Tribulus - Kp tribulus tillskott online - Tillskottsbolaget
Fri frakt ver 500kr
Bonusprodukter
Pong p alla dina kp
Currency currency
X

Shopping from a different country?

Please select your country to get the right currency!

Fri frakt ver 500kr Bonusprodukter Pong p alla dina kp
Kategorier

Tribulus

Tribulus terrestris är ett växtbaserat tillskott som länge använts inom traditionell medicin, men som på senare tid även blivit oerhört populärt bland hårt tränande indivi-der. Framförallt är tillskottet känt för sin förmåga att kunna ge ökade testosteronnivåer, helt naturligt. Men det används även för att ge en ökad sexuell funktion och ökad libido. De hälsofrämjande egenskaperna är alltså många, och extra populärt är det då det kan intas av såväl män som kvinnor. Hos oss på Tillskottsbolaget hittar du ett brett utbud av tillskott med tribulus!

Sortera efter
BioTechUSA Tribooster, 60 caps
13
Biotech Tribooster är en perfekt testosteronbooster och innehåller 2000mg ren Tribulus T...
199 kr (229 kr)
Kp!
Info
SOLID Nutrition Tribulus, 150 mega caps
50
SOLID Nutrition TRIBULUS är ett kosttillskott i produktkategorin muskelökare med hela 1 ...
149 kr (299 kr)
2 x SOLID Nutrition Tribulus, 150 mega caps
50
SOLID Nutrition TRIBULUS är ett kosttillskott i produktkategorin muskelökare med hela 1 ...
298 kr (598 kr)
Fairing Trib-70, 100 caps
Trib-70, ett kosttillskott från Fairing, innehåller Tribulus terrestris extraherat f...
398 kr
Kp!
Info
4 x SOLID Nutrition Tribulus, 150 mega caps
50
SOLID Nutrition TRIBULUS är ett kosttillskott i produktkategorin muskelökare med hela 1 ...
596 kr (1196 kr)

Vad är tribulus?

Tribulus, även känt som tribulus terrestris, är en växt som länge använts inom traditionell medicin i Kina och Indien. Man utvinner extrakt från både blomma och blad och i dessa länder ansåg man förr i tiden att örten gav styrka och motståndskraft och man intog den därför innan till exempel jakt eller strid.
Det är först nu på senare tid som örten har tagit sig in på den västerländska arenan, och då i synnerhet i träningssammanhang där den har blivit väldigt populär. Många atleter vittnar om god effekt av tillskottet och inte minst vad gäller dess förmåga att kunna öka kroppens produktion av det anabola (uppbyggande) hormonet testosteron.
Triggarnöten verkar i största allmänhet stärkande tack vare flera aktiva ämnen och fytokemiska substanser. Bland dessa återfinns bland annat flavonoider, alkaloider och saponoiner, varav de senare har en rad hälsofrämjande egenskaper. I likhet med ginseng verkar det till exempel nervstärkande. Alkaloider å sin sida är basiska ämnen som till stor del förekommer i läkemedel då det på olika sätt inverkar positivt på människokroppen.
Ser vi till de populära testoboostersen är detta en av de absolut vanligast förekommande ingredienserna i dessa, detta tack vare dess förmåga att kunna stimulera kroppens egen produktion av det manliga könshormonet. Att Tribulus spelar en viktig roll när det kommer till att upprätthålla normala testosteronnivåer och kanske till och med höja desamma kan bero på att det ökar produktionen av hormonet LH, vilket i sin tur underlättar just testosteronproduktionen.

Vad gör tribulus?

Tribulus har länge använts i traditionell medicin, då för att behandla olika hälsotillstånd, däribland högt blodtryck, diabetes och sexuell dysfunktion. Det ansågs förr i tiden ge styrka och motståndskraft till människor och användes därför ofta innan jakt eller strid.
Idag ser det lite annorlunda ut och framförallt är örten känd för sin förmåga att kunna boosta testosteronnivåerna, helt naturligt. Att örten spelar en viktig roll när det kommer till att upprätthålla normala nivåer och kanske till och med höja dessa, kan bero på att det ökar produktionen av hormonet LH, vilket i sin tur underlättar just testosteronproduktionen. Något som i sin tur kan förbättra den fysiska prestationen, ge en ökad muskelmassa och sexuell funktion.
Forskningen är dock begränsad, och det krävs fler studier för att dess effektivitet och säkerhet skall kunnas bevisas. Detta betyder att vi till stor del får hålla till godo med personliga utlåtanden och teorier om örtens faktiska effekt på bland annat muskeltillväxt och prestationsförmåga. Det råder dock ingen brist på lovord och positiva erfarenheter så om du är ute efter ett tillskott som kan hjälpa dig att lägga i en extra växel inne på gymmet kan detta vara precis vad du behöver.

Hur mycket tribulus?

Som alltid i fallet med tillskott som har en direkt eller indirekt effekt på hormonproduktionen är det viktigt att du håller dig till de rekommendationer avseende dosering och längd på själva supplementeringen som finns.
Vad som är del optimala dosen är svårt att svara på då detta bland annat beror på faktorer så som vikt och kön men även ålder, hälsotillstånd och träningsmål. En vanlig rekommenderad dosering från tillverkare ligger runt 1000 - 3000 mg per dag. Viktigt att komma ihåg är att det som sagt är mycket individuellt, men även att kvalitén på råvaran kan variera mellan olika tillverkare. Hos oss på Tillskottsbolaget hittar du ett brett utbud av högkvalitativa tribulustillskott!

När ska man ta tribulus?

Doseringsanvisningarna skiljer sig något åt från produkt till produkt, men vanligt är att tribulustillskott rekommenderas att intas dagligen, gärna i samband med måltid. Vissa väl-jer att inta det före träning, detta för att få en ökad energi och uthållighet. Medan vissa väljer att inta det på kvällen, för att istället få ta del av dess positiva effekter på sömnen.
Så du kan alltså inta tillskottet när än det passar dig bäst, men följ alltid tillverkarens rekommendationer. Detta då för höga doser kan orsaka flertalet negativa bieffekter.

Ökar tribulus testosteronnivåerna?

Den främsta anledningen till att trubulus terrestris blivit ett så populärt kosttillskott bland fysiskt aktiva och speciellt kroppsbyggare är dess effekt på testosteronnivåerna. Örten anses nämligen på ett naturligt sätt kunna öka dina nivåer av LH i kroppen. LH är ett luteiniserande hormon som genom att signalera till testiklarna att de skall producera mer testosteron, kan ge högre nivåer i kroppen.
Värt att komma ihåg är dock att studierna som genomförts på örten är få. Det finns forskning som visar på goda effekter, men även de som inte visar på någon effekt alls. Du bör även komma ihåg att det är ett naturligt tillskott och alltså inte bör jämföras med anabola steroider.

Kan kvinnor ta tribulus?

En vanlig fundering vad gäller alla tillskott som sägs kunna öka testosteronnivåerna på ett naturligt sätt är ifall det är säkert för kvinnor att inta de? När det kommer till Tribulus är det ett tillskott som såväl män som kvinnor kan ta. Värt att ha i åtanke är däremot att kvinnor producerar mycket mindre testosteron än män och av den anledningen kan effekterna bli annorlunda och/eller hämmade.

Finns det några biverkningar av tribulus?

Om du använder produkter som innehåller Tribulus helt i enlighet med tillverkarens före-skrifter borde detta ske helt utan otrevliga bieffekter. Däremot, med tanke på att dessa tillskott påverkar den hormonella balansen, bör du aldrig överskrida den rekommenderade dosen. Oproportionerligt höga nivåer av manligt könshormon är sällan önskvärt för något av könen och, av naturliga skäl, särskilt inte för kvinnor.
Får du i dig för höga doser kan du uppleva negativa bieffekter så som huvudvärk, magbesvär och sömnproblem.

Ökar tribulus sexlusten?

Ser vi till hur Tribulus terrestris användes förr i tiden var det framförallt för att ge styrka och behandla flertalet olika hälsotillstånd, men även för att öka sexlust och libido. Här har nå-got mer forskning gjorts, än dess påverkan på det manliga könshormonet, och resultaten har varit goda. Tillskottet har i studier visats kunna öka sexlusten hos såväl män som kvinnor. Det har dessutom visats kunna öka blodflödet till genitalierna, något som kan ge en bättre sexuell funktion.
Are you in the right place?
Choose country
Continue to tillskottsbolaget.se