Foam rollers & Trigger rollers - Kp frn Tillskottsbolaget.se
Fri frakt ver 500kr
Bonusprodukter
Pong p alla dina kp
Currency currency
X

Shopping from a different country?

Please select your country to get the right currency!

Fri frakt ver 500kr Bonusprodukter Pong p alla dina kp
Kategorier

Foam rollers & Trigger rollers

Foam rollers och Trigger rollers är välkända och väldigt effektiva träningsredskap som också kan ha en rad positiva effekter. Vid regelbunden användning av en foam- eller trigger roller kan du inte bara öka din rörlighet och minska din värk i leder och muskler, utan även påskynda din återhämtning och förebygga skador. Använd din foam roller för att massera dina muskler och din trigger roller för att komma åt triggerpunkter och muskelknutor. Hos oss på Tillskottsbolaget hittar du flertalet olika såväl fram rollers som trigger rollers, i olika modeller, från flera olika välkända varumärken!

Sortera efter
OMPU TriggerRoller, black
TriggerRoller är ett träningsredskap från OMPU för uppvärmning/återh...
399 kr
Virtufit Foam Roller 62 cm, black
Smidigt och enkelt redskap för självmassage och stimulans av dina muskler!
529 kr
Kp!
Info
Iron Gym Trigger Point Roller
Iron Gym Trigger Point Roller är ett effektivt verktyg för välgörande sjä...
439 kr

Vad är en foam roller?

En foam roller är enkelt beskrivet en rulle tillverkad av skum. Skulle vi översätta det direkt till svenska skulle det bli skumrulle, men oftast används den engelska benämningen även i Sverige. Syftet med detta redskap är att du själv skall kunna genomföra en djupgående massage hemma, på gymmet eller liknande, utan att behöva gå till en professionell massör. De finns i flera olika storlekar och fasthet, så det finns en för alla. Är du känslig och kanske aldrig testat något liknande innan kan en mjuk roller vara ett bra alternativ till dig, medan du som vill gå in djupt i musklerna kan ha användning av en fast och strukturerad roller. Kortfattat är de till för självmassage med syfte att mjuka upp kroppen, öka blodflödet och förbättra rörligheten.

Vad är skillnaden på en foam roller och en trigger roller?

En foam roller används främst för massage, stretch och uppmjukad av kroppen och då främst musklerna och lederna, men även bindväv och ligament. Du rullar kroppen mot fram rollern och aktiverar de/den muskelgrupperna/muskelgruppen. En foam roller är oftast slät till ytan och relativt snäll mot musklerna, trots att den går relativt djupt ner. Genom att regelbundet massera dina muskler med en fram roller kan du inte bara minska på muskelspänningar och muskelknutor utan även påskynda återhämtningen och förebygga skador! En trigger roller är i grund och botten detsamma, fast med mer struktur och ”mönster” på ytan. De kan upplevas styvare och inte lika behagliga, men desto bättre på att lätta på muskelknutor! Tack vare de upphöjda mönstret  kommer den åt triggerpunkter i musklerna och går till botten med smärtan. Denna kan vid regelbunden användning minska muskel- och ledvärk, förebygga skador och öka rörligheten.

Vad är en foam roller bra för?

Användningsområdena för detta redskap är flera! Du kan bland annat använda de till att frigöra muskelknutor eller mjuka upp muskler och leder. Du kan även använda de för att förbättra din allmänhälsa och helt enkelt bara ta hand om din kropp. Vanligt är att använda de innan och/eller efter träning, innan för att öka din rörlighet och efteråt för att påskynda återhämtningen och förebygga skador. Det finns massvis av foam rolling övningar, det finns till exempel de som hjälper dig lätta på spänningar i ryggen, de som mjukar upp höfter och lår och så vidare. Du kan med fördel kombinera denna typen av övningar med annan form av rehabilitering, så som besök hos en massör eller naprapat. Denna kombinationen kan påskynda din rehab och lindre inflammationer, samtidigt som du blir såväl rörlig som flexibel på köpet. Något som många gånger inte nämns är att det även kan öka din blodcirkulation och ditt lymfflöde.

Vilken foam roller ska man köpa?

Hos oss på Tillskottsbolaget hittar du flera olika rollers! Men hur vet man vilken man skall välja? Jo, först och främst bör du tänka efter vad syftet med rollern du skall införskaffa dig är.Vill du stretcha och mjuka upp kroppen, musklerna, bindväven, ligamentet etc? Lindra muskelspänningar? Då är det med största säkerhet en foam roller, även kallat massage roller, du skall ha. De används förslagsvis innan eller efter träningspasset, men kan även användas till yoga, rehabilitering eller stretching. Nästa fråga du bör ställa dig är var på kroppen du främst kommer vilja använda den. Är det främst benen som behöver masseras och mjukas upp? Eller kanske är det ryggen som behöver få sig en omgång? Beroende på vart på kroppen du kommer vilja lägga ditt fokus, samt om du vill kunna ta med den när du reser etc, finns det olika storlekar!Om du däremot vill kunna mjuka upp riktigt stela muskelknutor och gå mer djupgående in i musklerna är det en trigger roller du ska ha! Det är egentligen detsamma, fast med struktur. En foam roller är nämligen oftast helt slät eller har endast lätt textur eller räffling, en trigger roller däremot har större räfflor eller annan textur. Anledningen till detta är att de just skall kunna gå djupt ner i muskeln och utföra en så kallad triggerpunktsbehandling där du mjukar upp stela, hårda och ömma knutor i musklerna.

Vilken foam roller ska jag välja?

Beroende på vad just du vill få ut av din roller finns det flera olika såväl storlekar som varianter att välja på. Vissa är större och vissa mindre, vissa hårdare och vissa mjukare, vissa har struktur/textur och andra är släta.Är du äldre? Kanske aldrig har använt detta redskap innan? Ja då vill du med största sannolikhet ha en skonsam variant! Det finns de som är speciellt mjuka och har en låg densitet, ofta kallas de massage rollers. De är enkla att använda, ökar din rörlighet och flexibilitet, utan att komma för djupt in i musklerna. Är du däremot en erfaren atlet som vill kunna optimera din återhämtning och ge en bra djupvävnadsmassage? Då kan en fastare roller med högre densitet vara ett alternativ för dig. Är du ute efter en ordentlig triggerpunktsbehandling kan en trigger roller vara något för dig. De är fasta och har olika sorters textur (knoppar, galler eller liknande) för att kunna komma in ännu djupare i dina muskler och nå specifika triggerpunkter. Det finns även speciella triggerpunktsbollar som du kan placera till exempel under foten, skuldran eller liknande, för att verkligen nå ett viss område eller punkt.Chansen (eller risken) finns att du efter regelbunden användning blir beroende av din roller och helst inte går en dag utan att använda den. Det kan då vara bra att ha en mindre variant som du enkelt kan packa med i väskan när du ska ut och resa eller liknande!

Hur använder man en triggerboll?

Ytterligare en produkt som är effektiv vid triggerpunktsbehandling är en triggerpunktsboll. Till skillnad från en roller är en boll rund, är betydligt mycket mindre och har oftast inte heller någon textur. De är väldigt smidiga att ta med sig och fungerar perfekt vid självmassage och uppmjukning av stela muskler, men även leder. Hos oss på Tillskottsbolaget hittar du fler olika triggerpunktsbollar!
Are you in the right place?
Choose country
Continue to tillskottsbolaget.se