar/tabletter kan bidra till att smärtan lindras samt att brosket byggs upp igen. Dessutom kan det hjälpa vid ryggvärk, reumatism och ett flertal andra sjukdomstillstånd tack vare det faktum att svavel besitter antiinflammatoriska egenskaper.
Lider du av någon särskild hudåkomma kan symptomen eventuellt lindras av att du smörjer in det irriterade området med salva innehållande detta ämne.

Vad är MSM bra för?

Som tidigare nämnt är MSM en organisk form av svavel - ett av människans vanligaste mineralämne. Särskilt mycket har vi i skelettet, brosket och lederna, men även huden, håret och naglarna. Man kan enkelt förklarat säga att det är detta mineralämne som bygger upp strukturerna i kroppen.
Bland annat kan ett tillskott av MSM hjälpa till vid uppbyggnad av brosk- och ledvävnader. Av denna anledning är det ett populärt tillskott att inta vid ledvärk eller andra ledbesvär. Svavel förekommer i stor usträckning i just bindväven, det vill säga i våra leder och ligament, och har visat sig bland annat hjälpa vid artros. Detta är en ledsjukdom som inte bara inskränker rörelsefriheten utan också kan ge upphov till ihållande smärta. Supplementering med detta mineralämne kan bidra till att smärtan lindras samt att brosket byggs upp igen. Dessutom kan det hjälpa vid ryggvärk, reumatism och ett flertal andra sjukdomstillstånd tack vare det faktum att svavel besitter antiinflammatoriska egenskaper.
Men det är inte slut där! Ett tillskott kan även hjälpa dg som lider av eksem, torr och/eller kliande hud. Även du med håravfall, försämrad hårkvalitet och sköra naglar kan med fördel inta ett tillskott av detta mineralämne.

Är det bra att ta MSM?

MSM, som står för metylsulfonylmetan, är en organisk svavelförening som ofta används som kosttillskott. Det finns vissa påstådda hälsofördelar med att ta MSM, men det är viktigt att notera att forskningen på området är begränsad och att resultaten är blandade.
MSM har antagits kunna hjälpa till att lindra ledsmärta och inflammation, förbättra hudens hälsa, främja hårväxt och stärka naglarna. Det har också föreslagits kunna ha antioxidantegenskaper och bidra till avgiftning av kroppen.
Vissa människor har upplevt fördelar av att ta MSM-tillskott, särskilt vid ledrelaterade tillstånd som artros och reumatoid artrit. Andra har dock inte märkt någon märkbar effekt. Det är viktigt att komma ihåg att effekterna av kosttillskott kan variera från person till person.
Som med alla kosttillskott är det bäst att rådfråga en läkare eller annan kvalificerad hälsoexpert innan man börjar ta MSM eller något annat tillskott. De kan ge dig råd baserat på din individuella hälsostatus och behov.

Hur mycket MSM?

Vad gäller doseringen av MSM är den ytterst individuell, och rekommendationerna varierar mellan olika varumärken och produkter.
Tänk på att alltid följa tillverkarens föreskrifter, oavsett om du väljer pulver, kapslar eller tabletter. Generellt rekommenderas någonstans omkring 2-4 gram per dag men det kan vara klokt att börja med en lägre dos och utöka denna allteftersom. Anledningen till detta är inte att tillskottet är giftigt utan snarare att det initialt kan ha en utrensande effekt.
Denna utrensande eller “avgiftande” effekt kan göra att de befintliga symptomen förvärras, till exempel värk eller trötthet, och i synnerhet personer som under längre perioder har använt olika läkemedel kan se en tillfällig uppblossning av tidigare eller existerande bekymmer. Vid händelse av detta bör supplementeringen inledas försiktigt och ökas gradvis.
Värt att ha i bakhuvudet är att dessa fysiska reaktioner alla är tecken på att kroppen har satt igång en läkningsprocess och att det kommer att gå över med tiden.

Hur ska jag ta MSM?

Idag finns det ett brett utbud vad gäller hälsokost, och produkter innehållandes MSM är inget undantag. I och med det breda utbudet finns det idag att tillgå i såväl kapsel- som pulverform, så välj vad som än passar dig bäst. Kapslar är ett väldigt smidigt sätt och kan lämpa sig bra när du ska ut och resa eller liknande. Fördelen med pulver är att du kan dosera helt själv och alltså skräddarsy ditt intag helt efter ditt behov.
Väljer du ett tillskott i pulverform kan du med fördel blanda ner det i din juice eller smoothie. På så sätt slipper du den lite beska smaken pulvret annars kan ha, och boostar dessutom ditt upptag då det intas tillsammans med C-vitaminrika livsmedel.
Likt majoriteten av kosttillskotten bör du prova dig fram vad gäller doseringen just för att känna av vad din kropp mår bäst av! Vanligt är att börja med en lägre dos, för att sakta men säkert trappa upp lite vecka för vecka.

Hur länge kan man äta MSM?

En vanlig fråga kring just detta tillskott är hur länge man kan inta det. Och faktum är att MSM är ett av de absolut minst giftiga ämnen som finns i naturen, och av just denna anledningen kan du med fördel inta det löpande, dagligen, utan uppehåll. Vad gäller toxicitet går det att likställa med vatten och överflödigt svavel går på naturlig väg ur kroppen inom ett dygn.
Studier, där man har använt cirka 2000 mg per kilo kroppsvikt, har inte kunnat finna några biverkningar eller tecken på förgiftning. Innan du kommer upp i något som ens skulle kunna liknas vid toxiska nivåer kommer magen med all sannolikhet att sparka bakut.
Testa dig fram och se vilken dos och i vilken frekvens just din kropp mår bäst av att inta tillskottet.

Vad händer om man tar för mycket MSM?

Rekommendationerna kring doseringen av detta tillskott skiljer sig åt. Men kan man ta för mycket? Enkelt förklarat krävs det väldigt mycket för att det ska bli FÖR mycket. Studier, där man har använt cirka 2000 mg per kilo kroppsvikt, har inte kunnat finna några biverkningar eller tecken på förgiftning. Innan du kommer upp i något som ens skulle kunna liknas vid toxiska nivåer kommer magen med all sannolikhet att sparka bakut.
Följ tillverkarens rekommendationer och lyssna på din kropp!

Är MSM uppiggande?

Rekommendationerna kring hur och när MSM bör intas skiljer sig något åt, men en vanlig rekommendation är att undvika intag före sänggående. Detta beror på att det kan ha en uppiggande effekt på din kropp. Vanligt är att inta det till frukost och/eller lunch, detta just på grund av att det ger en uppiggande effekt och syresätter kroppen.

Hur lång tid tar det innan MSM verkar?

Likt många andra kosttillskott är tiden tills du känner effekt av MSM varierande. Vissa märker effekt redan efter bara ett par dagar, medan vissa kan behöva hela fem till sex månader av regelbundet intag innan.
Vill du maximera ditt upptag kan du kombinera med ett C-vitamin tillskott. Välj ett som innehåller minst 1000mg C-vitamin, så får du bästa möjliga effekt!

Vad är skillnaden på kollagen och MSM?

Vanligt är att blanda ihop MSM och kollagen. Förmodligen på grund av att de på många sätt är väldigt lika och har en hyfsat lik effekt på såväl leder som hud, hår och naglar. MSM är som tidigare nämnt en form av organiskt svavel, medan kollagen är en form av protein.

Kan man ta MSM och kollagen tillsammans?

Såväl MSM som kollagen finns att tillgå i kosttillskott, då i sin fria form. Men det finns idag även komplexa tillskott med flertalet olika ämnen som alla verkar tillsammans, för lederna, huden, håret och naglarna. I dessa produkter förekommer såväl MSM som kollagen ofta, i kombination med flertalet andra liknande ämnen.
Med andra ord är detta en vanlig duo, men den rekommenderas inte till alla. Allt beror på vad ditt syfte med intaget är. Vill du ge dina leder och din bindväv en boost kan det vara en bra kombo, men om du till exempel vill se effekt på ditt hår, ja då rekommenderas MSM i första hand.
Are you in the right place?
Choose country
Continue to tillskottsbolaget.se