Proteingrt - Perfekt frukost fylld med protein - Tillskottsbolaget
Fri frakt ver 500kr
Bonusprodukter
Pong p alla dina kp
Currency currency
X

Shopping from a different country?

Please select your country to get the right currency!

Fri frakt ver 500kr Bonusprodukter Pong p alla dina kp
Kategorier

Proteingröt

Gröt är ett av de kanske absolut populäraste mellanmålen. En skål med gröt mättar ordentligt och ger bra med energi för att hålla igång ett bra tag. Det finns en mängd olika varianter, till exempel är vissa gjorda på havre, andra på ris. Men på senare tid har även proteingröten blivit väldigt populär! Vissa föredrar att själv blanda ner proteinpulver eller annan proteinkälla i sin gröt, medan andra föredrar en färdig mix. Här hittar du proteingröt i form av färdiga mixer, gjorda på olika råvaror. Köp din hos oss på Tillskottsbolaget!
Sortera efter
SOLID Nutrition Oatmeal & Protein Mix, 750 g
Med SOLID Nutrition Oatmeal & Protein Mix får du snabbt och enkelt en god, näringsri...
179 kr
Star Nutrition Protein Oatmeal, 840 g
Protein Oatmeal från Star Nutrition är en delikat, glutenfri proteingröt med havre ...
169 kr
Fairing Proteingrt, 1400 g
Fairings proteinrika mannagrynsgröt med kanel- och vaniljsmak ger dig snabbt och enkelt en ny...
259 kr

Vad är proteingröt?

Innan vi förklarar vad proteingröt är bör du veta vad vanlig gröt är! Gröt är en rätt som du enkelt tillagar genom att koka exempelvis flingor, gryn, ris eller annat sädeslag tillsammans med vätska. Oftast används havregryn eller ris som sädeslag och vätskan är vanligtvis vatten eller mjölk. Men även grädde och smör är ingredienser som kan förekomma i gröt.
Det är en av de absolut äldsta maträtterna men är fortfarande minst lika populär. Havregrynsgröt innehåller mycket fibrer, något som gör att du håller dig mätt länge och småäter mindre mellan måltider. Utöver de sänker det, tack vare dess höga fiberhalt, även ditt kolesterolvärde! Den som görs på ris äts mycket under jul men på senare tid även i samband med fysisk aktivitet. Anledningen till detta är att ris är mycket proteinrikt samt ger en lång mättnadskänsla.
När vi nu vet vad gröt är ska vi givetvis förklara vad proteingröt är! Genom att tillsätta en eller flera proteinkällor kan du på ett enkelt, snabbt och gott sätt öka proteininnehållet i målet. Vanligt är till exempel att tillsätta en skopa proteinpulver och på så sätt både ge den en annan smak men även öka proteininnehållet avsevärt!
Föredrar du en färdig mix finns det även de. Proteingröt gjord på mannagryn och kasein är oerhört populärt och ett väldigt smidigt sätt att äta rätten på. Du blandar enkelt pulvret med vätska och tillagar i mikro eller kastrull i några minuter. Perfekt att ta med sig på resande fot dessutom!

Är proteingröt bra?

Proteingröt är ett oerhört populärt mellanmål, inte minst hos hårt tränande individer. Det är rikt på kolhydrater, fibrer och mättar bra. Däremot är proteininnehållet något lågt. Så om du känner att du blir hungrig snabbt efter du ätit gröt bör du testa att addera någon form av protein. Det kan till exempel vara att vispa ner ett ägg, toppa med lite kvarg eller blanda ner en skopa proteinpulver. På så sätt får du ett komplett mål innehållandes alla näringsämnen du behöver, och du håller dig mätt betydligt mycket längre.
Det är såväl nyttigt och proteinrikt som mättande, näringsrikt och billigt. Du kan dessutom variera målet hur mycket som helst. Byt smak på proteinpulvret, kör rismjöl istället för havregryn, bär istället för banan. Möjligheterna med proteingröt är oändliga! Det lämpar sig dessutom perfekt såväl på morgonen som på kvällen, innan som efter träning, hemma som på språng.

Varför proteingröt?

Att frukost är det viktigaste målet på dagen har du säkert hört X antal gånger. Men faktum är att det är ett väldigt viktigt mål, det sätter ändå grunden för dagen. Men du kan säkert också känna igen dig i att man ofta har brist på såväl tid som energi på morgnarna… Lösningen på det? Proteingröt!
Det är en såväl god och näringsrik som smidig och billig frukost. Du kan dessutom tillaga den på hur många sätt som helst! Koka havregryn och vatten på spisen, rismjöl och mjölk i micron, eller förbered den kvällen innan i en matlåda. Det sistnämnda har fått namnet Overnight Oats och har på senare tid blivit en oerhört populär variant på den klassiska gröten. Du förbereder den enkelt kvällen innan och så är den redo att ätas på morgonen. Smidigare än så blir det nästan inte.
Anledningarna till att välja proteingröt framför den traditionella havregrynsgröten, risgrynsgröten eller kanske mackan, är många. För det första ger det dig mycket och långvarig energi, utan att ha ett högt kaloriinnehåll. Det mättar, länge. Och samtidigt som den är rik på protein och kolhydrater, har den ofta ett lågt såväl socker- som energiinnehåll.

Vilken proteingröt är godast?

Som tidigare nämnt kan du göra proteingröt på nästintill hur många sätt som helst, och du kan göra det precis hur komplicerat som helst, eller hur basic som helst. Det klassiska är en del havregryn, två delar vatten och lite salt. Toppingen är många gånger en klick sylt och lite mjölk. En bra frukost, men som inte alltid mättar särskilt länge, smakar speciellt gott eller hjälper dig bygga muskelmassa.
Väljer du istället att addera en skopa proteinpulver, ett ägg eller en klick kvarg till exempel ökar du proteininnehållet avsevärt och går dessutom en betydligt godare gröt! Fördelen med just proteinpulver är att du kan använda olika smaker och testa dig fram tills du hittar just din favorit. Ena dagen kanske du är mest sugen på choklad och den andra salt karamell.
Vilket proteinpulver ska man välja då? Vilket är godast? Det finns en hel uppsjö av olika varianter, och minst lika många varumärken.. Vanligast är att välja vassle- eller kaseinprotein. Vassle (finns som koncentrat, isolat & hydrolysat) är det klassiska och går utmärkt att blanda ner i din färdigkokta gröt. Kasein däremot kan du även de blanda ner i, men även göra till en pudding som du lägger uppepå.
Vill du maximera din mättnadskänsla föreslår vi att du väljer ett kasein, detta då det sväller något och av den anledningen känner du dig mätt längre.
Det finns även färdiga mixar som innehåller någon form av kolhydrat och någon form av protein, oftast havregryn eller rismjöl, och vassleprotein. Detta kan vara fördelaktigt om du vill göra det så simpelt som möjligt för dig och tex ha med på kontoret eller liknande.

Är risgröt bättre än havregrynsgröt?

Den absolut vanligaste gröten har alltid varit och kommer kanske alltid att vara, havregrynsgröten. Den är såväl enkel och nyttig som billig. Men risgröten då? Jo, den kommer inte långt därefter!
Jämför man dessa olika former av gröt är en av de största skillnaderna gluteninnehållet. Cream of Rice är nämligen helt glutenfritt! Den innehållet även mer såväl järn, vitamin B, koppar, selen och mangan, jämfört med havregryn. Den innehåller även betydligt mer såväl kolhydrater som protein, samt mindre fett. Av dessa anledningar lämpar sig risgröten många gånger bättre än havregrynsgröten, inte minst för fysiskt aktiva individer.
Ser vi till priset är rismjöl något dyrare än havregryn, men det är fortfarande en billig kolhydrat sett till innehållet!
Are you in the right place?
Continue to tillskottsbolaget.se