Magazine
Fri frakt över 500kr
Bonusprodukter
Poäng på alla dina köp
Valuta:
X

Shopping from a different country?

Now you can shop at Swedish prices in your country!

Select country:

Fri frakt över 500kr! Bonusprodukter! Poäng på alla dina köp

Tillskottsbolaget Magazine

Här hittar du en uppsjö av inspirerande, informativa och intressanta artiklar om allt från komplexa kosttillskott och enskilda ämnen till träningsupplägg och övningar. Varje vecka uppdaterar vi med nya givande artiklar för att svara på alla dina frågor och ge dig så mycket kunskap som möjligt kring träning och hälsa!

Liniment - en läkande salva

Liniment är ett gammalt och beprövat medel mot träningsvärk som av en del kan upplevas som lite kladdigt och kanske inte så trendigt. Men liniment behöver inte vara varken kladdigt eller otrendigt. Nu finns det en mängd nya sorter av liniment och dess effektiva förmåga att lindra träningsvärk är väl beprövad. Varför ska du använda liniment? Jo, de förebyggande egenskaperna och smärtlindrande effekterna ger stora hälsofördelar som kan ha stor betydelse för hur du lägger upp dina träningspass och hur du bemästrar vardagens många olika situationer. Här beskriver vi fördelarna med liniment, de olika sorterna och när du får bäst nytta av att smörja in dig med denna smärtlindrande salva.

Kalk - för ett bättre grepp

Har du ett bra grepp runt stången kommer du att kunna lyfta tyngre, utföra övningen med rätt teknik och helt enkelt prestera på toppen av din kapacitet. Här ska vi berätta mer om kalk som använts just för att hantera tunga skivstänger, hantlar och andra redskap. Kalk, eller magnesium, krita och chalk som det också kallas, är ett klassiskt hjälpmedel som förbättrar greppförmågan vid tunga lyft. Kalk finns i både flytande och fast form och appliceras enkelt på händerna före övningen. Du har säkert sett det användas flera gånger på ditt gym och kanske har du också använt det själv. Många använder kalk vid exempelvis marklyft och bänkpress. I den här guiden kan du lära dig mer om kalk. Vi går bland annat igenom hur och när du ska använda kalk på gymmet och vilka olika sorters kalk det finns.

Träna med träningsbälte

Ett träningsbälte är ett bra hjälpmedel för dig som ska lyfta tunga vikter. När du spänner magmusklerna mot bältet får du ett extra stöd som hjälper dig att stabilisera bålen. Du ökar det så kallade buktrycket som du sedan håller kvar under hela övningen. I den här guiden får du lära dig allt du behöver veta om träningsbälten. Vad är ett träningsbälte? När och hur ska det användas och vem ska använda ett träningsbälte? Men vi börjar guiden med att förklara vad ett buktryck är och hur du skapar ett buktryck.

Den stora guiden om superfoods

Du har alldeles säkert hört att vissa livsmedel ibland kallas för superfoods och att dessa kan göra oss både friskare och piggare. De kan helt enkelt bidra till en bättre hälsa och ett ökat välbefinnande. En del superfoods hittar du i din matbutik, du kanske till och med har flera superfoods i ditt skafferi eller kylskåp, och andra superfoods hittar du i hälsobutiker och som kosttillskott. I den här artikeln kan du lära dig en massa spännande fakta om superfoods: Vad är superfoods? Vilka livsmedel brukar räknas som superfoods och varför ska man äta superfoods? Vi hoppas att läsningen inspirerar dig till en mer hälsosam livsstil.

Den stora guiden om DAA

Har du hört talas om ett kosttillskott som heter DAA? Kosttillskottet används ofta i uppbyggnadssyfte för att maximera träningsresultatet och för en effektiv muskeltillväxt. DAA är populärt bland manliga styrketränare. Men vad är egentligen DAA? Jo, det är en aminosyra som kan styra kroppens produktion av testosteron och bidra till att frisätta flera andra hormoner i kroppen, till exempel GH och IGF-1. Dessa hormon kan ha en positiv betydelse för kroppens återhämtning samt reparera muskler och möjliggöra en bättre muskeltillväxt. Testosteron är till exempel ett viktigt hormon för bland annat kroppens muskler och skelett. GH är viktigt för delning och nybildning av celler och kan också öka proteinsyntesen. IGF-1 kan bidra till nybildning av kollagen som är viktigt för bland annat ben, hud, senor och blodkärlsväggar. I den här guiden kan du läsa mer om DAA och hur ett kosttillskott med DAA kan förbättra kroppens återhämtning och muskelreparation efter ett hårt pass på gymmet. Häng med och lär dig allt du behöver veta om DAA!

Bli starkare i knäböj

Knäböj är en träningsövning som inte alltid får den uppmärksamhet som den förtjänar, och många glömmer faktiskt bort att göra knäböj under sitt träningspass. Varför är knäböj en viktig övning? Jo, enkelt förklarat kan man säga att när du böjer på knäna så aktiverar du både fötter, underben, knä, lår- och sätesmusklerna och till viss del även ländryggen. Knäböj är alltså en rörelse som ger en bred muskelaktivering och om du dessutom lägger på en skivstång så aktiveras både överkroppen och armmusklerna också och du får en träningsövning som i princip aktiverar hela kroppen. Hur gör man riktiga knäböj och vad ska man tänka på? Ja, allt detta och mycket mer förklarar vi i den här artikeln som fokuserar på att du ska bli starkare med hjälp av knäböj.

Den stora guiden om elektrolyter

Människokroppen består till cirka 60 procent av vatten hos en vuxen människa. Vatten är ett bra lösningsmedel som kroppen kan använda för att transporter kolhydrater, proteiner och salter till rätt ställe. Via urinen utsöndrar kroppen slaggprodukter och reglerar saltbalansen, även kallad elektrolytbalansen. Ett viktigt sätt för din kropp att reglera kroppstemperaturen är att avdunsta vatten det vill säga svett. När du svettas mycket, till exempel när du tränar, måste du tillföra ny vätska och ibland även elektrolyter för att återställa vätskebalansen. I den här artikeln kan du läsa om vad elektrolyter är, hur de fungerar och när du kan behöva ta elektrolytpulver.

Den stora guiden om hälsokost

För att må bra måste vi värna om kroppen genom att äta en bra och hälsosam kost och motionera regelbundet. Beroende på var i livet du befinner dig har du också ett varierande behov av näringsämnen, som du inte alltid kan få i dig i tillräcklig mängd via maten. Då kan det vara bra att hjälpa kroppen genom att komplettera din balanserade kost med kosttillskott. Hälsokost är ett vitt begrepp som omfattar allt från dieter och kosttillskott till mat och recept. I den här guiden får du vet allt du behöver om hälsokost och dess inverkan på din kropp.

Träna med dragremmar

Har du provat att träna med dragremmar någon gång? Det finns många som tycker att dragremmar är ett utmärkt redskap att använda inom styrketräning men det finns också många som tycker att dragremmar helt enkelt bara är för nybörjare. Hur ligger det egentligen till? Är dragremmar bra eller dåligt att använda? Dragremmar kan vara ett mycket bra redskap som både utvecklar och förbättrar träningspassen. Du får en effektiv hjälp som ger extra stabilitet för handlederna vid styrketräning, styrkelyft och tyngdlyftning och detta kan ta din träning till en ny nivå men används dragremmarna fel uteblir resultatet. I den här guiden kommer vi att berätta allt du behöver veta om dragremmar.

Beta-alanin

En stickande känsla i kroppen inför träningspasset, en ökad mjölksyratålighet & förbättrad prestation; tre effekter av beta-alanin! Beta-alanin är en aminosyra och ett av de populäraste kosttillskotten för att öka prestationsförmågan. Det är även en populär huvudingrediens i majoriteten av PWO:erna på dagens marknad! Men Vad är egentligen beta-alanin? Varför kliar beta-alanin? och Hur mycket beta-alanin ska man ta? Detta och mycket mer får du svar på i denna djupgående artikel om den populära aminosyran beta-alanin!

Grönt te för viktnedgång

Grönt te, närmare bestämt grönt teextrakt, är ett populärt tillskott vid diet. Detta tack vare att grönt te främjar energiförbrukning, fettförbränning och ämnesomsättning. Detta kan i sin tur underlätta en viktnedgång och minskad aptit. Grönt teextrakt i form av kosttillskott är även ett bra alternativ för dig som vill ta del av dess hälsofrämjande egenskaper utan att behöva dricka stora mängder grönt te. Bland annat innehåller grönt te massvis av antioxidanter som bland annat hjälper till att motverka oxidativ stress. Köp grönt te hos oss på Tillskottsbolaget!

Bli starkare i bänkpress

Att träna i bänkpress är både trendigt och hälsosamt, men vad är egentligen en bänkpress? En bänkpress är en bänk som du ligger på och från din ryggposition gör olika övningar. De vanligaste övningarna i bänkpress är en slags omvänd armhävning som du får genom att lyfta en skivstång. Varför är en bänkpress så bra? Jo, när du använder en bänkpress tränar du både arm-, ben- och ryggmusklerna i en monoton rörelse som i sin tur ger dig starka muskler och bidrar till en bra cirkulation. Vi använder vår kropp till allt möjligt under en dag och starka armar och ben är en förutsättning för en bra hälsa. Orkar du inte bära hem matkassarna eller känner en svaghet i armarna när du ska montera en möbel eller öppna en burk med hårt skruvlock? Ja, då är det läge att tänka på att bygga starka muskler. Vår guide till bänkpressen går igenom alla hälsofördelar, vad som är viktigt att tänka på och hur och när det är bra att träna bänkpress.

Bli starkare i marklyft

Vill du bygga styrka och muskelmassa är marklyft en suverän övning. Många tycker dock att det är svårt att komma igång med marklyft. Det kan bero på dåligt självförtroende, rädslor för skador och helt enkelt att man inte har koll på alla moment i övningen. Vad är egentligen ett marklyft? I den här går vi igenom hur ett marklyft går till och vilka muskelgrupper som aktiveras. Du kommer också få många smarta tekniktips och förslag på bra utrustning för marklyft. Här får du helt enkelt lära dig hur du blir starkare i marklyft. Häng med!

Massagepistolens många hälsofördelar

Massagepistolen är ett av våra nya träningsredskap som är på stark frammarsch. Ja, du läste rätt ? ett träningsredskap. Många förknippar träning med redskap i form av gummiband, hantlar, skivstänger och tunga medicinbollar, men en massagepistol är också ett träningsredskap. Vad gör en massagepistol? Jo, massagepistolen kan bidra till en skonsam uppvärmning av kroppen eller av vissa muskler innan du startar ditt gympass. Massagepistolens huvud sätts mot en muskel och med sin kraft (som går att ställa in på olika lägen) ger den muskeln en skön massage som bidrar till ökad cirkulation så att muskeln blir varm och mjuk och redo för ett gympass. Se till att kroppen är i rätt ?mood? innan du börjar din träning och med en massagepistol i träningsväskan kan du alltid ge rätt massage vid rätt tillfälle. Massagepistolen bör vara en självklarhet hos alla som känner av stela axlar och spänningshuvudvärk och givetvis för alla som älskar att träna. Mjuka och avslappnade muskler kan starkt bidra till ett ökat välmående. Läs mer i vår stora guide så förstår du snart varför en massagepistol är oumbärlig.

Den stora guiden om EAA

Många av oss går till gymmet för att vi vill bygga muskler och förmodligen bränna lite fett. Om ditt största mål är att bygga muskler, då är det EAA du behöver. Om din kropp har för lite EAA blir det svårare att bygga muskler. I den här guiden får du veta mer om varför de är otroligt viktiga.

Den stora guiden om BCAA

BCAA - fyra bokstäver med stor inverkan på din träning; Branched-Chain Amino Acids. Många har hört talas om kosttillskottet BCAA, men vad är det egentligen? Enkelt förklarat kan man säga att BCAA kan hjälpa kroppen att bygga muskler och optimera återhämtningen. Det är de tre aminosyrorna leucin, valin och isoleucin som är hörnstenarna i BCAA och som kan ge kroppen en skjuts i att bygga muskler och att optimera återhämtning efter ett träningspass. Kroppen behöver alltså aminosyror för att kunna bygga proteiner och det är inte bara styrketränare och atleter som behöver proteiner ? alla behöver proteiner. Istället för att Googla vidare på ämnet BCAA så får du här all information som du behöver veta om hur du ska kunna bygga din kropp starkare och tåligare. Vi börjar med bakgrundsfakta.

Skillnaden på BCAA och EAA

I vår kropp finns 20 olika aminosyror varav 11 av dessa produceras av kroppen och resterande 9 måste tillsättas via mat eller kosttillskott då kroppen inte klarar av att bilda dem på egen hand. BCAA står för branched-chain amino acids och EAA står för essential amino acids. Men vad skiljer dem egentligen åt? Både BCAA och EAA är aminosyror som tillsammans bildar protein men vid vilken tid ska man inta BCAA och EAA? Måste man använda sig av BCAA eller EAA för att få resultat i sin träning eller är det bara onödiga utgifter?

L-arginin - för musklerna, prestationen & lusten

L-arginin är en av de 20 aminosyror som protein är uppbyggt av, ett förstadie till kväveoxid och ett populärt kosttillskott för muskelpump. Det är en populär huvudingrediens i många PWOs men finns även att köpa i sin fria form. Men vad är egentligen arginin? I denna artikel svarar vi bland annat på det, men även frågor så som; Vad gör l-arginin?, Ökar l-arginin sexlusten? & Hur mycket l-arginin behöver vi? Fortsätt läs för att lära dig allt du behöver veta och någonsin undrat om den populära aminosyran l-arginin!

ZMA för muskeltillväxt

Tränar du med målet att bygga muskelmassa? Då har du med största sannolikhet hört talas om ZMA. ZMA är inte bara ett av de populäraste kosttillskotten för att bygga muskler utan dessutom ett av de som funnits längst. Tack vare sammansättningen av zink och magnesium kan ett tillskott av ZMA bland annat bidra till en ökad muskeltillväxt, förbättrad sömn och påskyndad återhämtning. I denna artikel svarar vi bland annat på frågorna Vad är ZMA? När ska man ta ZMA? och Är ZMA bra för muskeltillväxten?

Den kraftfulla antioxidanten ALA

Alfa-liponsyra (ALA) är ett oerhört populärt kosttillskott, inte minst bland idrottare och atleter. Detta då ALA bland annat kan bidra till en ökad viktminskning, bra blodsockernivåer samt reparation och skydd av celler. Tack vare dess antioxidantfunktion är ALA ett populärt kosttillskott hos många som vill förbättra sin allmänhälsa! Men vad är egentligen ALA? Finns det några bieffekter med ALA? Och, hur kan ALA förbättra idrottares prestation? Detta och mycket mer besvaras i denna artikel om den kraftfulla antioxidanten ALA.

Det här är rosenrot

Rosenrot är ett populärt kosttillskott hos allt från hårt tränade individer till individer med en tillfällig brist på energi och lust. Rosenrot är en fetbladsväxt samt adaptogen som vi främst hittar i norra Europa, norra Asien och Nordamerika. Ett tillskott av rosenrot kan bland annat bidra med en ökad mental samt fysisk prestationsförmåga, minskad trötthet och skydd mot mental och fysisk stress. Men vad är egentligen rosenrot? I denna artikel får du svaret på det, men även frågorna Vad är bra med rosenrot?, Hur doserar man rosenrot? och Hur påverkar rosenrot fertilitet?

Kost och träning för viktuppgång

Vill du gå upp i vikt och bygga muskler? Känner du att det är svårt att gå upp i vikt trots att du äter mycket mat? Faktum är att det inte är enkelt för alla att gå upp i vikt, för vissa känns det nästan omöjligt. Och vi får läsa många artiklar om hur vi ska gå ner i vikt men inte alls mycket om hur man istället går upp i vikt. Däremot är inte det så konstigt, för just viktnedgång är mångas mål när det kommer till att börja träna och tänka över sina kostvanor. Men du som läser den här artikeln kanske är en person som känner att det är svårt att gå upp i vikt samt att bygga muskler, eller du kanske inte vet hur du ska gå tillväga för att gå upp i vikt på ett hälsosamt och näringsriktigt sätt? I den här artikeln kommer du få olika tips på hur du hälsosamt kan gå upp i vikt samtidigt som du bygger en bra fysik.

Vassle & Kasein - vad är skillnaden?

En vanlig fundering när man ska köpa proteinpulver är vad skillnaden är på vassle och kasein. Vissa känner till att vassle är ett så kallat snabbt protein, medan kasein är ett så kallat långsamt. Det ena bör tas efter träning medan de andra kan blandas till en pudding. Men Vad är egentligen skillnaden?, Vilket ska man välja? och Hur använder man vassle respektive kasein på bästa sätt? Dessa frågor, tillsammans med många fler, besvaras alla ingående i denna artikel om skillnaden mellan vassle- och kaseinprotein.

Måltidsersättare - hiss eller diss?

Ett av de kanske allra mest omtalade kosttillskotten i samband med viktnedgång är måltidsersättare. En måltidsersättare kan hjälpa dig som vill kickstarta en viktnedgång, upprätthålla goda resultat i mitten av en diet eller bryta ohälsosamma matbeteenden. I denna artikel kikar vi närmre på måltidsersättare, vad de innehåller och hur de kan vara ett bra kosttillskott vid en viktminskning. Vi svarar även på frågor så som Hur ofta kan man ta måltidsersättare, Hur mycket kan man gå ner i vikt med måltidsersättare? och Är måltidsersättare farligt?

Så kan karnitin hjälpa dig vid viktminskning

Karnitin är en icke-essentiell aminosyra som främst är känd för sina fettförbrännande egenskaper. Den syntetiseras naturligt i vår kropp men finns även i form av kosttillskott, i både piller, pulver och i flytande form. I denna artikel kollar vi närmre på karnitin, om det finns några biverkningar av att ta en tillskott av karnitin samt hur karnitin kan effektivisera din fettförbränning och viktminskning. Vi svarar även på frågor så som Vad är skillnaden mellan karnitin, L-karnitin och ALC?, Finns karnitin i mat? och vilken form av karnitin är bäst?

Så kan GABA lindra stress, ångest & oro

Ett tillskott som verkligen fått uppsving de senaste åren är aminosyran GABA. GABA har visat sig kunna lindra känslor av ångest, stress och oro, men även minska kramper, stimulera kroppens naturliga tillväxthormon och inte minst; förbättra vår sömnkvalitet! Men Vad är egentligen GABA?, Hur fungerar GABA? och Hur kan GABA effektivisera vår träning? Detta och mycket mer får du svar på i denna artikel där vi går igenom allt du undrar om GABA!

Vad är egentligen N-acetylcystein (NAC)?

NAC - ett av de kanske absolut mest omtalade kosttillskotten just nu. Detta beror framförallt på dess unika egenskaper att kunna optimera vår återhämtning, avgifta vår kropp och främja ett hälsosamt åldrande. NAC påstår även kunna ha en positiv påverkan på personer med MS samt Parkinsons sjukdom. Men Hur fungerar NAC?, Vad är det egentligen bra för? och Är NAC farligt? Dessa frågorna, och många fler, besvaras utförligt i denna artikel.

Därför är Magnesium vår viktigaste mineral

Magnesium är ett mineral som styr flertalet livsviktiga processer i vår kropp. Faktum är att magnesium är vår absolut viktigaste mineral. Det påverkar vår kropps upptag av näring i maten vi äter och behövs för såväl hjärta och hjärna som skelett och muskler. Listan på hur viktig magnesium är för oss kan göras lång. I denna artikel kommer vi svara på alla frågor du kan tänkas ha kring magnesium. Frågor så som Varför ska man äta ett tillskott av magnesium?, Är magnesium bra när man tränar? och När är det bäst att ta magnesium? besvaras.

Därför är CLA populärt i samband med viktnedgång

Det är inte helt ovanligt att CLA nämns i samband med viktnedgång, fettförbränning och diet. Men vad är CLA? CLA är en fettsyra som på grund av sina unika egenskaper är väldigt populärt vid viktminskning och diet. Detta trots att det ju faktiskt är ett fettsyra. I denna artikel går vi djupt in på CLA och dess egenskaper, varför det är ett så populärt tillskott vid viktminskning och hur en fettsyra faktiskt kan bidra till minskad fettprocent. Bland annat besvaras frågorna; Vad är CLA?, Hur mycket CLA ska man ta vid diet? och Främjar CLA muskeltillväxt?

Överlev vintern med vitamin C

Ända sedan vi var små har vi fått höra att det är bra för vår kropp att äta en apelsin varje dag, att bara en liten bit av en paprika räcker för att täcka dagsbehovet av C-vitamin och att är det något som är bra vid förkylning så är det C-vitamin! Men Vad är egentligen C-vitamin?, Varför behöver vi det? och Kan det hjälpa oss hålla oss friska i vinter? Dessa frågorna, och många fler därtill, besvaras i denna artikel där vi går in på djupet på C-vitamin och dess egenskaper.

10 anledningar att ta Ashwagandha

Ashwagandha har använts inom den indiska läkekonsten i tusentals år, men det är först nu på senare år det blossat upp rejält i hälsokost-världen. Det lindrar stress, oro och ångest, ökar din muskelmassa, styrka och kondition samt höjer dina testosteron-nivåer, sänker dina blodsockernivåer och minskar oxidativ stress. I denna artikel för-klarar vi vad ashwagandha är, vad du bör tänka på när du tar ashwagandha och ger dig 10 anledningar till att testa ett tillskott av ashwagandha!

Därför borde du träna HIIT

Är du också en person som gillar HIIT? Eller är du nyfiken på var träningsformen innebär? HIIT en träningsform där du presterar det maximala av din kropp, det är en träningsform som går snabbt och en träningsform som är väldigt effektiv. HIIT förbränner mer fett än någon annan träning såväl under som efter passet. Det tar även längre tid för kroppen att återhämta sig efter ett HIIT pass än efter ett exempelvis vanligt löp pass och därför ökar även din fettförbränningen efter träningen. I denna artikel får du bland annat svar på frågorna; Vad är HIIT?, Varför borde jag träna HIIT? och Vad finns det för fördelar med HIIT?

Så boostar du din explosivitet

Du kanske vill springa snabbare, hoppa högre eller kunna ta mer vikt i din styrketräning. Explosiv träning är ett begrepp som används i stort sett alla idrottssammanhang och det är just explosiv träning som gör det där lilla extra för din träning. Men explosiv träning är inte bara för en idrottare utan också för motionärer. Tex om olyckan är framme, du måste reagera snabbt och använda dina fysiska krafter för att ?hoppa över något som är skadligt? eller liknande. Vid ett sånt tillfälle är explosivitet superviktigt! Explosivitet är bra för alla. I den här artikeln kommer du få lära dig vad explosiv träning innebär och hur du boostar den på bästa sätt.

Den stora guiden om kreatin

Kreatin är ett av de populäraste och absolut mest omtalade kosttillskotten på marknaden. Redan under 18- och 1900 talen var kreatin ett omtalat ämne. Teorier presenterades, studier genomfördes och resultat redovisades. Idag, över 100 år senare, är kreatin fortfarande ett av de mest omtalade kosttillskotten på marknaden och än idag genomförs det nya studier som bevisar kreatinets effekt på våra kroppar. I denna guide kommer vi guidea dig i den stora kreatin-djungeln och svara på alla frågor du kan tänkas ha om kreatin och allt där till. Frågor så som Är kreatin dopingklassat?, Vilka olika sorts kreatin finns det? och Är det farligt att ta kreatin? besvaras.

Varför stelnar pre-workouts?

En fråga många ställer sig är varför deras pre-workout har klumpat ihop sig, hur man kan förhindra att det ska ske och kanske viktigast av allt; om en klumpig pre-workout är säker att använda och fortfarande har full effekt? I denna artikel förklarar vi hur det kommer sig att det inte är helt ovanligt att pre-workout tillskott i pulverform klumpar ihop sig, vi ger även lite tips på hur man kan förhindra det och förklarar att en något stelnad pre-workout går utmärkt att använda, trots att den är lite klumpig.

Isolat VS Koncentrat

Proteinpulver, vassle, whey, vassleproteinisolat eller vassleproteinkoncentrat, en populär produkt som har många namn. Att vassleprotein finns i majoriteten av alla proteinpulver vet kanske de flesta om, men vad är egentligen skillnaden på isolat och koncentrat? I denna artikel reder vi ut skillnaderna mellan isolat och koncentrat och tittar närmare på både likheter och skillnader. Du får även svar på frågorna; Hur mycket protein innehåller isolat?, Varför är koncentrat billigare än isolat? och Ska jag ta isolat för att gå ned i vikt?

Den stora guiden om kolhydrater

Frukt, godis, pasta; tre kolhydratrika livsmedel som alla ger oss energi. Att kolhydrater ger oss energi och finns i det mesta vi äter är något de allra flesta av oss vet om. Vi äter havregryn i frukostgröten, dricker maltodextrin innan löpningen och äter smågodis efter middagen. Men vad är det egentligen vi stoppar i oss? Vad är kolhydrater, egentligen? I denna artikel besvaras bland annat just den frågan men även frågorna; vad är skillnaden på snabba och långsamma kolhydrater?, Vilka kolhydrater bör man ta innan träning? och Går man upp i vikt av att äta kolhydrater?

Den stora guiden om viktminskning

Att gå ner i vikt, bränna fett och komma i mindre storlekar på kläder är mångas mål med träningen. En viktresa kräver både tålamod, tid och disciplin, men med rätt metod och hjälpmedel kan du bli av med dedär extra kilona en gång för alla! I denna guide kommer vi guidea dig inom viktminskning och allt därtill. Frågor så som Hur går man ner i vikt snabbt?, Vilka kosttillskott ska jag ta för att gå ner i vikt och Vad ska man äta för att gå ner i vikt? besvaras.

Den stora guiden om proteinpulver

Protein är ett näringsämne som inte bara håller dig mätt och optimerar din ämnes-omsättning, det är även det viktigaste näringsämnet för dig som vill bygga muskler eller gå ned i vikt. Du finner det i livsmedel så som kyckling, fisk och baljväxter, men även proteinpulver. Proteinpulver är inte bara det mest använda kosttillskottet på marknaden, utan även ett av de mest omtalade. Frågorna kring proteinpulver, dess innehåll och påverkan på vår kropp är många; Varför ska man ta proteinpulver? Är proteinpulver farligt? Måste man dricka proteinpulver? I denna guide hittar du svaren på dessa frågor, och många många fler.

Den stora guiden om mineraler

Att vår kropp behöver vitaminer och mineraler för att fungera, ja det vet de allra flesta om. Men vilka mineraler finns det egentligen? Måste man ta kosttillskott av Magne-sium? Och vilken funktion har egentligen de olika mineralerna i vår kropp? I denna stora mineral-guide får du lära dig om alla livsnödvändiga mineraler, varför de är så viktiga och i vilka livsmedel de finns, samt vilken mängd du bör få i dig varje dag.

Den stora guiden om PWO

PWO står för Pre Workout och är ett samlingsnamn på de oerhört populära prestat-ionshöjande kosttillskotten som intas innan träning. Oavsett träningsform och mål kan en PWO få dig att prestera bättre! Den ger dig bättre fokus, ökad muskelpump, mer energi och förbättrad uthållighet. Men frågorna kring PWO är många, och därför kommer vi i denna stora guide guida dig rätt i den stora PWO-djungeln och svara på frågor så som; Vad gör PWO?, Är PWO farligt? och Vad ska en PWO innehålla?

Den stora guiden om gainers

Gainers, mass eller muskelbyggande gainers; populärt kosttillskott har många namn. En gainer är ett näringsrikt kosttillskott med högt energiinnehåll, som främst är fram-tagna för de som har svårt att gå upp i vikt, vill öka i muskelmassa och maximera sin återhämtning. I denna guide svarar vi på de vanligaste frågorna kring gainers, vad de är bra för, när de bör intas och vad de kan ha för effekt på kroppen!

Den stora guiden om vitaminer

C-vitamin skall skydda oss från förkylningar, D-vitamin ska hålla oss pigga under vin-terhalvåret och B-vitamin är ett måste för vegetarianer och veganer. En rad påståen-den som alla reds ut i denna guide. I denna stora vitamin-guide får du lära dig om alla våra 13 livsnödvändiga vitaminer, varför de är så viktiga och i vilka livsmedel de finns, samt vilken mängd du bör få i dig varje dag.

Den stora guiden om aminosyror

Att våra muskler är uppbyggda av protein är ett känt faktum för de flesta. Men visste du att proteinet i sin tur består av aminosyror som tillsammans sammankopplar i långa kedjor och ger proteinet dess egenskaper? Aminosyror finns i flertalet protein-rika livsmedel, men även i BCAA, EAA och flera andra kosttillskott. I denna guide om aminosyror får du svar på frågor så som; Vad är skillnaden på EAA och BCAA? Vilka aminosyror främjar fettförbränning? Och, Vad är egentligen aminosyror?

Köp nu. Betala senare med Klarna.