Ginseng - Kp livets rot frn Tillskottsbolaget.se
Fri frakt ver 500kr
Bonusprodukter
Pong p alla dina kp
Currency currency
X

Shopping from a different country?

Please select your country to get the right currency!

Fri frakt ver 500kr Bonusprodukter Pong p alla dina kp
Kategorier

Ginseng

Ginseng är ett örttillskott som blivit oerhört populärt över hela världen. I Kina och Korea har ginseng använts under tusentals år och är där känd som livets rot då den sägs kunna förlänga livet. Utöver denna fantastiska effekt kan den även minska trötthet, stärka ditt immunsystem och förbättra din fysiska prestation avsevärt. Flera studier har gjorts som bevisar ovanstående, men speciellt populär har roten blivit på grund av dess förmåga att kunna minska trötthet. Testa och känn skillnaden! Hos oss på Tillskottsbolaget hittar du högkvalitativa kosttillskott innehållandes ginseng!

Sortera efter
SOLID Nutrition Ginseng, 90 caps
20
GINSENG från SOLID Nutrition består av ekologisk koreansk ginseng av högsta kvalite...
119 kr (149 kr)
Kp!
Info
Scitec Ginseng, 100 caps
Scitec Nutrition Mega Ginseng består av koreansk Ginseng av högsta kvalitet.
175 kr
Kp!
Info
2 x SOLID Nutrition Ginseng, 90 caps
20
GINSENG från SOLID Nutrition består av ekologisk koreansk ginseng av högsta kvalite...
238 kr (298 kr)
4 x SOLID Nutrition Ginseng, 90 caps
20
GINSENG består av ekologisk koreansk ginseng av högsta kvalitet. Här till rabattera...
476 kr (596 kr)
8 x SOLID Nutrition Ginseng, 90 caps
20
GINSENG består av ekologisk koreansk ginseng av högsta kvalitet. Här till rabattera...
952 kr (1192 kr)

Vad är ginseng?

Ginseng är en rot, ett örttillskott, som under tusentals år använts i Kina och Korea där den fått namnet livets rot. Den anses kunna förlänga livet, minska trötthet och ha en positiv påverkan på immunsystemet. Därav namnet; livets rot. Idag används den inte bara i Kina och Korea utan har blivit en populär ört över hela världen.
Det finns flertalet olika Ginseng; den amerikanska Panax quinquefolius eller koreanska Panax ginseng, som alla påminner om varandra men innehåller olika ämnen. Minskad trötthet och stress, ett längre liv, förbättrat immunförsvar och lindrad astma är några av de positiva effekterna man sett att örten kan ha på människokroppen.

Var finns ginseng?

Detta är alltså en ört som används som ett kompletterande kosttillskott och som alltså inte kan återfinnas i livsmedel eller liknande. Det finns i flertalet olika produkter, både enskilda tillskott och i komplexa kosttillskott innehållandes flertalet olika örter eller ämnen. Ofta återfinns ginseng i produkter som skall ge dig en ökad energi, minskad trötthet och/eller boosta ditt immunförsvar.
Så var kommer örttillskottet från då? Jo, det är en rot. Utseendemässigt påminner den lite om ingefära och/eller palsternacka. Det finns olika sorter, men vanligast är den koreanska varianten (Panax ginseng) som traditionellt använts för att förbättra den mentala samt fysiska prestationen samt motverka och lindra förkylnings symptom.

Vad är bra med ginseng?

Ginseng har visats kunna ha en stimulerande effekt vid trötthet, behandla astma och stress, men även ha en positiv påverkan på immunförsvaret. Inte nog med det finns det även studier som tyder på att ett tillskott kan bidra till en förbättrad fysisk prestation. Re-sultatet av studien visade på att testgruppen hade en märkbart förbättrad uthållighet samt ett sänkt medelblodtryck.
Ytterligare studier har gjorts på roten, bland annat en som visade på vilka positiva effekter ett tillskott kan ha på immunsystemet. Resultatet av en studie var att ett intag i samband med influensavaccin kan stärka funktionen av vaccinet. Ginseng har även visats kunna reglera ditt kolesterol och blodtryck.

Är ginseng ingefära?

En vanlig missuppfattning är att ingefära är lika med ginseng, detta stämmer inte. Däre-mot är det många som bandar ihop dessa då det till utseendet påminner mycket om varandra. Även ingefäran har en beige färg och är en grov, knölig rot. Ingefära däremot är känt för att bekämpa inflammation och illamående, samt artros och ömma muskler. Så ginseng är inte ingefära, men de båda är två rötter och örttillskott med många positiva effekter på vår hälsa.

Hur snabbt verkar ginseng?

Hur snabbt denna ört verkar i kroppen är väldigt olika beroende på sort, men även person och dess tillstånd. Vissa märker effekt av ett tillskott redan efter ett par dagar, medan vissa behöver 3-4 veckor för att få märkbar effekt. Tittar vi på vetenskapen så visar de allra flesta studierna som genomförts att optimal effekt uppnås efter ungefär fyra veckors supplementering. Så ge det åtminstone ett par veckor innan du avgör om det ger effekt eller inte.
Det finns ungefär 12 st olika sorters ginsengarter, och alla verkar olika snabbt. Den sibiriska varianten till exempel (rysk rot) verkar oerhört snabbt och efter så lite som 30 minuter är substansen ute i din kropps vävnader. Effekten är sedan långvarig men intag behöver ske dagligen!

När ska man ta ginseng?

Rekommendationerna kring när du bör inta ditt tillskott av ginseng skiljer sig något åt, men den absolut vanligaste rekommendationen är att inta dosen på morgonen. Alternativt utspritt under dagens gång. Eftersom det har en uppiggande effekt, minskar din trötthet och även ökar din prestationsförmåga kan det vara fördelaktigt att inta det redan vid uppstigning, till frukosten till exempel.
Föredrar du att dela upp dosen och till exempel inta en kapsel vid frukost och en vid lunch går det lika bra det!

Kan man ta ginseng på kvällen?

Ginseng kan intas när som helst på dygnet, men intag allt för nära inpå sänggående bör undvikas. Detta beror på att studier visat att insomningsproblem kan uppstå om du intar tillskottet för nära inpå att du ska sova. Så för att undvika att din sömn rubbas; inta dosen under för- eller eftermiddag!
Ytterligare en fördel med att inta det tidigare på dagen är att du då får ta del av dess uppiggande effekt. Till skillnad från koffein, som även det är uppiggande, orsakar denna ört varken magbesvär eller huvudvärk.

Är ginseng farligt?

Ginseng i sig har använts i Kina och Korea i tusentals år och är dessutom känd som livets rot. Flertalet studier har gjorts och det har inte klassats för att vara ett farligt kosttillskott på något som helst sätt. Det som är viktigt att tänka på, precis som med alla andra kosttillskott, är att du följer den dagliga rekommenderade doseringen och rådfrågar din läkare först om du till exempel har någon sjukdom eller tar någon medicin. Vad gäller dig som är barn, gravid eller ammande avråder livsmedelsverket från att inta detta örttillskott. Använder du andra liknande produkter bör du kolla upp så du med säkerhet kan inta ginseng samtidigt.
Vad gäller dosering är det viktigt att du följer den rekommenderade dagliga doseringen och inte överstiger vad tillverkaren rekommenderat. Vid för höga doser kan du uppleva sömnlöshet, yrsel, diarré, hudutslag och nervositet.

Vilken ginseng är bäst?

Det finns 12st olika sorter, men oftast är det amerikansk och asiatisk man skiljer mellan. De ger liknande effekt, men här i Sverige är det den koreanska Panax ginseng som används och alltså den vi hittar i de kosttillskott och naturläkemedel som är godkända här.
Det som ofta skiljer mellan olika produkter från olika tillverkare och leverantörer är mängden ginseng de innehåller, per dos. Vanligt är 400mg per kapsel, där den dagliga rekommenderade dosen är en till tre kapslar.
Are you in the right place?
Choose country
Continue to tillskottsbolaget.se