Vtskedrivande - Kp vtskedrivande kosttillskott billigt online
Fri frakt ver 500kr
Bonusprodukter
Pong p alla dina kp
Currency currency
X

Shopping from a different country?

Please select your country to get the right currency!

Fri frakt ver 500kr Bonusprodukter Pong p alla dina kp
Kategorier

Vätskedrivande

Ett vätskedrivande kosttillskott hjälper dig att bli av med överflödig vätska i kroppen som ofta bidrar till onödig vikt. Speciellt populärt är det inom fitness- och bodybuilding branschen där atleterna många gånger skall ha så lite vätska som möjligt i kroppen under tävling, detta för att se så vältränad ut som möjligt. Med hjälp av ett vätskedrivande tillskott kan du få den där hårda, torra looken du kanske strävar efter, men även hjälpa dig komma ner i en specifik viktklass. Även du som inte är inom denna branschen, men av andra anledningar önskar att rensa kroppen på onödig vätska kan använda detta tillskott. Köp vätskedrivande kosttillskott hos oss på Tillskottsbolaget!

Sortera efter
Sportlab Maximum Drain 50 caps
Maximum Drain är ett populärt och effektivt kosttillskott i kategorin vätskedrivand...
129 kr
Kp!
Info
Scitec Nutrition Water Cut, 100 caps
Kraftfullt och oerhört populärt vätskedrivande kosttillskott från Scitec Nutri...
249 kr
Kp!
Info
Fairing DRY, 90 caps
Populärt vätskedrivande kosttillskott från Fairing.
269 kr
Kp!
Info
Redcon1 Waterboard, 30 tabs
Potent produkt i kategorin vätskedrivande kosttillskott från Redcon1! Perfekt för d...
489 kr

Varför drar man på sig vätska i kroppen?

Som du kanske vet består vi människor till 70% av vatten. Men trots detta kan vi binda för mycket vätska. Orsakerna till detta kan vara flera, bland annat hormonella förändringar, överflödigt saltintag och värme.
En annan vanlig orsak till att vår kropp binder för mycket vätska är vår kosthållning. En dålig kosthållning med brist på våra livsnödvändiga vitaminer och mineraler i kombination med en överkonsumtion av salt är ofta boven i det hela. Salt är oerhört vätskebindande och vi i Sverige är väldigt duktiga på att överkonsumera just salt.
Även kolhydrater kan påverka vår vätskebalans i kroppen. Detta beror på att överskottet av den energin vi får av kolhydraterna sparas i våra muskler i form av glykogen. Glykogen drar i sin tur gärna till sig vätska.

Vad är vätskedrivande kosttillskott?

Ett vätskedrivande kosttillskott är, precis som namnet avslöjar, en produkt som kan hjälpa dig driva ut vätska ur kroppen. Det finns att tillgå i flera olika former, men kommer allt som oftast i kapselform. De innehåller flera olika ingredienser som på ett eller flera sätt naturligt främjar urinproduktionen och minskar vätskeansamlingen i kroppen. Vanligt är att de innehåller olika örter och/eller mineraler som hjälper kroppen att bli av med överflödig vätska.
Att ha för mycket vätska i kroppen kan många gånger vara såväl jobbigt som göra ont. Då är dessa produkter superbra!

Vad är mest vätskedrivande?

Tro det eller ej men det finns livsmedel som kan verka vätskedrivande och ge en liknande effekt som kosttillskotten som är speciellt framtagna för att göra just det. Dessa är ett bra alternativ för dig som vill undvika att ta just ett tillskott. Viktigt att komma ihåg är att dessa inte garanterar samma effekt och inte heller ger lika snabba resultat.
Första exemplet på ett vätskedrivande livsmedel är tomat. Tomater består till hela 90% av vatten, något som ger den dess vätskedrivande egenskaper. Likaså lök som även de innehåller över 90% vatten. Lök innehåller även stora mängder såväl kalium och magnesium, som båda hjälper kroppen att föra bort vattnet ur kroppen.
Sist men inte minst har vi ananas. Ananas är känt för att ha en bra vätskedrivande effekt och vara ett bra komplement i kosten vid viktnedgång. Den är låg på kalorier och består till hela 85% av vatten. Utöver de är den rik på diverse mineraler och vitamin C.

Hur får jag bort vätska i kroppen?

Att känna sig vätskefylld är ingen någon uppskattar och det kan vara jobbigt för såväl psyket som kroppen. För att få bort vätskan finns det flera saker att göra. Först och främst bör du se över din livsstil! Såväl mat- och vattenintaget som motionen spelar en avgörande roll för hur mycket vätska som lagras i kroppen.
Så se till att du får i dig tillräckligt mycket vatten varje dag, minst 1.5 - 2.5 liter. På så sätt stimulerar du urinproduktionen! Se även över din kost och speciellt ditt saltintag. Salt binder vätska, så bara genom att minska ner på det intaget kan du komma att märka skillnad. Slutligen; rör på dig regelbundet! Genom att motionera, undvika att sitta och stå stilla under längre perioder, etc kan du förbättra din blodcirkulation.
Slutligen kan du komplettera med ett tillskott som innehåller ett eller flera vätskedrivande ämnen. Det är ett effektivt och naturligt sätt att få bort överflödig vätska ur kroppen!

Vad innebär det när något är vätskedrivande?

Att ett ämne, livsmedel, mineral eller tillskott är vätskedrivande innebär att det har egenskaper som främjar din urinproduktion och på så sätt hjälper dig bli av med överflödig vätska i kroppen. Genom att öka filtreringen av blodet genom njurarna kan urinproduktionen öka, vilket i sin tur leder till att såväl överflödig vätska som toxiner lämnar din kropp med urinen.
Tittar vi närmre på just kosttillskott som har en vätskedrivande effekt så finns det såväl naturliga som kemiskt framställda. Effekten är många gånger densamma, men viktigt att vara medveten om med dessa produkter är att de inte skall användas som en långsiktig lösning. Upplever du att du ständigt är vätskefylld bör du kontakta en läkare för att undersöka orsaken.

Är det bra att äta vätskedrivande?

Om du har problem med att du samlar på dig för mycket vätska, känner dig svullen och/eller öm kan vätskedrivande hjälpa dig bli va med detta. Det kan även vara bra för dig som går på diet och/eller skall tävla i fitness och är ute efter den torra, hårda looken. Men oavsett bör du inta de mes viss försiktighet, inte överskrida den rekommenderade dagliga dosen och framförallt inte använda de under en längre tid och som en långsiktig lösning.

Kan man ta vätskedrivande varje dag?

Att inta vätskedrivande varje dag är inte att rekommendera. Beroende på syftet med intaget samt vilken produkt du intar finns det vissa rekommendationer. Om du till exempel intar det inför en tävling eller liknande, ser doseringen ut på ett sätt, och om du intar det för att gå ned i vikt ser doseringen ut på ett annat, och så vidare.
Att inta dessa tillskott dagligen kan potentiellt leda till en överbelastning på dina njurar och påverka din kropps naturliga vätskebalans negativt. Inta de därför med försiktighet och enligt rekommendation.

Finns det receptfria vätskedrivande?

Det finns receptfria vätskedrivande kosttillskott som kan hjälpa dig bli av med överflödig vätska. Dessa innehåller ofta magnesium, kalium och vitamin B6, som alla har en motsatt effekt mot vad salt har. Salt binder vätska medan dessa mineraler och vitaminer driver bort den.
Utöver det finns det flera vanliga ingredienser i de receptfria kosttillskotten. Några av dessa är maskros, mjölon och brännässla extrakt. Gemensamt för de vanligast förekommande näringsämnena i tillskotten är att de är växtbaserade extrakt och/eller mikronäringsämnen. Detta gör många av tillskotten veganska! Utöver detta kan de med fördel kombineras med receptfritt fettförbrännande kosttillskott.

Kan man gå ned i vikt av vätskedrivande?

Genom att inta ett vätskedrivande kosttillskott kan du bli av med överflödig vätska ur kroppen, något som dels resulterar i minskad svullnad och eventuell ömhet, men även viktnedgång. Precis som fett och muskler så väger även vatten. Viktigt att komma ihåg är dock att det är just vatten du förlorar och inte kroppsfett.
Vanligt är att inta ett sådant tillskott under en begränsad tid innan en semester, tävling eller liknande, men det bör inte användas på daglig basis för att minska i vikt. Det kan vara ett bra sätt att bli av med den där sista vikten för att komma ner i en viktklass till en tävling, eller liknande.
Kom även ihåg att det är oerhört viktigt att dricka under supplementeringen, detta då elektrolytbalansen kan rubbas och du kan drabbas av uttorkning.
Are you in the right place?
Choose country
Continue to tillskottsbolaget.se