Knlindor & Std - Trningstillbehr
Fri frakt ver 500kr
Bonusprodukter
Pong p alla dina kp
Currency currency
X

Shopping from a different country?

Please select your country to get the right currency!

Fri frakt ver 500kr Bonusprodukter Pong p alla dina kp
Kategorier

Knälindor & Stöd

Här hittar du knälindor och stöd som hjälper dig skydda och stabilisera dina knän vid tung styrketräning, men också förebygger och rehabiliterar överbelastning och slitskador. Knäet är en mycket utsatt del av kroppen, inte minst vid tung styrketräning, löpning och tyngdlyftning. Genom att använda knälindor, knästöd eller andra former av knäskydd kan du stabilisera ditt knä, öka din prestation och förebygga/rehabilitera skador. Det finns flertalet olika såväl knälindor som knästöd. Hos oss på Tillskottsbolaget hittar du ett brett utbud av knälindor och skydd!

Sortera efter
Nordic Training Gear Knee Sleeves, 7 mm
Dessa knee sleeves är tillverkade av Neopren i 7 mm, av högsta kvalitet och designade f&...
549 kr
Nordic Training Gear Knee Wraps, 2,5 m
Extra breda och tjocka knälindor, för maximal prestation. Speciellt utvecklade f...
349 kr
Rehband RX Knee Sleeve 3 mm, black
RX Knee Sleeve 3mm; ett lättare knäskydd som passar utmärkt för atleter och mo...
249 kr
Rehband RX Knee Sleeve 7 mm, black
Rehband RX Knee Sleeve 7mm; ett knäskydd som ger ett tätt stöd till knät. Perf...
349 kr
Rehband RX Knee Sleeve 5 mm, black
Rehband RX Knee Sleeve 5mm; ett knäskydd som passar utmärkt för träning och ak...
299 kr
Nordic Training Gear Knee Wraps, 2 m
Extra breda och extra tjocka knälindor, för maximal prestation. Speciellt utvecklad...
349 kr
Gasp Knee Wraps, one size
Knee Wraps - Black/Flame från GASP är det ultimata skyddet för dina knäle...
699 kr
Kp!
Info

Vad är skillnaden på knälindor och knästöd?

Såväl knälindor som knästöd skyddar, stabiliserar och stödjer ditt knä, men användningsområdena skiljer sig något. Lindorna används främst vid de allra tyngsta lyften och rekommenderas främst till styrkelyftare, tyngdlyftare och andra idrottare som utsätter sina knän för en väldigt hög belastning. Till exempel utsätts knäna för en enorm belastning och påfrestning vid så tunga knäböj som de allra starkaste styrke- och tyngdlyftarna gör. Genom att linda ett par knälindor runt knäna inför dessa tynga lyft ökar man stabiliteten och minskar skaderisken. Stöden däremot har flertalet olika användningsområden; till exempel kan de vara perfekt för dig som behöver extra stabilitet under långa och tunga träningspass eller sysslar med långdistansträning, men också för dig som behöver ett extra stöd vid rehabilitering eller är känner dig något ostabil i endast ett knä. Till skillnad från lindorna finns det mycket fler valmöjligheter när det kommer till stöden. Det finns de som säljs styckvis, men även de som säljs i par. De finns även tillgängliga i flertalet olika tjocklekar, allt från tre till sju millimeter. Utöver de finns de även i flertalet olika färger, storlekar och modeller. Allt detta i en uppsjö av olika märken. Allt för att du ska hitta den ultimata produkten för Dig.


Är det bra att använda knäskydd?

Knävärmare (knee sleeves) är ett bra, värmande och stabilitets-givande tillbehör med många fördelar för dig som tränar, men även dig som inte är lika aktiv (mer om det senare). Den främsta anledningen till att använda knee sleeves är på grund av den värmande effekten. Tack vare att de sitter så tätt emot kroppen ökar de snabbt och effektivt blodflödet och värmen ökar. Resultatet? Varma, följsamma och stabila knän fullt redo för att prestera på topp utan att skadas!Ytterligare en fördel med att använda någon form utan skydd, stöd eller värmare runt dina knän är den minskade skaderisken och svullnaden samt minimeringen av smärta. Alla som tränar regelbundet kan nog hålla med om att skador är något man gärna håller sig så långt borta från som möjligt, och knäskador är inget undantag. Använd därför dessa innan, under och / eller efter tuffa träningspass där knäna är speciellt utsatta. Exempel på detta är crossfit-pass, benpass eller strongman-pass. Tack vare att de ger ordentligt med kompression kan du med fördel använda de även efter träningspass som varit lite extra tuffa. Svullnad runt leder är då vanligt och då kan dessa vara till stor hjälp då de både minskar svullnaden och smärtan.

Vilken mm på knäskydd?

När du väl beslutat dig för att investera i ett knäskydd, ja då återstår det ju fortfarande några val. Ett beslut som ska tas är vilken tjocklek du bör ha på just ditt/dina skydd. De finns framförallt tre tjocklekar;  3 mm, 5 mm och 7 mm. Nedan förklarar vi lite mer ingående om de olika tjocklekarna så du kan hitta den rätta för dig!Knästödet på 3 mm är ett lättare knäskydd som passar utmärkt för atleter och motionärer inom uthållighetsgrenar så som långdistanslöpare. De värmer och stabiliserar knäet men avlastar även trycket på knäet samtidigt som de förbättrar din koordination. De lämpar sig perfekt för dig som vill förebygga och/eller rehabilitera löparknä, knäsmärta, överansträngd mjukvävnad och slitageskador.Vill du ha något mer support och ett som passar till de allra flesta idrotter och tillfällen? Då är ett på 5 mm perfekt för dig. De passar utmärkt för träning och aktiviteter med hög rörlighet där du behöver extra stabilitet till ditt knä, allt från styrketräning till löpning. Den förbättra din kontroll och koordination, utan att begränsa dina rörelser. Likt modellerna på 3 mm värmer den även bra runt knäet och förebygger skador. Passar perfekt för dig som tränar relativt hårt och ofta och önskar ett ökat stöd i din träning.Stöden på 7 mm get tät support till ditt knä. Det är perfekt för dig som till exempel tränar eller tävlar i tyngdlyftning och vill ha maximalt stöd och skydd. De förebygger skador, värmer och ger dig full rörlighet i dina lyft, samtidigt som den stabiliserar kraftfullt.

Hur hårt ska ett knäskydd sitta?

För att få ut maximalt av skyddet vad gäller värme, kompression och stabilitet är det viktigt att det sitter korrekt. Detta innebär att du ska ha rätt storlek, modell och tjocklek. Sitter det inte som det ska och till exempel är för stort, sitter för löst eller är för tunt, ja då går du miste om dess fördelar. Men hur hårt ska det sitta då? Jo, det ska sitta åt rejält, men känner du att det skett in i huden runt om bör du prova en större storlek och/eller annan modell. Ett tips är att testa göra en knäböj med de på, för att känna ordentligt att det känns bra. Det ska givetvis vara bekvämt, men ändå sitta åt. Värt att tänka på är även om du kommer använda de på tights, tunnarr byxor eller liknande, eller direkt på huden. Direkt på huden, alternativt utanpå ett par tunnare tights, är att föredra. Testar du de direkt på huden är risken att de sitter åt för hårt när du senare har leggings under. Se därför till att du testar såväl med som utan!

Kan man tvätta knee sleeves?

En viktig del av att köpa och äga ett par knee sleeves är underhållet! Då de sitter så pass tätt intill kroppen och även på ett ställe där vi ofta svettas något mer på, krävs det att de tvättas med jämna mellanrum. De är bra på att suga åt sig svett och kan alltså lukta ganska så illa efter x antal användningar under tunga, svettiga benpass.

De allra flesta modellerna och varianterna tål tvätt i tvättmaskin, då ofta i längre grader och utan torktumling. Tvättar du de regelbundet förhindrar du inte bara oönskad lukt utan kan även förlänga livslängden på de då en tvätt kan hjälpa de återfå sin ursprungliga passform, något som annars kan påverkas efter en viss tids användning.

Mellan tvättarna kan du efter användning låta de lufttorka ett tag, istället för att direkt stoppa ner de i en minst lika illaluktande och fuktig gymväska. På så sätt kan du förhindra lukten något. Vänder du de även ut och in under torkningen kan det hjälpa ytterligare!

När ska man använda skydd för knäna?

Användningsområdena för skydd för knäna är flera. Knälindor rekommenderas först och främst till dig som lyfter riktigt riktigt tungt och exempelvis tränar och/eller tävlar i tyngdlyftning eller styrkelyft. Detta beror på att de ger ett väldigt bra stöd, men som endast är nödvändigt vid de allra tyngsta lyften.Stöd och skydd däremot kan användas av flera olika anledningar. Tränar du länge och hårt eller kanske nyss kommit tillbaka efter en skada? Då är ett knästöd något för dig. Vare sig du är idrottare inom uthållighet, fitness eller tyngdlyftning kan det vara en bra investering för dig om du vill maximera din prestation och minimera din skaderisk.
Are you in the right place?
Choose country
Continue to tillskottsbolaget.se