Mltidsersttning & mltidsersttare online - Tillskottsbolaget
Fri frakt ver 500kr
Bonusprodukter
Pong p alla dina kp
Currency currency
X

Shopping from a different country?

Please select your country to get the right currency!

Fri frakt ver 500kr Bonusprodukter Pong p alla dina kp
Kategorier

Måltidsersättning

En måltidsersättning är ett av de absolut populäraste kosttillskotten när det kommer till att gå ned i vikt. Det är ”mat i pulverform”, innehåller alla näringsämnen du behöver i en måltid och är framförallt väldigt kalorisnålt. Genom att ersätta en eller flera måltider om dagen, under en begränsad period, kan du såväl gå ned i vikt som underlätta din viktresa. Tack vare dess många gånger höga proteinhalt stödjer de även din muskeltillväxt och du håller dig dessutom mätt längre. Köp din måltidsersättare hos oss på Tillskottsbolaget!

Sortera efter
SOLID Nutrition Diet, 1000 g
Proteinrik, kalorisnål och komplett måltidsersättare som innehåller alla vikti...
249 kr
2 x SOLID Nutrition Diet, 1000 g
10
Proteinrik, kalorisnål och komplett måltidsersättare som innehåller alla vikti...
448 kr (498 kr)
Star Nutrition Ultimate Diet Complex, 1 kg
Ultimate Diet Complex från Star Nutrition är ett perfekt mellanmål eller målti...
229 kr
4 x SOLID Nutrition Diet, 1000 g
15
Proteinrik, kalorisnål och komplett måltidsersättare som innehåller alla vikti...
847 kr (996 kr)
Star Nutrition Protein & Oat Breakfast Shake, 750 g
Protein & Oat Breakfast Shake från Star Nutrition är den perfekta frukost- och mella...
179 kr
Redcon1 MRE, 3250 g
Redcon1 MRE är en komplett måltidsersättare med endast de absolut bästa rå...
899 kr
Bodylab Diet Shake, 1100 g
God och komplett måltidsersättare som innehåller viktiga vitaminer, mineraler och f...
249 kr
Mutant Flex Food, 880 g
20
När du har ont om tid eller har glömt att förbereda matlådor är Flex Food...
399 kr (499 kr)
Star Nutrition Complete Meal, 1,2 kg
Complete Meal är en måltidsersättare för viktkontroll från Star Nutrition...
349 kr
Fairing Complete Diet, 1 kg
Complete Diet från Fairing är en måltidsersättare framtagen både för...
439 kr
Fairing Vegan Meal (Gainer), 1400 g
Fairing har tagit fram Vegan Meal, en produkt helt fri från animalier som istället baser...
249 kr
Fairing Proteingrt, 1400 g
Fairings proteinrika mannagrynsgröt med kanel- och vaniljsmak ger dig snabbt och enkelt en ny...
259 kr
SSN Whey Oat Egg, 900 g
29
SSN har som mål att förse dig med det allra bästa. I denna produkt har dem tagit fr...
199 kr (279 kr)
Scitec Protein Breakfast
En smidig, proteinrik & rejäl frukost, på burk! Scitec Nutrition har förvandlat...
179 kr
8 x SOLID Nutrition Diet, 1000 g
20
Proteinrik, kalorisnål och komplett måltidsersättare som innehåller alla vikti...
1592 kr (1992 kr)
5% Nutrition Real Carbs + Protein, 1,5 kg
Äntligen! Nu finns Real Carbs med tillsatt protein - alltså en komplett måltidsers&...
599 kr
Aware Nutrition Real Meal - Grab & Go, 900 g
REAL MEAL är en shake med en unik kombination av näringsämnen. En näringsrik s...
269 kr
Barebells Fast Food, 500 ml
Barebells Fast Food, 500 ml är en måltidsersättare från Barebells. Med fantast...
49 kr
Redcon1 MRE LITE, 870 g
Redcon1 MRE LITE är en komplett, kalorisnål, måltidsersättare med endast de ab...
499 kr
Axe & Sledge Home Made, 2,85 kg
Home Made är en proteinrik och högkvalitativ måltidsersättning från Axe &...
1299 kr

Vad är en måltidsersättning?

Precis som namnet antyder är måltidsersättare avsedda för att ersätta en eller flera vanliga måltider. Syftet med detta är i huvudsak viktminskning eller viktkontroll och detta under en begränsad tidsperiod. De kan till exempel användas som hjälpmedel för att kickstarka en diet eller upprätthålla önskad vikt.
De kommer förpackade i olika former, allt från pulver, bars och soppor till färdiga drycker. Alla har de gemensamt att de ur kalori- och näringssynpunkt är anpassade för att ge dig bästa tänkbara förutsättningar att lyckas med dieten på ett säkert och effektivt sätt.
En grundförutsättning för att gå ned i vikt är att vi ligger på ett kaloriunderskott. Detta kan dock vara väldigt tufft och många kämpar med såväl hungern som sötsuget under dieten. En måltidsersättare är noga sammansatta vad gäller vitaminer, mineraler, fibrer och ofta en hög andel protein, vilket håller oss mätta och belåtna längre.
Sammanfattningsvis är de alltså både effektiva, nyttiga och praktiska.

Är det bra med måltidsersättning?

Att under en begränsad tidsperiod, till exempel vid kickstart av en viktresa eller liknande, ersätta vissa måltider med en måltidsersättning, är effektivt! När det kommer till att minska i vikt handlar allt om att ligga på ett kaloriunderskott, det vill säga äta mindre än vad du gör av med.
Produkter som är VLCD-klassade har ett lågt energiinnehåll, utan att brista på innehållet av vitaminer, mineraler etc. Det är alltså ett smidigt & effektivt sätt för dig att få i dig vad du behöver, utan att få i dig för mycket kalorier för att nå ditt mål. Men, kom ihåg att ersätta samtliga måltider med riktig mat, under en längre tid, varken är bra eller hållbart. Vår kropp är inte gjord för att äta pulveriserad mat utan riktig mat! Håll det därför till en begränsad period, samt begränsat antal ersatta måltider.

Vilken är den bästa måltidsersättningen?

Utbudet inom måltidsersättare är idag oerhört brett. Det finns allt ifrån veganska och laktosfria till glutenfria, sockerfria och proteinrika. Att svara på frågan vilken som är den bästa, går knappt, dels då det finns så många men framförallt för att det helt beror på dina mål och preferenser.
Det du bör leta efter är en komplett variant. Det vill säga en som innehåller allt du behöver få i dig i en måltid! Protein, kolhydrater och fett, men även vitaminer, mineraler och fibrer. Ett näringsämne du bör kika lite extra på när du läser igenom näringsinnehållet är proteinet. Genom att få i dig tillräckligt med protein håller du sig mätt längre, ditt sötsug minskar och du bibehåller även muskelmassa, trots viktnedgång.

Vilken kostersättning är godast?

Vilken ersättning du tycker är godast kan givetvis ingen annan än just Du svara på. Det finns idag väldigt många såväl varumärken som produkter att välja på. Shaken en tycker är den godaste hen druckit kan en annan knappt dricka. Vår rekommendation? Välj safecards om du är osäker! Satsa på de klassiska smakerna; Vanilj, Jordgubb och Choklad. Läs omdömen! Vad säger andra om denna smaken?
Men, se även förbi smaken! Det viktigaste är trots allt innehållet. Och idag är majoriteten av produkterna på marknaden väldigt goda!

Hur många måltider kan du ersätta med måltidsersättare?

Att ersätta dagens alla måltider med ett pulver, hur näringsrikt det än må vara, är inte bra och definitivt inte en hållbar lösning i längden. Även fast dessa pulver många gånger är väldigt näringsriks är det trots det inte säkert att du får i dig allt du behöver genom detta. En balanserad, mångsidig och varierad kost är även de viktigt för att vi ska må bra.
Vi rekommenderar att du ersätter 1-2 måltider om dagen med en måltidsersättare, och detta under en begränsad period.

Kan man gå ner i vikt med måltidsersättning?

Anledningarna till att använda en måltidsersättare är flera och varierande. Den absolut vanligaste anledningen är viktnedgång! Det kan exempelvis vara ett bra sätt att kickstarta en diet och viktminskning på. Genom att ersätta en eller två av dagens måltider med detta bryter du snabbt ohälsosamma kostvanor och har ofta lättare att tappa i vikt, snabbare. Detta genom att du direkt lägger dig på ett kaloriunderskott och dessutom vet exakt hur mycket du får i dig i varje måltid.
Ytterligare ett tillfälle är under en tuff diet. Genom att ersätta en eller flera måltider om dagen kan du på ett enkelt och säkert sätt minska ditt kaloriintag, uppnå snabbare resultat och hålla dig motiverad! Det är inte alltid lätt att gå ned i vikt, och när man inte heller ser några resultat på vågen, i spegeln eller i måendet, blir det inte direkt lättare. Genom att använda en proteinrik måltidsersättare fullproppad med viktiga vitaminer och mineraler, fibrer och fetter, är det inte bara enklare att gå ned i vikt utan även hålla humöret, motivationen och välmåendet uppe!
En annan vanlig orsak till att inta detta kosttillskott är stress och dåliga matvanor. I en stressig vardag är det inte ovanligt att man skippar frukosten, lunchen och/eller mellanmålet och på kvällen inser att man är jättehungrig. Genom att alltid ha en shake med sig är det enkelt att, var du än är, få i dig en måltid! Ditt mål kanske är att gå upp i vikt, men du har svårt att få i dig alla mål om dagen. Då kan en protein- samt kaloririk variant vara ett bra alternativ.

Hur ofta ska man dricka måltidsersättning?

Som tidigare nämnt är en måltidsersättare ett kosttillskott som inte bör ersätta samtliga måltider, varje dag. Vill du kickstarta din viktresa kan du under en begränsad tid ersätta 2-3 av dina dagliga måltider med en måltidsersättning, för att sedan trappa ned och börja införa lagade måltider igen. Det finns måltidsersättare som kan ersätta en hel dags kost, men det är inget som rekommenderas. Satsa på en högkvalitativ, proteinrik och välsmakande måltidsersättare att ersätta exempelvis frukosten och/eller lunchen med, för att på kvällen äta en lagad måltid på kvällen.

Hur snabbt går man ner i vikt om man dricker måltidsersättning?

Viktigt att komma ihåg är att oavsett om du använder en måltidsersättare eller ej är ”nyckeln” till att gå ned i vikt densamma! För att gå ned i vikt måste du ligga på ett kaloriunderskott, oavsett vart kalorierna kommer ifrån. Faktum är att vart kalorierna kommer ifrån är ganska oviktigt, om vi endast ser till hur man går ner i vikt. Men för en hållbar, hälsosam och smidig viktnedgång gäller det att kalorierna vi får i oss innehåller allt de kroppen behöver!
I en komplett måltidsersättare får du i dig alla näringsämnen, vitaminer, mineraler, fibrer och hälsosamma fetter du behöver, utan att kalorierna springer iväg. I få antal kalorier får i i dig mycket, enkelt förklarat! 200 kcal är 200 kcal, men 200 kcal från en måltid innehållandes massvis av protein, vitaminer och mineraler har betydligt fler hälsofördelar än 200 kcal från en bulle fullproppad med socker och mättade fetter.


Artiklar om måltidsersättning

Are you in the right place?
Choose country
Continue to tillskottsbolaget.se