Grnt Te - frbttra din fettfrbrnning - Tillskottsbolaget
Fri frakt ver 500kr
Bonusprodukter
Pong p alla dina kp
Currency currency
X

Shopping from a different country?

Please select your country to get the right currency!

Fri frakt ver 500kr Bonusprodukter Pong p alla dina kp
Kategorier

Grönt Te

Grönt te, närmare bestämt grönt teextrakt, är ett populärt tillskott vid diet.Detta tack vare att grönt te främjardin energiförbrukning, fettförbränning och ämnesomsättning, samtidigt som det minskar din aptit. Detta kan i sin tur underlätta din viktnedgång! Grönt teextrakti form av kosttillskott är även ett bra alternativ för dig som vill ta del av dess hälsofrämjande egenskaper, utan att behöva dricka stora mängder grönt te. Bland annat innehåller extraktet massvis av antioxidanter som bland annat hjälper till att motverka oxidativ stress. Köp grönt te hos oss på Tillskottsbolaget!
Sortera efter
SOLID Nutrition Green Tea, 90 caps
20
GREEN TEA är ett högkoncentrerat tillskott av grönt teextrakt från SOLID Nutri...
119 kr (149 kr)
Kp!
Info
Star Nutrition Green Tea, 90 caps
Green Tea är ett kosttillskott från Star Nutrition i produktkategorin fettförbr...
169 kr
Kp!
Info
4 x SOLID Nutrition Green Tea, 90 caps
20
GREEN TEA är ett högkoncentrerat tillskott av grönt teextrakt från SOLID Nutri...
476 kr (596 kr)
2 x SOLID Nutrition Green Tea, 90 caps
20
GREEN TEA är ett högkoncentrerat tillskott av grönt teextrakt från SOLID Nutri...
238 kr (298 kr)
8 x SOLID Nutrition Green Tea, 90 caps
20
GREEN TEA är ett högkoncentrerat tillskott av grönt teextrakt från SOLID Nutri...
952 kr (1192 kr)

Vad är grönt te?

Grönt te kommer ursprungligen från Kina och har konsumerats där i över 4500 år. Det gröna skiljer sig från det svarta på så sätt att det inte oxideras så som det svarta gör, vilket resulterar i att många ämnen behålls, ämnen som annars oxideras bort. Detta är varför det påstås ha flera positiva hälsoeffekter.
Men vart kommer det ifrån då? Jo, det utvinns ur teplantans teblad, som innehåller många intressanta ämnen. Bland annat innehåller grönt te koffein som verkar uppiggande men som dessutom kan ha en positiv påverkan på fettförbränningen, koncentrationsförmågan och prestationsförmågan. Teanin är ett annat ämne, en aminosyra, som återfinns i bladen. Teanin verkar inte på samma sätt som koffein utan verkar mer lugnande än uppiggande och kan till exempel bidra till en minskad stress, förbättrad nattsömn och minskning av eventuella bieffekter från koffein. Med andra ord så kompletterar koffeinet och teaninet varandra väldigt bra, speciellt på en lågkaloridiet.
Utöver koffein och teanin innehåller bladen ett flertalet andra ämnen, bland annat klorofyll och polyfenoler. Men även vitaminer och mineraler. Studier har visat att dessa ämnen ger effekt, men det finns idag för få studier gjorda på grönt te för att man med säkerhet ska kunna fastställa detta.

Vad är grönt teextrakt?

Det finns grönt te och så finns det grönt teextrakt, men vad är egentligen skillnaden?
Oavsett om du väljer att dricka det eller inta det i form av extrakt i ett kosttillskott får du ta del av dess positiva hälsoeffekter. Men för att komme upp i en bra dos av, utan att ta ett kosttillskott i form av grönt te-extrakt behöver du dricka väldigt stora mängder grönt te, något som kan vara svårt. Genom att välja ett extrakt får du istället en mycket mer koncentrerad dos!
Skillnaden på de olika formerna är alltså koncentrationen av det berörda ämnet! Båda funkar, men det gröna teextrakt är mer koncentrerat och därmed enklare att få i sig rekommenderad daglig dos av.

Vad är grönt te bra för?

Hälsofördelarna med grönt te är många, men framförallt är det rikt på antioxidanter och tack vare det skyddar de våra celler mot skadlig oxidativ stress. Det extraktet är kanske absolut mest känt för är dess positiva påverkan vid viktnedgång. Tack vare de antioxidativa katechinerna och EGCG kan ett tillskott minska din aptit, öka din förbränning och underlätta din viktnedgång. Det är av just denna anledningen som detta är ett populärt kosttillskott att inta under diet.
Det är även anledningen till att halterna av katechinerna, EGCG och polyfenolerna alltid skrivs ut på dessa produkter. Beroende på ditt syfte med inköpet av ett grönt teextrakt bör du alltså se efter hur stor del av extraktet de olika ämnena utgör.

Är det bra att dricka grönt te varje dag?

Generellt är det inte farligt att dricka grönt te, men du bör varav vaksam på mängden du dricker samt vilken tesort du väljer. Tas det i alldeles för stora mängder och/eller alldeles för ofta kan det vara skadligt för oss. Men så länge du håller dig till inte allt för många koppar om dagen är det inga problem!

Vad gör grönt te med kroppen?

Grönt teextrakt ät ett bra kosttillskott för dig som vill gå ned i vikt, men även dig som vill få i dig bra med antioxidanter och minska oxidativ stress. Grönt te främjar bland annat din energiförbrukning, fettförbränning och ämnesomsättning. Detta kan i sin tur minska aptit och sötsug, öka fettförbränning och underlätta viktnedgång.
Men även du som inte har som mål att gå ned i vikt kan ha stor nytta av ett tillskott av grönt teextrakt. Det innehåller nämligen massvis av antioxidanter som kan främja din hälsa på flera olika sätt! Bland annat hjälper de till att motverka oxidativ stress.

Vilket grönt te är bäst för viktminskning?

När det gäller viktnedgång, fettförbränning och allt därtill är detta ett populärt kosttillskott att addera till den strikta kosten. Utbudet av produkter i denna kategorin är många, och grönt teextrakt är inget undantag. Viktigt att tänka på när du väljer produkt är mängden EGCG i produkten.
Epigallocatechin gallate (EGCG) är en antioxidantgrupp i grönt te. På grund av oxidationen som sker av svart te återfinns inte EGCG i en lika stor mängd i det som i det gröna. Enligt studier är det EGCG som är det aktiva och kanske absolut viktigaste ämnet i grönt te. Med det i eftertanke kan du kika närmre på hur mycket EGCG produkten du planerar att köpa innehåller! För att få i dig den tillräckliga mängden av EGCG och på så sätt kunna ta del av dess hälsofrämjande egenskaper bör du ta ett tillskott av grönt teextrakt, alternativt dricka cirka 3 koppar grönt te per dag.

Är det koffein i grönt te extrakt?

Ett extrakt av grönt te innehåller koffein, men inte i närheten lika mycket som en kopp kaffe! Detta gör att även de som är känsliga mot koffein kan ta detta tillskott.
I en liten kopp te finns det ungefär 50mg koffein. Mängden koffein i kosttillskott med grönt te extrakt kan skilja sig åt väldigt mycket, men i 500mg är det vanligt att 15-40mg av de är koffein. För att få perspektiv på det hela innehåller en kopp kaffe cirka 70mg koffein, en burk cola cirka 40mg och en energidryck upp emot 200mg. Detta ämne innehåller med andra ord en väldigt låg mängd koffein och kan även intas av dig som är känslig mot kof-fein eller av annan anledning föredrar att vara utan det.

Hur farligt är grönt te?

Generellt är det inte farligt att dricka grönt te, men du bör varav vaksam på mängden du dricker samt vilken tesort du väljer. Flera gröna teer innehåller höga nivåer av bekämp-ningsmedel, något som kan vara skadligt i höga mängder. Tas grönt te i alldeles för stora mängder och/eller alldeles för ofta kan det vara skadligt för oss. Men så länge du håller dig till rekommenderad daglig dosering av grönt teextrakt eller inte allt för många koppar grönt te om dagen är det inte farligt, tvärtom!

Hur mycket l-Teanin i grönt te?

Teanin (L-teanin i sin rena form), är en aminosyra som vi hittar i tebuskens blad. Det är det främsta, mest förekommande aktiva ämnet ioch samverkar tillsammans med koffeinet, detta genom att minska koffeinets bieffekter. Detta är en stor del till varför grönt te extrakt har så positiva hälsofördelar som det har! Medan koffein piggar upp, lugnar teanin ner. En perfekt kombo med andra ord.
En kopp te på ca 2 dl innehåller cirka 25 - 60 mg teanin. Anledningen till att det kan skilja sig så mycket är på grund av att olika tesorter innehåller olika mycket teanin! Faktum är att grönt är den tesort som innehåller absolut mest teanin.
Are you in the right place?
Choose country
Continue to tillskottsbolaget.se