Laktosfria Mltidsersttare - Mltidsersttare - Kosttillskott
Fri frakt ver 500kr
Bonusprodukter
Pong p alla dina kp
Currency currency
X

Shopping from a different country?

Please select your country to get the right currency!

Fri frakt ver 500kr Bonusprodukter Pong p alla dina kp
Kategorier

Laktosfria Måltidsersättare

En laktosfri måltidsersättare är perfekt för dig som vill gå ned i vikt och/eller bryta ohälsosamma matvanor, men har svårt att få ihop dagens alla mål-tider. Fördelen med en laktosfri måltidsersättare är att även du som är laktosintole-rant kan avnjuta de! Genom att ersätta en eller två måltider om dagen med detta be-höver du inte oroa dig över varken näringsinnehåll, kalorimängd eller laktoshalt. Blanda pulvret med vatten och du har en komplett måltid på bara några sekunder!
Sortera efter
SOLID Nutrition Diet, 1000 g
Proteinrik, kalorisnål och komplett måltidsersättare som innehåller alla vikti...
249 kr
2 x SOLID Nutrition Diet, 1000 g
10
Proteinrik, kalorisnål och komplett måltidsersättare som innehåller alla vikti...
448 kr (498 kr)
4 x SOLID Nutrition Diet, 1000 g
15
Proteinrik, kalorisnål och komplett måltidsersättare som innehåller alla vikti...
847 kr (996 kr)
Fairing Vegan Meal (Gainer), 1400 g
Fairing har tagit fram Vegan Meal, en produkt helt fri från animalier som istället baser...
249 kr
8 x SOLID Nutrition Diet, 1000 g
20
Proteinrik, kalorisnål och komplett måltidsersättare som innehåller alla vikti...
1592 kr (1992 kr)

Vad är en måltidsersättare?

Precis som namnet antyder är måltidsersättare avsedda för att ersätta en eller flera vanliga måltider. Syftet med detta är i huvudsak viktminskning eller viktkontroll och detta under en begränsad tidsperiod. De kan till exempel användas som hjälpmedel för att kickstarta en diet eller upprätthålla önskad vikt och de kommer förpackade i olika former, allt från pulver, bars och soppor till färdiga drycker. Alla har de gemensamt att de ur kalori- och näringssynpunkt är anpassade för att ge dig bästa tänkbara förutsättningar att lyckas med dieten på ett säkert och effektivt sätt.
En grundförutsättning för att gå ned i vikt är att vi ligger på ett kaloriunderskott. Detta kan dock vara väldigt tufft med tanke på att hungern inte sällan gör sig påmind, för att inte nämna sötsuget. I synnerhet det senare är ofta ett resultat av att vår kost är undermålig, att vi brister i vissa näringsämnen och därmed upplever oss energilösa och omotiverade. Vi faller då för frestelsen att tillföra snabb energi, ofta i form av socker, och finner oss därefter på ruta ett igen. Detta är dock inte fallet med måltidsersättare då de är noga sammansatta vad gäller vitaminer, mineraler, fibrer och ofta en hög andel protein, vilket håller oss mätta och belåtna längre.
I synnerhet protein verkar aptitreglerande, så en produkt med särskilt fokus på protein kan vara ett alternativ för dig som kämpar med (ofta inbillad) hunger. I vissa varianter återfinns även nyttigt fett i form av fiskolja som har en rad hälsofrämjande egenskaper.
Sammanfattningsvis är de alltså både effektiva, nyttiga och praktiska. Effektiva och nyttiga då såväl kalorimängd som näringssammansättning är noga avvägd och praktiska då de inte kräver mer av dig än några decilliter vatten, om ens det, och kan intas även då du är på språng. Ersätt hela måltider eller komplettera din kost i övrigt med proteinrika måltidsersättningar.

Vad är en laktosfri måltidsersättare?

Precis som namnet antyder är en laktosfri måltidsersättare en laktosfri produkt avsedd för att ersätta en eller flera vanliga måltider. Syftet med att ersätta en eller flera måltider är i huvudsak viktminskning eller viktkontroll och detta under en begränsad tidsperiod. De kan till exempel användas som hjälpmedel för att kickstarka en diet eller upprätt-hålla önskad vikt och de kommer förpackade i olika former, allt från pulver, bars och soppor till färdiga drycker. Alla har de gemensamt att de ur kalori- och näringssynpunkt är anpassade för att ge dig bästa tänkbara förutsättningar att lyckas med dieten på ett säkert och effektivt sätt.
Sammanfattningsvis är laktosfria måltidsersättare både effektiva, nyttiga, praktiska och inte minst bra för dig som faktiskt är laktosintolerant.

Vad är laktos?

Laktos är en form av socker och återfinns i de flesta mjölkprodukterna, så som mjölk, ost och grädde. Det är en disackarid som består av de två sockermolekylerna glukos och ga-laktos. När vi äter/dricker någon mjölkprodukt bryts laktosen ned i tunntarmen och omvandlas då till glukos och galaktos. Laktosintolerans uppstår hos de människor som har svart att smälta laktos, detta på grund av en brist på laktasenzymet.

Vad är laktosintolerans?

Laktosintolerans kan ofta förväxlas med mjölkproteinallergi, trots att det är två helt olika saker. Är du allergisk mot mjölkprotein är det proteinet i mjölken du inte tål och måste där-för utesluta alla livsmedel och mat med mjölk i. Men är du laktosintolerant får du endast magbesvär, och detta av mjölksocker (laktos). Då räcker det att du begränsar intaget av mjölkprodukter och väljer laktosfria alternativ i största möjliga mån. Magbesvären skiljer sig mycket från person till person, beroende på hur känslig ens mage är för laktos. Gasbildning, diarré och magsmärtor är vanliga besvär.
Laktosintoleransen beror på en brist på laktas i tunntarmen. Laktas är ett enzym som be-hövs för att kunna bryta ned laktosen. En laktosintolerants kropp har alltså en nedsatt förmåga att bryta ned laktosen och magbesvär orsakas.

Hur hjälper en laktosfri måltidsersättare vid viktnedgång?

Laktosfria måltidsersättare utgör ett mycket bekvämt sätt på vilket vi kan hålla koll på vårt dagliga intag, inte bara av kalorier i stort utan även de livsviktiga näringsämnena. De används av många för att uppnå särskilda viktmål och för att detta ska vara möjligt är, som nämnt tidigare, ett kaloriunderskott helt grundläggande. Att uppnå och upprätthålla detta kaloriunderskott är väsentligt lättare med hjälp av måltidsersättare.
Sedan får vi inte glömma bekvämlighetsaspekten vad gäller dieter och matlagning. Många skrotar dieten lika snabbt som tanken ens föddes då de inser att det krävs en hel del planering och matlagning, och att köpa med sig något “snabbt och lätt” lockar sällan så mycket som när vi är stressade. Laktosfria måltidsersättare är utan tvekan ett bättre alternativ i en stressad vardag än de flesta typer av snabbmat eller annat som vi kastar i oss on the go. Dessa snabblösningar innehåller ofta stora mängder socker, kolhydrater och artificiella ingredienser, samtidigt som mängden vitaminer och mineraler är allt annat än önskvärd.

Hur många måltider kan man ersätta med en måltidsersättare?

Du kan under en begränsad tidsperiod ersätta samtliga mål med en laktosfri måltidsersättare om dessa då de innehåller alla de vitaminer och mineraler kroppen behöver för att fungera optimalt. På så sätt reducerar du markant det dagliga energiintaget samtidigt som du slipper oroa dig över att lida brist på några näringsämnen. Notera dock betoningen på begränsad tidsperiod. Att ersätta samtliga mål med pulver är ingen hållbar lösning utan snarare ett sätt att på riktigt komma igång med viktminskningen.
Alternativt kan du ersätta enstaka måltider på mer regelbunden basis, gärna med produkter som innehåller fullvärdigt protein. Till exempel kan du ersätta frukosten och/eller lunchen med en laktosfri måltidsersättare och övriga måltider äta ”vanlig” hälsosam mat!

Kan man gå ner i vikt av en laktosfri måltidsersättare?

När vi talar om måltidsersättningar i viktnedgångssammanhang delas de ofta in i två grupper: VLCD (Very Low Calorie Diet) och LCD (Low Calorie Diet). Dessa olika klassningar ger en fingervisning om produkternas innehåll och VLCD-klassade produkter som koncept består av en fullvärdig och noga sammansatt kost med ett dagligt kaloriintag på endast 500-800 kalorier. LCD-klassade produkter förser dig med samtliga nödvändiga närings-ämnen och ger dig cirka 200-400 kalorier per måltid.
De utgör också ett mycket bekvämt sätt på vilket vi kan hålla koll på vårt dagliga intag, inte bara av kalorier i stort utan även makronutrienter och mikronutrienter. De används av många för att uppnå särskilda viktmål och för att detta ska vara möjligt är, som nämnt tidi-gare, ett kaloriunderskott helt grundläggande. Att uppnå och upprätthålla detta kaloriun-derskott är väsentligt lättare med hjälp av måltidsersättare vars näringsförteckning är mycket tydlig och detaljerad.
Sedan får vi inte glömma bekvämlighetsaspekten vad gäller dieter och matlagning. Många skrotar dieten lika snabbt som tanken ens föddes då de inser att det krävs en hel del plane-ring och matlagning, och att köpa med sig något ”snabbt och lätt” lockar sällan så mycket som när vi är stressade. Måltidsersättare är utan tvekan ett bättre alternativ i en stressad vardag än de flesta typer av snabbmat eller annat som vi kastar i oss on the go. Dessa snabblösningar innehåller ofta stora mängder socker, kolhydrater och artificiella ingredienser, samtidigt som mängden vitaminer och mineraler är allt annat än önskvärd.
Are you in the right place?
Choose country
Continue to tillskottsbolaget.se