ggprotein - Kp proteinpulver av gg online - Tillskottsbolaget
Fri frakt ver 500kr
Bonusprodukter
Pong p alla dina kp
Currency currency
X

Shopping from a different country?

Please select your country to get the right currency!

Fri frakt ver 500kr Bonusprodukter Pong p alla dina kp
Kategorier

Äggprotein

Äggprotein är ett proteinpulver där ägg är den enda proteinkällan. Då det är fritt från mjölk och laktos är det ett populärt alternativ hos såväöl laktosintoleranta som vegetarianer. Det är ett mångsidigt protein som kan intas när som helst under dagen och med fördel kan blandas med såväl andra proteinkällor som kolhydrater. Fetthalten är låg och proteinhalten hög. Ett perfekt kosttillskott för dig som vill ha ett högkvalitativt proteintillskott som är såväl mjölkfritt som naturligt. Köp ditt äggprotein hos oss på Tillskottsbolaget!
Sortera efter
Heltrligt ggvitepulver, 400 g
Ett unikt proteinpulver från HeltÄrligt som är helt baserad på svensk ägg...
179 kr
Heltrligt Helggspulver, 750 g
En unik gainer/återhämtningsdryck från HeltÄrligt som är helt baserad p&#...
239 kr
Star Nutrition Liquid Egg Whites, 1000 ml
Flytande Äggvita från Star Nutrition innehåller 100 % äggvita och är helt...
79 kr
Kp!
Info
Scitec Nutrition Egg Pro, 935 g
20
Egg Pro från Scitec Nutrition innehåller ett högkvalitativt animaliskt protein fr&#...
359 kr (449 kr)
Fairing ggvita, 500 g
Äggvita från Fairing innehåller äggvita i form av pulver. Med 0 g fett, 0 g ko...
259 kr

Vad är äggprotein?

Äggprotein är en form av kosttillskott och en av många former av proteinpulver. Det består till större delen av protein, som utvinns från just ägg. Så, likt det klassiska vasslet, bidrar det till en ökad muskeltillväxt såväl som återhämtning och är ett smidigt sätt att säkerställa att du får i dig tillräckligt med protein varje dag. För att få ut bästa möjliga resultat av din träning behöver du både kolhydrater, fett och protein. Ett otillräckligt energiintag kan medföra att muskelmassan bryts ner, istället för att byggas upp. Bäst resultat uppnås med ett jämt intag av protein över dagen, inte enbart efter träning.
Så, kort och gott är det ett proteinpulver med relativt snabbt upptag som utvinns ur ägg och/eller äggvita. Ägget innehåller högkvalitativt protein samt har ett högt innehåll av BCAA och övriga essentiella aminosyror.
Äggproteinets innehåll är oerhört lågt på såväl fett som kalorier, något som ofta uppskattas bland personer på går på en viss diet eller som bara vill undvika de extra kalorierna i ett proteinpulver till exempel.

Är äggprotein bra?

Äggprotein är en superbra proteinkälla för dig som vill öka ditt dagliga proteinintag och/eller maximera dina träningsresultat. Tack vare dess kompletta aminosyraprofil bidrar det till en ökad muskeltillväxt och maximerad återhämtning.
Fördelarna med ett äggprotein är alltså flera. Den kanske mest välkända fördelen är att det är naturligt fritt från mjölk och laktos, många gånger också gluten. Detta gör det till ett tillskott som passar de absolut flesta. Det passar dig som är laktosintolerant, är känslig mot mjölkprotein, är vegetarian eller av annan anledning vill undvika ett proteinpulver utvunnet ur vassle (mjölk). Men även dig som helt enkelt bara vill ha ett högkvalitativt protein!
Det har som tidigare nämnt även flera fördelar för dig som vill få ut så mycket som möjligt av träningen, öka i muskelmassa och höja ditt proteinintag på ett naturligt och smidigt sätt. Studier har visat att ett tillägg av äggprotein i kosten hos en aktiv person kan ha positiv effekt på testosteronet och hemoglobin värdena. Studien visade även att ett tillskott av äggprotein hjälper till att minska risken för överträning och nedbrytning av musklerna.

Var är proteinet i ägget?

En vanlig fundering kring ägg och proteinet i råvaran är VART majoriteten finns och huruvida det är i gulan eller vitan. Huvudsakligen hittar vi det i äggvitan, det vill säga den större delen av ägget. Det är till exempel därför många kroppsbyggare, fitnessatleter och så vidare väljer att köpa äggvita på dunk. På så sätt får de i sig så mycket protein som möjligt och slipper de extra fettet som annars finns i gulan.
Det är nämligen i gulan vi hittar majoriteten av kalorierna och fetterna som finns i ett ägg.

Vad är nyttigast; äggvita eller äggula?

Ägg är en oerhört nyttig råvara som ger oss såväl energi som protein, såväl som vitaminer och mineraler. När man pratar om råvaran delar man ofta upp den i två delar, vitan och gulan. Vitan är fria från fett, rik på protein och oerhört kalorisnål. En riktig guldgruva för dig som går på diet och/eller tränar för att gå ned i vikt samt bygga muskler. Gulan däremot innehåller en del fett, kolesterol samt vitaminer och mineraler. Även detta massvis med nyttigheter alltså, i lagom mängd.
Så huruvida det är vitan eller gulan i ägget som är nyttigast är svårt att svara på då det helt enkelt beror på vad du är ute efter. Men generellt sett ses äggvitan som den nyttigare delen, just på grund av dess höga proteinhalt och låga fetthalt.

Vad består äggprotein av?

Äggprotein består kort och gott av ägg. Majoriteten av produkterna i kategorin som finns att tillgå består endast av äggvita. Dessa kallas ofta för äggvitepulver. Men det finns även så kallade heläggspulver. Dessa består alltså av såväl gulan som vitan och har därav ett något högre energi- och fettinnehåll. Dessa klassas ibland till och med som gainers, det vill säga som en produkt som är speciellt framtagen för personer som önskar öka i vikt och muskelmassa. Detta är alltså ett bra alternativ för dig som vill ha energi såväl som öka ditt proteinintag!
Ett ”vanligt” äggprotein utvinns från enbart äggvita. Den är nämligen snål på just fett och kalorier. Ser vi till äggulan har den alltså något mer fett och kalorier. Det är inte mycket, men man kan säga att det är där som kalorierna sitter. Så skillnaden på äggvitepulver och heläggspulver är just det. Ett äggvitepulver utvinns enbart från äggvitan, medan i ett heläggspulver finns det äggula och ibland även snabba kolhydrater tillsatt. Detta gör proteinpulvret mer kaloririkt, bättre för återhämtningen och mer mättande. Viktigt att komma ihåg är att båda fortfarande är laktosfria och oerhört proteinrika.

Hur mycket äggprotein per dag?

Äggprotein är rikt på protein och 100g pulver kan många gånger innehålla närmare 80g protein och 319 kcal. Produkter med detta näringsinnehåll har ofta ett rekommenderad dagligt intag på 25-30g, det vill säga ca. 20-22g protein och strax under 100kcal.
Hur mycket just du bör ta beror helt på din kosthållning, träning, mål, vikt, ålder etc. En man som väger 100kg och tränar med målet att bygga muskler kan förstås behöva mer än en kvinna som väger 60kg och endast får vardagsmotion. Du kan även behöva mer vissa dagar än andra, beroende på hur mycket protein du fått i dig via kosten helt enkelt.

Är äggprotein laktosfritt?

Då äggprotein utvinns från just ägg är det naturligt helt fritt från mjölk och därmed även laktos. Av denna anledning är det ett populärt tillskott hos laktosintoleranta samt personer som har en känslig mage, eller av annan anledning vill undvika mjölkprotein.

När ska man ta äggprotein?

Du kan använda äggprotein nästan hur du vill, till exempel i en shake efter träningspasset för att snabbt få i dig protein och maximera muskeltillväxten. Du kan också använda det som ett snabbt, enkelt och förbaskat smidigt mellanmål! Ytterligare ett sätt att använda det på är i bakning och/eller matlagning. Ett bra sätt att göra bakverken nyttigare och matlagningen mer proteinrik!
Konsistensmässigt är det många gånger betydligt mer krämigt än ett klassiskt wheyprotein. Något som många uppskattar och som dessutom kan bidra till en ökad mättnadskänsla.
Are you in the right place?
Choose country
Continue to tillskottsbolaget.se